Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June, 2012

Nevis Pool and Garden Pavilion in Washington, DC by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Saturday, June 2nd, 2012

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Located in a neighborhood bordering Washington, DC, this suburban site has the advantage of being located adjacent to woodlands.  A contemporary house surrounded by mature trees and manicured gardens anchors the site.  A new swimming pool, stone walls, and terraces located behind the existing house organize the rear yard and establishes a dialogue between the existing house and a new pavilion.  New paths, trees and structured plantings reinforce the geometry.

Image Courtesy Maxwell MacKenzie

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: Nevis Pool and Garden Pavilion
  • Location: Washington, DC
  • Project  Architect: John Riordan, LEED AP
  • Owner: Withheld
  • Contractor: Ted Peterson, Peterson & Collins
  • Engineer: D. Anthony Beale LLC
  • Photographer: Maxwell MacKenzie Architectural Photographer
  • Completed: May 2011

(more…)

House of Agostos in Faro, Portugal by Pedro Domingos

Saturday, June 2nd, 2012

Article source: Pedro Domingos

The transformative substance of this project consists of a parcel of land (950m2), that is integrated into the agricultural system of Barrocal and a small house in ruins (80m2).

The ruin of traditional genesis, displays the characteristics of the vernacular architecture of the Algarve.

The strategy consists on clarifying the limits of the central space of property – a void enclosed by the ruin and the “hedges” and the upland trees. The clearing delimited of this emptiness is made with the recuperation of the existing ruin defining the western boundary, with the construction of a new wing set back from the existing group, establishing the northern boundary and the setting of a water tank at the south end of the plot.

Image Courtesy Fernando Guerra

  • Architects: Pedro Domingos
  • Project: House of Agostos
  • Location: Santa Barbara-de-Nexe, Faro, Portugal
  • Project team: Celia Faria, Humberto Dias, Sonia Carvalheiro
  • Year of project: 2003/2005
  • Year of construction: 2006/2010
  • Engineering: Luis Santos Palma, JAC, João Teixeira da Silva
  • Built Área: 200m2 (house) + 900m2 (landscape)
  • Cost: 250,000 Euros
  • Photographs: Fernando Guerra, FG+SG fotografia de arquitectura

(more…)

Glacial Water Botteling Plant in Patagonia, Chile by Panorama Arquitectos

Saturday, June 2nd, 2012

Article source: Panorama Arquitectos

The project is situated in the border of Queulat National Park in Patagonia, 3 hours away from Cohiaique, which is the nearest city. This compromised the material and construction logistics decisions to secure its construction quality and ageing because of tough climate conditions. The project was built in 4 months. The process consists of bottled glacial water.

Glacial water botteling plant

  • Architects: Panorama Arquitectos
  • Project: Glacial Water Botteling Plant
  • Location: Queulat fiord, Patagonia, Chile
  • Architects Team: PANORAMA. Nicolas Valdes Rojic, Constanza Hagemann Muñoz
  • Sq.Mts.: 420M2
  • Pictures: Cristobal Valdes
  • Planning: 2010
  • Construction: 2011

(more…)

Bicycle Club in Southern China by NL Architects

Saturday, June 2nd, 2012

Article source: NL Architects

Bicycle Club is a design proposal commissioned by VANKE for a pavilion in a resort in southern China

Housing Corporation VANKE has asked us to make a proposal for a Bike Club as part of a big resort is Southern China that we are currently involved in. The Bike pavilion should accommodate bike rental and a cafe.

Bicycle Club

  • Architects: NL Architects
  • Project: Bicycle Club
  • Location: Southern China
  • Client: Vanke Real EstateDevelopment Co., Ltd. Hainan
  • NL Architects: Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Team: Yong Cui and Gen Yamamoto, Michal Krejcik, Zhongnan Lao, Pauline Rabjeau

(more…)

An innovative approach to hospital design in Bergen, Norway by C. F. Møller Architects

Saturday, June 2nd, 2012

Article source: C. F. Møller Architects

A whole new kind of hospital – that is how the jury described the winning proposal by C. F. Møller Architects for a new 10,000 m2 ward building for Haraldsplass Hospital in Bergen, Norway. Gone are the traditional hospital corridors, to be replaced by open common areas and efficient logistics.

Haraldsplass Hospital was built in 1986 and has approximately 184 beds. The new building will cover 10,000 m2 and give the hospital a further 108 beds on three storeys. There will also be new underground parking facilities for approximately 400 cars.

Exterior view

(more…)

Tsukuba Medical Laboratory of Education and Research in Ibaraki, Japan by Tetsuo Kobori Architects

Friday, June 1st, 2012

Article source: Tetsuo Kobori Architects

“Creation of an open space with suspended glass curtains”
A limited time 20-year PFI project located on the grounds of the Tsukuba University Hospital. With its main function being a clinical laboratory, it also combines spaces for student education and research to create a new communication space in the university.

Night View (Image Courtesy Bauhouseneo)

  • Architects: Tetsuo Kobori Architects
  • Project: Tsukuba Medical Laboratory of Education and Research
  • Location: Ibaraki, Japan
  • Work contents: Design and supervision
  • Main use: University / research facility
  • Structure: S Structure(by Arup)
  • Scale: 1500㎡
  • Photo credit: Bauhouseneo
  • Software used: Autocad and Revit

(more…)

Pasture Project in Holladay, Utah by Imbue Design

Friday, June 1st, 2012

Article source:  Imbue Design

Built on a pristine pasture in the spectacular presence of Mt. Olympus, this dwelling is rooted in the site and fostered by its residents.  The owners sought a home that would operate on minimal energy, connect with its environment, promote family interaction and exude exceptional modern design.

South Elevation

  • Architects: Imbue Design
  • Project: Pasture Project
  • Location: Holladay, Utah
  • Designer:  Imbue Design
  • Contractor:  Benchmark Modern
  • Engineer:  Shen Engineering
  • Materials:  wood frame, steel, glass [Marvin Windows], concrete, cedar [OrePac]
  • Square footage: 2,850
  • Built:  December 2011

(more…)

School Barvaux-Condroz in Belgium by LR Architectes

Friday, June 1st, 2012

Article source: LR Architectes

The existing school is located along the main road in the heart of a Belgian village called Barvaux-Condroz, The school is in direct dialogue with the church. It has a widely open view at the back and an open area on the east side of the plot.

The school expansion and renovation project includes the following:
– On the existing building, the south orientation of the rear façade opens on the playground and the landscape, whereas the north façade is relatively closed.
– The position of the entrance to the school is a fundamental question. The present location of the pedestrian crossing and the analysis of safe access to the car park for parents led us to exploit the free zone on the east gable.

Image Courtesy m. van coile

  • Architects: LR Architectes
  • Project: School Barvaux-Condroz
  • Location: Barvaux-Condroz, Belgium
  • Client: Local administration
  • Date: 2008-2011
  • Status: Built
  • Stability: bureau Delvaux
  • Technics: solyremi
  • Surface: 600 m²
  • Photo credit: m. van coile

 

(more…)

Kofunaki House in Shiga, Japan by ALTS design office

Friday, June 1st, 2012

Article source: ALTS design office

Original people from ancient times was loved and it has lived with nature. Especially the Japanese always enjoy change of the four seasons for every season, and came as a part of life. People live with nature・・・Sometimes it may live inconveniently and it may not sometimes work that it takes time and effort .

Image Courtesy Yuta Yamada /Fujishokai

  • Architects: ALTS design office
  • Project: Kofunaki House
  • Location: Shiga, Japan
  • Architects Member: Sumiou Mizumoto / Yoshitaka Kuga
  • Construction : built of wood
  • Number of stories : 2
  • Gross Area: 132.31 m2
  • Completed date : 2012.3
  • Photographer : Yuta Yamada/Fujishokai

(more…)

Cala Mandia in Majorca, Spain by CMV Architects

Friday, June 1st, 2012

Article source: CMV Architects

Due to the geometry and topography of the parcel, with unevenness of over 10 meters of fall from the street, it is chosen to construct two different typologies to better adjust to the land. Also, is distinguished the intervention through a little amassed volumetry. As far as for the distribution of the dwellings; the lounges are placed in the upper floor so it allows a better view without needing to rise too much the ground floor. The access is built by the back façades, average level below from the plant floor, with the intention to better fit the building in the land.

Cala Mandia

  • Architects: CMV Architects
  • Project: Cala Mandia
  • Location: Majorca, Spain
  • Constructed surface: 1.601,26m².
  • Nº of houses: 13

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy