Open side-bar Menu

Archive for September 22nd, 2012

IES Cap Norfeu extension in Girona, Spain by javier de las heras solé arquitecte

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: javier de las heras solé arquitecte

The aim of this project is the alteration and extension of IES Cap Norfeu in Roses. The intervention involves the enlargement of the school complex in the site’s north region with two small buildings on the ground floor that surround one of the existing buildings in operation.

Image Courtesy Adrià Goula

  • Architects: javier de las heras solé arquitecte
  • Project: IES Cap Norfeu extension
  • Location: Carrer Ponent 11  17480 (Girona), Roses, Spain
  • Region: Alt Empordà
  • Project: November 2007
  • Construction date: December 2010 / October 2011
  • Arquitecture contributors: Mercedes Sánchez Hernández, Asunción Belda Esteban
  • Contributors: Blàzquez-Guanter arquitectes consultors d’estructures Proisotec, enginyeria Jordi Roig Fontseca, arquitecto técnico
  • Site Management : Javier de las Heras Solé, arquitecto
  • Executive management: Sònia Cuevas, arquitecto técnico  ( Summa,sa )
  • Promoter: Gestió d’infraestructures SAU GISA
  • Contractor: Arcadi Pla, SA
  • Photography: Adrià Goula


TR Residence in Bedford, New York by Robert Siegel Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Robert Siegel Architects

Robert Siegel Architects was asked to design an addition to the client’s existing residence, originally designed by Edward Larrabee Barnes in 1974. The program included a new master bedroom suite, which raises the floor elevation higher than the rest of the house and captures additional views overlooking the Hudson River Valley. Studying the original design of the house led to the placement of a fifth organizational “bar” to the east side, near the quiet wooded side of the site.

Image Courtesy Robert Siegel Architects

Jiaxing University Library & Media Center in China by LYCS Architecture

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: LYCS Architecture

With the new winning competition entry for the Jiaxing University Library & Media Center, LYCS seeks to break antiquated design conventions by intelligently negotiating contemporary architectural design into the traditional Chinese campus. Surrounded by rich woods and luscious water, the 42000m2 library plays with hierarchy – the hierarchy of multiple, increasingly private spaces; the hierarchy of the pace of spatial experience; and the hierarchy of introversion and extroversion.

Image Courtesy LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Jiaxing University Library & Media Center
  • Location: Jiaxing, China
  • Architect of Record: Architectural Planning Design & Research Institute of Zhejiang University ofTechnology
  • Project Leader: RUAN Hao, Devin Jernigan, ZHAN Yuan
  • Project Team: VedranaPuhalo, JIN Shanliang, Max Peterschmidt, LI Yan, CHEN Rong
  • Project Period: 2012-2014
  • Size: 42,000 sqm
  • Images: Courtesy of LYCS Architecture


Visitors center in Atapuerca, Burgos, Spain by a3gm + Mata y asociados

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: a3gm + Mata y asociados

The purpose of the project is the definition of the Visitors Center of Atapuerca paleoanthropological site and the rearrangement of the environment with service and relationship areas with the existing archaeological park.

The proposal starts off from a double reading of the building: from its presence in the landscape and its inner functions. In between proposed a relationship of a certain lack of boundaries in the band between the inner chamber and the outer shell is a space that expands on the main access and allowing expansion of the cafeteria and an extension of the exhibition area.

Image Courtesy a3gm + Mata y asociados


House Ber in Midrand, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Ber has come to life in response to the client’s request for a contemporary, iconic house with no opportunity for unnecessary space, whilst featuring open plans and airy characteristics. And right in response to that and to the rules of the estate, which bans burglar bars, the architects presented a plan inspired with random steel bars used around the house, which could possibly keep flying elephants out!

Image Courtesy David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: House Ber
  • Location: Midrand, South Africa
  • Photography: David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher
  • Software used: Revit Architecture


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy