Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 26th, 2012

TENNISCALATOR in växjö, sweden by david tajchman

Thursday, April 26th, 2012

Article source: David tajchman

Tenniscalator is a proposal for a new tennis centre in Vaxjo, Sweden. Made entirely out of wood it spans an area of 9000 m2. The site chosen for the project is large enough to welcome a one level tennis complex programme. However, a quick analysis of the areas shows the possibility of concentrating everything in almost 10% of the plot area. this concentration in the northern part of the parcel allows the development of a 13652 square meters landscape facing the future built developments. Layering tennis courts is aimed to give a landmark character to the proposal. The wooden totem reaches a height of 58 meters. Not too high, nor too flat, this iconic piece of wood is now visible from far, easy to recognize, easier to identify the neighbourhood.
Building compact permits environmental advantages such as economies of energies and displacements. Heating, ventilation, water, gas and electricity networks are shorter in a vertical setting then in the horizontal one.

Image Courtesy david tajchman

Slit Court – a hidden potentiality of an inner court in Fushimi, Kyoto by EASTERN design office.,Inc.

Thursday, April 26th, 2012

Article source: EASTERN design office.,Inc.

The essence of this architecture lies in an inner court.

The site is at Sumizome, Fushimi, Kyoto.  It is a small town with a long and distinguished history, situated south of Tofukuji temple. Facing to south, the building is built on a gentle slope.

Image Courtesy © Koichi Torimura

It is a collective housing of five stories. Two tenants occupy the front and back side of the first floor. There are four units on the second to fourth floor and two units on the fifth floor.

Berklee Valencia / Berklee College of Music in Boston, Massachusetts & Valencia, Spain by Walters-Storyk Design Group

Thursday, April 26th, 2012

Article source: Walters-Storyk Design Group

BERKLEE COLLEGE COMMISSIONS WSDG FOR MAJOR PROJECTS

Concurrent Work On Two Continents: Boston, Mass. & Valencia, Spain

In a patent message of confidence in education and the inherent strengths of the world economy, the Berklee College of Music has embarked on a significant expansion program.  In Valencia, Spain, an entirely new campus opened in January, 2012. In Boston, the first ground-up building in Berklee’s 66-year history, 160 Massachusetts Avenue, a 16-story, $100 million structure, began construction in December 2011. While U.S. and Spanish architects were engaged to create strikingly disparate footprints for each of these bold projects, a single internationally recognized studio design and acoustical consultancy, the Walters-Storyk Design Group, was commissioned to create the audio education studios for both these learning complexes.

Exterior - Rendering of Berklee 160 Mass Ave

  • Architect: Walters-Storyk Design Group 
  • Name of Project: Berklee Valencia/Berklee College of Music
  • Location: Boston, Massachusetts & Valencia, Spain
  • Software used: Revit

(more…)

67 Dwellings in Colmenar Viejo, Madrid, Spain by dosmasunoarquitectos

Thursday, April 26th, 2012

Article source: dosmasunoarquitectos

Flying across the Madrilenian mountains, we chose a hill to land on. Its slope enabled us to establish a visual relationship with the surroundings, gazing Colmenar Viejo, the mountains and Madrid’s metropolitan area in the horizon.

The local topographic and geologic conditions are preserved and used as the main leit-motivs of the intervention. Its rocky, naturally-pitched substratum suggested hovering on top of it instead of altering its original features.

Rendering

  • Architect: dosmasunoarquitectos
  • Name of Project: 67 Dwellings in Colmenar Viejo
  • Location: Madrid, Spain
  • Client: IVIMA, Comunidad de Madrid
  • Status: Under construction
  • Prize: Competition, 1st Prize

(more…)

Senior Housing De Dijken 10, Den Haag in Leidschenveen, The Netherlands by HVE architecten

Thursday, April 26th, 2012

Article source: HVE architecten

Situated in Leidschenveen, the youngest district of The Hague, four apartment blocks have been designed by HVE architecten. One of the blocks is social housing; the others are regular housing designed for senior citizens. The initial urban plan of a long, consecutive strip of apartments was redesigned in order to create a visual connection between the separate park areas on either side of the building lot. As a result, four apartment blocks of four and five storeys were designed with a total of 81 apartments.

View from public park across the street at night (Images Courtesy Christiane Wirth)

  • Architect: HVE architecten
  • Project: Senior Housing De Dijken 10, Den Haag
  • Location: Leidschenveen, The Netherlands
  • Project Team: Gerrit van Es, Sascha van Esch, Lia Tuijt

(more…)

Kokkola pedestrian centre in Finland by ALA

Thursday, April 26th, 2012

Article source: ALA

Kokkola wanted their currently car-inhabited center area to become obviously pedestrian (with as little effort as possible). We decided to start by placing a tree in the middle of the street. With time, while more trees are planted, the street (sufficient width dimension courtesy of Finnish traffic engineering standard) would turn more into a park, or a square.

Night View

  • ARCHITECT: ALA
  • NAME OF PROJECT: Kokkola pedestrian centre
  • LOCATION: Kokkola, Finland
  • TYPE: Commission 2006
  • STATUS: Under construction
  • PROGRAM: Outdoor Areas
  • CLIENT: City of Kokkola
  • TEAM: Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta, Samuli Woolston with Aleksi Niemeläinen
  • COLLABORATORS: JOLD/Julle Oksanen, Oliver Walther (lighting design), Aivo oy/Mikko Hynninen (sound design), Tensotech/Matti Orpana (tensile sturctures)

(more…)

wNw bar in Binh Duong province, Vietnam by Vo Trong Nghia

Thursday, April 26th, 2012

Article source: Vo Trong Nghia

The wNw bar is located in an artificial lake next to the wNw café. To create a contrasting space to the cafe, the bar is designed as an enclosed space which can be used for different purposes such as music concerts, shows, ceremonies etc.

© Hiroyuki Oki

  • Architect: Vo Trong Nghia
  • Project: wNw bar
  • Location: Binh Duong province, Vietnam
  • Completed year: 2008
  • Photographer 1: Phan Quang, Hiroyuki Oki (more…)

Salt Tower in Budva, Montenegro by ENFORMA in cooperation with AIM STUDIO

Thursday, April 26th, 2012

Article source: ENFORMA in cooperation with AIM STUDIO

Planning and designing buildings, in areas such as Budva,  are almost always driven by clear guidelines that were established during the long and rich history. The subject area has many of high-quality surroundings aspects and views, like the old town, the island Sv. Nicola and the sea horizon. Therefore, making an architectural structure, on this location, has to be directed towards these benefits with an adequate response to the overall context.

Night View

  • Architect: ENFORMA in cooperation with AIM STUDIO
  • Name of Project: Salt Tower
  • Location: Budva, Montenegro
  • Architects: ENFORMA – Nikola Novaković, Slobodan Jović, Radovan Radoman  + AIM STUDIO – Ivan Milošević
  • Project year: 2012.
  • Total constraction gross area: 6095.24 m2
  • Clients: Monterra Montenegro d.o.o. , MCG d.o.o.

(more…)

morieres les Avignon in Montpellier, France by N+B Architectes

Thursday, April 26th, 2012

Article source: N+B Architectes

The Secondary School of Morières-lès-Avignon is part of the landscape around the city. It is located near the A7 motorway and is topped by a way station. It consists of different entities built for different scales and functions of the program. Thus, the topography of the place is preserved, the gradients are used to create breaks, places to live. This work of the ground allows the installation and organization of the different buildings and spaces. Each entity is part of the landscape.

Night View (Images Courtesy Paul kozlowski)

  • Architect: N+B Architectes
  • Name of Project: morieres les Avignon
  • Location: Montpellier, France
  • Project manager: Jacques BRION & Elodie NOURRIGAT (N+B architectes)
  • Client: Conseil Général du Vaucluse
  • Delegated client: Citadis

(more…)

DuC Garden in Chongqing, China by Valentien+Valentien

Thursday, April 26th, 2012

Article source: Valentien+Valentien

The Bamboo-Pavilion of the artist Markus Heinsdorff is situated in the center of the DuC Garden that was built in China for the 8th International Garden Expo Chongqing 2011. The garden is intended to document the German-Chinese cooperation. The construction material of the pavilion becomes alive in the garden: A grove of  Phyllostachys nigra an extraordinary black bamboo, stands in contrast to the light bamboo construction of the pavilion.

DuC Garden

  • Architect: Valentien+Valentien
  • Name of Project: DuC Garden
  • Location: Chongqing, China
  • Artist: Markus Heinsdorff
  • Completion: 2011
  • Size: 500 m2
  • Client: Goethe Institute in Shanghai as part of the series and Germany and China in joint motion (DuC) on sustainable urbanization

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy