Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Sorara’s Showroom in Hangzhou, China by Ramón Esteve – Estudio de Arquitectura

 
May 16th, 2012 by Sumit Singhal

Article source: Ramón Esteve – Estudio de Arquitectura

The showroom designed by Ramon Esteve meets the goals set by the client using  a contemporary language consistent with brand values​​. A 2500 square meter showroom inside the Dikai International Center which is located in Jianggan district, known as CBD, where the new landmark buildings of the city of Hangzhou are settled.

The showroom, recently opened, has grown the international work of Ramon Esteve. It has lead this studio the way to other major projects in China.

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

This is an interior design project that focuses on integrating the outdoor furniture exhibited in a natural and attractive space.

In the showroom acess we have a reception point designed exclusively for the firm. Designed with a backlit bar finished by a wood lattice.

The large showroom is arranged as a universe of small sensory islands like a large contemporary patchwork. The aim was to create a space which supports the brand’s identity. A range of nature colors as tobacco, clay, green and sand which help us to feel like in an outside environment within a framework of contemporary architecture.

Showroom Sorara Hangzhou

The perimetral walls covered by backlit panels with printed images of bamboo forests, surround the display area recreating an outdoor environment which is a suitable background for the outdoor collections and accessories exhibited.

The different scenes are defined by the different pavements using several wood tones, ceramics and gravel. These scenes also are framed by subtle wood dividers lightened from the base.

The water sheets are used as natural mirrors. Leveled with the pavement and solved with black ceramic reinforce the environment and organize the space. These elements work as a link with the Eastern culture, where water is an essential element.

Showroom Sorara Hangzhou

The courtyard is solved with the same approach as the indoor exhibition area, different garden islands of bamboo, wood, gravel and vegetation volumes. Surrounding the courtyard, a perimetral lattice screens the outside light entering the interior through the slats of dark wood.

The office area and services are organized in a separate strip detached from the exhibition area by glass partition walls covered by translucent vinyl strips creating an effect inspired by organic bamboo forests.

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

Showroom Sorara Hangzhou

Related posts:

Tags: ,

Category: Showroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy