Open side-bar Menu

Archive for January, 2012

CEIG Testing & Assessment Research Center in Shenzhen, China by LYCS Architecture

Saturday, January 14th, 2012

Article source: LYCS Architecture

LYCS Architecture wins an invited competition for a 32,000 sqm testing and assessment research center in the city of Shenzhen. It is a mixed-use building including offices, residential and commercial. The project conceptually begins with the traditional Chinese urban design idea of a “miniature city” and divides the site into 10 equal volumes. Then the volumes are aligned corresponding to the scattered programs across the landscape.

Image Courtesy LYCS Architecture

  • Architects: LYCS Architecture
  • Project: CEIG Testing & Assessment Research Center
  • Location: Shenzhen, China
  • Use : offices, residential and commercial
  • Site Area : 12007 m2
  • Bldg. Area: 23259 m2
  • Gross Floor Area : 31195 m2
  • Bldg. Coverage Ratio : 38%
  • Gross Floor Ratio: 1.94 %


Nebra Ark in Saxony-Anhalt, Germany by Holzer Kobler Architekturen

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Holzer Kobler Architekturen

In 1999, unlicensed treasure hunters unearthed a remarkable archaeological relic: a 3,600-year-old sky disc made of bronze inlaid with gold. It depicts complex constellations and the symbol of the solar barge representing the sun’s nightly passage from west to east. An architectural competition was launched to design a public archaeological centre and an observation tower that would showcase the disc and come to symbolize the region.

Images Courtesy Jan Bitter

  • Architect: Holzer Kobler Architekturen
  • Name of Project: Nebra Ark
  • Location: Wangen, Saxony-Anhalt, Germany
  • Type: Visitor center and observation tower
  • Client: Burgenlandkreis, Kreisverwaltung
  • Year: 2007
  • Photographer: Jan Bitter
  • Software used: Vectorworks


House at the Pyrenees in Valle de Aran, Spain by Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales

The project seeks to recuperate the construction values of an old existing vernacular house which was made out of dry stone, a traditional technique of the area of great tectonic value. However the distinctive attributes inherent to this construction technique (compactness, massiveness, minimum openings, obscure interiors, weight) deny the extraordinary environment where it is located: on top of a mountain, with views to 2 different valleys that are faced by the two only façades of the house.

Night View (Images Courtesy Santiago Garcés)

  • Architect: Eduardo Cadaval & Clara Solà-Morales
  • Project Name: House at the Pyrenees
  • Location: Canejan, Valle de Aran, Spain
  • Photography: © Santiago Garcés
  • Construction Management: Ballarin TGN, sl


Biodiversity Gallery – SA Museum in Adelaide by Grieve Gillett

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Grieve Gillett

The new Biodiversity Gallery at the South Australian Museum was opened to the public on 12 February 2010 to wide acclaim.
“The biodiversity of South Australia’s oceans, deserts and forests is truly exceptional. The South Australian Museum’s Biodiversity Gallery celebrates and helps conserve this wonderful asset.” – Sir David Attenborough. Located on the second floor of the Museum’s east wing the gallery showcases South Australia’s rich biodiversity and diverse wildlife across four geographical zones – arid, temperate, coastal and marine tidal.

South Australian Museum Biodiversity Gallery

  • Architects: Grieve Gillett
  • Project: Biodiversity Gallery – SA Museum
  • Location: South Australian Museum, Adelaide
  • Year: Completed 2009
  • Client: Arts SA
  • Project Value: $5M
  • Awards:
    • AIA (SA Chapter) Collaborative Design Architecture Award, 2011
    • “This multi-sensory experience, exhibiting aesthetic quality, experimentation and intense collaboration within an incredibly prescriptive set of constraints stands apart from its forbears, as an axemplar of the benefits of rigorous collaboration.” Jury Citation.


Docet Institute in Monterrey, Mexico by Stación-ARquitectura Arquitectos

Saturday, January 14th, 2012

Article source: Stación-ARquitectura Arquitectos

The building is located on a main road traffic flow and in a corner with a secondary road. The project was always looking to give space to the city in front of the land, which would create a garden of vehicular access to allow also leaving the children to the door of the building that would function like a platform. Also taking advantage of the corner of the land provided the first impression of the building is generated through the front garden, which hides the built volume that is only seen in parts giving priority and hierarchy to the existing trees.

Image Courtesy Ana Cecilia Garza Villarreal

  • Architects: Stación-ARquitectura Arquitectos
  • Project: Docet Institute
  • Location: Monterrey, Nuevo Leon, Mexico
  • Project team: César Augusto Guerrero Rodríguez, Ana Cecilia Garza Villarreal, Maria Sevilla Gómez, Carlos Raúl Flores Leal.
  • Programme: Preschool
  • Client: Instituto Docet EducarUno
  • Project year: 2009
  • Construction: 2010
  • Photographs: Ana Cecilia Garza Villarreal


ReNOA Motosumiyoshi in Kanagawa, Japan by KEY OPERATION INC./ARCHITECTS

Thursday, January 12th, 2012


Comprehensive Building Renovation

In Japan, the lifetime of buildings is very short; they often get scrapped and rebuilt after 30 to 40 years. Recently, however, there are movements to enlarge the market for not only newly built, but also quality pre-owned condominiums, and to extend the lifetime of such residential buildings. Previously owned condominium residences have the following advantages: 1) Prices are less expensive, 2) Prices depreciate less than new construction, and 3) Conditions of the management, maintenance and residents are already known. As for asset value, prices tend not to drop for properties located in proximity to a city center with conveniences and in a good neighborhood environment. In addition, unlike units ready for sale, renovation allows a layout and interior finish to match personal tastes.

Night view


Noor-e-mobin sports hall in Semnan, Iran by F.E.A.Studio

Thursday, January 12th, 2012

Article source: F.E.A.Studio

Noor-e- Mobin sports hall has been designed for the educational complex of Noor-e- Mobin institute that is a NGO (non-governmental organization) .This is a charity institute that has managed to provide the students with a different educational atmosphere based on the latest methods in the world at no charge.

Noormobin-Part 1 (Images Courtesy Behrooz khamseh)

  • Architect: F.E.A.Studio – Arash Nasiri, Ensieh Khamseh.
  • Project title: Noor-e-mobin sports hall
  • Location: Bastam, Semnan, Iran
  • Project team: Pirooz parsazadeh,masoumeh molaee,mohammad hosein azimi, amir nasiry.
  • Photographs: Behrooz khamseh, Arash nasiri


Flinders University – Health Science Teaching Facility in Adelaide, SA by Grieve Gillett Architects

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Grieve Gillett Architects

The School of Medicine building is located at the intersection of University Drive and Ring Road. Sited on a steep, highly exposed hillside the building forms an entry statement for the Flinders University campus, whilst acting as a lantern at night. The design accommodates and reinforces the existing circulation of the University campus; linking the University to Flinders Medical Centre.

Flinders University - Health Science Teaching Facility

  • Architects: Grieve Gillett Architects
  • Project: Flinders University – Health Science Teaching Facility
  • Location: Adelaide, South Australia
  • Year: 2010
  • Client: Flinders University
  • Project Value: $8.5M
  • Awards:
    • AIA (SA Chapter) 2011, Public Architecture Commendation
    • People’s Choice Award, Public Architecture


Project C in Malate, Philippines by Buensalido Architects

Thursday, January 12th, 2012

Article source: Buensalido Architects

Built for a fashion designer, the design of the condominium unit utilizes the power of lines – a principle that is prevalently used in fashion as well. The lines draw the user’s eyes towards the glass doors from which the views can be appreciated – shifting their attention to the crampness of the space to the expansive feeling that one can usually associate with views of an urban skyline.


Interior View

  • Architect: Buensalido Architects
  • Name of Project: Project C
  • Location: Malate, Philippines
  • Size: 45 sq.m.
  • Year: 2010


Audio Nova in SintNiklaas, Belgium by LABSCAPE Architecture+ ZEST Design (designed with Rhino 3D)

Thursday, January 12th, 2012

Article source: LABSCAPE Architecture+ ZEST Design

The purpose is to de-dramatize the feeling of being a “patient”. A balance should be found in order to have a medical touch as the “hearing environment” demands to be hygienic, clean… but also human.  Besides that, the concept must express professionalism and technical competence but in the sense of “state of the art”.

Image Courtesy Labscape

  • Architects: LABSCAPE Architecture+ ZEST Design
  • Project: Audio Nova
  • Location: SintNiklaas, Belgium
  • Year: 2006 –  2007
  • Client: Audio Nova nv/sa
  • Category: Commercial
  • Surface Area:212 m²
  • Photography: Labscape copyrights /// Zest Copyrights
  • Program: High Technology Hearing Aid Store /// Waiting Area // Offices // Consultations Rooms // Laboratory // General Services
  • Software used: Rhino 3D


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy