ArchShowcase

Archive for June 21st, 2012

City Tower in Cheongna, Korea by Gianluca Milesi Architecture

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Gianluca Milesi Architecture

In the City Tower competition in Cheongna, Korea, was asked to design an high rise building in a city of future development. Our principal idea for this project has been to concentrate and organize an urban complex node in an unique building and a center of attraction. Our intention has been to formalize this main concept through a consistent architectural structure with a form that respects its consistency in every part, still taking different shapes in order to host the different functions of the project program.

City Tower in Cheongna

  • Architects: Gianluca Milesi Architecture
  • Project: City Tower
  • Location: Cheongna, Korea
  • International Competition Not Due, 2009-2010
  • Software used: The projects are redacted using mostly 3dstudio max with the eventual contribution of autocad, with different renderings engines, in particular we have used mental ray.

(more…)

The Lake Forest Park Renovation in Seattle, Washington by Finne Architects

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Finne Architects

Located on a secluded, wooded site about 25 miles north of Seattle, a 1950’s Northwest Contemporary house has been completely renovated while retaining the spirit of the original house. With extensive new windows and glazed roof monitors, the renovated house appears to be a glass pavilion in the forest.

Image Courtesy Benjamin Benschneider

  • Architects: Finne Architects
  • Project: The Lake Forest Park Renovation
  • Location: Seattle, Washington
  • Photography: Benjamin Benschneider

(more…)

Zac Claude Bernard in Paris, France by Dietmar Feichtinger Architectes

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The building is part of a recently developed area in the North of Paris (19th district). The main façade – south – faces an urban boulevard – Boulevard Mac Donald. The new tram way under construction will serve the area in a few months. Next to the housing, a school group, offices and facilities have been built.

The main volume of the housing is 10 stories high and measures 45 x 32 m. A small patio lights up naturally the center. Shops situated on the ground floor and offices on the 1st floor complete the building. All apartments are double oriented and a generously outdoor space – balcony, roof, terrace or loggia – are provided for each apartment. The outdoor spaces enlarge naturally the living rooms and dining area. The loggias are about 10 m2; their dimension allows the comfortable placement of a table.

Image Courtesy David Boureau

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Zac Claude Bernard
  • Location: Boulevard Mac Donald 75019 Paris, France
  • Client: BNP Paribas Immobilier Résidentiel IDF
  • Team Competition: Claire Bodenez, Projet leader
  • Team plan: Justyna Swat, Marcus Himmel, Katja Pargger, Florian Vadjoux, Anna Zottl, Mathias Neveling, Arne Speiser, Hugo Enlart
  • Site supervision: Marcus Himmel
  • Engineers: Griveau Ingénierie, BET structure

(more…)

ANTONY in Paris, France by ARCHI5

Thursday, June 21st, 2012

Article source: ARCHI5

The project’s design and planning focus on a thorough understanding of the local context. The building responds to existing scales. Its location and architecture dentote the space´s public nature and inject new life into the site. By taking surrounding public spaces into consideration when designing the project ,we reinforced the notion that this building is a public facility, a landmark within the surrounding disorder.

Image Courtesy Thomas Jorion

  • Architects: ARCHI5
  • Project: ANTONY
  • Location: Paris, France
  • Photography: Thomas Jorion
  • Software used: Autocad for all the plans. For 3D, Rhino and 3DS and Photoshop for all the renderings.

(more…)

Hansha Reflection House in Nagoya, Japan by Studio Sklim

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Studio Sklim

Situated at the entrance of Misakimizube Koen, one of the picturesque parks fronting a lake and flanked by Sakura trees, the house was conceived to be an object with the environment.The programmatic zones of Public, Service and Private spatially organised the house into 3 distinct zones with further punctuation of the main massing with the Landscape element; providing spaces for the courtyard and roof deck. This base form was further chiseled with structure, daylight/ventilation and viewpoint concerns.

Image Courtesy Jeremy San

  • Architects: Studio Sklim
  • Project: Hansha Reflection House
  • Location: Nagoya, Japan
  • Client: Confidential
  • Program: 2 Storey Detached House With Courtyard And Roof Deck
  • Area: 124m²
  • Status : Completed
  • Design Architect: Studio SKLIM
  • Key Personnel: Kevin Lim
  • Collaborators: Machiko Nakamura, Federico Mira (3D Visualization)
  • Builder: Sakae Advanced Housing Technology
  • Structure: KES System Headquarters Shelter
  • Photography Credits: Jeremy San / Studio SKLIM
  • Time Period: 2010 – 2011

(more…)

Financial And Commercial Department Of Voestalpine Stahl Gmbh in Linz, Austria by Dietmar Feichtinger Architectes

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The Voest steelworks in Linz has erected its new, representative sales and finances head office around an extensive open area. The urban planning concept and the design of the buildings on the square were carried out by Austria’s most important architect living abroad, following a competition between several top-rank designers.

Linz does not owe its reputation as a location of industry solely to “the Voest”, as this business is known in Upper Austria. But the perception of this city, both from inside and outside, does appear to be particularly closely linked with this steel company, founded under the name Hermann Göring Werke, which today is a global player. Fortunately there is in “the Voest” an awareness of the responsibility that this brings with it. Serious efforts are made − not only in terms of improving the quality of the air in Linz. And so the visiting card that the voestalpine Stahl GmbH (the company’s full title) presents to us in the form of its new sales and finances head office also stands for this city shaped by industry. And as such it functions excellently: the dynamically curved volume, cut at an angle in front, with the filigree, adjustable golden façade makes an impact on even the most inattentive motorist driving by.

Image Courtesy Jo Feichtinger

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Financial And Commercial Department Of Voestalpine Stahl Gmbh
  • Location: Linz, Austria
  • Client: voestalpine Stahl GmbH
  • Project team leader: Claire Bodénez and Gerhard Pfeiler
  • Team: Philipp Hugo Urabl, Dorit Böhme, Roland Basista, Albert Moosbrugger, Ulli Gabriel, Andreas Trampe-Kieslich, Ralitsa Kafova, Camille Duperche, Katharina Düsing, Nemanja Kordic

(more…)

Groupe Scolaire Lamoricière in Paris XIIe, France by Archi5

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Archi5

The planning and design of this refurbishment and extension project is the result of a very careful analysis of the context. The school faced several problems caused by the overlapping uses of space by several programmes, leading to confusion in traffic flow and hindered visibility of the nursery school and its access from Carnot Boulevard.

Image Courtesy Thomas Jorion

  • Architects: Archi5
  • Project: Groupe Scolaire Lamoricière
  • Location: Paris XIIe, France
  • Client : City of Paris.
  • Surface : 3 180 m²
  • Cost : 7 165 000 € Excl tax.
  • Timetable : Competition prize winner oct. 2007 – completion sept. 2011
  • Architecture and urbanism agency : archi5prod
  • Photographers : Thomas Jorion et Fabien Terreaux

(more…)

San Martino Fashion in Nevele,Belgium by Govaert-Vanhoutte Architecten

Thursday, June 21st, 2012

Article source:  Govaert-Vanhoutte Architecten

Somewhere in between the misty meadows of Nevele, on the corner of a newly developed business compound, lies the company of San Martino in the form of a long concrete volume.

Image Courtesy Martine Neirynck

Image Courtesy Martine Neirynck

(more…)

Casa Cuartel in Oropesa Del Mar, Spain by Espegel Fisac Arquitectos

Thursday, June 21st, 2012

Article source: Espegel Fisac Arquitectos

The building is organized in two pieces, shaping an L that defines the access square opened to Plana Avenue, being the natural way to the roads that are approaching from the urban center. The access from the square is common to the official buildings and housing, setting up one only entry point. The square is paved and gardened with palm trees.

Image Courtesy David Frutos

  • Architects: Espegel Fisac Arquitectos
  • Project: Casa Cuartel
  • Location: Oropesa Del Mar, Spain
  • Project Architects: Carmen Espegel Alonso & Concha Fisac de Ron
  • Project Team: Cristina Hernández Vicario, Laia Lafuente García-Valdecasas, Syra Abella Bule, Daniel Merro Jonhston, Federico Colella
  • Project Area: 4,146.29 sqm
  • Project Year: 2009-2011
  • Photographs: David Frutos

(more…)

S Cube Chalet in Kuwait by AGi architects

Thursday, June 21st, 2012

Article source: AGi architects

S Cube family chalet is made up of three intertwined beach houses. The owners -two brothers and their sister each with their own families- want to continue enjoying the same exceptional environment in which they grew up, but with complete independency and privacy from each other.

Image Courtesy Nelson Garrido

GRAPHISOFT
Bentley:
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy