Open side-bar Menu

Archive for May, 2012

Hamilton Grange Teen Center in New York by Rice+Lipka Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Rice+Lipka Architects

The Center is NYPL’s first full floor dedicated to teens and occupies a previously gutted third floor space of Harlem’s landmark branch. The space challenges library norms to provide a more open, socially-instigating, technology-rich environment that attracts and engages neighborhood youth.

Image Courtesy Michael Moran

  • Architects: Rice+Lipka Architects
  • Project: Hamilton Grange Teen Center
  • Location: New York Public Library, New York
  • Principals: Lyn Rice, Astrid Lipka
  • Project Architect: Benjamin Cadena.
  • Project Manager: Karl Larson.
  • Designer: Andrew Dadds.
  • Photographs: Michael Moran, Rice+Lipka Architects


Vertical House in Paris, France by Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect

Friday, May 18th, 2012

Article source: Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect

On a plof of 3.80m*6m in a dead en in Paris we imagined a project made out of verticality and transparency while respecting urbanistic rules and integration in this quiet country side like place. After demolition of the existing small house we had to consolidate the underground quarry and we constructed a house of 10m high with very strong positions in terms of the way it was built, the functional aspect, the relationships between inside & outside and the esthetic ideas :

Image Courtesy Laurent Gueneau

  • Architects: Aude Borromée Architecte & Antoine Weygand Architect
  • Project: Vertical House in a dead end
  • Location: Paris, France
  • Photography: Laurent Gueneau


Lines & Color for a parisian flat in France by Aude Borromée Architecte

Friday, May 18th, 2012

Article source: Aude Borromée Architecte

A renovation project for an apartment in Paris. A project which is based on transitions between texture, colors, tints and transparencies. Living spaces are designed and drawn with lots of details including the made to measure furniture. Functionally the idea was to plan two bedrooms with their own bathroom in small spaces and to imagine a kind of “invisible” kitchen in a wide living room.


House in Senri in Osaka, Japan by Shogo Iwata Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Shogo Iwata Architects

This house is planned for a family, husband, wife and their son. This small house has 8 levels of floor between entrance in the basement to the roof terrace in order to constitute every space not in concentrated way by big void but reciprocal relation of each space. This arrangement makes the notion of floor ambiguous and the continuity of space compatible with the hierarchy of space.

View of the north facade (Image Courtesy Nagaishi Hidehiko)

  • Architects: Shogo Iwata Architects
  • Project: House in Senri
  • Location: Suita, Osaka, Japan
  • Main use: Residence
  • Site area: 244.3㎡
  • Building area: 83.78㎡
  • Total floor area: 156.50㎡
  • Software used: Vectorworks for drawings, and Adove Illustrator, photoshop for other things


Dovecote Barn in Great Britain by Nicolas Tye Architects

Friday, May 18th, 2012

Article source: Nicolas Tye Architects

Dovecote Barn is a contemporary rear extension project to a recently converted barn in Great Amwell, Hertfordshire. Our clients proposed to build a rear extension to the barn in order to create more practical living space for the family, by creating some depth to the long and narrow footprint of the existing barn. The rear extension becomes the new dining and informal social area, with direct access and visual connections to the living area and the children’s play area (former dining room). It was our objective to improve the existing barn into a more family friendly space as a whole, yet retaining the character and the linear nature of the barn.

Dovecote Barn


Benetton Headquarters in Tehran, Iran by Htdstudio Designoffice

Friday, May 18th, 2012

Article source: Htdstudio Designoffice

A Landmark building near Tarjish Square.
Isolation of floor units anticipate future seismic activity.  Staggered juxtaposition maximizes views, and creates various ‘green shelves’ for rain capture, irrigation, and shading during summer months.  These green shelves accommodate lush, climbing vines and vegetation for sound absorption and passive temperature control.  Cast glass discs are embedded at the ground floor and parking slabs for natural light and weight reduction.

Benetton Headquarters

  • Architects: Htdstudio Designoffice
  • Project: Benetton Headquarters
  • Location: Tehran, Iran
  • Client: Gruppo Benetton, SpA
  • Total Floor Area: 128,359ft2 / 11,925m2
  • Budget: Withheld
  • Project Type: Corporate Office / Retail + Apartments
  • Software used: Sketchup 6 Pro / AutoCad2006 / Photoshop CS5 / Illustrator CS5 / Acrobat 9


Grudge House in Cambridge, Massachusetts by The Galante Architecture Studio

Friday, May 18th, 2012

Article source: The Galante Architecture Studio

This project is an effort to bring levity to a housing crisis in the City of Cambridge. In today’s market, if one could find the land, it would cost less to build a new two bedroom house than it would to buy an existing one. This small sliver of land is occupied by a squat little structure known locally as “the grudge building.” Locals speculate that the landowner built the house to spite an abutting neighbor who refused to purchase the tiny parcel. This serves as the basis for our site response.

View from side street

  • Architects: The Galante Architecture Studio
  • Project: Grudge House
  • Location: Cambridge, Massachusetts
  • Size: 1,700 ft2
  • Cost: n/a
  • Materials: Wood ▫ Glass ▫ Perforated Metal


White Canvas & 22 feet in Bangalore, India by Kamat & Rozario Architecture

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Kamat & Rozario Architecture

The Design took inspiration from the firm’s name – WHITE CANVAS is an independent advertising agency. A blank white canvas takes on the personality of the artist.. We drew an analogy to Absolut Vodka’s “Absolut Blank” Campaign” where artists were invited to express themselves on a blank canvas in the shape of the iconic Absolut bottle. The clean white canvas takes on different Avatars depending on the artists’ imagination.

White Canvas & 22 feet office


Mini Rooftop in New York by HWKN

Thursday, May 17th, 2012

Article source: HWKN

A space for urban tastemakers without logos or branding. HWKN scouted the location, created the design and oversaw construction of the temporary event location for MINI’s ”Creative Use Of Space” campaign. The sheer surprise of encountering a hill on a roof in NYC is heightened by design elements derived from MINI cars that utilize object-in-field design, like deploying brake lights into a field of sheet metal instead of at a seam.

Mini Rooftop

  • Architects: HWKN
  • Project: Mini Rooftop
  • Location: New York
  • Software used: Rhino, VRay, AutoCAD and the Adobe Suite


La Pallissa in Catalonia, Spain by Cubus Taller d’Arquitectura

Thursday, May 17th, 2012

Article source: Cubus Taller d’Arquitectura

The project was based in the rehabilitation and improvement of the northern part of an old masia from the XVI th century and the hayloft annex, located in the Baix Empordà (Catalonia). Due to the partition in different parts of the masia between the family members, the proposal was based on adapting the correspondant north area to create three new apartments designed for use in summer, mainly.

Image Courtesy Nani Pujol


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy