Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 13th, 2012

House in Mathi, Turin, Italy by MARC

Friday, April 13th, 2012

Article source: MARC

Transformation of a few barns into a house/studio and more, Mathi (Turin, Italy)

The client decides to leave his nice apartment downtown Torino to move his family to his hometown, restoring a big shed, little more than a roof in ruins, adjacent to the little house he restored with his wife in the years after their wedding. It is a long-time dream, for which he is eager to invest most of his resources. After interviewing several architects, he asks MARC to design a special house, irrational, for his whole life. MARC decides to accept this responsibility with the client’s same honesty and passion.

MARC. HOUSE IN MATHI. Transformation of a few barns into a house/studio and more, Mathi, Turin, Italy (photo: Beppe Giardino)

  • Architect: MARC
  • Name of Project: House in Mathi
  • Location: Turin, Italy
  • Designers: Subhash Mukerjee, Michele Bonino
  • Collaborators: Lucia Baima, Mi-Jung Kim, Tommaso Rocca
  • Photographer: Beppe Giardino

(more…)

Le 49 in Kanagawa, Japan by APOLLO Architects & Associates

Friday, April 13th, 2012

Article source: APOLLO Architects & Associates

Located on Mount Kamakura, this site boasts a stunning view overlooking Sagami Bay. The clients, a husband-and-wife couple who had been living in a high-rise condominium in downtown Tokyo, fell in love with the location at first sight, taking an instant liking to the view and the lush green surroundings, and decided to move here. The husband is a keen architecture buff who went on architectural tours throughout Europe to see buildings while he was working in the UK, and decided to commission a new residence with an attached workshop for his wife. Accordingly, we decided to create a modern piece of architecture whose every detail would convey a uniquely Japanese aesthetic to the international guests who would visit.

Night View (Images Courtesy Masao Nishikawa)

  • Architect: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
  • Name of Project: Le 49
  • Location: Kamakurayama, Kamakura city, Kanagawa, Japan
  • Date of Completion: December 2011
  • Principal Use: Private House
  • Photography: Masao Nishikawa

(more…)

House on the Mountainside in Hyogo, Japan by Keiichi Hayashi Architect

Friday, April 13th, 2012

Article source: Keiichi Hayashi Architect

The house rises on the mountainside and is surrounded by a forest. Six skipping floors, each of them has different purpose, are planned alongside the slope. Each floor is designed to be homogenous, but only the position of the windows is designed randomly on each floor to allow you to have different views of the forest. As you go upper floors, space on each floor stays homogenous, but view of the forest on each floor, changes like root of trees on lower floors, trunks on middle floors and top of trees on upper floors. In other word, the space on each floor is differentiated by relationship with height of the forest. The atmosphere in the house changes as you move from floor to floor on which you experience each time a different outside environment.

Image Courtesy Masao Nishikawa

  • Architects: Keiichi Hayashi Architect
  • Project: House on the Mountainside
  • Location: Hyogo, Japan
  • Design Period: January, 2004 – December, 2004
  • Construction Period: January, 2005 – July, 2005
  • Function: private house

(more…)

RF apartment in Lisboa, Portugal by Joao Tiago Aguiar, arquitectos

Friday, April 13th, 2012

Article source: Joao Tiago Aguiar, arquitectos

The project consisted in the transformation of an old office into an apartment. Situated on the top floor of a building in Avenida Rodrigo da Fonseca, the original space, with no interest, had very little light, punctuated only by small openings at the top of the walls. The entire interior was demolished, leaving only the structural elements.

Exterior View

(more…)

House F in M – White Tipi, Germany by Matti Schmalohr

Friday, April 13th, 2012

Article source: Matti Schmalohr

The underside of the roof forms large planes of tilted enclosure areas, strongly felt by anyone standing in the new spaciousness; the few vertical surfaces merging with the tilting planes forming a unified canopy above the completely open floor area.

The roof space itself has now emerged to become a space with individuality and character. The before and after of this space have become worlds apart. Before, tiny, dark, claustrophobic boxes – after, now, an expanse of space and light with space to breathe, respecting an earlier tradition of one roof, one space.

House F1

  • Architects: Matti Schmalohr
  • Project: House F in M – White Tipi
  • Location: Münich, Germany

(more…)

Family Creche in Drulingen, France by Fluor Architects (designed using Vectorworks and SketchUp)

Friday, April 13th, 2012

Article source: Fluor Architects

Situed on a very small piece of land, the project has been enriched by the resistance from the site to the elements of the mission brief. First of all, this « family crèche » is a living space where the children thrive and a workplace for the staff. The building is the set for this environment in every aspects and needs but also in its poetical dimension.

Image Courtesy Fluor Architects

  • Architects: Fluor Architects
  • Project: Family Creche
  • Location: Drulingen, France
  • Photographer: Fluor Architects
  • Software used: Vectorworks for 2D and Google Sketchup for 3D

(more…)

Pto de contato in Sao Paulo, Brazil by Studio GGA

Friday, April 13th, 2012

Article source: Studio GGA

Coworking is a versatile meeting, communicating and workbench table system providing modern workplaces. The layout of the tables demonstrates a thoughtful approach to the floor plan and generates this way a functional network. The scheme is centered on the provision of small work units for self employed and studios; obviously sharing tables and space with others. “Pto de contato” is a platform of experimentation, a deliberate contrast to usual offices, offering huge tables and informal spaces for sharing.

Front View (Images Courtesy Marcelo Scandaroli /aU magazine)

  • Architect: Studio GGA
  • Name of Project: Pto de contato
  • Location: Augusta road 2690, Galeria Ouro Fino, Sao Paulo, Brazil
  • Type: Space coworking office, Galeria Ouro Fino
  • Photos: Marcelo Scandaroli /aU magazine
  • Date: October, 2010

(more…)

Pierres Vives Building in Montpellier, France by Zaha Hadid Architects

Friday, April 13th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects

A new, iconic building for Montpellier, housing three government department – emerging as a ‘tree of knowledge’ with three institutions unified within a single envelope – archive department located at its solid base, library, sports department and offices at its top, where the structure bifurcates and becomes lighter.

Rendering

  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Name of Project: Pierres Vives Building
  • Location: Montpellier, France
  • Duration: 2002 – 2012
  • Client: Département de l’Hérault, Le President Andre Vezhinet
  • Status: Under Construction

Rendering

  • Area: 28,500 m2m2
  • Site: 35,000m2
  • Design: Zaha Hadid
  • Project Architect: Stephane Hof
  • Competition Team: Thomas Vietzke, Achim Gergen, Martin Henn, Christina Beaumont, Yael Brosilovski, Lorenzo Grifantini, Carlos Fernando Perez, Helmut Kinzler, Viggo Haremst, Christian Ludwig, Selim Mimita, Flavio La Gioia, Nina Safainia
  • Design Team: Joris Pauwels, Philipp Vogt, Rafael Portillo, Jaime Serra, Renata Paim Tourinho Dantas, Melissa Fukumoto, Jens Borstelman, Kane Yanegawa, Loreto Flores, Edgar Payan, Lisamarie Villegas Ambia, Karouko Ogawa, Stella Nikolakaki, Hon Kong Chee, Caroline Andersen, Judith Reitz, Olivier Ottevaere, Achim Gergen, Daniel Baerlecken, Yosuke Hayano, Martin Henn, Rafael Schmidt, Daniel Gospodinov, Kia Larsdotter, Jasmina Malanovic, Ahmad Sukkar, Ghita Skalli, Elena Perez, Andrea B. Caste, Lisa Cholmondeley, Douglas Chew, Larissa Henke, Steven Hatzellis, Jesse Chima, Adriano De Gioannis, Simon Kim, Stephane Carnuccini, Samer Chamoun, Ram Ahronov, Ross Langdon, Ivan Valdez, Yacira Blanco, Marta Rodriguez, Leonardo Garcia, Sevil Yazici, Hussam Chakouf, Marie-Perrine Placais, Monica Noguero, Naomi Fritz, Stephanie Chaltiel.
  • Project Leader: Joris Pauwels
  • Structural: Ove Arup & Partners, GEC Ingenierie
  • Acoustic: Rouch Acoustique
  • Cost / QS: Gec LR
  • Infrastructure: GEC Ingenierie

Rendering

Rendering

Rendering

Rendering

Rendering

Construction work

Construction work

Model

Model

Model

Model

Institute Of Marine Genomics in Roscoff, France by Barré-Lambot Architectes

Friday, April 13th, 2012

Article source: Barré-Lambot Architectes

The quality of the site, both symbolic and architectural, leads us to propose a building organized around an interior garden ; while preserving the site unity. We make the most of the authorized outline to propose a building with a simple construction principle and rational organization, while maintaining the garden’s qualities. All the laboratories and offices are turned to the garden thanks to the gallery distribution system under the hull south facade (it allows on one hand an optimal control of the temperature, and secondly, the precise frame on the surrounding urban elements).

Image Courtesy Philippe Ruault

  • Architects: Barré-Lambot Architectes
  • Project: Institute Of Marine Genomics
  • Location: Roscoff, France
  • Project manager: SARL Barré-Lambot (architectes mandataires), ISATEG (BET Structures, BET Fluides, économiste)
  • Contractor: Université Pierre et Marie Curie
  • Location: Roscoff (29)
  • Program: Biologic Station
  • Date: mai 2007 à janvier 2012
  • Cost: 2 229 500 € HT
  • Surface: 1 486 m²
  • Mission’s architects: Architect agent
  • Photography: Philippe Ruault

(more…)

Patronaat in Haarlem, the Netherlands by diederendirrix architects

Friday, April 13th, 2012

Article source: diederendirrix architects

Haarlem’s pop music venue consists of a foyer and a large auditorium stacked on top of a smaller one so that the program fits neatly into the designated space. An internal street for loading and unloading runs through the building and activity there is fully visible to visitors. This is appropriate for a cultural institution such as this where, other than in the theatre or concert hall, there is no strict separation between front and back stage. Here, a night out means more than just attending a concert and for this reason, emphasis is placed on the visual relationships and routes through the building.

Front View (Images Courtesy Arthur Bagen)

  • Architect: diederendirrix architects
  • Name of Project: Patronaat
  • Location: Haarlem, the Netherlands
  • Area: 4.100 m2
  • Realized: June 2005
  • Photographs: Arthur Bagen
  • Software used: Autocad 2011 in combination with SketchUp

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy