ArchShowcase

Archive for May 26th, 2012

Single family property in Marbella, Spain by A-cero

Saturday, May 26th, 2012

Article source: A-cero

A-cero presents one of its last projects in single family houses in Marbella. The property is placed on the outskirts of Puerto Banús, in one of the most famous and exclusive developments in the Sun Coast. This development is located on one side of a mountain but very close to the coast, with plenty of Mediterranean vegetation.

The plot where the project is located has a notorious slope that goes down to the South from the street access. This fact would determinate the design to adapt the house to the environment and achieve excellent views of the Mediterranean Sea.

Image Courtesy Jacobo España

  • Architects: A-cero – Joaquin Torres arquitectos s.l.p.
  • Project: Single family property
  • Location: Marbella, Spain
  • Promoter: Private
  • Built surface: 2.872,20 m2
  • Project date: September 20th
  • Finish date: November 2011
  • Photographer: Jacobo España (Negami)
  • Construction: Obras y Otras cosas S.L.

(more…)

Villa London in Mallorca,Spain by CMV Architects

Saturday, May 26th, 2012

Article source:  CMV Architects

The house is located in Sa Torre housing development, in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known English writer, raises an extensive program to fulfill the needs of each of the members of the family. The infinite sights on the sea will be the basic premise of the project. The necessity to open the house to the landscape, taking advantage of the local characteristics, entails the disintegration of the volumes, fleeing from the massification.

Image Courtesy CMV Architects

  • Architects: Iris Ancares
  • Project: Villa London
  • Location: Llucmajor, Mallorca,Spain
  • Company: CMV Architects
  • Type : Residential – Single family residence
  • Building status : built in 2004
  • Building area : 1294 m2
  • Software used: 3ds max

Image Courtesy CMV Architects

The construction is set out as a set of independent entities: independent pavilions placed, one next to the other, along the axis of the cliff, each one of it keeping its own privacy and independence. The common areas work as connection spaces. Finally, a writing pavilion is set out in the privileged area of the plot, allowing to cut off from the rest of the set and providing tranquility and easier concentration to the writer. Collaborator: Tarjet Living

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Image Courtesy CMV Architects

Tianjin Art Museum in China by KSP Jürgen Engel Architekten

Saturday, May 26th, 2012

Article source: KSP Jürgen Engel Architekten

Only three years after the German studio won the competition, the museum opens its doors to the public.

The Tianjin Art Museum, which in April 2009 took first prize in an international competition, has space to house four permanent exhibitions. In addition to rooms for Chinese calligraphy, western art, sculpture, and modern art, there are also galleries in which changing exhibitions can be presented. Together with three additional cultural facilities (a library, an opera house and another new museum) the new exhibition center forms part of a 90-hectare culture and leisure time development in the Hexi district of Tianjin. This new quarter is dominated by an extensive area of greenery boasting a lake. In the row of striking exhibition and cultural edifices, the art museum is located on the lakeside promenade, which its visible side and main entrance overlook. The new buildings used for cultural purposes face the road, i.e., in the direction of the city, thereby creating a harmonious overall impression.

Street view (Image Courtesy KSP Jürgen Engel Architekten)

  • Architects: KSP Jürgen Engel Architekten
  • Project: Opening of Tianjin Art Museum
  • Location: Tianjin, China
  • Client: Tianjin Command Key Projects, Bureau of Urban
  • Competition: 04/2009, 1st price
  • Site: 29.800 m²
  • GFA: 33.030 m²
  • All images: KSP Jürgen Engel Architekten International GmbH

(more…)

New Brunner fair stand in Milan, Italy by Ippolito Fleitz Group

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Ippolito Fleitz Group

Brunner uses the occasion of the 2012 Milan Furniture Fair to present two new products: its ‘hoc’ stool and its ‘plot’ modular seating system. Ippolito Fleitz Group was commissioned once again to create a setting resembling an installation, an intense spatial experience in which to showcase Brunner’s new products. From a distance, the strictly black and white backdrop takes a back seat to the colourful seating objects, which draw visitors in to try them out. At closer look, the black and white backdrop transforms itself into a textual world, taking visitors on a poetic voyage of discovery, inspiring them to stop and tarry awhile.

Image Courtesy Francesco Di Loreto - F38F

  • Architects: Ippolito Fleitz Group
  • Project: Brunner – Fair stand Salone Internazionale del Mobile 2012
  • Location: Salone Internazionale Del Mobile 2012, Milan Italy
  • Client: Brunner Gmbh
  • Year: April 2012
  • Size: 90 M² / Sqm
  • Team: Peter Ippolito, Gunter Fleitz, Tilla Goldberg, Jörg Schmitt, Daniela Schröder, Axel Knapp, Martin Berkemeier, Frank Faßmer, Anna Maier, Leonie Beck, Monther Abuhmeidan
  • Photography:Francesco Di Loreto – F38F
  • Additional Photography: Ippolito Fleitz Group – Identity Architects

(more…)

Sensational Garden in Frosinone, Italy by Nabito Architects & Partners

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Nabito Architects & Partners

The neighbourhood of Corso Lazio, in the city Of Frosinone, Italy, finally could enjoy its first public space , expected to be ready 35 years ago.

Sensational Garden represents the starting point of a big master-plan to renew and integrate the public spaces and the services to the housing neighbourhood. This lack of public spaces generate an absolute degrade of the entire area, and the neighbourhood has become an unsustainable dormitory. For this reason the project for the sensational garden amplify the idea of a relational space filling the social void with an explosive, playfull, sensorial and interactive intimate room, like a personal living room in a public realm. The garden is constantly in tension between artificial and natural elements.

Nabito Sensational Garden

  • Architects: Nabito Architects & Partners
  • Project: Sensational Garden
  • Location: Frosinone, Italy
  • Assigned Typology: Public
  • Client: Frosinone’s Municipality
  • Assigned Task: Project design, site supervision, and security at design and execution
  • Project phase: BUILT
  • Collaboratores: L. Altana – D. Fois -
  • Partners: Arch. Luca Faticanti , Ing. Damiano Bauco, Agr. Gianluca Sanità
  • Budget: € 500.000,00
  • Contractors: EDILCM
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, 3ds Max, Adobe photoshop

(more…)

The Loop in Hong Kong by Theo Texture

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Theo Texture

The LOOP is a 23-storey commercial building located in Central, Hong Kong, on a narrow rectangular-shape site. The design solution started out as a structural concept in response to the constraints of the site by running a folding floor slab from the bottom to the top of the building. When the building is view at its front façade, the edges of the folding slabs forms a “loop” shape, thus maximizing the glass frontage which is a full-height flushed window wall system. Cladded with white aluminum panels, this loop becomes the main feature of the building and the geometry is enhanced by a color-changing LED strip running along this loop.

The Loop

  • Architects: Theo Texture
  • Project: The Loop
  • Location: Hong Kong

(more…)

Innovatiepool in Turnhout, Belgium by Bureau B+B urbanism and landscape architecture

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Bureau B+B urbanism and landscape architecture

The city of Turnhout intends to develop this plan area into an ’Innovatiepool voor Life Science en Global Care’ (Innovation pool for Life Science and Global Care). This not only involves research and innovative projects concerning care and living, but also new integrated residential care concepts and an overall high standard public space. Bureau B+B and B-architecten asked themselves how far Turnhout’s aspirations could be translated into a distinctive urban design structure, an identity for the ‘Innovatiepool’ and how could ‘Innovatiepool Turnhout’ be formed into a characteristic urban design typology and corresponding public space. There is a square at the middle of the ‘Innovatiepool’, the central meeting place for the area.

Innovatiepool

  • Architects: Bureau B+B urbanism and landscape architecture
  • Project: Innovatiepool
  • Location: Turnhout, Belgium
  • Software used: Don’t use software to design a project. Use software to make the presentation drawings, mainly Photoshop. And 3D Max.

(more…)

GAES Headquarters in Barcelona, Spain by MIZIEN

Saturday, May 26th, 2012

Article source: MIZIEN

Poblenou, a former industrial district of Barcelona, has been transformed in the 22 @ technology district during the last decade: a new model of compact city, where innovative companies co-exist with research, training and tech transfer centers, as well as housing, facilities, green areas and industrial heritage. Gaes, a hearing aid company in the 22 @, represents the case of an old Catalan industry in Poblenou that has become during the same period a multinational corporation with an industrial integrated model of research, clean production and marketing.

GAES Headquarters

  • Architects: MIZIEN
  • Project: GAES Headquarters
  • Location: Barcelona, Spain
  • Client: Gaes S.A.
  • Design date: 2006
  • Completion date: 2011
  • Area: 6.500 m2
  • Cost: 16.000.000 €

(more…)

The Welch House in Isle of Wight, UK by The Manser Practice

Saturday, May 26th, 2012

Article source: The Manser Practice

The client, for whom we had previously designed a house in Nevada, wanted a modern four bedroom family house with large open plan living area, using the dramatic seaside site. There was a requirement to keep the cost of the house as low as reasonably possible.

Image Courtesy Morley Von Sternberg

  • Architects: The Manser Practice
  • Project: The Welch House
  • Location: Isle of Wight, UK
  • Date of Occupation: January 2009
  • Awards: RIBA Award 2010
  • Structural Engineer: Elliot Wood Partnership
  • Contractor: John Peck Construction Ltd
  • Ground Stability & Substructure: Malcolm Woodruff Associates
  • Steel Frame: DMR Engineering (I.W) Limited
  • Glazing / Doors: Scandinavian Window Systems Ltd
  • Image Credits: Morley Von Sternberg

(more…)

Loft in Lisbon, Portugal by Henrique Barros-Gomes

Saturday, May 26th, 2012

Article source: Henrique Barros-Gomes

A former Lisbon dock’s warehouse is to be converted in several lofts. The apartments will have different and personalized characteristics . Interior partitions in exposed concrete will separate the diverse units.

In this loft a series of elements are added to the relatively neutral existing shell, punctuating and ordering space: A stair / bookcase, a fireplace and a wood coated central volume, which contains all services, facilities and several retractable elements, enabling to control the degree of partitioning of space, depending on the needs at each moment. Circulation takes place all the way around the said central volume.

Loft in Lisbon

  • Architects: Henrique Barros-Gomes
  • Project: Loft in Lisbon
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Software used: Autocad, 3DSMax and Photoshop

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy