Open side-bar Menu

Archive for April, 2012

High Desert Pavilion (Garren Residence) in Bend, Oregon by PIQUE llc

Saturday, April 21st, 2012

Article source: PIQUE llc

Central Oregon is known for its access to a variety of outdoor sports. The region’s variety of climates provides a unique opportunity to access different activity types in the same season. It is not uncommon for a person to go skiing in the morning and biking in the afternoon. A building in this region should reflect this lifestyle and provide a variety of ways to access the outdoors on daily and annual cycles. The High Desert Pavilion focuses on engagement.


  • Architect: PIQUE llc
  • Name of Project: High Desert Pavilion (Garren Residence)
  • Location: Bend, Oregon


Logistics and distribution center “Farmacias Ahumada S.A” in Comuna de Pudahuel, Chile by Guillermo Hevia

Saturday, April 21st, 2012



The architecture of the new  Distribution Centre of “Farmacias Ahumada·  looks for solutions  for the distribution and handling of pharmaceutical products, incorporating the latest operational technologies and Bioclimate

It is a simple, categorical and simple architecture in harmony with the natural environment. The building is located in the periphery of the city of Santiago, in a new  urban area  in development.

Images Courtesy Juan Purcell

  • Architect: Guillermo Hevia- GH + A
  • Name of Project: Logistics and distribution center “Farmacias Ahumada S.A”
  • Location: Calle Los Vientos Nº 19.867 Street, Ciudad de Los Valles, Comuna de Pudahuel, Santiago R.M., Chile
  • Owner: Farmacias Ahumada S.A
  • Collaborators: Cristian Pino Infante, Marcela Suazo M., Francisco Carrión G.
  • Photography: Juan Purcell, Guillermo Hevia
  • Software used: Autocad, Rhino, Cinema4D for rendering, and edited in PSD


Ph4 in Tijuana, México by T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Friday, April 20th, 2012

Article source: T38 studio + Pablo Casals-Aguirre

Located in Tijuana, México, Ph4 house’s main objective is to create a balance between privacy and openness, the project was mainly developed from two constraints. The first one is that the house will be inhabited by an elderly couple, so most of the program is on the first floor, a long glass and concrete box which breaks in the transition between the public and private space. Superimposed is a solid volume which twists itself in the opposite direction as the one below, ending in a 7 meter cantilever across the garden. A concrete staircase leads up to the projecting first floor, which houses a guest bedroom and study.

Images Courtesy Alfonso Medina, Oscar Gonzalez and Alfredo Zertuche

  • Architects: T38 studio + Pablo Casals-Aguirre
  • Name of Project: Ph4
  • Location: Baja California, Tijuana, México
  • Team: María José López, Alfonso Medina, Pablo Casals-Aguirre, Mauricio Kuri, Oscar
  • González
  • Collaborators: Lucía Arroyo, Alina Castañeda y Adriana Medina.
  • Photographs: Alfonso Medina, Oscar Gonzalez and Alfredo Zertuche.


Storage House in kanagawa, japan by ryuji fujimura architects

Friday, April 20th, 2012

Article source: ryuji fujimura architects

The house like a storage located in a residential area on the suburbs of tokyo.
By providing the underground space, the volume of three floors encloses the space of two layers.
The parking has a large canopy, such as loading dock.
It can be used as a space people gather and is intended to successive to the streets.

street elevation
  • Architects: ryuji fujimura architects
  • Project:  Storage House
  • Location:kanagawa, japan
  • Type:  private residence
  • Structural engineer: konishi structural engineers


IDOM Headquarters in Bilbao, Spain by ACXT Arquitectos

Friday, April 20th, 2012

Article source: ACXT Arquitectos

The new IDOM Group offices are located in the old bonded warehouse in the Deusto canal, in Bilbao. It has 14,400m2 destined for offices, research and development areas such as the white-room and the prototypes workshop, and social spaces.

Outwardly, and from the first idea, the design has developed from the occupation manner of the roof, which was filled with goods that were stored in the building. An imaginary green carpet has been designed as if simply placed over the roof, hiding all air conditioning units which in most office buildings are visible, with the resulting sound and visual impact. Certain topography arises as a result of the adaptation of the “carpet” on the machines. Folds and surfaces that resemble a hill on which to stroll in the moments of relaxation and conversation with peers for this is the floor on which the rest-area of the building is planned. The flat part of the “carpet” is natural grass. For maintenance and weight reasons, the part that covers machinery, the folded one, is artificial turf.

Exterior View (Images Courtesy Aitor Ortiz)

  • Architects: ACXT Arquitectos
  • Name of Project: IDOM Headquarters
  • Location: Bilbao, Spain
  • Architect in Charge: Javier Perez Uribarri
  • Collaborators: Oscar Ferreira da Costa, Jabier Fernández Sánchez, Josu Eguileor Astigarraga
  • Contractor: BALZOLA
  • Project Area: 14,400 sqm
  • Project Year: 2010-2011
  • Photographs: Aitor Ortiz


Habitation TSL in Brussels, Belgium by ADN Architectures

Friday, April 20th, 2012

Article source: ADN Architectures

Since the creation of adn, the production follows an evolutionary curve from the creation of furniture to the current studies for public buildings, while passing by transformations and new constructions of housing. The objective in the medium and long term is a catch of market in the public domain (together of residences, infrastructures school, cultural, sporting, etc). However, a great interest will always be kept on the design of more small scales such as furniture, single-family housing, lofts, etc.

Exterior View

  • Architects: ADN Architectures
  • Name of Project: Habitation TSL
  • Location: Brussels, Belgium


Cut + Fold: Gillis Library + Study in Berkeley, California by VeeV Design

Friday, April 20th, 2012

Article source: VeeV Design

An existing study/bedroom of a 1950’s modern house is transformed into a private working library for two. Conceptually, two distinct surfaces run along or perpendicular to the two opposing wall while creating spatial volume by multiple cuts and folds. These cuts and folds increase possible practical space through their operations, creating visual hierarchy and continuity. Color is used to give clues to the surface folding assembly, to trace the method of fabrication, and to project possible surface operation.

View of bookshelf

  • Architect: VeeV Design
  • Name of Project: Cut + Fold:  Gillis Library + Study
  • Location: Berkeley, California
  • Design team: Raveevarn Choksombatchai (principal), Emily Gosack (assistant designer)
  • Awards: AIA Design Honor Award in Interior Architecture, SF Chapter, 2007
  • Exhibits: 2006-2007 AIASF Design Awards Exhibition, AIA, San Francisco 05.07-06.01 2007


Clini´c T in Lisboa, Portugal by Pedra Silva Architects

Friday, April 20th, 2012

Article source: Pedra Silva Architects

Why do healthcare spaces have to be cold spaces?

This has been the underlying question since the beginning of our proposal. In fact there are several activities that go on in a clinical space, some regarding actual medical treatments and others related with social and reception areas. Although one might consider the treatment areas to be central in a dental clinic, this project aims to reinforce the social and humane side of healthcare facilities, by proposing two distinct and opposite environments: the clinic space and the social space. The first is a rigorous, hygienic and professional space, mainly in white materials, that aspires to provide confidence and serenity to the patient. The second is a space for meeting, relaxing and comfort, a way to distance the patient from the clinical mindset.

Interior View (Images Courtesy João Morgado)

  • Architects: Pedra Silva Architects
  • Name of Project: Clini´c T
  • Location: Lisboa, Portugal
  • Team: Dina Castro, Hugo Ramos, Maria Rita Pais, Jette Fyhn, André Góis Fernandes, Ricardo Sousa
  • Project area: 149m2
  • Project year: 2011
  • Contractor: Sabrab Engenharia
  • Photographs: João Morgado
  • Software used:  Google sketchup, Graphisoft Archicad, Autodesk Autocad, Autodesk 3ds Max, Chaos Group Vray, FaronStudio PixPlant


Changzhou Culture Center in China by gmp Architekten

Friday, April 20th, 2012

Article source: gmp Architekten

The architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been awarded first prize in the international competition to build the Culture Center in the newly created Changzhou city center – competing against KSP – Jürgen Engel Architects, Arata Isozaki and other leading practices. With a total floor area of 365,000 square metres, the building in this city of three million, between Wuxi and Nanjing, is six times the size of the Louvre in Paris. The new building complex includes a number of museums such as an arts museum, a science and technology museum and a library, together with service facilities supporting the center for culture in the Xinbei district of the city.

Exterior View

  • Architect: gmp Architekten
  • Name of Project: Changzhou Culture Center
  • Location: Changzhou, China
  • Competition: 2012 – 1st prize
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Magdalene Weiss
  • Chinese Partner: Wei Wu
  • Competition Team: Martin Friedrich, Sebastian Schmidt, Kong Bu Hong, Jiang Lan Lan, Yao Yao, Zhang Zhen, Gao Shu San, Dominika Gnatowicz, Sa Xiaodong


Building Tirana’s GREEN Future: Tirana Northern Boulevard and River Project in Albania by Cino Zucchi Architetti

Friday, April 20th, 2012

Article source: Cino Zucchi Architetti

The center of Tirana is marked by a clear urban layout, but its recent growth filled up a large area around it without any order, structure, adequate services or meaningful public spaces.

In our proposal, the voids rather than the buildings become the catalysts of new urban regeneration, attracting public and private functions around a sequence of green spaces of high environmental quality. The extension of the boulevard into a lively green promenade progressively opens up to the beautiful landscape of the hills across the Tirana river.


  • Architect: Cino Zucchi Architetti
  • Name of Project: Building Tirana’s GREEN Future: Tirana Northern Boulevard and River Project
  • Location: Tirana, Albania
  • Type: International closed competition
  • Year: 2012
  • Architecture, Urban Design (team leader): Cino Zucchi Architetti


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy