ArchShowcase

Archive for July 24th, 2012

Madrid Rio in Spain by West 8

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: West 8

The ambitious plan by Madrid’s mayor Alberto Ruiz-Gallardón to submerge a section of the M30 ring motorway immediately adjacent to the old city centre within a tunnel was realised within a single term of office. The city undertook infrastructure measures over a total length of 43 kilometres, six of them along the banks of the River Manzanares, at a total cost of six billion Euro. West 8 together with a group of renowned architects from Madrid, united under the name MRIO arquitectos led by Ginés Garrido Colomero designed the master plan for Madrid RIO.

River Garden and Toledo Bridge - ©Jeroen Musch

  • Architects: West 8
  • Project: Madrid Rio
  • Location: Madrid, Spain
  • Client:  Madrid City Government
  • Design & realization: 2006–2011
  • Size: 120 ha.
  • Construction value: 410 mio euro
  • Design team: Burgos & Garrido Arquitectos, Porras La Casta Arquitectos, Rubio Álvarez-Sala Arquitectos, West 8 urban design & landscape architecture
  • Project management: Ginés Garrido Colomero

(more…)

Martian Embassy Opens in Sydney, Australia by LAVA

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: LAVA

THE MARTIANS HAVE LANDED And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O’Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket and a time tunnel, an immersive space of oscillating plywood ribs brought to life by red planet light and sound projections.

Image Courtesy Brett Boardman

  • Architects: Laboratory for Visionary Architecture – LAVA
  • Project: Martian Embassy Opens
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Brett Boardman, Peter Murphy
  • Partners: Will O’Rourke (production), The Glue Society (creative direction), Berents Project Management (Project Manager), ARUP (lighting and acoustic design), Redwood Projects (builder), Philips (lighting), Syntec (sound), Avatar Air (oils)

(more…)

House of Setagaya in Tokyo, Japan by Kazuya Shikinami

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Kazuya Shikinami

When we first visited our site, there was a grove on the lot beside it. When we started to construct our project these trees were already removed from the mentioned lot. On our first design of this project, we decided to remove the grove in the neighboring site completely. In this way, we tried to incorporate the original landscape of the city on our site.

Image Courtesy Syuya Amemiya

  • Architects: Kazuya Shikinami/SKAL+Shin Yokoo/OUVI
  • Project: House of Setagaya
  • Location: Tokyo, Japan
  • Project credit:  SKAL+OUVI
  • Planning : Kazuya Shikinami/SKAL
  • Structural engineer : OUVI  (Team: Shin Yokoo,Keita KIsami)
  • Landscaping: Fujikura landscaping design office

(more…)

Fuencarral-Ei Pardo Police Station in Madrid, Spain by Voluar Arquitectura

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Voluar Arquitectura

The general design of the project answers mainly to the adequacy of its to the environment. The building is set back from the property line leaving a free space that works as a public urban development and allowing the pedestrian access. This gives continuity to the city in order to promote the rapprochement of the citizen to a public building, by tradition, used to be considered as closed and hermetic place.

Image Courtesy Ángel Baltanás

  • Architects: Voluar Arquitectura
  • Project: Fuencarral-Ei Pardo Police Station
  • Location: Mirador de la Reina nº 4, Madrid, Spain
  • Project Architect: Borja Lomas Rodríguez & Pablo Rodríguez Mesa
  • Work Team: Teresa Gómez Benito,  Alfredo Diez Torre, Noemí Martínez Pozo, Lorenza Grandi, Juan Carlos Argüello
  • Photographs: Ángel Baltanás, Voluar Arquitectura slp

(more…)

House in Černá za Bory by Zette Atelier S.R.O.

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Zette Atelier S.R.O.

The house for an eccentric client erected in the very middle of Černá za Bory belonging to a cadastral area of the town of Pardubice characterized s a heterogeneous suburban built-up area of a family housing type as far as expression is concerned, has been developed for several years. Even in spite of troublesome complications cause by inconsistency of civil contractors the project is coming to its end.

House in Černá za Bory

  • Architects: Zette Atelier S.R.O.
  • Project: House in Černá za Bory
  • Location: Černá za Bory, Pardubice, Czech Republic
  • Planning period : 2006 – 2007
  • Construction period : 2008 – 2012
  • Useful area : 120 m2
  • Built-up area : 103 m2

(more…)

Screenplay in Los Angeles by Oyler Wu Collaborative

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Wu Collaborative

Screenplayby Oyler Wu Collaborative will be on view from 6/22 to 6/24 at Dwell on Design 2012 at LA Convention Center.

Screenplay is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception.  This twenty-one foot long screen wall is constructed of forty-five thousand linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames.  The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work.  The wall is made from a repetitious steel framework with rope infill that varies over the length of the wall in three dimensions, forming a thickened undulating screen made up of dense line-work.

Oyler Wu Collaborative-Screenplay-Image 14

  • Architects: Oyler Wu Collaborative
  • Project: Screenplay
  • Location: Los Angeles, CA
  • Project Design and Fabrication Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Huy Le, Sanjay Sukie, Yaohua Wang, Qing Cao, Farnoosh Rafaie, Jie Yang, Clifford Ho, Joseph Chiafari, Tingting Lu, Qian Xu, Mina Jun, Vincent Yeh, Kaige Yang, Shouquan Sun

(more…)

Per Speculum in Newham, London by Nicholas Kirk Architects

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Nicholas Kirk Architects

Nicholas Kirk Architects have been appointed to design a folly for the London Festival of Architecture. The practice have design a project that augments reality whereby visitors enter into an environment that does not quite appear as it should. The architecture creates an illusion whereby perspective views are distorted inside the space and scale and proportion are challenge the senses.

Image Courtesy Robin Hayes

  • Architects: Nicholas Kirk Architects
  • Project: Per Speculum
  • Location: The Royal Docks, Newham, London
  • Job: London Festival of Architecture 2012
  • Type: New Build Folly
  • Completion: June 2012 tbc
  • Photography: Robin Hayes

(more…)

Energetic and Formal Renovation of an Industrial Building in Italy, Florence by TA Plan Design

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: TA Plan Design

The renovation of the industrial building was done to reduce energy consumption for heating by installing a polystyrene foam “coat” on all the external involucre. Particular attention was also given to the summer behavior of the building that had significant overheating problems. All windows of the south side have been screened by curved section brise-soleil manually adjustable: trough this setting you can block the passage of sunlight in summer and instead favoring the passive solar contribution in winter season.

Energetic and Formal Renovation of an Industrial Building

  • Architects: TA Plan Design
  • Project: Energetic and Formal Renovation of an Industrial Building
  • Location: Italy, Florence

(more…)

Modulo mobil by TA plan design

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: TA plan design

Modulo mobil is a “bookcase – storage – furniture” designed to provide adaptability to every type of home, space and need. The customer can buy the number of modules that he likes, choosing between the largest and the smallest element, composing them together in endless combinations. Depending on the modulo mobil’s configuration that one wants is possible to buy accessories separately: colored and transparent plexiglass drawers for both types of modules, feet for ground support and steel cables for hanging items on walls.

Modulo Mobil

  • Architects: TA plan design
  • Project: Modulo mobil

(more…)

Pumping Station in Poland, Poznan by Karolina Wierzbinska

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: Karolina Wierzbinska

THE PROJECT AIMS TO TRANSFORM THE HISTORIC BUILDING OF A PUMPING STATION INTO A PHOTOGRAPHIC STUDIO. THE BUILDING IS LOCATED IN A LITTLE FREQUENTED DISTRICT OF THE CITY.  A CHARACTERISTIC FEATURE OF THE PROJECT IS A TERRACE ON THE GARDEN SIDE WHICH EXTENDS INTO THE EXTERNAL BLINDS. THE CLOSED BLINDS BECOME INVISIBLE AND BLEND INTO THE SURROUNDING, WHILE THE OPEN BLINDS REVEAL THE WORKSPACE LOCATED ON -1LEVEL. A CONFERENCE ROOM HAS BEEN DESIGNED IN THE OLD WATER TANK.

Pumping statio

(more…)

GRAPHISOFT
Bentley:Transform Project Delivery ProjectWise
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Click here for Internet Business Systems © 2014 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 210, Campbell, CA 95008
+1 (408) 850-9202 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and ResumesEDACafe - Electronic Design AutomationGISCafe - Geographical Information Services	MCADCafe - Mechanical Design and EngineeringShareCG  - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy