Open side-bar Menu

Archive for January, 2012

Devious Building in Campello, Spain by Momo estudio SCP

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Momo estudio SCP

It is all about housing full of watery sensations, undulating geometries and ethereal materials to live close to the sea and into it, every single hour, every day.

The facade emerges as the demand of a new architecture, by the reflection of its alive and changing surroundings, having every intention of running from false architectural stereotypes, published as authentic for another unrelated to the popular architecture history. With it, a vitreous facade is materialized, which will attract the sea and horizon, giving it back, interpreting, translating and domesticating to those pedestrians; observers beyond horizons.

Devious Building

  • Architects: Momo estudio SCP
  • Project: Devious Building
  • Location: Campello, Spain
  • Software used: Autocad abd CYPE


House in Eifukucho, Japan by Upsetters Architects

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Upsetters Architects

This house is located in Eifukucho, Tokyo.  We designed this for a couple with a child.

The site has three significant characteristics.  First, it is located in an upland residential area with an excellent view.  Second, its shape is unique, like a flag and a staff.  Third, it has a long driveway, longer than 15 meters.

Image Courtesy Yusuke Wakabayashi

  • Architects: Upsetters Architects
  • Project: House in Eifukucho
  • Location: Eifukucho,Tokyo, Japan
  • Completion Date : 2011.08
  • Type : Architecture Design
  • Total floor Area : 124.81 sqm
  • Photo : Yusuke Wakabayashi
  • Software used: Vectorworks


Vision in Yamanashi, Japan by Takehiko Nez Architects

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Takehiko Nez Architects

“Extension of spatial relations”

The existing building built along a trunk road in a suburban city, had been converted by ourselves from a jewelry shop into the hairdressers 7 years ago. This time the client asked us to extend the floor area and change the facade to a more inviting design. Therefore we designed the extension by introducing a subtle element, which works in the same way as a veil changes a person’s facial expression.

Font View (Images Courtesy Takumi Ota)

  • Architect: Takehiko Nez Architects
  • Name of Project: Vision
  • Location: Yamanashi, Japan
  • Status: Completed nov 2010
  • Image: Takumi Ota
  • Structure: ASA
  • Electrics: EOS plus
  • Services: Comodo
  • Contractor: M’s-A


Razel Residence in Hasharon, Israel by SaaB Architects

Sunday, January 29th, 2012

Article source: SaaB Architects

More than anything else, the ‘Razel Residence’ is the house of its residents; The colorful house with the spectacular appearance reflects its owners character in the most precise way – open and vivid, modest and true to its way, inspired by art and music.

Front View (Images Courtesy Itai Cohen)

  • Architect: SaaB Architects
  • Name of Project: Razel Residence
  • Location: Azriel, Hasharon, Israel
  • Site area: 500 sqm
  • Construction area: 185 sqm
  • Software used: SketchUp


Auditoriums at Silesian University of Technology in Gliwice, Poland by Zalewski Architecture Group

Sunday, January 29th, 2012

Article source: Zalewski Architecture Group

The project of modernization and interior design of three lecture halls (A, B, C) at Silesian University of Technology, awarded with the 1st prize in the open architectural competition in 2007.

The primary objective of the project was to create comfortable and modern interiors adequate for giving lectures. A auditorium is the largest (for 220 people) and a multi-functional one. Two others (B and C) can comprise 160 people. All three auditoriums are of similar decor but with individual interior design and differentiated by color of the interior – the color code implied in the project is its key idea and it helps to identify the halls.

Auditoriums at Silesian University of Technology

  • Architects: Zalewski Architecture Group
  • Project: Auditoriums at Silesian University of Technology
  • Location: Gliwice, Poland
  • Investor: Silesian University of Technology
  • Realization: 2010-2011
  • Design team: Krzysztof Zalewski, Adam Gil, Paweł Zalewski, Zbigniew Banaszkiewicz


The Court Of The Trees – New Primary School by Tomas Ghisellini Architects

Saturday, January 28th, 2012

Article source: Tomas Ghisellini Architects

Careful to address the delicate relations of cohabitation especially with the near cemetery, the architecture chooses the path of simplicity, rejecting any unnecessary formal presentation, and sets up in a relationship of dependence and exchange rather than assertion. The building, which is generated by the composition of elementary volumes made of exposed brick and white plaster, shows massive fronts to the streets; architectural language, deliberately discreet and essential, builds the old suggestion of a “defensive” construction for which a compact and seemingly impenetrable basement is in charge of contact with the urban land.

Exterior View


Casa Paracaima in Mexico by DCPP Arquitectos

Saturday, January 28th, 2012

Article source: DCPP Arquitectos

Casa Paracaima is a residential project located in the western part of Mexico City. The plot of land is a 400 square meter rectangle with adjoining restrictions on both the front and sides.

The theoretical idea was to produce the sensation of direct contact with the exterior in those public spaces and erase the physical limits between interior and exterior for the power to create spaces that are contained and where one can realize the major part of their activities.

Image Courtesy Luis Gordoa

  • Architects: DCPP Arquitectos (Pablo Pérez Palacios, Alfonso de  la Concha Rojas)
  • Project: Casa Paracaima
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Date: 2007-2008
  • Built Surface: 360 m2
  • Collaborators: Carlos González
  • Construction: DCPP construcciones
  • Structural Calculation: Rodolfo Valles
  • Photography: Luis Gordoa


The Woven Nest in London, England by atmos

Saturday, January 28th, 2012

Article source: atmos

This home for an actress and musician carefully slots between buildings and sitelines, and wraps built-in furniture into every available surface. Both plan and Planning constraints generated a complex series of intertwining spaces, enlivened by light and interconnectivity. The massing was generated from the view-lines along the High Street below, tucked carefully out of sight to achieve planning permission for a new storey with front outdoor space hidden within the row of listed buildings. The roof-form deploys a double-pitched butterfly roof, angling upwards from low flank walls to greet the arriving visitor with taller walls at the central stairwell. A crystalline valley skylight hangs above, flooding the void with light. Staggered floor sections carefully borrow space from below. The V-shape in section repeats in plan to ease a tidy outdoor terrace between new and old façades, the doors from hall and bedroom folding neatly together.

The Woven Nest - Staircase (Images Courtesy Christoph Bolten)

  • Architect: atmos
  • Name of Project: The Woven Nest
  • Location: London, England
  • Photo: Christoph Bolten


Jameson House in Vancouver, Canada by Foster + Partners

Saturday, January 28th, 2012

Article source: Foster + Partners

Jameson House is a new 35-storey mixed-use tower in the heart of Vancouver and includes the first residential development to be completed by the practice in North America – completed at the end of last year, already the building is now almost fully occupied. The project combines the restoration of heritage buildings with new construction: the lower level offices and shops knit with the existing streetscape to reinvigorate the downtown neighbourhood, while the apartments above face dramatic views of the bay and create a new landmark on the skyline.

Image Courtesy Nigel Young Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Jameson House
  • Location: Vancouver, Canada
  • Client: Jameson House Ventures Inc
  • Collaborating Architect: Walter Francl Architects Inc
  • Main Contractor: Bosa Properties
  • Cost: Vermeulens Cost Consultants
  • Structural Engineers: Yolles
  • Mechanical Engineers: Imec Mechanical Ltd.
  • Landscape Architect: PWL Partnership Landscape Architects Inc.


Hippodrome Longchamp in Paris by Massimiliano and Doriana Fuksas

Saturday, January 28th, 2012

Article source: Massimiliano and Doriana Fuksas

The project is part of the existing green spaces, a spontaneous continuity between nature and buildings, between what existed and what have been designed. This led us to the use of elements inspired by organic forms, that become architecture.

The poetic chalices of the stands, that remind of the convolvulus flower, creates plays of light and shadow through the corollas, underlining the design of the project. Architectural “flowers” that protect from the sun during the day and illuminate the interior spaces during the night.

Hippodrome Longchamp

  • Architects: Massimiliano and Doriana Fuksas
  • Project: Hippodrome Longchamp
  • Location:route des Tribunes, 75116, Paris
  • Period: 2011
  • Client: France Galop
  • Project Team: Serena Mignatti (Project team manager), Antonio Nardozzi, Fernando Rial, Ivo Ambrosi, Vaiva Rinkunaite, Mabel Aguerre, Cristina Fernandez Maqueda, Reinald Fratti
  • Model Makers: Nicola Cabiati, Frauke Stenz, Anna Rita Giannandrea
  • Site Area: 630,000 sq. m.
  • Built Area: 23, 603 sq.m.


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy