Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March, 2012

Louis Vuitton New York Offices and Showroom in New York by ikon.5 architects

Friday, March 30th, 2012

Article source: ikon.5 architects

The offices of Louis Vuitton is an interior renovation of the eighth and ninth floor of the flagship store at 1 East 57th Street New York, New York. The design incorporates a neutral and minimal palette inspired by the colors, textures and patterns of the Vuitton design tradition. The bright white surfaces of the walls and ceiling and interior glass partitions assist in harvesting light from the perimeter offices and delivering it to the center workstations. Luxurious wood floors are used in the showroom to convey a warm rich experience that is both modern and timeless.

Interior View

  • Architect: ikon.5 architects
  • Name of Project: Louis Vuitton New York Offices and Showroom
  • Location: New York, NY
  • Completion: 2009
  • Area: 15,000 SF Renovation
  • Uses: Marketing offices , Conference rooms, Public relations, Showroom and Product storage
  • Software used: AutoCad 2008

(more…)

Jidaiya Arashiyama in Kyoto, Japan by GENETO

Friday, March 30th, 2012

Article source: GENETO

The renovation of this historical costume makeover studio in Arashiyama, Kyoto, has been completed. A 40 year old building that seemed like a traditional old house has been renovated to a modern shop. There was a need for us to find a design solution that took into account the local-ism and landscape features of Arashiyama, Kyoto. Not many buildings consider the landscape that they inhabit. Even though there are limitations to the form and finishes of buildings due to landscape regulations around this area. The buildings that have generic tourists attraction features, historical architecture and a traditional Kyoto town houses create a miscellaneous town.

Image Courtesy Yasutake Kondo

  • Architects: GENETO (Koji Yamanaka, Yuji Yamanaka, Asako Yamashita)
  • Project: Jidaiya Arashiyama
  • Location: Kyoto, Japan
  • Client: JIDAIYA ARASHIYAMA
  • Photographer: Yasutake Kondo
  • Construction methods: wooden construction
  • Furniture manufacturer: pivoto(Keji Tsujii, Eichiro Shiro)
  • Lighting manufacturer: FUJIWARA,Co.
  • Floor manufacturer: UEHARA Co.,Ltd
  • Wall manufacturer: UEHARA Co.,Ltd
  • Curtain: Fumi Hotta
  • Floor area (m2): 47.79m2 (total floor area:94.6m2)
  • Date of completion: 2011 April

(more…)

A House Renovation in Takanodai, Japan by Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata

Friday, March 30th, 2012

Article source: htmn

This project is renovation of a second-hand house that was made by the two by four method. We designed only second floor in which young couple wanted to live with daughter. Their original demand was living in large one-room without walls, but there was limit to remove walls because of structural restriction of the two by four method. 2×4 houses have been spread on account of speed and easiness of construction. However, it’s difficult to change plan in terms of house renovation.

From room 1 to room2 (Image Courtesy Daici Ano)

  • Architects: Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata / htmn
  • Project: A House Renovation
  • Location: Nerima-ku, Tokyo, Japan
  • Client: private
  • Completion: 2010.8
  • Contractor: Minaduki Kousan Ltd.
  • Site area: 286.94 m2
  • Built area: 139.31 m2
  • Total floor area: 222.79 m2
  • Second floor area: 83.48 m2(A part of the renovation)
  • Photography: Daici Ano

(more…)

LaVance Shade Screen in Scottsdale, Arizona by Benjamin Hall (designed with Rhino)

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Benjamin Hall 

This projection came to life when Mr. Lavance and Benjamin Hall drank a few brew’s at a local pub. Lavance expressed his desire to shad his outdoor BBQ / kitchen. A few napkin sketches later and a real enthusiasm for raw materials that weather and age over time due to the brutal desert sun bearing upon. The high arcing paroblolic steel arcs crest to allow seating behind the counter on the east, while converging to the west to screen the Arizona summer sun.

LaVance Shade Screen

  • Architect/Designer: Benjamin Hall
  • Name of Project: LaVance Shade Screen
  • Location: Scottsdale, Arizona
  • Client: Michael Lavance
  • Construction: Benjamin Hall + Michael Lavance
  • Software used: Rhino

(more…)

Reabilitação da Igreja do Convento de São Francisco in Portalegre, Portugal by Cândido Chuva Gomes, arquitectos, Ldª

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Cândido Chuva Gomes, arquitectos, Ldª

CHURCH OF THE SÃO FRANCISCO CONVENT – REHABILITATION

Only a few signs remain of the original Franciscan convent established in the 13th century, which reveal its original configuration, considered the oldest religious building in Portalegre. Throughout the centuries, several building works have reconfigured the space of the church, both in shape and size. After the dissolution of the religious orders in 1834, the original body of the Convent was subject to successive adaptations and additions, resulting from the repurposing of the building, particularly related to the industrial processing of cork. The church, after 1910, lost its ecclesiastical function and was used in several different ways from that period onwards, suffering some reconstruction and recuperation during the 70’s and 80’s, which were not carried out in a manner that added value to or repurposed the building.

Night View (Images Courtesy Rogério Oliveira, FG+SG (Fernando Guerra e Sérgio Guerra))

  • Architect: Cândido Chuva Gomes, arquitectos, Ldª
  • Name of Project: Reabilitação da Igreja do Convento de São Francisco, Portalegre
  • Location: Portalegre, Portugal
  • Client: Robinson Foundation
  • Time Line: 1998 – 2003
  • Building Contractor: MRG, S.A.
  • Photography: Rogério Oliveira, FG+SG (Fernando Guerra e Sérgio Guerra)
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Lake Houses in Zurich, Switzerland by E2A (designed using AutoCAD)

Thursday, March 29th, 2012

Article source: E2A Eckert Eckert Architekten

An existing late classical home (Villa Sonnenhof), marks the slight bend of the Seestrasse as it follows the shores of the lake. Along the villa, the former park stretched to the street above and opened dramatic vistas to the lake. Future densification on this site needed to offer views of the lake equally to all parties, but to avoid seeing their neighbors.

Lake Houses

  • Architects: E2A Eckert Eckert Architekten
  • Project: Lake Houses
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Architect Team: Wim Eckert, Piet Eckert, Stefan Berle, Tim Klauser, Kathleen Krebs
  • Landscape: Rotzler Krebs Partner, Winterthur
  • Client: private
  • General Contractor: Halter Entwicklungen, Zürich
  • Software used: AutoCAD

(more…)

An Organic, Bioclimatic House in Brittany, France by Patrice Bideau (designed using Vectorworks)

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Patrice Bideau

This house on the shores of the Golfe du Morbihan, not far from AURAY, was built using organic architectural principals with a concentration of green energy components for maximum efficiency without resorting to technical sophistication. Completed at the beginning of this year, the house is situated in a region benefitting from oceanic climate conditions. The project was born of the owners’ desire to build a new house on their property in BADEN, incorporating a landscaped garden and a natural, chemical free swimming pool. These were created before construction began on the house in collaboration with a designer and a landscape gardener. The garden was designed to provide protection from Westerly winds with a vegetable garden to the East. A distinctive ambiance emerged from this new, natural environment surrounding the construction site.

An Organic, Bioclimatic House

  • Architects: Patrice Bideau
  • Project: An Organic, Bioclimatic House
  • Location: Brittany, France
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Woven Bridge in Copenhagen, Denmark by MLRP

Thursday, March 29th, 2012

Article source: MLRP ApS / Architecture, Research & Development

Danish-American Architects MLRP, based in Copenhagen, has completed a new foot bridge in Copenhagen Central Park.

The Woven Bridge is a modern interpretation of a classical steel park bridge.

With the new Woven Bridge, crossing the lake in Copenhagen Central Park and getting close to the water finally becomes possible. It allows for viewing the park and lake from new perspectives. The bridge is placed at the southern end of the lake and makes for a new shortcut, when crossing through the park. Designing the bridge, it was key to create a bridge that would blend into the landscape of the park but at the same time create a structure that has its own identity and personality. The bridge join the two banks of the lake, which are at different heights, with a slender arched structure. The foundations are concealed under the steel structure making the transition between bridge and nature more refined.

Images Courtesy Jens Lindhe

(more…)

Liberty Hill Residence in San Francisco, California by Surface design, Inc.

Thursday, March 29th, 2012

Article source: Surface design, Inc.

This garden in San Francisco has dedicated areas for entertaining and children’s play, which are defined and navigated by an innovative arrangement of local and sustainable landscape materials. Cor-Ten steel boxes serve as retaining structures and planters, extending along the site’s perimeter and penetrating the surrounding wood fence. The garden is an abstracted allusion to the dramatic topography of the city itself.

The site's steep slope creates a visual connection with the city beyond

  • Architects: Surface design, Inc.
  • Project: Liberty Hill Residence
  • Location: San Francisco, California
  • Project Type: Single Family Residence
  • Software used: AutoCad, Photoshop, Sketchup, some Vectorworks

(more…)

One Kearny Lobby: Lightfold in San Francisco, California by IwamotoScott Architecture (designed with Rhino)

Thursday, March 29th, 2012

Article source: IwamotoScott Architecture

Lightfold is a lobby design for the new One Kearny commercial development in the heart of downtown San Francisco’s Gallery District, adjacent to the museums of the Yerba Buena Arts District. The project is conceived and funded as architecture as public art. The lobby constitutes the ‘percent for art’ requirement for the building as an integral piece of the architecture. It was subsequently approved by the SF Arts Commission.

Interior View (Images Courtesy Craig Scott - IwamotoScott Architecture)

  • Architect: IwamotoScott Architecture
  • Name of Project: One Kearny Lobby: Lightfold
  • Location: Downtown San Francisco, California
  • Lead Designers: Craig Scott, Lisa Iwamoto
  • Project Team: Blake Altshuler, Ryan Golenberg, Christina Kaneva, Alan Lu and David Swain
  • Photography: Craig Scott – IwamotoScott Architecture
  • Software used: Rhino

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy