Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for January, 2012

VILLA S in Vienna, Austria by buerger katsota architects

Saturday, January 28th, 2012

Article source: buerger katsota architects

The scheme aims at accommodating and negotiating the differing and ever changing needs of an extended family. A generous, skylight staircase becomes the gallery of the house and the core of the home linking the two dwellings. Living areas of different sizes and acoustic qualities are designed to cater for music events and social gatherings of various scales. Between the ‘built’ and the ‘un-built’ of the lush urban garden, frames, platforms, niches and extrusions, create intricate relations and unexpected perspectives.

Exterior View

  • Architect: buerger katsota architects
  • Project title: VILLA S
  • Location: Hietzing, Vienna, Austria
  • Project description: Private residence for an extended family
  • Site area: 1.402 m²
  • Built area: 650 m²

(more…)

Stills Flagship store in Amsterdam, The Netherlands by Doepel Strijkers

Saturday, January 28th, 2012

Article source: Doepel Strijkers

On the Cornelis Schuijtstraat in Amsterdam a flagship store has been realized for the label Stills. The spatial interventions in the hull, which visually connects the floors, are not emphasized by smoothing them but has been kept visible to show additions and finishing layers over time. There is a base from which the original shop and its transformations over time remained visible. This pattern of textures in the existing building is complemented by an object. A spatial translation based on the values of the label.

Interior View (Images Courtesy Wouter vandenBrink)

  • ARCHITECT: Doepel Strijkers
  • NAME OF PROJECT: Stills Flagship store
  • LOCATION: Amsterdam, The Netherlands
  • PROGRAM: Retail
  • ASSIGNMENT: Rebuilding and interior
  • PHOTOGRAPHY: Wouter vandenBrink

(more…)

Angkasa Raya in Kuala Lumpur, Malaysia by Buro Ole Scheeren

Saturday, January 28th, 2012

Article source: Ole Scheeren

Angkasa Raya, situated in Malaysia’s capital at the intersection of Jalan Ampang and Jalan P. Ramlee, directly across the well-known Petronas Twin Towers in the heart of Kuala Lumpur City Centre (KLCC), presents a new typology in high-rise skyscraper design that overtly expresses the inhabitation of diverse urban activities in a tropical environment and captures the vibrancy of the city’s multifaceted culture. Angkasa Raya is comprised of five distinct elements – three floating elevated tower blocks and two multi-level zones of open horizontal slabs – that are autonomous yet connected to one another in a uniquely stacked and shifting configuration of varied functional and urban typologies. Rather than competing with the Twin Towers in the form of another “twin” or blending into the surrounding context of singular towers on a podium, Angkasa Raya offers a new contemporary reading of the capital city and stands as an icon of the harmonious and dynamic balance of Malaysia’s cultural multiplicity and diversity.

Angkasa Raya by Ole Scheeren Buro-OS-04

  • Architects: Buro Ole Scheeren
  • Project: Angkasa Raya
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia

(more…)

Mong kok night club in Hong kong by Caramel architekten

Saturday, January 28th, 2012

Article source: Caramel architekten

Hongkong gets a new landmark!

Outstanding, glossy, pink – a stack of enjoyable soap bubbles…
The visitor can be carried away into fi ve different dreamworlds found in the largest bubbles – choose your favourite topic, or book an around the world LOVE trip – all just in same place! A unique interior design, top-class nightclub with catwalk, a bar, a dining room, a spa area with massage cubicles and fi nally variety of hotel rooms of your choice are awaiting you in each of fi ve adventure bubbles.

Just let the journey begin!

 

Mong kok night club

(more…)

An open but enclosed home by Pitsou Kedem

Friday, January 27th, 2012

Article source: Pitsou Kedem

A modern and minimalistic building that completely eliminates the accepted barrier between the inside and the outside and hides, within its restrained spaces, a dramatic atmosphere and wide open spaces.

The house was built as a vacation home for a family living abroad.  It is situated directly on the coast in the center of the country. The buildings architectural design is based on three central masses that surround a large internal courtyard with a swimming pool at its center.  The masses comprise the border and the barrier between the street, the neighbors and the home’s interior and between the internal courtyard and those same spaces.  The central theme was to create dynamic walls that allow, on the one hand, the elimination of the boundary between the central courtyard and the internal spaces, and on the other hand, the creation of a changing and dynamic facade that allows for the total closure of the façade or different levels of exposure or concealment.

Image Courtesy Amit Geron

  • Architects: Pitsou Kedem in cooperation with Tanju Qzelgin
  • Project: An open but enclosed home
  • Design team architects: Pitsou Kedem, Noa Groman
  • Project: Private home
  • Plot size: 1000 square meters.  Built-up area: 600 square meters
  • Photography: Amit Geron

 

(more…)

Classroom of the Future in Australia by LAVA

Friday, January 27th, 2012

Article source: LAVA

LAVA`s school relocatable is a learning space for the future. The classroom for 21st century learning is sustainable, integrates with the landscape, connects with the school environment, and is suitable for prefabrication and mass customization. Relocatable’s are the decades old solution to changing demographics, remote community needs, and natural disasters. Unsightly, they are perceived as cheap and unpleasant spaces.

Image Courtesy LAVA

  • Architects: Laboratory for Visionary Architecture [LAVA]
  • Project: Classroom of the Future
  • Location: Australia
  • Date: 2011
  • Client: Future Proofing School
  • Status: Competition entry – commendation
  • Size: 60-180 sqm each
  • Partners: ARUP
  • Photography: LAVA

(more…)

JLI House in Valencia, Spain by Manuel Cerdá Pérez

Friday, January 27th, 2012

Article source: Manuel Cerdá Pérez

JLI HOUSE  –  THE NEST HOUSE

A project to affirm concepts: A perimeter full of content, indoor / outdoor character of spaces, plasticity of the structure as composite material, definition of areas and uses through flexible technical nodes, and the idea of a deep and solid façade that changes with the quality of the material.

Exterior View (Images Courtesy Joan Roig - Manuel Cerdá)

  • Architect: Manuel Cerdá Pérez
  • Name of Project: JLI House
  • Location: c/ 125 – la cañada, Valencia, Spain
  • Surveyor: Enrique Soler Orostívar
  • Photographs: Joan Roig – Manuel Cerdá
  • Developer: Inmaculada Soler Tomás
  • Building company: Construcciones Mareval s.l.
  • Dates: 2004-2007

(more…)

Family House in Lety, Czech Republic by Stempel & Tesar Architekti

Friday, January 27th, 2012

Article source: Stempel & Tesar Architekti

The low price of a plot has been redeemed by very complicated conditions for building a family house. The plot and its limitations were a real challenge; countryside around the river Berounka and the atmosphere of a valley were really charming.  All these circumstances motivated architects to recommend the plot to the client.

Image Courtesy Jan Tesař

  • Architects: Jan Stempel, Jan Tesař
  • Project: Family House in Lety u Dobřichovic
  • Location: Lety u Dobřichovic, Czech Republic (GPS: +49° 55′ 8.83″N, +14° 15′ 13.72″E)
  • Site: 540 m2
  • Built up area: 115 m2
  • Project area: 97 m2
  • Year: 2011
  • Photographs: Jan Tesař

(more…)

Mountain hill cabin by Fantastic Norway

Friday, January 27th, 2012

Article source: Fantastic Norway

The project is a winter cabin to be built in a highly restricted area in the mountain landscape of Ål (Norway). The property is situated deep into the mountains and can only be reached by skis during winter. One of the client’s initial wishes was actually to go skiing, sledge riding and winter picnicking on top of the cabin.

Rendering

  • Architect: Fantastic Norway
  • Name of Project: Mountain hill cabin
  • Location: Norway

(more…)

House in Lagos, Portugal by Mario Martins

Friday, January 27th, 2012

Article source: Mario Martins

In the south of Portugal, in Lagos, a house has been designed on steep and difficult land, but with a stunning view over the west coast of the Algarve.  The strong sunshine coming from the west also determined the position and character of the house.

The architectural project is determined by technically developed solutions, using sustainable geothermal energy and integrated smart home systems.

Image Courtesy Fernando Guerra

  • Architects: Mario Martins
  • Project: House in Lagos
  • Location: Lagos, Portugal
  • Project: 2006
  • Construction: 2007-2010
  • Architectural Project: Mario Martins
  • Team: Rui Duarte, Sonia Fialho, Rita Rocha, Paulo Baptista
  • Construction company: Lagoportico
  • Photography: Fernando Guerra

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy