Open side-bar Menu

Archive for October 6th, 2012

The Sony Corporation’s building in Osaki, Japan by Nikken Sekkei Ltd.

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Nikken Sekkei Ltd.

Concept & Objectives

This project was inspired by the paradoxical idea of improving the environment through the presence of large-scale architecture. The Project is an office building for Sony’s R&D department, which takes the form of a thin vertical plate to ensure good views. More importantly, the form minimizes the heat island effect by positioning its narrow sides against prevailing winds, thus allowing the breeze to flow in from Tokyo Bay without hindrance. The building was then conceived as a massive cooling devise that performs in much the same way as a natural forest.

Image Courtesy Yutaka Suzuki

  • Architects: Nikken Sekkei Ltd.
  • Project: The Sony Corporation’s building
  • Location: Osaki, Japan
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • : Yutaka Suzuki
  • Architects : Mr Tatsuya Hatori, Mr Yoshito Ishihara, Mr Norihisa Kawashima
  • Client / Developer : Sony Corporation, Japan
  • Environmental Engineers: Mr Osamu Nagase, Nikken Sekkei Ltd. Japan
  • Structural Engineers : Toshihiko Kouno, Ms Miwa Sadamoto
  • Supervision : Sony Facility Management Corporation, Japan


Singapore Block in Martin Road by Kerry Hill Architects

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Kerry Hill Architects

Martin Road No. 38 is a residential and commercial development located in a former warehouse area near to the Singapore River, and close to the Singapore CBD. The area lies within a planning zone in the city where the planning authorities have encouraged the conversion of building use from commercial to residential, and in this project, 80% of the permitted area was able to become residential apartments, while the remaining is designed as a cafe and restaurant.

View from street

  • Architects: Kerry Hill Architects
  • Project: Singapore Block
  • Location: Martin Road, Singapore
  • Photography: Albert KS Lim
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer: SC Global Developments Ltd
  • Cost Consultant : Langdon & Seah Pte Ltd
  • Environmental Engineer : Bescon Consulting Engineers Pte Ltd
  • Main Contractor : Daiya Engineering and Construction Pte Ltd
  • Structural Engineer: P&T consultants Pte Ltd


Green Home in Ho Chi Minh City, Vietnam by Vo Trong Nghia Architects

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Vo Trong Nghia Architects

Whoever wanders around Saigon, a chaotic city with the highest density of population in the world, can easily find flower-pots crampped and displayed here and there all around the streets. This interesting custom has formed the amused character of Saigon over a long period of time and Saigonese love their life with a large variety of tropical plants and flowers in their balconies, courtyards and streets.


  • Architects: Vo Trong Nghia Architects
  • Project: Green Home
  • Location: Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Architect: Shunri Nishizawa, Daisuke Sanuki, Mr Nghia Vo Trong
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer : Ms Thu Ha Hoang Thi
  • Environmental Engineer : Trong Dao Khoai
  • Structural Engineer : Xuan Luu Thai


The Fazenda Boa Vista golf clubhouse in Brazil by Isay Weinfeld

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Isay Weinfeld

Fazenda Boa Vista is a 750-hectare residential and hospitality complex located in Porto Feliz, 100 km away from the city of São Paulo, in Brazil. It comprises a Fasano Hotel, private villas, spa (under construction), kids club, sports center (tennis and multi-sports courts), petting zoo, two 18-hole golf courses, golf clubhouse, swimming pool, equestrian center (clubhouse + competition track + stalls + paddock + vet facilities + storage), and 242-hectare woods punctuated with inumerous lakes.

General view

  • : Isay Weinfeld, São Paulo, Brazil
  • Project: The Fazenda Boa Vista golf clubhouse
  • : Brazil
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • : Fernando Guerra


Cooled conservatories at Gardens, Singapore by Wilkinson Eyre

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Wilkinson Eyre

Located in Marina Bay, Gardens by the Bay is a key project in delivering the Singapore.

Government’s vision of transforming Singapore into a ‘City in a Garden’. At a total of 101 hectares, the Gardens by the Bay project comprises three distinct waterfront gardens – Bay South, Bay East and Bay Central. The commission to design the 54 hectare Bay South garden was won in 2006 by a team led by Grant Associates and including Wilkinson Eyre Architects, Atelier One, Atelier Ten, Land Design and Davis Langdon and Seah.

Image Courtesy Robert Such

  • Architects: Wilkinson Eyre
  • Project: Cooled conservatories
  • Location: Gardens, Singapore
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • : Robert Such


Salorge Town Community Building in Pornic, France by Atelier Arcau

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Atelier Arcau

The town of Pornic’s elected representatives expressed their “deep-rooted” commitment to regional tradition, immediately excluding any other architectural form that did not match the traditional volumes and templates of the Pays de Retz, such as roofs with gable roofs, covered in tiles.
Because the Communauté de Communes (Town Community) Centre had to fit into a business park already denoted by previous building projects (hospitals, police station, office buildings), which had all been subjected to these regulations, we chose to make a different contextual offer in relation to the site and its history.

Image Courtesy © LE RESTE Hervé - IRIS STUDIO

  • Architects: Atelier Arcau
  • Project: Salorge Town Community Building
  • Location: Pornic, France
  • Photography: LE RESTE Hervé – IRIS STUDIO
  • : Civic and Community
  • : ARCAU, VANNES, France
  • : 2012
  • : World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer : Communautés de commnes de Pornic France


Pearl Valley 334 in Cape Town, South Africa by Saota

Saturday, October 6th, 2012

Article source: Saota

A young family re-locating to the Western Cape was looking to change from city living to a more relaxed country lifestyle in which to bring up their young family and settled for the exclusive Pearl Valley Golf Estate located near Pearl, just 30 minutes away from Cape Town. The owners approached ANTONI ASSOCIATES to create an interior that was modern but with an emphasis on ‘barefoot luxury’ and the use of natural materials.

Image Courtesy Adam Letch

  • Architects: Saota
  • Project: Pearl Valley 334
  • Location: Paarl, Cape Town, South Africa
  • Interior Architecture: ANTONI ASSOCIATES
  • Project Team: Mark Rielly & Jon Case
  • Interior Decor: ANTONI ASSOCIATES
  • Project Team: Mark Rielly, Ashleigh Gilmour & Sarika Jacobs
  • Main Furniture Supplier: OKHA Interiors
  • Completion Date: 2011
  • Photographs: Adam Letch


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy