Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Daeyang Gallery and House in Seoul, Korea by Steven Holl Architects

 
September 28th, 2012 by Sumit Singhal

Article source: Steven Holl Architects

The private gallery and house is sited in the hills of the Kangbuk section of Seoul, Korea. The project was designed as an experiment parallel to a research studio on “the architectonics of music”. The basic geometry of the building is inspired by a 1967 sketch for a music score by the composer Istvan Anhalt, “Symphony of Modules,” which was discovered in a book by John Cage titled “Notations.”
Three pavilions; one for entry, one residence, and one event space, appear to push upward from a continuous gallery level below. A sheet of water establishes the plane of reference from above and below.

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

  • Architects: Steven Holl Architects
  • Project: Daeyang Gallery and House
  • Location: Kangbuk, Seoul, Korea
  • Photography: Iwan Baan and Inho Lee – Erae
  • Project Completion Date: May 2012

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

The idea of space as silent until activated by light is realized in the cutting of 55 skylight strips in the roofs of the three pavilions. In each of the pavilions, five strips of clear glass allow the sunlight to turn and bend around the inner spaces, animating them according to the time of day and season. Proportions are organized around the series 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55.
Views from within the pavilions are framed by the reflecting pool, which is bracketed by gardens that run perpendicular to the skylight strips. In the base of the reflecting pool, strips of glass lenses bring dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below.

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

A visitor arrives through a bamboo formed garden wall at the entry court, after opening the front door and ascending a low stair. He or she can turn to see the central pond at eye level and take in the whole of the three pavilions, floating on their own reflections.
The interiors of the pavilions are red and charcoal stained wood with the skylights cutting through the wood ceiling. Exteriors are a rain screen of custom patinated copper which ages naturally within the landscape.

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Image Courtesy © Iwan Baan and Inho Lee - Erae

Related posts:

Tags: ,

Categories: Gallery, House, Pavilion

One Response to “Daeyang Gallery and House in Seoul, Korea by Steven Holl Architects”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy