Open side-bar Menu

Archive for April, 2012

ROCA London Gallery in United Kingdom by Zaha Hadid Architects

Monday, April 30th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects

Designed as a versatile multi-purpose environment, the Gallery will host a wide range of social and cultural events, including exhibitions, meetings, presentations, debates and receptions. Zaha Hadid Architects have created a precisely ordered, intimate sensory design environment which stimulates the visitor through its active and engaged relationship with Roca’s products.

Image Courtesy Zaha Hadid Architects

The kitchen for Transformers 3 movie in Chicago by MINIMAL

Monday, April 30th, 2012

Article source: MINIMAL

MINIMAL featured in Transformers 3 Movie: The Bad Guy`s Kitchen 

For Transformers 3, released on July 6th 2011, Marvel has chosen MINIMAL for the design of one of the main character’s kitchen

MINIMAL’s cutting edge design featuring a high tech sliding counter top is the perfect fit for Ryan’s contemporary kitchen inTransformers 3 – Dark of the Moon. With unique Italian sense of aesthetics and commitment to custom design, MINIMAL has tailored a kitchen space that perfectly portrays the character’s personality: provocative for its sensual lightness and intimidating for its clean lines.

Image Courtesy MINIMAL.

  • Architects:  MINIMAL
  • Project: The kitchen for Transformers 3 movie
  • Location: Chicago
  • Year : 2011
  • Model used : Glam SLT

Designed by Stefano Venier, the kitchen stems out as a full-relief sculpture in the middle of Ryan`s enviable apartment. The focal point of the room is the island, a unique example of technology, design and functionality.Through an electronic movement, the hand crafted Thermo Oak top can be either opened up to serve as an entertainment table or closed to hide the brushed stainless steel counter top, the soldered sink and the retractable faucet.

Image Courtesy MINIMAL.

In line with MINIMAL values, the kitchen combines the desire for harmonious proportions, sensual materials and precise craftsmanship. High-end appliances and a scrutinized layout provide efficiency while making this space an inviting center of the home. The kitchen shows how efficiency and comfort, beauty and function are always inseparable for MINIMAL, even when the inspiration is dictated by a subversive charisma.More than custom cabinets, MINIMAL has surpassed any level of personalization creating a dream bespoke space.

Image Courtesy MINIMAL.

MINIMAL shows how to set new standards worldwide, conquering the global market, invading other planets and transforming any kitchen conception.

 Technical characteristics:

Model used: GLAM Sliding Top

Doors: White Glossy lacquer, 22mm (3/4”) thick with 30° top edge

Sliding Counter: Thermo Oak with electronic movement (counter thickness 8cm = 3 1/8”)

Counters: Hand crafted brushed stainless steel, 3mm (1/8”) thick with soldered sinks and retractable faucet

Appliances: Miele

Hood: Custom by Minimal

Open Shelving: Thin stainless steel shelving system 6mm (1/4”) thick with Thermo oak back panels

Image Courtesy MINIMAL.

London Metropolitan University Graduate Centre in UK by Studio Daniel Libeskind

Monday, April 30th, 2012

Article source: Studio Daniel Libeskind

The 10,000 sq. ft. Graduate Student Centre for the London Metropolitan University is a building dedicated to the growing and diverse graduate population. Opened in March of 2004, the Centre serves not only as a facility to enhance the staff and student experience, but acts as a major gateway to the University on Holloway Road.

View from Holloway Road (Images Courtesy Bitterbredt)

  • Architect: Studio Daniel Libeskind
  • Name of Project: London Metropolitan University Graduate Centre
  • Location: London, United Kingdom
  • Building size: 10,000 sq.ft
  • Client: London Metropolitan University
  • Structural Engineer: Cadogan Tietz
  • Image credit: BitterBredt, SDL, Steve Blunt and Michele Nastasi


Fractured Residence in Boulder, Colorado by Studio H:T

Sunday, April 29th, 2012

Article source: Studio H:T

The project creates spatial experience from the fracture implied by splayed property lines. The resulting volumetric fissure of the building mass organizes the horizontal circulation and creates the space of the stair cavern. The fracture also serves as a connector between the two entries of the long narrow dwelling, thus remediating the challenging circulation issues of building from street to street with a sectional shift of almost 40′. The unique spatial experience is punctuated by, and allows for, highly varied apprehension of form, light, and shadow

Front View (Images Courtesy Raul Garcia)

  • Architect: Studio H:T
  • Name of Project: Fractured Residence
  • Location: Boulder, Colorado
  • Project Completion: December 2009
  • Building Area: 4,205 sqft
  • Photographer: Raul Garcia


Central Library and Museum for the University of Alcalá de Henares in Spain by dosmasunoarquitectos

Sunday, April 29th, 2012

Article source: dosmasunoarquitectos


Occupying a historic building

We thought that the project for the new Central Library of Alcalá de Henares University should not be strictly limited to a refurbishment task, in which a new program and furniture are to supersede the original ones. It should be understood as an insertion into an existing party-wall, acquiring its shape, absorbing light and fresh air, and opening towards the sky as the only possible way out. This implies the creation of a new space within an existing heritage building which features its own identity, and which is as well respectfully introduced into a formerly built context. The development of spatial strategies to occupy a given volume, as well as the generation of an inner façade to link and accommodate the new uses into the already existent building, are some of the keys through which the project evolved. Besides, it was equally important to develop an independent and flexible constructive process, neutral and nuanced at the same time, which ensured the adaptation of the new program without constraining it physically.


  • Architect: dosmasunoarquitectos
  • Name of Project: Central Library and Museum for the University of Alcalá de Henares
  • Location: Alcala de Henares, Spain
  • Client: Universidad de Alcalá de Henares
  • Architects: Ignacio Borrego, Néstor Montenegro, Lina Toro
  • Collaborators: Begoña de Abajo, Jean-Baptiste Barbet, Marius Ege, Sálvora Feliz, Marko Licen, Qianyi Lim, Paula Raimúndez, Carlos Ramos, Alberto Rey, Daniel Ruiz, Jerónimo van Schendel,
  • Surveyors: Javier Mach, Javier González
  • Structure: Arquing
  • Services: Grupo JG
  • Competition: First Prize. 2007


House Franz in Buenos Aires province, Argentina by BAKarquitectos

Sunday, April 29th, 2012

Article source: BAKarquitectos

Summer house
Propose alternatives to ensure the survival of natural environments
Mar Azul is a place we know for many years for that reason when in 2004 built the first work we knew we had to intervene in a country that despite its great scenic beauty never had a legal support that will secure the heritage of greed of which lotean with one goal: make as land rent. What does it have a code, understanding the logic of this privileged environment, regulated by solving the mismatch between that subdivision inappropriate and the possibilities of building without losing the environmental quality of the site. This situation described is added as aggravating the proliferation of a type “picturesque house in a place of fantasy,” which gradually “domesticating” the forest, still owner of a rugged powerful presence. Operate at that site, it meant then, assuming their imbalances as a challenge and see how far, architects can make a contribution alternative.

Exterior View (Images Courtesy Gustavo Sosa Pinilla)

  • Architect: BAKarquitectos
  • Name of Project: House Franz
  • Location: Mar Azul, partido de Villa Gesell, Buenos Aires province, Argentina
  • Architects: María Victoria Besonías, Luciano Kruk
  • Collaborator: Arq. Nuria Jover – Enzo Vitali
  • Area: 337 m2
  • Construction year: 2010
  • Photos: Gustavo Sosa Pinilla


JD House in Province of Buenos Aires, Argentina by BAKarquitectos

Sunday, April 29th, 2012

Article source: BAKarquitectos

Summering House

Recognizing and seizing the particular maritime-forest microclimate together with the low budget available and with the requirement of a minimum posterior maintenance were determinant in the decision of the esthetic-constructive system of the house. The need to capture the light that passes through the trees led us to conceive the house as a “semicovered” and resolve it with big windows that provide long hours of natural light and full integration with the scenery, while from the outside, the windows reflect the privileged landscape creating a house with less presence.

Exterior View (Images Courtesy Gustavo Sosa Pinilla)

  • Architects: María Victoria Besonias – BAKarquitectos
  • Name of Project: JD House
  • Location: Mar Azul forest, department of Villa Gesell, Province of Buenos Aires, Argentina
  • Collaborator: Architect Leandro Pomies
  • Land area: 600m2
  • Built area: 149m2
  • Completion: 2009
  • Photographer: Gustavo Sosa Pinilla


Blouberg International School in Cape Town, South Africa by PLUSARQUITECTURA (Sergio Aguilar) & Luis Mira, architects

Sunday, April 29th, 2012

Article source: PLUSARQUITECTURA (Sergio Aguilar) & Luis Mira, architects

The Junior School building corresponds to the Phase 1 of the Blouberg International School in Cape Town. The site is located into a residential area towards the north side of the city centre, where the climate transits from the lush and rainy part of the city towards the drier Atlantic ocean’s west coast.

Street View (Images Courtesy Wieland Gleich)

  • Architects: PLUSARQUITECTURA (Sergio Aguilar) & Luis Mira, architects
  • Name of Project: Blouberg International School
  • Location: Blouberg, Cape Town, South Africa
  • Project Area: 900 sqm (building) – 2000 sqm (Civil works, entrance & walkways)
  • Completion: 2011
  • Photographs: Wieland Gleich
  • Software used: ArchiCAD


Yenikapı Transfer Point and Archaeo-park Area in Istanbul, Turkey by Mecanoo architecten

Sunday, April 29th, 2012

Article source: Mecanoo architecten

Yenikapı, ‘New Gate’, will become a railroad and maritime transfer centre in Istanbul that connects Europe with Asia, as well as the inner city with the surrounding megapolis and the rest of the country. Mecanoo architecten, in cooperation with local partner Cafer Bozkurt Architecture, designs the new gateway of 52,000 m², which will be a vital strategic intersection point handling 1.7 million people on a daily basis. Sitting on top of excavations that have changed the known history of Ancient Istanbul as an urban centre, Yenikapı will also host an Archaeo-Park with a museum and city archive of 36,000 m². The total area of the site is 27.7 ha and includes public space and several parks.

Street view

  • Architect: Mecanoo architecten
  • Name of Project: Yenikapı Transfer Point and Archaeo-park Area
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Design: 2012
  • Client: Istanbul Metropolitan Municipality


Etsy in Brooklyn, NY by Matiz Architecture and Design

Sunday, April 29th, 2012

Article source: Matiz Architecture and Design 

Located in Dumbo, Brooklyn, designed for the world’s most vibrant handmade online marketplace, we transformed a raw space into an Etsy world. A series of open workspace areas and acoustically controlled environments were generated providing access to natural light. Core common spaces are contained within two continuous curved walls permitting passage and reinforcing transparency. Handmade materials are introduced promoting the brand and contrasting the loft space.

Interior View (Images Courtesy Ty Cole)

  • Architects: Matiz Architecture and Design 
  • Name of Project: Etsy
  • Location: Brooklyn, NY, USA
  • Program: HQ for handcrafted goods leader, open offices, meeting areas, creative labs (capacity 90 people)
  • Size: 10,500sf
  • Status: Completed September 2009
  • Client: Etsy
  • Design team: Juan C. Matiz AIA leed AP, Lee Kreiner
  • Photography: Ty Cole


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy