Open side-bar Menu

Archive for October, 2012

Binh Duong School in Vietnam by Vo Trong Nghia Architects

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Vo Trong Nghia Architects

Binh Duong, a new city which is 30 minutes away from Ho Chi Minh City, has a typical tropical climate all year round. The site is located in the middle of a flourishing forest with a wide variety of green and fruits, running rampant. This is where folks spending their time under the shade of trees. To pursuit a beautiful life, people are in harmony with the nature, making the border between the inside and the outside ambiguously. From the very first impression of the site, we tried to embed the building into the site by delivering this Vietnam-oriented generous spirit of natural land into the school design, which will eventually have 800 students.

Public Court (Entrance)

  • Architects: Vo Trong Nghia Architects
  • Project: Binh Duong School
  • Location: Binh Duong, Vietnam
  • Architect: Mr Shunri Nishizawa, Mr Daisuke Sanuki, Mr Nghia Vo Trong
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • 2012
  • World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer: Ngoc Bich Dang Thi Khai – Minh. Co. Ltd
  • Environmental Engineer: Mr Huynh Thanh – The Minh. Co. Ltd
  • Main Contractor: Vinh Ngo Quoc – AQA Constrcution
  • Structural Engineer: Nam Hoang – ACS. Co. Ltd


Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark by 3XN Architects

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: 3XN Architects

The Client’s Brief:

The brief was closely inspired by Rigshospitalet’s vision can be expressed by a number of objectives, of which the following are of particular importance: To be the preferred choice for patients who need highly specialized hospital care, to have high usability and to be a workplace that employees are proud to be part of.

Masterplan for Rigshospitalet

  • Architects: 3XN Architects
  • Project:  Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Architects:
    • 3XN, Copenhagen, Denmark
    • Aarhus Arkitekterne, Denmark
    • Nickl & Partner Architechten, Germany
  • Category: Future Projects – Health
  • WAF Entry: 2012
  • Award: World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer: Rigshospitalet, Denmark
  • Environmental Engineer: Grontmij, Denmark
  • Landscape Architect: Kirstine Jensens Tegnestue, Denmark
  • Structural Engineer: Grontmij, Denmark


Tianjin Binhai Transport Interchange in China by Hassell

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Hassell

China’s high-speed rail network will become the most expansive in the world as new additions reach completion. This feat of engineering is changing the nature of public transport across the country. Design challenges include resolving the interchange between transport modes as well as presenting the opportunity for designers to focus on passenger experience in the delivery of a new type of transport-related public space.

Image Courtesy © Hassell

  • Architects: Hassell
  • Project: Tianjin Binhai Transport Interchange
  • Location: Binhai, Tianjin, China
  • 2012
  • World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer: Tianjin Third Railway Survey and Design Institute Group Corporation
  • Landscape Architect: Hassell
  • Master Planner: Hassell
  • Urban Designer: Hassell


Shearer’s Quarters House in North Bruny Island, Australia by John Wardle Architects

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: John Wardle Architects

The Shearer’s Quarters is located on ‘Waterview’, an historic farming property on North Bruny Island on land first granted to Captain James Kelly in 1840. The property is a working sheep farm of 440 hectares that has been operated by the one family for 10 years. The priority to date has been the rejuvenation of the landscape with over 150 hectares reserved for conservation purposes and over 6,000 indigenous trees planted.

Image Courtesy © Trevor Mein Photography

  • Architects: John Wardle Architects
  • Project: Shearer’s Quarters House
  • Location: North Bruny Island, Australia
  • Photography: Trevor Mein – Trevor Mein Photography, Max Creasy – Max Creasy Photography
  • 2012
  • World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Main Contractor: Cordwell Lane
  • Structural Engineer: Gandy and Roberts
  • Galvanised Iron Cladding: Galvanised Iron- Bluescope Steel
  • Recycled Timber Flooring: Urban Salvage


T-Site Complex In Tokyo, Japan by Klein Dytham Architects

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Klein Dytham Architects

Daikanyama T-Site is a village like complex for Tsutaya, a giant in Japan’s book, music, and movie retail market. Located in Daikanyama, an up-market but relaxed, low-rise Tokyo shopping district, it stands alongside a series of buildings designed by Pritzker Prize-winning architect Fumihiko Maki.

Image Courtesy © Klein Dytham Architects

  • Architects: Klein Dytham Architects
  • Project: T-Site Complex
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • 2012
  • World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client / Developer: Culture Convenience Club
  • Main Contractor: Kajima
  • Structural Engineer: Structured Environment

Tourkovounia as a Green – Wind Landscape in Athens, Greece by Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

The reason for selecting and analyzing this concept was the examination of the area of Athens. The city is characterized by the growth and development of new buildings. Even if those new structures improved the every day life of the residents, the overall effect on the character of the city suffered.
We selected this particular concept because we noticed the negative impact of those urban structures on the landscape of Athens and that the city is “eating away” the landscape. Our intention is to create the opposite effect: for the landscape to merge with the city.

Urban Nalisis - Image Courtesy © Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas

  • Architects: Andreas Demertzis, Ioannis Katsanos, Thanasis Farangas
  • Project: Tourkovounia as a Green – Wind Landscape
  • Location: Athens, Greece
  • Supervisor: Giorgos Haidopoulos
  • Software used: Autodesk autocad, 3d studio max, adobe photoshop cs5


I+D Headquarters for LOGYTEL in Madrid, Spain by Alarcón + Asociados

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Alarcón + Asociados

The promoter stated it clearly: “I want a singular and bioclimatic building”

And to him, at the beginning, that meant a building with a relatively conventional appearance which would incorporate bioclimatic systems such as solar panels.

Image Courtesy Pablo Cruz, Luis García Craus

  • Architects: Alarcón + Asociados (Alberto Alarcón)
  • Project: I + D Headquarters for LOGYTEL
  • Location: Avda. Punto Es, 4. 28805 Alcalá de Henares, Madrid, Spain
  • Clients: LOGYTEL
  • Associated Architect: Cristina Álvarez
  • Collaborator Architects: Sara Rojo, Pablo Cruz, Carlos Tomas.
  • Quantity Surveyor: Jose María Rife Beltrán
  • Structural Engineer: Jorge Conde, IDEEE
  • Services Surveyor: Manuel Aranda
  • Photography: Pablo Cruz (,
    Luis García Craus (
  • Project Date: 2008
  • Ending Date: Expected 2012
  • Project Area: 4700 sqm


Cairo National Library in Egypt by Seeding Office

Tuesday, October 9th, 2012

Article source: Seeding Office

Traditionally, Egypt was known as the gift of the Nile, ever since Herodotus simply stated that “without the Nile, there is no Egypt, because where the Nile overflows its banks, the land is green, and where the water’s influence stops, the desert begins. Egypt is the Gift of the Nile, the only place in the world where a river dares to cut across a thousand miles of desert to reach the sea, creating a civilization along its course”.

We have chosen Water as a symbolic guide for the whole project, aiming to evoke the deepest roots of Egyptian culture and imagine the building itself as an element generated by the river’s life.

Image Courtesy © Seeding Office

  • Architects: Seeding Office
  • Project: Cairo National Library
  • Location: Zamalek, Cairo, Egypt
  • Software used: AutoCAD, 3dS Max with V-ray, Photoshop


Pavillon Alexandre Vachon in Québec, Canada by STGM Architectes

Sunday, October 7th, 2012

Article source: STGM Architectes

Laval University’s science building, the Pavillon Alexandre-Vachon, was inaugurated in 1962. After fifty years of use without any significant work done to it, the 45,000 m2 building was in need of a major facelift and complete overhaul. Designed by architect Lucien Mainguy, an important figure in Quebec’s modernist movement, the pavilion is protected by the CAMEO, a university committee that among other things is mandated to protect and maintain Laval University’s architectural heritage. A $90 million phased renovation project was put forward by the university, starting with an initial $18 million investment.

Image Courtesy Stéphane Groleau

  • Architects: STGM Architectes
  • Project: Pavillon Alexandre Vachon
  • Location: Québec City, Québec, Canada
  • Client: Laval University
  • Budget: 90M$
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Stéphane Groleau


Victoria Tower in Kista, Sweden by Wingårdh Arkitektkontor

Sunday, October 7th, 2012

Article source: Wingårdh Arkitektkontor

As one of the tallest buildings in Stockholm, Victoria Tower stands out among its neighbors and acts as an icon of the surround area. Situated between Stockholm proper and the city airport, the tower serves a nearby office park with conference and office facilities, as well as providing a 229 room hotel. The tessellated façade of the building is clad entirely in colored glass, though in actuality two-thirds of the walls are fully insulated. This allows the tower to appear as a colorful prism in its geometry and materiality while meeting the needs for energy conservation. The tower has a parallelogram-shaped plan for floors 2–21, which is comprised of the hotel rooms, while the upper floors are rectangular, delineating the office spaces and a roof bar. This causes the top floors to cantilever slightly above the underlying shaft, emphasizing its geometry.

Image Courtesy © Ola Fogelström - Fotograf Ola Fogelström

  • Architects: Wingårdh Arkitektkontor
  • Project: Victoria Tower
  • Location: Arne Beurlings torg 3A, Stockholm, Sweden
  • Photographs: Ola Fogelström – Fotograf Ola Fogelström, Tord-Rikard Söderström – Wingårdhs, Åke E:son Lindman – Lindman Photography
  • Architect: Ms Karolina Keyzer
  • WAF Entry: 2012
  • Award: World Architecture Festival 2012 – Shortlisted
  • Client: Call Tower Invest AB
  • Contractor: PEAB
  • Floors: 34
  • Gross Area: 23 000 sqm
  • Year of Construction: 2009–2011
  • Environmental Engineer: Wingårdh Arkitektkontor AB


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy