Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for January, 2012

BC House in Monterrey, Mexico by GLR Arquitectos

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: GLR Arquitectos

Our project is in a privileged topographic situation, due to its visual condition of greater height in relation to the surrounding neighbors. This allows the house to enjoy excellent vistas towards the National Park of Chipinque in the south, as well as towards all of the east, which is dominated in the horizon by the \”Cerro de la Silla\”, an emblematic hill in the boundaries of the city of Monterrey.

Night View

  • Architect: GLR Arquitectos
  • Name of Project: BC House
  • Location: Monterrey, NL, Mexico
  • Software used: Autocad, SketchUp, Revit

(more…)

Bal House in Menlo Park, California by Terry & Terry Architecture designed using ArchiCAD

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Terry & Terry Architecture

This project was designed for a retiring couple, and necessitated the need for accessible space.  The project ties the new addition in the rear garden area to an existing mid century ranch house by way of a transparent hallway that provides accessibility to the existing structure and allows the garden to extend into the core of the house.

Common space

(more…)

Centro Interpretativo do Tapete de Arraiolos in Portugal by CVDB Arquitectos

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: CVDB Arquitectos

The CITA [Centro Interpretativo do Tapete de Arraiolos – Arraiolos Tapestry Museum] is located at Arraiolos main public space, the Praça Lima e Brito, where the town hall is sited. The project for the museum consists in a contemporary intervention that defines a selective strategy to deal with the existing elements. It proposes a clear spatial organization to respond to the programmatic and technological requirements, thus bringing to the building a coherent and continuous exhibition narrative that is focused on all the cycles of production of this particular tapestry.

Exterior square

  • Architects: CVDB Arquitectos
  • Project: Centro Interpretativo do Tapete de Arraiolos – Arraiolos Tapestry Museum
  • Location: Praça Lima e Brito, Arraiolos
  • DESIGN TEAM: CVDB Arquitectos Associados, Cristina Veríssimo, Diogo Burnay com Tiago Filipe Santos
  • COLLABORATION: Ângelo Branquinho, Laura Palma, José Maria Lavena, Ariadna Nieto e Miguel Traveso
  • Foundation and structural engineers: AFA Consult
  • LANDSCAPE PROJECT: F&C Arquitectura Paisagista
  • CONSULTANT: Prof. Arq. José Aguiar
  • CLIENT: Arraiolos Municipality
  • TOTAL COST: 750.000,00 €
  • TOTAL BUILT AREA: 1.000,00 m²

(more…)

Light Center Speyer in Greater Frankfurt area, Germany by Peter Stasek Architect

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Peter Stasek Architect

The showroom of the new Light Center Speyer, situated in a factory building, was to be designed as exhibition space, consulting area and meeting place. Here, a frame generating interior design synergy effects was to be created for all latest light trends, technologies and light designs. Its sophisticated structure was to build the backbone of the entire light exhibition, but at the same time was never to overshadow the priority of the lighting objects to be exhibited.

Images Courtesy Peter Appelt

  • Architect: Peter Stasek Architect
  • Name of Project: Light Center Speyer
  • Location: Greater Frankfurt area, Germany
  • Client: Light Center Speyer, Speyer, Germany
  • Light planning: Licht-Team, Speyer, Germany
  • Photographer: Lena Rübsam, Germany
  • Software used: Vectorworks Architect 2012 and Photoshop CS 5.1

(more…)

Ourense AVE Station in Galicia, Spain by Foster + Partners, in a joint venture with engineers, G.O.C. and Cabanelas Castelo Architects

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Foster + Partners, in a joint venture with engineers, G.O.C. and Cabanelas Castelo Architects

Foster + Partners wins competition to design Ourense AVE Station

Foster + Partners, in a joint venture with engineers, G.O.C. and Cabanelas Castelo Architects, has won an international competition to design a new high-speed rail station in the city of Ourense in Galicia, north western Spain. The design combines transport infrastructure with a new park, which will create a major new public space in the city and open up pedestrian links between the districts on each side of the tracks.

Images Courtesy Foster + Partners

  • Architect: Foster + Partners, in a joint venture with engineers, G.O.C. and Cabanelas Castelo Architects
  • Name of Project: Ourense AVE Station
  • Location: Galicia, Spain
  • Sofwtare used: Autodesk 3dsMax 2011-2012

(more…)

Housing development am krautgarten in Vienna, Austria by Caramel Architects

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Caramel Architects

The property lies in a green zone at the periphery of vienna and is surrounded by small houses and small apartment complexes. the atmosphere that future tenants associate with this site is one of “living in green surroundings”, ideally: one’s own house and garden.

Exterior View (Images Courtesy Hertha hurnaus)

  • Architect: Caramel Architects
  • Name of Project: Housing development am krautgarten
  • Location: Vienna, Austria
  • Landscape architecture: Idealice – alice größinger
  • General planning: Stumpf develepment gmbh
  • Client: Bauhilfe gemeinnützige gmbh
  • Photography: Hertha hurnaus

(more…)

Outlandia Fieldstation in Lochaber, Scotland by Malcolm Fraser Architect and London Fieldworks

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Malcolm Fraser Architect and London Fieldworks

Outlandia is an off-grid treehouse observatory and fieldstation in Glen Nevis, Lochaber, Scotland. A flexible meeting space in the forest for creative collaboration and research, Imagined by London Fieldworks and designed by Malcolm Fraser Architects.

Outlandia view from above in forest (Images Courtesy Malcolm Fraser Architects)

(more…)

Tree house in Tokyo, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Mount Fuji Architects Studio

This house for a couple is built in a residential area on a gentle hill in the northern Tokyo. The site is located at the top of a hill connected with a narrow path leading to the actual building lot. The ground level is gradually climbing higher from edge of the site. Although the site has particular sense of oppression and dusky feel, and the actual building lot is completely enclosed by the adjacent houses, we realized with the characteristic of the place as the depths of the urban condition without exposing to the outside, and secluded from the town. In this case, it is more suitable to extend the volume vertically rather than horizontally. Similar reason can be found in the nature that a tree enclosed by other tall trees in a deep forest tends to have vertical directivity for its growth.

Images Courtesy Ken'ichi Suzuki

  • Architect: Mount Fuji Architects Studio
  • Name of Project: Tree house
  • Location: Tokyo, Japan
  • Function: Private residence
  • Photographer: Mount Fuji Architects Studio, Ken’ichi Suzuki

(more…)

Glasgow Riverside Museum of Transport in the United Kingdom by Zaha Hadid

Wednesday, January 4th, 2012

Article source: Zaha Hadid Architects
More projects by Zaha Hadid

The museum, a sectional extrusion open at both ends, its outline encapsulating a wave or pleat, flows from city to waterfront, symbolizing dynamic relationship between Glasgow and the ship-building, seafaring and industrial legacy of the river Clyde. Clear glass facades allow light to flood through the main exhibition space.

 

Entrance to the Museum

  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Design: Zaha Hadid Architects
  • Project Director: Jim Heverin
  • Project Architect: Johannes Hofmann
  • Project Team: Achim Gergen, Agnes Koltay, Alasdair Graham, Andreas Helgesson, Andy Summers, Aris Giorgiadis, Brandon Buck, Christina Beaumont, Chun Chiu, Claudia Wulf, Daniel Baerlaecken, Des Fagan, Electra Mikelides, Elke Presser, Gemma Douglas, Hinki Kwon, Jieun Lee, Johannes Hoffmann, Laymon Thaung, Liat Muller, Lole Mate, Malca Mizrahi, Markus Planteu, Matthias Frei, Michael Mader, Mikel Bennett, Ming Cheong, Naomi Fritz, Rebecca Haines-Gadd, Thomas Hale, Tyen Masten

 

Exterior View

  • Competition Team: Malca Mizrahi, Michele Pasca di Magliano, Viviana R. Muscettola, Mariana Ibanez, Larissa Henke
  • Services: Buro Happold (Glasgow, UK)
  • Acoustic: Buro Happold (Bath, UK)
  • Fire: FEDRA, (Glasgow, UK)
  • Cost / Project Management: Capita Symonds

 

Interior Decoration

  • Glasgow, United Kingdom
  • 2004 – 2011
  • Glasgow City Council
  • Built 11,000m2
  • Exhibition Area: 7,000m²
  • Site Area: 22,400m²
  • Footprint Area: 7,800m²

 

Aerial View

The historical development of the city of Glasgow and the ship-building, seafaring and industrial waterfront along the river Clyde, gives both a unique shared legacy. Situated where the city meets river, ‘flowing’ between the two in a symbolic representation of their dynamic relationship, the museum places itself in the very roots of its origins – establishing a clear connection between its exhibits and their wider context.

 

Aerial Photo

The building, conceived as a sectional extrusion open at both ends, its cross-sectional outline encapsulating a wave or pleat, faces Glasgow and the Clyde, becoming porous to its context on both sides. However, this connection is not direct, but instead diverted to create a journey into the exhibition spaces contained. In every sense, the interior path through the space becomes a mediator between city and river, which can be both hermetic or porous as required.

 

Façade View

Circulation is through the main, open and column-free exhibition space, from which views outward allow visitors to build up a gradual sense of their external context. At the structure’s end point, the café and corporate entertainment space offers views over the confluence of the river Kelvin and the Clyde, with access to a landscaped open courtyard. Front and rear elevations are marked by their clear glass facades, both allowing expansive views over the surrounding river landscape.

Roofing Contours

Ringed stones create a shadow path around the building, moving visitors from hard surfaces to a softer landscape of grass, creating an informal space. Lined trees along the existing ferry quay reduce exposure to prevailing winds, while shallow pools along the museum’s south and east sides create a seamless continuity with the river.


More projects by Zaha Hadid

Galaxy Soho in Beijing, China by Zaha Hadid

Tuesday, January 3rd, 2012

Article source: Zaha Hadid Architect
More projects by Zaha Hadid

Five continuous, flowing volumes coalesce to create an internal world of continuous open spaces within Galaxy Soho – a new office, retail entertainment complex devoid of corners or abrupt transitions – a re-inventing of the classical Chinese courtyard which generates an immersive, enveloping experience at the heart of Beijing.

Eye Level Rendering - Exterior

  • Architect: Zaha Hadid Architects
  • Design: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • Project Director: Satoshi Ohashi
  • Project Architect: Yoshi Uchiyama
  • Associate: Cristiano Ceccato
  • Project Manager: Raymond Lau
  • Project Architect (Concept): DaeWha Kang
  • Project Team: Josef Glas, Stephan Wurster, Michael Hill, Samer Chamoun, Eugene Leung, Rita Lee, Lillie Liu, Rolando Rodriguez-Leal, Wen Tao, Tom Wuenschmann, Seung-ho Yeo, Shuojiong Zhang, Michael Grau, Shu Hashimoto, Shao-Wei Huang, Chikara Inamura, Lydia Kim, Yasuko Kobayashi, Wang Lin, Yereem Park

Nighttime Exterior View Rendering

  • Beijing, China
  • 2009 – TBC
  • SOHO China Ltd.
  • Under Construction
  • 46,965m2
  • Gross Floor Area: 332,857m²
  • Maximum Height: 67m
  • Floors Above Ground: 12 Office, 3 Retail
  • Below Ground: 1 Retail, 2 Parking Levels

Rendered Exterior View

Galaxy Soho constitutes a new office, retail and entertainment complex for the heart of this great Chinese city – matching its grand scale. The complex comprises five continuous flowing volumes, set apart yet fused or linked by a sequence of stretched bridges. Each volume adapts outwards, generating a panoramic architecture devoid of corners or abrupt transitions.

Rendered Interior Walkspace

Galaxy Soho reinvents the great interior courts of Chinese antiquity to create an internal world of continuous open spaces. Here, architecture no longer incorporates rigid blocks, but instead comprises volumes which coalesce to achieve continuous mutual adaptation and fluid movement between buildings. Shifting plateaus impact upon each other to generate a deep sense of immersion and envelopment, allowing visitors to discover intimate spaces as they move deeper in the building.

Rendered Interior

The structure’s three lower levels contain retail and entertainment facilities, those above provide works spaces for innovative businesses of many kinds, while top levels are dedicated to bars, restaurants and cafes – many with views along the city’s great avenues.


More projects by Zaha Hadid

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy