Open side-bar Menu

Archive for March, 2012

Middelfart Savings Bank in Middelfart, Denmark by 3XN

Wednesday, March 21st, 2012

Article source: 3XN

Middelfart Savings Bank is a key institution in the town of Middelfart, located by the Lillebælt waters on the island of Funen, Denmark. Thus the Savings Bank wanted their new Head Office to provide a new public space for the local citizens as well as an architectural icon for the town and the Savings Bank.

Image Courtesy Adam Mørk

  • Architects: 3XN
  • Project: Middelfart Savings Bank
  • Location: Middelfart, Denmark
  • Owner: Trekantens Ejendomsselskab A/S
  • Size: 5.000 m2
  • Photography: Adam Mørk


Baan San Kraam Sales Office in Petchburi, Thailand by Somdoon Architects Ltd

Wednesday, March 21st, 2012

Article source: Somdoon Architects Ltd

Baan San Kraam is the beach town condominiums development where the sales office is built near to the beach for people to see the show units and experience the nature of the sea. The architectural idea is simple and straight forward as this sales office is an entrance of the 2 show units. It is a platform for people to absorb the atmosphere of the sea.

Image Courtesy Wison Tungthunya

  • Architects: Somdoon Architects Ltd
  • Project: Baan San Kraam Sales Office
  • Location: Petchburi, Thailand
  • Client: Sansiri PCL
  • Project Team: Nattanai Janjarassri, Supachai  Khiewngam, Puiphai  Khunawat
  • Design Inception : June 2011
  • Start of Construction :  July 2011
  • Completion: September 2011


Arlevagen in Floda, Gothenburg by Helhetshus

Wednesday, March 21st, 2012

Article source: Helhetshus

This project is Helhetshus´s first own developed, housing project. The goal was to build 8 houses that felt exclusive regarding architecture and design, yet affordable. The site is located in Floda, 25 kilometers northeast of Gothenburg, Sweden. It´s a clearing on a hillside with large oak trees and a beautiful view of lake Sävelången. By using the existing conditions of the site and placing the houses halfway over the edge of the hillside; each house got a nice view towards the lake and at the same time it created more space on the sunny side of the plot towards southwest. The boomerang-shaped building leaves an open space towards the street and a more secluded garden space south of the building witch is maximised by placing the buildings as far north as possible on each plot.

Image Courtesy Bert Leandersson

  • Architects: Helhetshus
  • Project: Arlevagen
  • Location: Floda, Gothenburg
  • Credits: Nominated best debut project of the year 2011 by Arkitektur.
  • Year: 2009-2011
  • Area: 8 single-house plots with an area of about 1000m2, House area; four models with a span between 127m2 – 186m2.
  • Photo credits: Bert Leandersson
  • Design team: Pär Thurfjell, David Josefsson, Joakim Haglund, Joanna Henje, Cecilia Segerstedt.
  • Structural engineer: Stefan Borg, Ramböll
  • Project management: Mats Nyström, Helhetshus
  • Builder: Teambuilder


International Business Center with an Intercontinental Hotel in Yerevan, Armenia by SMV Architects (designed using ArchiCAD)

Wednesday, March 21st, 2012

Article source: SMV Architects

The General Plan of Yerevan was created by academician Alexander Tamanian at the beginning of the 20th century  was planned to be reconstructed as a city-park. But this plan was distorted and further construction was carried out  by careless destruction of green area and distortion of natural landscape.

International Business Center

  • Architects: SMV Architects
  • Project: International Business Center with an Intercontinental Hotel
  • Location: Yerevan, Armenia
  • Project Team: SMVH architects /Sargis Sardaryan, Ruzanna Mamyan, Anahit Hayrapetyan, Ani Veranyan
  • Software used: ArchiCAD


Woodbury University Studio Building in Burbank, California by Rios Clementi Hale Studios

Wednesday, March 21st, 2012

Article source: Rios Clementi Hale Studios

As the most visible building on the campus perimeter, the studio building mediates between the public view and private use of the campus. The south façade is a horizontal, large-scale gesture to passing motorists that curves and wraps around the building.  Varying patterns of concrete masonry units (CMU) compose this prominent wall.  The stacked blocks create a large-scale, changing pattern of subtle shadings as the sunlight moves across the south façade during the day.  Rios Clementi Hale Studios maintains continuity with the campus by using block colors and horizontal banding sympathetic to brick colors and patterning on existing buildings.  Functionally, the south façade filters sunlight and traffic sounds from the adjacent city streets and freeway.

Image Courtesy Tom Bonner

  • Architects: Rios Clementi Hale Studios
  • Project: Woodbury University Studio Building
  • Location: 7500 Glenoaks Blvd., Burbank, CA
  • Size: 19,000 square feet; two stories
  • Photographer: Tom Bonner


MYU Restaurant-Bar in Beirut, Lebanon by Paul Kaloustian Architect

Wednesday, March 21st, 2012

Article source: Paul Kaloustian Architect

Located in the iconic night life district of Beirut, the MYU bar/restaurant inhabits an old small liquor factory. The design concept is based on creating 2 separate spaces of bar and restaurant defined by 2 vaults different in scale. These vaults which form a room within a room are made of stretch black fabric that is translucent. The original space is kept as found with graffiti and traces on walls and ceiling. The indirect cold cathodes lighting is dimmable thus allowing the space within the vaults to become darker and more defined once the light is dimmed. The restaurant and the bar communicate by a large \”window\” allowing people to connect visually.

Image Courtesy Joe Keserwani

  • Architects: Paul Kaloustian Architect
  • Project: MYU Restaurant-Bar
  • Location: Beirut, Lebanon
  • Owner: JOE MOURANI
  • Area: 140m2
  • Photography: Joe Keserwani


Loft Apartments Alte Sagi Innerberg in Innerberg, Switzerland by Gwjarchitektur

Tuesday, March 20th, 2012

Article source: Gwjarchitektur

In Innerberg, Switzerland, on a former wood work site, a new apartment building has been designed. Based on an existing volume of 3 meters height and a depth of 20 meters, a flexible living space appears where once carpenters and joiners used to build furniture.

Facade North-West

  • Architects: Gwjarchitektur AG
  • Project: Loft Apartments Alte Sagi Innerberg
  • Location: Innerberg, Switzerland
  • Client: U.C. Buchschacher AG
  • Project Architect: Bernhard Schori
  • Residential Units: 13
  • Tower Flat: 1
  • Software used: Vectorworks


Glass House in Johannesburg, South Africa by Nico van der meuelen Architects

Tuesday, March 20th, 2012

Article source: Nico van der meuelen Architects

In Johannesburg, South Africa, Nico Van Der Meulen Architects designed this spectacular 26,000 square foot home. The owner’s only criteria were an open, light filled plan, and views of the garden from all rooms. The architects devised a massive complex of living spaces, arranged in a semi-circular pattern to envelope the garden. Monolithic concrete framework is arranged in a radial pattern, emanating from the center of the home. The framework complements outdoor living spaces, including decks, patios, pools, and fountains.

North Elevation towards garden


1315 Peachtree in Atlanta, Georgia by Perkins+Will’s

Tuesday, March 20th, 2012

Article source: Perkins+Will’s

Perkins+Will’s Atlanta Office is Highest-Scoring LEED®-Certified New Construction Project to Date in the Northern Hemisphere Office at 1315 Peachtree Garners LEED Platinum with 95 Points; No Points Denied

Today, leading design firm Perkins+Will announced that its Atlanta office at 1315 Peachtree Street earned LEED Platinum with 95 points awarded, the most of any project in the Northern Hemisphere to date under the 2009 version of LEED for New Construction.

Exterior view (Image Courtesy Eduard Hueber)

  • Architects: Perkins+Will’s
  • Project: Perkins+Will Atlanta Office at 1315 Peachtree
  • Location: Atlanta, Georgia
  • Photography: Eduard Hueber, Michelle Litvin, Perkins+Will


Eco Boulevard in Madrid, Spain by Ecosistema Urbano

Tuesday, March 20th, 2012

Article source: Ecosistema Urbano

The whole proposal for the eco-boulevard in Vallecas can be defined as an urban recycling operation consisting of the following actions: insertion of an air tree-social dynamizer, over an existing urbanization area, densification of existing alignment trees and reduction and asymmetric arrangement of wheeled traffic circulation. Superficial interventions reconfiguring the existing urbanization (perforations, fillings, paint, etc.) that defaces the executed kerb development.

Image Courtesy Emilio P. Doiztua & Roland Halbe

  • ARCHITECTS: Ecosistema Urbano
  • PROJECT:Eco Boulevard
  • LOCATION: Eco-bulevar de Vallecas. PAU de Vallecas: Vial C-91.Madrid, Spain
  • YEAR: PHASE I 2004-05 / PHASE II 2006-07


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy