Open side-bar Menu

Archive for July, 2012

Hus af lys in Cane Bay,U.S. Virgin Islands by Gerville R. Larsen, A.I.A.

Thursday, July 26th, 2012

Article source: Gerville R. Larsen, A.I.A.

hus af lys” (Danish for “house of light”) is a single family residence located on the northside of the island of St. Croix. This contemporary residence uses sleek geometries and details to enhance the spectacular views towards Hams Bluff and the Caribbean Sea. St. Croix, the largest of the US Virgin Islands, is divided geographically into former plantation estates established during Danish Colonial rule. The Crucian landscape is dotted with predominantly stone monuments of sugar mills, smoke stacks and factory buildings, executed by highly skilled enslaved African craftsmen, which still stand almost intact today.

Rear View

  • Architect:Gerville R. Larsen, A.I.A.
  • Project:hus af lys” (Danish for “house of light”)
  • Location:Cane Bay, St. Croix, U.S. Virgin Islands
  • Project Status: Construction Documents
  • Site area:  27238 sq.ft. 
  • Gross floor area: 2300 sq.ft.
  • Software used: AutoCADLT, Kerkythea and IRender nXt


Indoor swimming pool in Litomyšl, Czech Republic by Architekti D.R.N.H.

Thursday, July 26th, 2012

Article source:  Architekti D.R.N.H.

Both the architectural and site designs strictly respect the project purpose and the site green context characterised by the touch of a considerable morphological promontory featuring grown trees, shrubs and grass-covered areas sloping down from the Černá Hora massif to the town. The overall volume of the hall is reduced as much as possible by fragmenting into several structural modules softly modelled into organic curved lines so that the shell of the building is visually linked to the Černá Hora slope. The grass-covered areas smoothly merge into the metal-sheet-covered roof. Different volume modules of the hall meet in a shared rounded top from which they continue sloping down in the form of a shed roof towards the west border of the site. The intervention of the structure is minimised especially from all sides visible from the town. The excavated soil has been reused for terrain modelling and rooftop fills reducing the hall operation and energy costs. The project has been designed on “landscape architecture” principles and meets all the parameters of an energy-saving building.

Image Courtesy Tomáš Malý

  • Architects: Architekti D.R.N.H.
  • Project: Indoor swimming pool
  • Location: Litomyšl, Czech Republic
  • Authors: Architekti DRNH / Antonín Novák, Petr Valenta, Radovan Smejkal, Radek Štefka /
  • Client: Město Litomyšl / City of Litomyšl / (more…)

Cascading U Two-Family Residence in Krioneri, Athens by AREA

Thursday, July 26th, 2012

Article source:  AREA

On a narrow lot with a mildly sloping incline in the northern Athenian suburb of Krioneri, the Cascading U House positions two independent dwellings one on top of the other, for the owners and their daughter.

Image Courtesy Yorgis Yerolymbos

  • Architects: AREA, Architecture Research Athens
    Styliani Daouti, Giorgos Mitroulias, Michaeljohn Raftopoulos
  • Project: Cascading U Two-Family Residence in Krioneri
  • Location: Krioneri, Athens
  • Structural Engineer: Kostas Thanos
  • Mechanical Engineer: Jenny Triantafyllopoulou
  • Photography: Yorgis Yerolymbos
  • Plot Surface Area: 430sqm
  • Built Area: 300sqm
  • Design Phase: 2008-2009
  • Construction Phase: 2009-2012
  • Software used: Autocad 2011

Rooms and Sports Facilities in a Park in Vélez-Málaga, Spain by GANA Arquitectura

Thursday, July 26th, 2012

Article source: GANA Arquitectura

On numerous occasions architecture is the result of the negotiation conducted between key interlocutors (in this case, the architects and proposals) and the different types of space involved: the original space to act on, the determining and judging outer space, and especially, the new space to be generated.

Image Courtesy Jesús Granada

  • Architects: GANA Arquitectura 
  • Project: Rooms and Sports Facilities in a Park
  • Location: María Zambrano Park, Vélez-Málaga, Spain.
  • Design team: Antonio Galisteo, Álvaro Fernández Navarro
  • Project year: 2011
  • Project Area: 1.897,61 m2
  • Photographs: Jesús Granada (more…)

Messicano wine,cafè,restaurant in Pisa by Studiounodesign

Thursday, July 26th, 2012

Article source: Studiounodesign

This project by Studiounodesign is regarding an historical premises and is one of the more “happening spots” of Pisa.

Image Courtesy Massimo Lenzo

Enzo Ferrari Museum in Modena, Italy by Shiro Studio

Wednesday, July 25th, 2012

Article source: Shiro Studio

In 2004 Future Systems won an international competition to design a new museum in Modena, Italy. Dedicated to motor racing legend and entrepreneur Enzo Ferrari (1898 – 1988), the museum comprises exhibition spaces within the early nineteenth century house where the motor racing giant was born and raised, and its adjoining workshop, as well as a separate, newly constructed exhibition building.

Image Courtesy Studio Cento29

  • Architects: Shiro Studio
  • Project: Enzo Ferrari Museum
  • Location: Via Paolo Ferrari 85, Modena, Italy
  • Client: Fondazione Casa Natale Enzo Ferrari
  • Concept design: 2004
  • Completion date: 2012
  • Site area: 10,600 m²
  • Gross floor area: 5,200 m² (4,200 m² Galleria/ 1,000 m² Ferrari House)
  • Contract value:  €14.200.000


Aviva Stadium in Dublin, Ireland by Populous

Wednesday, July 25th, 2012

Article source: Bentley Systems, Incorporated

When sports architecture firm Populous was selected to design Aviva Stadium, a more than $575 million soccer and rugby stadium in Dublin, Ireland, it had to ensure that the unified form of the building’s concept was maintained from design development through to construction. With such emphasis placed on maintaining the purity of the original concept, functional considerations were made to serve the building’s form.

Image Courtesy Populous

  • Architecture Firm: Populous
  • Project: Aviva Stadium
  • Location: Dublin, Ireland
  • Structural Engineer: Buro Happold
  • Local Architect: Scott Tallon Walker
  • Marketing Editor: Carol Minton
  • Company: Bentley Systems, Incorporated


House G in Lake Constance, Germany by km Architektur

Wednesday, July 25th, 2012

Article source: km Architektur

The single floor residential home made of cedar wood was built on a slightly sloping property with direct access and spectacular view to the lake. In the course of time, the patina of the facade is intended to adjust to its natural surroundings. Thus the building discreetly takes a backstage, without disrupting the lake view.

Image Courtesy Markus Tretter

  • Architects: km Architektur
  • Project: House G
  • Location: Lake Constance, Germany
  • Living space: 190 m²
  • Completion date: 2006
  • Site: 1431 m² waterside at lake constance
  • Residents: 2 persons
  • Photographer: Markus Tretter


Madrid Rio in Spain by West 8

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: West 8

The ambitious plan by Madrid’s mayor Alberto Ruiz-Gallardón to submerge a section of the M30 ring motorway immediately adjacent to the old city centre within a tunnel was realised within a single term of office. The city undertook infrastructure measures over a total length of 43 kilometres, six of them along the banks of the River Manzanares, at a total cost of six billion Euro. West 8 together with a group of renowned architects from Madrid, united under the name MRIO arquitectos led by Ginés Garrido Colomero designed the master plan for Madrid RIO.

River Garden and Toledo Bridge - ©Jeroen Musch

  • Architects: West 8
  • Project: Madrid Rio
  • Location: Madrid, Spain
  • Client:  Madrid City Government
  • Design & realization: 2006–2011
  • Size: 120 ha.
  • Construction value: 410 mio euro
  • Design team: Burgos & Garrido Arquitectos, Porras La Casta Arquitectos, Rubio Álvarez-Sala Arquitectos, West 8 urban design & landscape architecture
  • Project management: Ginés Garrido Colomero


Martian Embassy Opens in Sydney, Australia by LAVA

Tuesday, July 24th, 2012

Article source: LAVA

THE MARTIANS HAVE LANDED And they’ve set up their very own embassy in inner city Sydney! The new embassy was designed by LAVA, with partners Will O’Rourke and The Glue Society, as a fusion of a whale, a rocket and a time tunnel, an immersive space of oscillating plywood ribs brought to life by red planet light and sound projections.

Image Courtesy Brett Boardman

  • Architects: Laboratory for Visionary Architecture – LAVA
  • Project: Martian Embassy Opens
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Brett Boardman, Peter Murphy
  • Partners: Will O’Rourke (production), The Glue Society (creative direction), Berents Project Management (Project Manager), ARUP (lighting and acoustic design), Redwood Projects (builder), Philips (lighting), Syntec (sound), Avatar Air (oils)


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy