Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for August 30th, 2012

Haus Ginkgo in Oberwil, Switzerland by on3 architekten

Thursday, August 30th, 2012

Article source: on3 architekten

The house is located in the center of Oberwil, in the north of Switzerland. The neighborhood is designed by older one family houses and small stores. Due to ist geometry, the house offers an unconventional floor plan with comfort, flexibility and space to move. As the rooms are linked and correspondent to each other, they are ideal for family life with space for individual creativity.
The open kitchen and the living room, which are on the same level as the terrace in the garden, form one area. A large glass facade is the only separation between the interior and the external space. The two upper floors offer private rooms, separated by sliding doors. The galleria in the attic gives a wonderful view over the roofs of Oberwil and completes the concept of the flexible and open floor plans. The center of the house is a stair made of exposed concrete. It connects the house in the vertical. The robust and massive concrete sets a contrast to the fine, light white oak parquet floor.

Architects: on3 architekten
Project: Haus Ginkgo
Location: Oberwil, Switzerland

A special feature of the house is the frame-less, partly room-high glazing.Thematically,they are used in every room and open the house to the external space. Thus, the rooms receive a generous, light and friendly atmosphere.

Ground Floor Plan

Upper Floor Plan

Sectional View

Sectional View

Floor Plan

Plan

Proofread by: Anand Gangal

Feuerwehrdepot Wald ZH near Zürich by moos. giuliani. herrmann. architekten.

Thursday, August 30th, 2012

Article source: Christoph Schneider

The orientation of the fire stations and its forecourt parallel to Laupenstrasse underscores the importance of this public institution. The fire station becomes a part of the rural character and shows him his typical and necessary presence. By the position of the building behind the residential development being put off by the noise of Laupenstrasse and disengaging the fire.

Image Courtesy beat bühler, ch-zürich

  • Architect: Christoph Schneider, Roman Giuliani, Roger Moos, Alexandra Braun
  • Project: Feuerwehrdepot Wald ZH
  • Plans: Christoph Schneider
  • Images: beat bühler, ch-zürich
  • Location: CH- 8636 Wald ZH

(more…)

Amcal’s Mercado in Los Angeles, CA by Withee Malcolm Architects, Llp

Thursday, August 30th, 2012

Article source: Withee Malcolm Architects, Llp

Withee Malcolm Architects Achieves Platinum, Gold and Silver LEED Certification for Six Recent Multifamily, Institutional and Commercial Developments

Los Angeles, CA — U.S. Green Building Council’s Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Certification and other measures of sustainability are increasingly part of the business plans for both commercial and multifamily residential project sand Withee Malcolm Architects is working closely with their clients to create environmentally conscious developments that make bottom-line sense. As a result the firm has achieved LEED Platinum, Gold and Silver certification on six projects in the last few months.

Image Courtesy Withee malcolm Architects, LLP

(more…)

Roller Coaster 72 Apartment Complex In The Northeast Of The Island Of Nantes by Peripheriques Architectes in association with BERRANGER & VINCENT Architectes

Thursday, August 30th, 2012

Article source: Peripheriques Architectes

This building is located in the northeast of the island of Nantes at the junction of new streets and Ligérienne Alain Colas. The building is organized around a U-shaped central garden wide open to the South. The choice of this U-shape is the desire to penetrate the sun in the middle of the island and thus provide good guidance to housing.

Image Courtesy Stéphane Chalmeau

  • Architects: Emmanuelle MARIN, David TROTTIN, Anne-Françoise JUMEAU for PERIPHERIQUES Arhitects        and Jérôme BERRANGER, Stéphanie VINCENT for BERRANGER & VINCENT Architect
  • Project: Roller Coaster 72 apartment complex
  • Location: In The Northeast Of The Island Of Nantes
  • Project managers: Sébastien Truchot for PERIPHERIQUES who followed the studies and Antoine ROY to BERRANGER & VINCENT who followed the construction site.
  • Department: 44000
  • Client: Establishment SNI Grand West
  • BET TEC: EGIS Midwest
  • BET Acoustics: PEUTZ & Associates
  • BET Structure: PLBI
  • CG: Peripheral architects
  • Photographer: Stéphane Chalmeau http://www.stephanechalmeau.com/
  • Program: 72 units PLUS, PLS and PBL of 6200 sq.m. 2 business premises
  • Schedule: Competition: June 2007
  • Studies: 2007-2009
  • Construction: 2009-2012
  • Surface: 6200 m² Shon
  • Cost: 6.75 M € value in January 2009

(more…)

Gare de Grande Point, Le Massif de Charlevoix by Stephan Langevin

Thursday, August 30th, 2012

Article source: STGM Architectes

Built along the St. Lawrence River at the bottom of the Massif de Charlevoix mountain, the Grande Pointe railway station gives clients of the new tourist train and shuttle access to the mountain. Integration with the unique landscape of the region is achieved through the station’s simplicity, scale, intrinsic relationship with the river and materials.

Image Courtesy: Stephane Groleau

  • Architect: Stephan Langevin
  • Project: Gare de Grande Point, Le Massif de Charlevoix
  • Location: Le Massif de Charlevoix

(more…)

Housing development Nuerensdorf Zurich, Switzerland

Thursday, August 30th, 2012

Article source: kit architects in collaboration with schibliholenstein architekten

The new residential development on the outskirts of the town Nuerensdorf consists of six buildings, which occupy the land equally. The loose alternating arrangement allows multiple connections to the open countryside in the north and to the garden framed single and multifamily dwellings in the immediate neighborhood. With their windmill-like floor plan the buildings fit the scale of the existing context. A seven and a four unit house are the two basic types, both combining duplexes with detached character, ground floor apartments and penthouses. All dwellings are dual aspects with private outdoor spaces along the recessed corners – on ground floor level as perches followed by private gardens, on first floor level as loggias and on the attic floor as spacious terraces. The individual units are organized by an entrance zone with compactly arranged adjoining rooms, a bedroom zone and an open-plan living-dining area with interesting cross and external references.

kit architects in collaboration with schibliholenstein architekten

  • Architect: kit architects in collaboration with schibliholenstein architekten
  • Project: Housing development Nuerensdorf
  • Location: Nuerensdorf  Zurich, Switzerland
  • Landscape Design: planetage
  • Structural Engineering: WGG Schnetzer Puskas Ingenieure AG
  • Environmental Engineering: 3-Plan
  • Status: invited competition 2012 | 1st place
  • Type: housing development
  • Size: 8’000 m2

Stockholm City Station in Sweden by 3XN

Thursday, August 30th, 2012

Article source: 3XN Architects

‘Stockholm City Station’ will mark the entrance to Stockholm’s inner city center and integrates the station, a hotel and conference center along with apartments. The main idea behind the design was to create a building that gently adjusts to the area’s existing building in scale and expression, and which reinterprets a number of local Swedish design traditions.

Image Courtesy 3XN Architects

  • Architect: 3XN Architects
  • Project: Stockholm City Station
  • Principal and Creative Director: Kim Herforth Nielsen

(more…)

Son Ferriol Kindergarten in Lleo XIII St. corner E. Nacional St. by Duch Piza Arquitectos

Thursday, August 30th, 2012

Article source: Duch Piza Arquitectos

Extension of a kindergarten built in 1930,  with a “U” form plan that used to surround a courtyard. We turn this courtyard into the central  hall: meeting point, works’ exhibition, lit from above.

Image Courtesy Jaime Sicilia

  • Architect: Duch Piza Arquitectos
  • Project: Son Ferriol Kindergarten
  • Location: Lleo XIII St. corner  E. Nacional St.
  • Architects: Project in collaboration with C. Hernandez arch
  • Promoter: Patronat Mpal d´Escoletes de Palma
  • Structure: F. Purroy
  • Facilities: TIIS.
  • Technical Arch.: Oscar Menendez Vinent
  • Collaborators: G. Riverón, E. Parareda, T. Garau
  • Photo: Jaime Sicilia
  • Constructor: Llull Sastre.
  • Budget.: 851,722.56€
  • Project: 2007.
  • Completion of work: 2009

(more…)

House For Kika And Xisco in Palma by Duch Piza Arquitectos

Thursday, August 30th, 2012

Article source: Duch Piza Arquitectos

We built the house at an angle of the plot, so the garden occupies the western side, the front and connects with a small courtyard garden, located on the east side.

Image Courtesy Jaime Sicilia

  • Architects: Duch Piza Arquitectos
  • Project: House For Kika And Xisco
  • Location: C / Josep Balaguer, 72. Palma
  • Promoter: Kika Roca and Xisco Pizà.
  • Technical Architect: A. Arqué and C. Branna
  • Colab.: O. Vizcaino, G. Riverón, E. Parareda, T. Garau, S. Martorell
  • Photo: Jaime Sicilia.
  • Project: 2007
  • Completion of work: 2010

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy