Open side-bar Menu

Archive for October 25th, 2012

Mojave Rivers Ranger Station in Acton, California by Marcy Wong Donn Logan Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source : Marcy Wong Donn Logan Architects

Situated in the Antelope Valley, along the Western edge of the Mojave Desert, the Mojave Rivers Ranger Station is designed for administrative and fire personnel from the USDA Forest Service Mojave Rivers Ranger District.   Both client and architect aspired to achieve a building appropriate to its context and to the function of the agency. In keeping with the Forest Service’s principles, the ranger station is designed to convey the agency’s roots as an institution with “an ethic of conservation and stewardship, a close tie to the land, and an orientation of service to current and future generations.” The result is a facility whose form and aesthetic is largely shaped by its desert site and climate.

South Facade : Image Courtesy John Edward Linden

  • Architects: Marcy Wong Donn Logan Architects
  • Project: Mojave Rivers Ranger Station
  • Location: Acton, California, USA
  • Photography: John Edward Linden
  • COMPLETION: 2011
  • PROJECT AREA: 7,600 sq ft
    • INTERIORS: Marcy Wong
    • DEVELOPER/CLIENT: William Whitson
    • LANDSCAPE: Gary Strang
    • CIVIL ENGINEER: Tony Petroccitto
    • STRUCTURAL: Greg Luth
    • MECHANICAL: Dorel Anghel
    • ELECTRICAL: Vincent Chow
    • PLUMBING: Dorel Anghel
    • LEED MANAGEMENT: Richard Manning
    • COMMISIONING AGENT: Richard Thomas
    • COST ESTIMATOR: Natalie Saylor
    • LIGHTING: Darrell Hawthorne
    • RENDERING: Justin Tang


Schlump ONE in Hamburg, Germany by J. MAYER H. Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source: J. MAYER H. Architects

The project “Schlump ONE” is located directly at the underground station Schlump in Eimsbüttel district in Hamburg. The original administration building from the 1950s and 90s was gutted, renovated and expanded, and has now been converted into an office building with four possible rental units per floor. The existing data processing center in the courtyard has been transformed into a private university and expanded to include a new building. The building’s facade has been completely renovated and redesigned to form a single unit that freely interprets the original building’s 1950s linear design. The organic formal language of the facade is continued in the design of interiors. The project is embedded in a sophisticated, open space planning design with oversized tree sculptures.

Image Courtesy Jan Bitter, Ludger Paffrath

  • Architects: J. MAYER H. Architects
  • Project: Schlump ONE
  • Location: Hamburg, Germany
  • Project Team: Juergen Mayer H., Christoph Emenlauer, Mehrdad Mashaie, Ana Alonso de la Varga
  • Project Architect: Hans Schneider
  • Project: 2010 – 2012
  • Completion: Summer 2012
  • Client: Cogiton, Projekt Eimsbuettel GmbH, Hamburg
  • Architect on Site: Architekturbuero Franke, Hamburg
  • Structural Engineers: WTM Engineers
  • Building Services: Energiehaus Ingenieure, Sineplan, Hamburg
  • Landscape Architects: Breimann Bruun Simons, Hamburg
  • Photographers: Jan Bitter  (,   Ludger Paffrath (
  • Software used: ArchiCAD, Maya


OCT Suhe Creek Urban Renovation Showroom in Shanghai, China by Kokaistudios

Thursday, October 25th, 2012

Article source: Kokaistudios

At beginning of 2011, Kokaistudios was invited by one of the leading developers in China, OCT Shanghai Land, to lead a thorough restoration and renovation project of a historically significant warehouse on the North side of Suzhou Creek in Shanghai. The warehouse; the early 20th Century Ewo Packing Factory warehouse building; is the first building to open in the new large scale OCT urban re-development project SUHE CREEK designed by Foster+Partners and where the 4th Bvlgari Hotel will be located. The building now serves initially as the Project Showroom, Sales Center and VIP Reception Venue as well as housing the studios for two of China’s most prominent contemporary artists, Yan Peiming and Liu Xiaodong. It will be part of the riverside commercial space where international brands will be located in the future.

Image Courtesy Charlie Xia, Suhe Creek

  • Architects: Kokaistudios
  • Project: OCT Suhe Creek Urban Renovation Showroom
  • Location: Shanghai, China
  • Designed by: Kokaistudios
  • Architecture: Andrea Destefanis, Li Wei, Peyron Pietro, Annsy Chen, Zou Chenqing, Yao Yun
  • Interior: Andrea Destefanis, Maggie Wang, Jason Huang
  • Client: OCT Land (Shanghai) Investment Ltd.
  • Area: 1,600 sqm
  • Completion: August, 2012
  • Photographer: Charlie Xia, Suhe Creek


Accesolab in Mexico City by Usoarquitectura

Thursday, October 25th, 2012

Article source: Usoarquitectura

Accesolab is a company with 20 years of experience commercializing sophisticated equipment for research laboratories. For the design of their new corporate offices in Santa Fe –a mayor business area in Mexico City- they team worked with usoarquitectura to develop a project to outstand their leadership.

Image Courtesy Héctor Armando Herrera

  • Architects: Usoarquitectura
  • Project: Accesolab
  • Location: Mexico City
  • Design company: Usoarquitectura
  • Designers names: Gabriel Salazar y Fernando Castañón
  • Project area: 1,000 sq m
  • Main materials: Drywall, glass, millwork and carpet tiles
  • Photography: Héctor Armando Herrera


E.J. Ourso College of Business at Louisiana State University in Baton Rouge by ikon.5 architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source: ikon.5 architects

The E.J. Ourso College of Business at Louisiana State University is a glass and steel ‘academical village’ for business education. The courtyard site plan and building forms are contextual— recalling the sloped roof pavilions and arcaded courtyards of the adjacent historic campus. To illustrate a forward looking aesthetic that embodies the mission of the school, which is to generate business innovation in Louisiana and the Gulf region, these traditional architectural forms are constructed of contemporary materials and details. The pavilions are clad in ceramic coated translucent mirror glass and the rotunda is clad in a bronze solar screen resulting in a composition of forms that are ephemeral apparitions of the original campus. This composition reflects the strong heritage of the campus while looking to the promises of the future.

Image Courtesy © Brad Feinknopf

  • Architects: ikon.5 architects
  • Project: E.J. Ourso College of Business at Louisiana State University in Baton Rouge
  • Location: Baton Rouge, Louisiana
  • Area: 167,000 SF
  • Software used: AutoCAD


Grotte des fleurs in Nagoya, Japan by Kotaro Horiuchi Architecture

Thursday, October 25th, 2012

Article source: Kotaro Horiuchi Architecture

To design from the limited shelf space, to allow the coexistence of people, flowers and equipment, and at the same time maximize the storage space that doesn’t conflict with the movement of clients and staff, we came up with this layout.

Image Courtesy Kotaro Horiuchi Architecture


San Francisco Javier Psychogeriatric Centre Director Plan in Pamplona, Spain by Vaíllo & Irigaray + Galar Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source: Vaíllo & Irigaray + Galar Architects

The centre and its facilities adaptation proposal to current health needs maintains and powers the building’s original values: pavilion type of pleasant scale plotted in a garden setting, interesting spaces between pavilions, friendly scale, well-proportioned courtyards: a good relationship between the patient and the environmental and particular setting: best relationship between nature and architecture.

Image Courtesy Vaíllo & Irigaray + Galar Architects

  • Architects: Vaíllo & Irigaray + Galar Architects
  • Project: San Francisco Javier Psychogeriatric Centre Director Plan
  • Location: Pamplona, Spain
  • Project Manager: Daniel Galar Irurre, Architect
  • Colaborators:Lucía Astráin(Architect),  Gorka Visiers(Rigger), José Ignacio Sola(Rigger), Luis Miguel Navarro(Engineer), Oscar Martínez, Juan Carlos de la Iglesia, Ángel Álvarez, Isabel Franco
  • Client: Servicio Navarro de Salud – Osasunbidea


School in Balsiai in Vilnius, Lithuania by a.s.a. Sigitas Kuncevičius Architecture Studio

Thursday, October 25th, 2012

Article source: a.s.a. Sigitas Kuncevičius Architecture Studio

This primary school designed for 828 pupils is the first modern school that was built from scratch in Vilnius in the 20 years since Lithuania’s independence. As the surrounding urban fabric has no cohesive urban concept, the new school was intended to give the area an unequivocal focal point. It is also intended to serve a broader function for the wider community after school hours and over weekends.

Image Courtesy a.s.a. Sigitas Kuncevičius Architecture Studio & Raimondas Urbakavičius

  • Architects: a.s.a. Sigitas Kuncevičius Architecture Studio
  • Project: School in Balsiai, Vilnius, Lithuania
  • Location: Vilnius, Lithuania
  • Architects: a.s.a. Sigitas Kuncevičius Architecture Studio (Sigitas Kuncevičius, Martynas Dagys, Loreta Kuncevičienė, Viltė Jurgaitienė, Žygimantas Gudelis, Aistė Kuncevičiūtė)
  • Project year: 2006-2011
  • Realisation year: 2011
  • Project area: 11400 sq.m.
  • Client: City of Vilnius
  • Photographs: a.s.a. Sigitas Kuncevičius Architecture Studio & Raimondas Urbakavičius.
  • Awards: Lithuanian Confederation of Industrialists: Gold Medal, Project of the Year 2011


Project Club in London by Giaquinto Architetti Associati

Thursday, October 25th, 2012

Article source: Giaquinto Architetti Associati

The project is the renovation of a famous club in London located next to Regent street.

We gave a lot of attention to the study of the surfaces and materials so the shiny black material used for the columns and the walls gives a glamourous touch to the club.

Image Courtesy Giaquinto Architetti Associati


University of Washington Molecular Engineering & Sciences Building in Washington by ZGF Architects

Thursday, October 25th, 2012

Article source: ZGF Architects

The University of Washington desired a facility to accommodate growth in molecular engineering; respond to the evolving interdisciplinary nature of teaching and research;and fit within an area of campus that is home to recently revitalized facilities, as well as traditional campus architecture.

Image Courtesy ZGF Architects

  • Architects:ZGF Architects
  • Project: University of Washington Molecular Engineering & Sciences Building
  • Location: Washington
  • Software used:
  • Revit – Modeling, MEP coordination, and documentation
  • AutoCAD – Documentation
  • Sketchup – Modeling, Design Review
  • 3D Studio MAX – Renderings
  • eQuest – Energy modeling


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy