Open side-bar Menu

Archive for October, 2012

Leyteire Square in Bordeaux, France by Debarre Duplantiers Associés

Sunday, October 14th, 2012

Article source: Debarre Duplantiers Associés

The historical centre of Bordeaux University sets a new beginning : the Opération Campus begins with urban design at its heart. These spaces are currently closed, intended solely for receiving deliveries, however the project intends to turn them into a lively heart of the University, where intermingling can take place. The initial meaning of “campus” can be retrieved through an intense central green space.

Image Courtesy © Debarre Duplantiers Associés

  • Architects: Debarre Duplantiers Associés
  • Project: Leyteire Square
  • Location: Bordeaux, France
  • Architecture: Universities, public facilities, housing, residential, commercial
  • Landscape: parks, urban spaces, bridges
  • Urban Design: city extension, eco-neighborhood, regeneration, urban strategies


Gate House IPKW in Amhem, The Netherlands by NL Architects

Sunday, October 14th, 2012

Article source: NL Architects

Industriepark Kleefse Waard is a successful business park in Arnhem focusing on innovative technologies. The park is spacious and features numerous beautiful industrial buildings both old and new.

One of the keys to the success of the IPKW is the safety policy; the premises are under permanent surveillance. The park is fenced and features a porter’s lodge. Visitors, employees and suppliers find their way to the terrain via this reception area. The lobby is open 24 – 7. All visitors are registered and announced and subsequently directed to their destination.

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: NL Architects
  • Project: Gate House IPKW
  • Location: Amhem, The Netherlands
  • Photographs: Ralph Kämena and Jeroen Musch
  • Project Architects: Guus Peters and Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch)
  • Client: Schipper Bosch – Bart Schoonderbeek
  • Concept Phase: Guus Peters, Arne van Wees, Gen Yamamoto
  • Team Members: Lorena Valero Miñano, Inés Quinteiro Antolín, Jaewoo Chon
  • Contractor: Karbouw
  • Facade Material: Scotchlite retro-reflective Sheeting by 3M 580 – 85


Tianjin Grand Theater in China by gmp Architekten

Sunday, October 14th, 2012

Article source: gmp Architekten

The Grand Theater occupies the key position in the newly built Culture Park of Tianjin. The circular shape of the roof construction corresponds with the existing Museum of Natural History so that an architectural dialogue of an earth-bound and a “floating” circular volume is created to both ends of the park. Earth and sky represent a fundamental thinking in Chinese philosophy.

Bird‘s view day - Image Courtesy Christian Gahl

  • Architects: gmp Architekten
  • Project: Tianjin Grand Theater, China
  • Location: Tianjin, China
  • Competition: 2009 – 1st prize
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Nicolas Pomränke
  • Project leaders: David Schenke, Xu Shan
  • Design team: Tobias Keyl, Matthias Grünewald, Martin Gänsicke, Susan Schwarz, Verena Fischbach, Bin
  • Zhou, Jan Demel, Thilo Zehme, Duc Nguyen, Di Wu, Fang Xie
  • Project team: Tobias Keyl, Martin Gänsicke, Annette Löber, Plamen Stamatov, Sebastian Brecht, Huan Zhu, Carina Slowak, Ting Zhang, Johannes Erdmann, Michael Tümmers, Lu Han, Di Wu, Fang Xie, Zheng Wang, Bin Zhou, Jan Demel, Thilo Zehme
  • Photos: Christian Gahl


Casa de la Cultura in Lloret de Mar in Girona, Spain by Daniel Mòdol

Sunday, October 14th, 2012

Article source: Daniel Mòdol

The project, assigned through a public contest in 2005, consists of the design of the Plaza Pere Torrent, the construction of an 8.000m2 building and its integration in the surrounding Paseo de la Riera.

The program is ambitious: the building had to accommodate the local municipal library, a multi‐use hall, a children’s play centre, a meeting room, an adult learning centre, a day centre for the aged and the offices for social services.

Image Courtesy © Daniel Mòdol

  • Architects: Daniel Mòdol
  • Project: Casa de la Cultura in Lloret de Mar
  • Location: Plaza Pere Torrent S/NºLloret de Mar‐Girona‐España
  • Collaborators: Grupo JG, Instalaciones, BOMA, ESTRUCTURAS
  • Technical Architect: Xavier de José Ruiz
  • Client: Ayuntamiento de Lloret de Mar
  • Constructors: ACCIONA, S.A.
  • Basic Project: Febrero 2004
  • Executive Project: Enero 2006
  • Project Completed: 26‐12‐2010
  • Total Cost: 11.096.393 €
  • Built Surface Area: 8.460,30 m²


Cassia Coop Training Centre in Sumatra, Indonesia by TYIN tegnestue Architects

Sunday, October 14th, 2012

Article source: TYIN tegnestue Architects

Project Description

The work on Cassia Coop Training Centre started during the autumn of 2010. It all began with a visit from a French businessman, Patrick Barthelemy. He had come all the way from Sumatra to our office in Trondheim, and sat before us with a fascinating story and a briefcase full of cinnamon. Part of the story told of how an area of Sumatra supplies 85 % of the cinnamon consumed worldwide. Yet another and more sinister part of the story concerned workers without rights, underpaid and working long days in unsafe and unsanitary factories. The story made an impression on us. After a year of planning we found ourselves deep within the cinnamon forests of Sumatra, ready to design and build a sustainable cinnamon school for local farmers and workers.

Entrance area with Kerinci Lake in front.

  • Architects: TYIN tegnestue Architects
  • Project: Cassia Coop Training Centre
  • Location: Sungai Penuh, Kerinchi, Sumatra, Indonesia
  • Client: Cassia Co-op
  • Project: Training facility for cinnamon production
  • Cost: 30 000 Euro
  • Time: August – October 2011
  • Built by: TYIN tegnestue with local workers
  • Sponsored by: LINK Arkitektur
  • Architects: Gjermund Wibe, Morten Staubo, Therese Jonassen, Kasama Yamtree, Andreas Gjertsen, Yashar Hanstad,
  • Students: Rozita Rahman, Bronwyn Long, Sarah Louati, Zofia Pietrowska, Zifeng Wei
  • Photographer: Pasi Aalto
  • Software used: Whiteboards, pencil and paper, simple cardboard models, and google sketchup


Waterfront Housing Blocks in Rotterdam,The Netherlands by Jvantspijker

Sunday, October 14th, 2012

Article source: Jvantspijker Urbanism, Architecture, Research

A waterfront community of family houses in historic urban fabric Recently, in Historic Delfshaven, Rotterdam (The Netherlands), the housing project Achterhaven was completed. The project, fits a modern neighborhood seamlessly into an historic urban context.

Image Courtesy © Rubén Dario Kleimeer

  • Architects: Jvantspijker Urbanism, Architecture, Research
  • Project: Waterfront Housing Blocks
  • Location: Achterhaven, Havenstraat, Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Rubén Dario Kleimeer
  • Project Designed: Sputnik while J. van ‘t Spijker was partner
  • Project Architects: J. van ‘t Spijker, B K Deuten, H. Bultstra with Gabriel Pena, Ruud van Duren, Gaby van den Boom.
  • Gross Floor Area:  4500m2
  • Building Costs: € 8.000.000
  • Building Costs per m2: € 1.400
  • Software used: AutoCAD


Standing Shelves – G_Library in Daegu, Korea by TheeAe LTD

Sunday, October 14th, 2012

Article source: TheeAe LTD

Design Concept

The advanced technology of reading materials by computer, Kindle and even cell‐phone devices helps people easily access to information even way much more than what library could provide in last decades. Therefore, the main function of library seems to have a change in order to accommodate the current trend of getting and providing information.

Image Courtesy TheeAe LTD

  • Architects: TheeAe LTD
  • Project: Standing Shelves – G_Library
  • Location: 571‐1, Shinmae‐dong, Suseong‐gu, Daegu Metropolitan City, Republic of Korea
  • Site Area: 2,080 sm
  • Construction Size : Basement 1,3 floors above‐ground
  • Total floor area: 3,146 sm
  • Building Cost: KW7,800,000,000 / USD 7,000,000 M.
  • Software used: Rhino and 3d max


St. Josef Parish Centre in Zurich, Switzerland by Frei + Saarinen Architekten

Friday, October 12th, 2012

Article source: Frei + Saarinen Architekten

Frei + Saarinen Architects converted a 100-years-old Parish Centre in Zurich and implanted a new wooden lobby with a unique atmosphere that is generated by a clash of „trendy“ facetted geometries and an old fashioned way of detailing. The geometry of the new lobby is the consequence of stretching the formerly enclosed space towards the facades and respecting the given bearing structure. A new rooflight accentuates the entrance to the hall (see plan). Additionally this vertical element  „slows down“ the dynamic character of the lobby. Aditionally,  a new appartment for the priest was designed at the top level. Since a part of the former bigger terrace was covered by a roof-extension, a portion of the tilted roof became a tilted interior wall. Thereby a new pentagonal room with four tilted walls is generated – the priest’s new „tilted“ living room.

Image Courtesy Nicolaj Bechtel & Stefan Wülser

  • Architects: Frei + Saarinen Architekten
  • Project: St. Josef Parish Centre
  • Location: Roentgenstrasse 80, CH-8005 Zurich, Switzerland
  • Photographs: Nicolaj Bechtel & Stefan Wülser, Hannes Henz
  • Designer: Frei + Saarinen Architekten
  • Frei + Saarinen Architekten
  • Team Members: Barbara Frei, Martin Saarinen, Nicolaj Bechtel, Stefan Wülser, Corina Trunz, David Winzeler, Bastien Turpin
  • Client: Roman-Catholic Church Zurich
  • Build Area: 1,200 m2 Usable Area
  • Finishing Material: Floor / Wall / Ceiling
    Floor: Brushed, Coloured and Sealed Parquet (Oak)
  • Completion: 2010


Omihachiman House in Shiga, Japan by Alts Design Office

Friday, October 12th, 2012

Article source: Alts Design Office

First of all,we returned to innate house a human lived in , and we tried to reproduce the space in modern way.

Dividing the space into small spaces-divided and we connect the space and space we have finely divided by stairwell and small aperture.

Not dividing spaces ,but you are related to lightly each other, besides family can have their own places. just as if,we make our own spaces at cave.

Image Courtesy Alts Design Office

  • Architects:  Alts Design Office
  • Location: Shiga, Japan
  • Project:  Omihachiman House
  • Member: Sumiou Mizumoto/Yoshitaka Kuga
  • Construction: built of wood
  • Number of stories: 2
  • Total floor area: 117.89㎡
  • Completion: 2012.10


House J2 in Zagreb, Croatia by 3LHD

Friday, October 12th, 2012

Article source: 3LHD

The family house for a young couple with children is located in the green residential part of the city of Zagreb. The former family house was built in the 1950s on a steep hill slope and did not fully use all the advantages of the site nor did it meet the requirements of contemporary living standards. The beautiful view to the city and large garden was not valued appropriately.

Image Courtesy Damir Fabijanic

  • Architects: 3LHD
  • Project: House J2
  • Location: Čačković street 9, Zagreb, Croatia
  • Program: Family house
  • Geolocation: 45-49-8 north, 15-59-32 east
  • Project type: commission
  • Site area (m2): 687
  • Gross floor area (m2): 396
  • Footprint (m2): 159
  • Entry level (m): 201,5
  • Client: private
  • Start of planning: 2005
  • Completion: 2007
  • Author: 3LHD
  • Project team: Sasa Begovic, Marko Dabrovic, Silvije Novak, Tatjana Grozdanic Begovic, Irena Mazer, Marin Mikelic
  • Collaborators: Paula Kukuljica, Lucija Stanicic, Marija Babojelic, Ivan Palijan
  • Photography: Damir Fabijanic
  • Software used: AutoCAD


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy