Open side-bar Menu

Archive for September, 2012

Egedal Town Hall and Health Center in Demark by Henning Larsen Architects

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Henning Larsen Architects

Egedal Town Hall and Health Centre will be the uniting centre of the new Municipality of Egedal north of Copenhagen. Egedal Town Hall and Health Centre will be one of the first buildings in the new planned urban area around Egedal Station. It will thus spearhead the development of the new district.

The Town Hall and Health Centre form part of the same entity. The Health Centre is designed as a village with courtyards and green, internal walkways connecting to the central square of the building. Thus, the Health Centre will become an active part of the Town Hall, while at the same time offering citizens the opportunity to use the area outside town hall opening hours. The roof of the Health Centre is shaped as a large roof garden with green recreational spaces.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Egedal Town Hall and Health Center
  • Location: Egedal, Demark
  • Client: Egedal Municipality
  • Landscape Architect: SLA
  • Consulting Engineers: Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma and Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører
  • Contractor: Züblin
  • Gross floor area: 18,000 m2
  • Construction period: 2012-2014
  • Type of assignment: Turnkey contract, 1st prize in invited competition
  • Team from Henning Larsen Architects: Troels Troelsen, Maria Sommer, Mette Kynne Frandse, Peer Teglgaard Jeppesen, Mette Lorentzen, Mads Reinau, Christian Schjøll, Jakob Strømann-Andersen, Erik Holm-Hansson, Ina Borup Nørlev, Ingela Larsson, Martin Stenberg and Andrea Hoepfner.


La Luge in Quebec, Canada by Yh2 Architecture

Tuesday, September 25th, 2012

Article source: Yh2 Architecture

Mostly dedicated to the enjoyment of Quebec’s winter, La Luge is a secondary home lying in the midst of the forest. Nestled on its site, surrounded by dense vegetation preserving the house’s privacy, La Luge integrates a private spa which occupies almost a third of the useable area, adding on to the traditional countryside living spaces.

Image Courtesy Francis Pelletier

  • Architects: Yh2 Architecture
  • Project: La Luge
  • Location: La Conception, Laurentides, Québec, Canada
  • Area: 120 m²
  • Construction year: 2011
  • YH2 Conception team: François Bélanger, Marie-Claude Hamelin, Loukas Yiacouvakis
  • Construction : Emmanuel Yiacouvakis and associates, Ébénisterie La Fabrik.
  • Photographer: Francis Pelletier


Niu in Nara, Japan by Yoshihiro Yamamoto Architect Atlier | YYAA

Sunday, September 23rd, 2012

Article source: Yoshihiro Yamamoto Architect Atlier | YYAA

The site is located at the very end of the residential section developed in the 1970s in Nara, Japan. There are homogeneous prefabricated houses in one side, and ancient Japanese-styled houses and rich nature spread in another side. It is the typical site of Nara. We planned a new residence for young husband and wife.

Image Courtesy Yohei Sasakura

  • Architects: Yoshihiro Yamamoto | YYAA
  • Project: Niu
  • Location: Ikoma city, Nara, JAPAN
  • Construction: Nov 2011, May 2012
  • Structure: Wooden Structure
  • Site Area: 220.36 m2
  • Building Area: 76.77 m2
  • Floor Area: 89.53 m2 | 1F 76.77m2, 2F 12.76m2
  • Typology: House
  • Photographer: Yohei Sasakura


IES Cap Norfeu extension in Girona, Spain by javier de las heras solé arquitecte

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: javier de las heras solé arquitecte

The aim of this project is the alteration and extension of IES Cap Norfeu in Roses. The intervention involves the enlargement of the school complex in the site’s north region with two small buildings on the ground floor that surround one of the existing buildings in operation.

Image Courtesy Adrià Goula

  • Architects: javier de las heras solé arquitecte
  • Project: IES Cap Norfeu extension
  • Location: Carrer Ponent 11  17480 (Girona), Roses, Spain
  • Region: Alt Empordà
  • Project: November 2007
  • Construction date: December 2010 / October 2011
  • Arquitecture contributors: Mercedes Sánchez Hernández, Asunción Belda Esteban
  • Contributors: Blàzquez-Guanter arquitectes consultors d’estructures Proisotec, enginyeria Jordi Roig Fontseca, arquitecto técnico
  • Site Management : Javier de las Heras Solé, arquitecto
  • Executive management: Sònia Cuevas, arquitecto técnico  ( Summa,sa )
  • Promoter: Gestió d’infraestructures SAU GISA
  • Contractor: Arcadi Pla, SA
  • Photography: Adrià Goula


TR Residence in Bedford, New York by Robert Siegel Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Robert Siegel Architects

Robert Siegel Architects was asked to design an addition to the client’s existing residence, originally designed by Edward Larrabee Barnes in 1974. The program included a new master bedroom suite, which raises the floor elevation higher than the rest of the house and captures additional views overlooking the Hudson River Valley. Studying the original design of the house led to the placement of a fifth organizational “bar” to the east side, near the quiet wooded side of the site.

Image Courtesy Robert Siegel Architects

Jiaxing University Library & Media Center in China by LYCS Architecture

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: LYCS Architecture

With the new winning competition entry for the Jiaxing University Library & Media Center, LYCS seeks to break antiquated design conventions by intelligently negotiating contemporary architectural design into the traditional Chinese campus. Surrounded by rich woods and luscious water, the 42000m2 library plays with hierarchy – the hierarchy of multiple, increasingly private spaces; the hierarchy of the pace of spatial experience; and the hierarchy of introversion and extroversion.

Image Courtesy LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: Jiaxing University Library & Media Center
  • Location: Jiaxing, China
  • Architect of Record: Architectural Planning Design & Research Institute of Zhejiang University ofTechnology
  • Project Leader: RUAN Hao, Devin Jernigan, ZHAN Yuan
  • Project Team: VedranaPuhalo, JIN Shanliang, Max Peterschmidt, LI Yan, CHEN Rong
  • Project Period: 2012-2014
  • Size: 42,000 sqm
  • Images: Courtesy of LYCS Architecture


Visitors center in Atapuerca, Burgos, Spain by a3gm + Mata y asociados

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: a3gm + Mata y asociados

The purpose of the project is the definition of the Visitors Center of Atapuerca paleoanthropological site and the rearrangement of the environment with service and relationship areas with the existing archaeological park.

The proposal starts off from a double reading of the building: from its presence in the landscape and its inner functions. In between proposed a relationship of a certain lack of boundaries in the band between the inner chamber and the outer shell is a space that expands on the main access and allowing expansion of the cafeteria and an extension of the exhibition area.

Image Courtesy a3gm + Mata y asociados


House Ber in Midrand, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Saturday, September 22nd, 2012

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Ber has come to life in response to the client’s request for a contemporary, iconic house with no opportunity for unnecessary space, whilst featuring open plans and airy characteristics. And right in response to that and to the rules of the estate, which bans burglar bars, the architects presented a plan inspired with random steel bars used around the house, which could possibly keep flying elephants out!

Image Courtesy David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: House Ber
  • Location: Midrand, South Africa
  • Photography: David Ross, Barend Roberts, Victoria Pilcher
  • Software used: Revit Architecture


Victoria 73 in Cape Town, South Africa by SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

Friday, September 21st, 2012

Article source: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

The brief called for a dynamic response to capitalise on the site, by creating an environment where the young family could enjoy an outdoor lifestyle.

The design was driven by the need to create a family home, which accommodated the kitchen, living and dining room in one space. The secondary living area was to be an entertainment space. The pool terrace allows for covered and uncovered areas to relax around the pool. The entertainment lounge accommodates a generous bar, and is close to the outdoor braai area. A dramatic gazebo structure is perched at the edge of the pool deck.

Image Courtesy SAOTA - Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

  • Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
  • Project: Victoria 73
  • Location: Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA
  • Interior Design: ANTONI ASSOCIATES
  • Project Team: Mark Rielly & Ashleigh Gilmour
  • Completion Date: 2005
  • Software used: Revit


House in Menorca, Spain by Dom Arquitectura

Friday, September 21st, 2012

Article source: Dom Arquitectura

Being a summer house, the main idea is not only creating the interior spaces of the house, but distribute all outer space. The interior spaces seek good relations with the outside world, colonizing their surroundings and their

Image Courtesy Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: House in Menorca
  • Location: Menorca, Spain
  • Software used: Autocad, 3dstudioMax and Photoshop


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy