Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Xinjin Zhi Museum in Cheng du, China by Kengo Kuma & Associates

 
April 4th, 2012 by Sumit Singhal

Article source: Kengo Kuma & Associates

This pavilion is located at the foot of Laojunshan mountain in Xinjin, to usher in the people to the holy place of Taoism, while the building itself shows the essence of Taoism through its space and exhibitions.

The tile used for façade is made of local material and worked on in a traditional method of this region, to pay tribute to Taoism that emphasizes on nature and balance. Tile is hung and floated in the air by wire to be released from its weight (and gain lightness). Clad in breathing façade of particles, the architecture is merged into its surrounding nature.

Exterior View

  • Architect: Kengo Kuma & Associates
  • Project name: Xinjin Zhi Museum
  • Location: Cheng du, China
  • Client: Fantasia group
  • Principal use: Museum
  • Site area: 2,580㎡

Exterior View

  • Building Area: 787㎡
  • Total floor area: 2,353㎡
  • Stories: 3 stories, 1 basement
  • Structural engineers: Oak Structural Design Office
  • Mechanical engineers: P.T.Morimura & Associates,LTD
  • Design period: 2008 October – 2009 December
  • Construction period: 2010 January – 2011 December
  • Structural: Reinforced concrete, partly steel flame
  • Structure:
    • Curtain wall: 6,000,000 RMB
    • Interior: 6,000,000 RMB
    • Total: 30,000,000RMB

Exterior View

The façade for the south is divided into top and bottom and staggered in different angles. This idea is to respond to two different levels of the pond in front and the street at the back, and avoid direct confrontation with the massive building in the south. For the east side, a large single tile screen is vertically twisted to correspond with the dynamism of the road in front. The façade for the north side is static and flat, which faces the pedestrians’ square. Thus the tile screen transforms itself from face to face, and wraps up the building like a single cloth.

Exterior View

Taking advantage of the varied levels in the architecture’s surroundings, the flow is planned to lead people from the front to the back, motion to stillness, like a stroll type of garden. The exhibition space inside is planned spiral moving from darkness to light. From the upper floor a paramount view of Laoujunshan can be enjoyed. Direct sunlight is blocked by the tile, and the interior of the building is covered with gentle light with beautiful particle-like shade.

Exterior View

Exterior View

Exterior View

Xinjin Zhi Museum

Interior View

Interior View

Plan

Plan

Plan

Related posts:

Tags: ,

Categories: Museum, Pavilion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy