Open side-bar Menu
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

My Panda in Tokyo, Japan by Torafu Architects

October 30th, 2012 by Sumit Singhal

Article source: Torafu Architects

Located at the basement level of Shibuya’s PARCO Part 1 Building, we have designed the interior and exterior of the store for new fashion label ‘my panda’. From ‘Smiles’, the company which created brands such as ‘PASS THE BATON’ and ‘giraffe’, this label is based on a ‘two-tone’ theme. We wanted to design a store which could become iconic to the fashion label such that it may be easily recognized.

Image Courtesy Takumi Ota

  • Architects: Torafu Architects
  • Project: My Panda
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota (Architecture); Akinori Ito (Fashion)
  • Principle use: SHOP
  • Production: Ishimaru
  • Facility design: ENDO (Lighting)
  • Curtain design: Yoko Ando
  • Plants: Jungle Collection
  • Building site: Parco Part 1 B1F, Shibuya, Tokyo
  • Total floor area: 44.3㎡
  • Design period: 2012.06-09
  • Construction period: 2012.09-10
  • Software used: Vectorworks

Image Courtesy Takumi Ota

To create space for the two-toned clothes, shoes, bags and products, we have proposed a ‘house’ that is divided into two colors. The house occupies both the inside and the outside of the store space: as a counter and display shelving on the inside while functioning as display windows as well as a bench on the outside.

Image Courtesy Takumi Ota

Being separated from the main circulation path of the basement floor, we had to consider how customers can access the store. We placed a large panda logo on the outside wall such that it can be seen through the store entrances from inside PARCO. The panda’s face can be seen popping through as though to greet passers-by all the way from the outside, welcoming them into the shop.

Image Courtesy Takumi Ota

Along the wall side of the store, a curved hanger rail resembling a garden laundry line is used for the clothing display. The curved rail allows for the pieces to be hung at different heights, making it easy to see the different items of clothing on display. For the floor and furniture we had used stained OSB for its texture; while the many types of plants placed throughout the store makes it a place that visitors would find friendly and welcoming.

Image Courtesy Takumi Ota

We had aimed to use this space to compliment the brand’s colorful range of items, taking on the two-tone theme such that the store itself acts as a communication tool for the brand.

Image Courtesy Takumi Ota

Image Courtesy Takumi Ota

Image Courtesy Takumi Ota

Image Courtesy Takumi Ota

Image Courtesy Akinori Ito

Related posts:

Tags: ,

Categories: Shop, Showroom, Stores, Vectorworks

One Response to “My Panda in Tokyo, Japan by Torafu Architects”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy