Open side-bar Menu

Archive for May 17th, 2012

White Canvas & 22 feet in Bangalore, India by Kamat & Rozario Architecture

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Kamat & Rozario Architecture

The Design took inspiration from the firm’s name – WHITE CANVAS is an independent advertising agency. A blank white canvas takes on the personality of the artist.. We drew an analogy to Absolut Vodka’s “Absolut Blank” Campaign” where artists were invited to express themselves on a blank canvas in the shape of the iconic Absolut bottle. The clean white canvas takes on different Avatars depending on the artists’ imagination.

White Canvas & 22 feet office


Mini Rooftop in New York by HWKN

Thursday, May 17th, 2012

Article source: HWKN

A space for urban tastemakers without logos or branding. HWKN scouted the location, created the design and oversaw construction of the temporary event location for MINI’s ”Creative Use Of Space” campaign. The sheer surprise of encountering a hill on a roof in NYC is heightened by design elements derived from MINI cars that utilize object-in-field design, like deploying brake lights into a field of sheet metal instead of at a seam.

Mini Rooftop

  • Architects: HWKN
  • Project: Mini Rooftop
  • Location: New York
  • Software used: Rhino, VRay, AutoCAD and the Adobe Suite


La Pallissa in Catalonia, Spain by Cubus Taller d’Arquitectura

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Cubus Taller d’Arquitectura

The project was based in the rehabilitation and improvement of the northern part of an old masia from the XVI th century and the hayloft annex, located in the Baix Empordà (Catalonia). Due to the partition in different parts of the masia between the family members, the proposal was based on adapting the correspondant north area to create three new apartments designed for use in summer, mainly.

Image Courtesy Nani Pujol


The chapel of rest in Graz, Austria by Hofrichter-Ritter Architects

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Hofrichter-Ritter Architects

The chapel of rest for the Steinfeld cemetery is designed in the form of two curving formwork elements made of reinforced concrete and appearing as two carefully receptive hands. It is the centrepiece of the redesigned Cemetery Centre which was begun by the municipal parish of Graz under episcopal vicar Dr Heinrich Schnuderl, continued by Christian Leibnitz, the new municipal parish provost, and finally built to a design by Hofrichter-Ritter Architects in 2011.

Image Courtesy Karl Heinz Putz

  • Architects: Hofrichter-Ritter Architects
  • Project: The chapel of rest
  • Location: Graz, Austria
  • Chapel of rest: approx. 150 m²
  • Ancillary rooms: approx. 120 m²
  • Sheltered area at the front: approx. 40 m²
  • Length of the new cemetery wall: approx. 75 m² (height varies from approx. 2.00 to 3.50 m)
  • Columbarium grove / park-like area: approx. 550 m²
  • Paved forecourt: approx. 500 m²
  • Photography: Karl Heinz Putz
  • Software used: Rhino and 3d studio max


The Arch Cultural Center in Mandal, Norway by 3XN

Thursday, May 17th, 2012

Article source: 3XN

The Cultural Centre ”Buen” (The Arch) in the Southern Norwegian village of Mandal is shaped like a green blanket that elevates and integrates the building in the surrounding landscape. The glass façade opens up and exposes the lobby to the river bank allowing plenty of daylight into the building. The building is adjusted in colour, scale and proportion to the characteristic and picturesque Norwegian wooden houses by the river’s edge.

Image Courtesy Adam M¢rk

  • Architects: 3XN
  • Project: The Arch Cultural Center
  • Location: Havnegt. 2, 4515 Mandal, Norway
  • Client: Halse Property, Norway
  • Engineer: Rambøll, Norway
  • Landscape: Asplan Viak, Norway
  • Theatre Technique: AIX architects, Sweden


Shadow Pavilion in Shanghai, China (designed using Bentley’s Generative Components (GC), Rhino, & 3d max)

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Bleds-Design

The expo pavilion is a complex problem of displaying the future of technology, culture, and life with today’s capabilities. To take a look forward and to examine not only what is on display but the aperture that holds that promise of a better city, better life.  In the long tradition of Expo innovations, the Shadow Pavilion pushes today’s ideas of formation and structure to the next step; by looking at complex organizations and the integration of the two ideas.

Model Image Looking East

  • Architects: Jared Bledsoe & Simon Lee
  • Project: Shadow Pavilion Shanghai Expo 2010
  • Location: Shanghai, China
  • Project Team: Jared Bledsoe & Simon Lee
  • Project Date: 2008
  • Software used: Bentley’s Generative Components (GC), Rhino, & 3d max


El Nodo Housing in Solius, Spain by Exit Architects

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Exit Architects

In a privileged place, at the end of a green meadow on the top of a hill and with the Avilés estuary on the horizon, two small metallic objects stand still upon a concrete basement and stare at the spectacle before their eyes. Dressed in a tailored suit which covers their head and torso, they protect themselves from the unpleasant rain and see the time going by.

Image Courtesy Miguel De Guzmán

  • Architects: Exit Architects
  • Project: El Nodo Housing
  • Location: Solius, Spain
  • Client: Sogepsa. Principado De Asturias
  • Built Area: 2.737 M2
  • Budget: 2.233.087 Euros
  • Project Date: 2004
  • Completion: 2007


Music Park in Sevilla, Spain by Costa Fierros Arquitectos

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Costa Fierros Arquitectos

The Park is located in an existing degraded area, lacking of facilities, and known historically as a land dividing the nearby quarters (Águilas and Los Prunos neighbourhoods) and isolating their inhabitants.

Before the construction of Underground Line 1 was undertaken, this area was used as the official premises for Seville’s (tour) horse carriage owners as well as later housing the constructions for the initial attempt to build the city’s underground in the 70’s. As the Line 1 was to pass through these neighbourhoods, the opportunity to revaluate the land surrounding the underground station there arouse, and the Underground project was the starting point for considering the area renovation and providing the station with a quality landscape.

Image Courtesy Pablo F. Díaz-Fierros

  • Architects: Costa Fierros Arquitectos
  • Project: Music Park in Sevilla
  • Location: Sevilla, Spain
  • Preliminary Design: August 2007
  • Base Design: October 2007
  • Working Project: February 2008
  • Construction Dates: November 2008 – November 2011
  • Project Architects: Sara Tavares Costa And Pablo F. Díaz-Fierros
  • Collaborators: David Breva, Paula Ferreira, Pedro Rito Nobre, David Ampe, Elena González, Rosario Alcantarilla, Sergio González, Cristina Rubiño, Alejandro Rodríguez
  • Software used: AutoCad, Photoshop and Microsoft Office


Huludao Beach Exhibit Center in Liaoning, China by META – Project

Thursday, May 17th, 2012

Article source: META – Project

META-Project has completed the Huludao Beach Exhibit Center, a project which re-established the relationship between the cultural activities and it’s natural environment.

Previous a fishing village protected by the surrounding hills, a river running though the center, the Dragon Bay is the essence of Northeast-Chinese coastal idyll. Yet still scattered with fishing boats and nets, now it is facing the city’s upcoming development: situated on the west coast of Bohai Sea rim, with only 3 hours of traffic from Beijing, the site offers a natural resource that is so rare across the north of china due to its climate – “the beach”, which attracts tens of millions of people from Beijing and Northeast-China to spend their summer here. As the first building on the beach, META-Project’s Exhibit Center will vitalize the Dragon Bay into a new resort and residential hub for the Liaoning Province of China.

Huludao Beach Exhibit Center

  • Architects: META – Project
  • Project: Huludao Beach Exhibit Center
  • Location: Huludao, Liaoning, China


Sails of Light Show in Vancouver, Canada by Moment Factory

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Moment Factory

Five giant sails majestically puff out their chests, iconic against the Vancouver skyline. Each becomes a dynamic canvas of colours and themes, changing according to season or event. Canada Place is transformed. In a perfect symbiosis of architecture and visual design, of graphics and light, a public space becomes a shared experience.

Sails of Light Show

  • Architects: Moment Factory
  • Project: Sails of Light Show
  • Location: Vancouver, Canada
  • For: Canada Place Corporation


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy