ArchShowcase

Archive for July 6th, 2012

DJ House in Carcavelos, Portugal by [i]da Arquitectos

Friday, July 6th, 2012

Article source: Joao Morgado

A central patio divides the house into two parts and organizes the interior spaces: on the west side, an open horizontal space to the garden receives the dining room and the kitchen; on the east side, a vertical space, located at a lower level in relation to the public route to ensure domestic privacy, receives the living room.

Image Courtesy Joao Morgado

  • Architects: [i]da Arquitectos – Ivan de Sousa + Inês Antunes
  • Project: DJ House
  • Location: Carcavelos, Portugal
  • Area: 283.81 sqm
  • Project date: 2009
  • Finished: 04.2012
  • Photography: Joao Morgado – Architectural Photography

(more…)

Battery Point Sculpture Trail in Washington, DC by Tasmanian design studio

Friday, July 6th, 2012

Article source: Tasmanian design studio

Futago, a Hobart-based design studio, has won a Merit – one of only ten awarded worldwide – in the 2012 SEGD Global Design Awards. Based in Washington DC, the Society for Environmental Graphic Design is the lead organisation for the global community of professionals working where communication design intersects with the built environment.

Image Courtesy Luke Burgess

(more…)

Paradox House by The XSS

Friday, July 6th, 2012

Article source: The XSS

A split-level warehouse turned chic multimedia design studio, Paradox House finds the perfect balance between functionality and style while reflecting its owner unique taste and way of life. Geometric shapes and lines are modern and awe-inspiring but tastefully done to ensure a unique working space.

Paradox House

  • Architects: The XSS
  • Project: Paradox House

(more…)

Office Solvas in Zomergem, Belgium by Graux & Baeyens Architecten

Friday, July 6th, 2012

Article source: Graux & Baeyens Architecten

Office Solvas is a newly constructed office building in the center of Zomergem, Belgium, in the immediate vicinity of the church and adjacent square. Within this specific context the design challenge was to integrate a three-story building (with two office-floors and one level for apartments) on a lot between two buildings with a completely different typology. The left building is one story high with a flat roof, the right one has two floors and a pitched roof.

Image Courtesy Luc Roymans

  • Architects: Graux & Baeyens Architecten
  • Project: Office Solvas
  • Location: Kerkstraat1 .  9930 Zomergem . Belgium
  • Design: 2008
  • Construction: 2010-2012
  • Plot: 1510m²
  • Built area: 1238m²
  • Photography: Luc Roymans
  • Materials: Concrete façade: Prefab, Afrormosia  lamellae, Aluminium Windows

(more…)

Albert Schweitzer Hospital in Dordrecht, Netherlands by EGM Architecten

Friday, July 6th, 2012

Article source: EGM Architecten

The new Albert Schweitzer Hospital is an important part of the larger urban development of the Health Park in Dordrecht. The park is designed as a multipurpose urban area that will welcome around 2.5 million visitors every year. The Health Park consists of three parts: a hospital zone surrounding the new Albert Schweitzer Hospital, a multi-functional sports boulevard and a spacious and pleasant boulevard with shops, restaurants, offices and apartments called the Esplanade. The Albert Schweitzer Hospital, designed by EGM architecten, was one of the driving forces behind this concept.

Image Courtesy EGM architecten

  • Architects: EGM Architecten
  • Project: Albert Schweitzer Hospital
  • Location: Dordrecht, Netherlands
  • Area: 41.082 sqm
  • Client: Albert Schweitzer Hospital
  • Completion date: 2011
  • Photographs: Courtesy of EGM architecten

(more…)

Institute Verbeeten in ‘s-Hertogenbosch, Netherlands by EGM Architecten

Friday, July 6th, 2012

Article source: EGM Architecten

Verbeeten Institute is a specialist hospital where clinical care is delivered in the field of Radiation Therapy Oncology and Nuclear Medicine. In order to provide better service to its patients, the Institute has added a new wing to the Jeroen Bosch Hospital in Den Bosch.

Image Courtesy EGM architecten

  • Architects: EGM Architecten
  • Project: Institute Verbeeten
  • Location: ‘s-Hertogenbosch, Netherlands
  • Toppicture: Institute-Verbeeten-Hospital-EGM-architecten-4.jpg
  • Area: 1920 sqm
  • Client: Dr. Bernard Verbeeten Institute
  • Completion date: 2011
  • Photographs: Courtesy of EGM architecten

(more…)

House_in_preserve in Železná by eMRAK

Friday, July 6th, 2012

Article source:  eMRAK

The Landscape around the small village Železná in the Český Les mountains is gorgeous. The client with his friends owns there a preserve with hunderts of wild animals. His passion is hunting. Already out of the contact with the houses in the village the site is facing down to the southeast. The single-generation house has extraordinary view over the majestic scenery of meadows, woods, lake and mountains. Primarily this scenery forms the basic form of the house – sector of a ring/annulus. It´s always the advantage for the house when the best views from the house are looking to the south. Than you can open up the house with the wide glass frontage, however it´s necessary to shadow it in the same time. On the north, there are two stone walls. The first one is retaining wall and the second one is a part of the house. The retaining pillars are shaping little gardens where the small windows from the interior of the house are looking to. In the each of the gardens, there will be a tree and the stone wall will be covered up with the green vegetation. The house fulfil this way one of the zen-principles – living between the „small world“ – north garden – and the „big world“ – long views to the south over the preserve towards the woods and mountains fringing the horizont.

Image Courtesy Andrea Thiel Lhotáková

  • Architects: eMRAK (MARTIN RAJNIŠ ARCHITEKTONICKÁ KANCELÁŘ)
  • Project: House_in_preserve
  • Location: Železná
  • Contractor: Kasper CZ, s.r.o. (more…)

Daycare in Zsámbék, Hungary by Földes & Co. Architects Ltd.

Friday, July 6th, 2012

Article source: Földes & Co. Architects Ltd.

We meant this day care, designed for the small town of Zsámbék near to the capital, to be a building which can add value to this small-town and featureless residential built enviroment.

We mixed the functionally strict floor plan of the créche with a traditional and community building space form – the cloister. We’ve placed the group rooms and the central multifunctional space around the cloister. This way the créche became appropriate for developing relationship between parents and organising baby-parent events as well.

Image Courtesy Tibor Zsitva

  • Architects: Földes & Co. Architects Ltd.
  • Project: Daycare
  • Location: Zsámbék, Hungary
  • Lead architects: László Földes, Csaba Balogh
  • Project team: Levente Sirokai, János Sarusi-Kis, Péter Sónicz, Kati Fábry, Ágnes Deigner
  • Client: Local Government of Zsámbék
  • Building area: netto 631 m2
  • Completion: 2011
  • Software used: Archicad for the plans

(more…)

House extension in Cologny, Switzerland by Andrés Ojeda Architects

Friday, July 6th, 2012

Article source: Andrés Ojeda Architects

Andrés Ojeda architects created this house extension overlooking lake Leman in Geneva. The extension was built to accommodate a young couple within the same plot of an existing mediterranean style villa. The architects built two rectangular volumes to both sides of the back of the house and joined them internally to create a meandering serpent like plan to the new apartment. The new build is accessed by the back of the original house through a pathway and a courtyard, giving privacy to both homes.

House extension

(more…)

Guest House in Bologna, Italy by Enrico Iascone Architetti

Friday, July 6th, 2012

Article source: Enrico Iascone Architetti

In a forest of oaks, ash and maple trees, on Bologna hill, in a place of large naturalistic beauty, on a steep and chalky land, rose a small warehouse beside a private house. At its place today rises a small hosts house on two levels, conceived like a modern architecture adapting itself to the landscape with innovative and contemporary style. A compact volume embedded in the land that takes advantage of the characteristics of the ground and the place.

Guest House

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:Rapid deployment in a secure cloud-computing environment



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy