Open side-bar Menu

Archive for November 24th, 2012

Administrative Center in Jesenice, Slovenia by Studio Kalamar

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Studio Kalamar

Jesenice Administrative Centre is part of the Ministry of Public Administration project which aims to combine all state administrative functions (administrative unit, tax administration, surveying and mapping authority, inspectors and examination centre) in a single building. The Centre is situated at a central location of Jesenice, next to the municipality building, directly addressing a large roundabout with a steel worker memorial at its centre.

Image Courtesy Miran Kambič & Studio Kalamar

  • Architects: Studio Kalamar
  • Project: Administrative Center Jesenice
  • Location: Jesenice, Slovenia
  • Architect: Andrej Kalamar, Studio Kalamar
  • Area: 2.980 m2
  • Client: Ministry of Public Administration
  • Type: office
  • Completed: 2012
  • Photographs: Miran Kambič & Studio Kalamar
  • Software used: AutoCAD and Rhino


House on Cliffside in Alicante, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

We like the virtue of architecture which makes possible constructing a house on air, walking on water…

An abrupt plot of land overlooking the sea, where what is best is to do nothing. It invites to stay. A piece that respects the land’s natural contour is set in it. Above, a shadow, the house itself, looking calmly at the Mediterranean. Under the sun, the swimming-pool brings us closer to the sea, it becomes a quiet cove.

Image Courtesy Diego Opazo

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: House on Cliffside
  • Location: Calp, Alicante, Spain
  • Photography: Diego Opazo
    Fran Silvestre | Principal in charge
    María José Sáez | Principal in charge
    Maria Masià | Collaborator Architect
    Adrián Mora | Collaborator Architect
    Jordi Martínez | Collaborator Architect
    José V. Miguel | Collaborator Architect

Gym Hall in Utrecht by NL Architects

Saturday, November 24th, 2012

Article source: NL Architects

Turnzaal Nieuw Welgelegen, Utrecht 2009 – 2011

Turn accommodatie Nieuw Welgelegen (TNW) is a sports hall dedicated to Gymnastics. It will not be used for any other sports. Four clubs combine efforts in this new facility.

TNW is the 3rd and probably last building in the redevelopment of the sports complex in the center of Utrecht called Nieuw Welgelegen.

Image Courtesy NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: Gym Hall
  • Location: Utrecht
  • Competition: 1e prize
  • Cient: Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Utrecht (DMO)
  • NL Architects: Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse
  • Team: Arne van Wees, Gerbrand van Oostveen
  • With: Bobby de Graaf, Sarah Möller, Michael Schoner, Gen Yamamoto, Rebecca Eng, Joanna Janota, Jeong Jun Song, Ines Quinteiro, Gert-Jan Machiels, Thomas Braun
  • Structural Engineer: ABT Delft
  • Installations: Nelissen
  • Fixtures: Janssen-Fritsen
  • Contractor: PBO Bouw
  • Sub Contractors: Cladding Partners (Roof and facade cladding), Van Dam (installations), Smulders Duscon (Steel structure)


New Soccer clubhouse in Capelle aan den IJssel, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

Saturday, November 24th, 2012

Article source: MoederscheimMoonen Architects

Recently the new clubhouse of the amateur soccer club VV Capelle designed by MoederscheimMoonen Architects finally opened its doors.

The newly build structure, consisting of two volumes, houses the changing rooms and the canteen that functions as a meet-and-greet area for soccer players and visitors. In combination with the newly developed soccer fields, the project is a part of the overall modernization of the Sportpark ´T Slot in the Dutch city of Capelle aan den IJssel. MoederscheimMoonen Architects were not only in charge of the building and site design, but also managed the overall building process.

Image Courtesy Luuk Kramer

  • Architects:MoederscheimMoonen Architects
  • Project: New Soccer clubhouse
  • Location: Capelle aan den IJssel, The Netherlands
  • Project Architect: Erik Moederscheim
  • Project Team: Erik Moederscheim, Ruud Moonen, Julia Gegg, Jim de Koning
  • Structural Engineering: CAE Nederland
  • General Contractor: Schipper Bouw BV
  • Client: Municipality of Capelle aan den IJssel
  • Gross floor space: 750 sqm
  • Photographs: Luuk Kramer


Dadong Art Center in Kaohsiung, Taiwan by de Architekten Cie.

Saturday, November 24th, 2012

Article source: de Architekten Cie.

The Dadong Arts Center is located in Kaohsiung, the economic center of southern Taiwan. Before the opening of Chinato foreign markets,Taiwan was the leading economy of the region. Towns developed into a generic industrial city fabric without adequate public spaces. Currently, the strong brand of ‘Made in Taiwan’ is in the process of being restored to its former glory. The cities urgently need pleasant urban space to help regenerating inner-city districts. Therefore, the Dadong Arts Center is conceived in the first place as a new public domain, setting new high standards for the level of urban comfort.

Image Courtesy Mr Ke

  • Architects: de Architekten Cie. + Malone Chang & Yu-Lin Chen
  • Project: Dadong Art Center
  • Location: Kaohsiung, Taiwan
  • Photography: Branimir Medic, Mr Ke
  • Client: Kaohsiung City Government
  • Project Team: V. Ulrich, T. Cheng, C. Hayman, J. Lee, L. Cvetko, H. Gladys, C. Eickelberg, M. A. Rival, A. van Gelderen, R. Garritsen
  • Structural Engineer: Arup Amsterdam + Tien-Hun Engineering Consultant Inc.
  • Acoustics Consultant: Peutz & Associates + Gade & Mortensen Akustikk + Prof. Wei/Hwa Chiang NTUST
  • Environment Technology Consultant: Hander Engineering & Construction Inc. + I.S. Lin & Associates

Daegu Library in South Korea by HAO / Holm Architecture Office

Saturday, November 24th, 2012

Article source: HAO / Holm Architecture Office

The Daegu Library site is situated in the heart of city of Daegu, the 3rd largest city in South Korea.

The design of the library is imagined as a natural extension of local life in the surrounding area. By creating a flexible framework it sets up its main premise: defining an inviting new urban center for both people and knowledge.

Image Courtesy HAO / Holm Architecture Office

  • Architects: HAO / Holm Architecture Office
  • Project: Daegu Library
  • Location: Daegu, South Korea
  • Program: Library and Community Center
  • Type: Open Competition
  • Size: 3000 M2


Abandoned 1920s cabaret theatre discovered in Berlin, Germany by LAVA visualisations

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Moritz Gruppe/LAVA

An old cabaret theatre from the roaring ’20s has been uncovered in the heart of Berlin.

The semi-derelict music hall theatre, built in 1905 on Gartenstraße in Berlin Mitte, has been buried in 30 tonnes of rubble since 1934 when it closed, perhaps as part of a  crackdown on the cabaret scene by the Nazi regime.

Image Courtesy Moritz Gruppe GmbH/Ronny Goyn

  • Architects: LAVA visualisations
  • Project: Abandoned 1920s cabaret theatre discovered in Berlin
  • Location: Berlin, Germany


House in Moreira, Portugal by Phyd Arquitectura

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Phyd Arquitectura

The house is built around three project themes. The continuous and en-lacing space, which incorporates different inhabiting functions. The time, which incorporates the movement and permanence. The materiality, which incorporates the antithesis weight/lightness.

Image Courtesy © Javier Callejas

  • Architects: Phyd Arquitectura
  • Project: House in Moreira
  • Location: Moreira, Maia, Portugal
  • Photography: Javier Callejas
  • Author: Paulo Henrique Durão, João Ricardo Dias, Daniel Gil Tomé
  • Collaboration: Jennifer Duarte, Miguel Águas
  • Specialty Projects: Structure – Engineer, Pedro Fragoso Viegas

Cubism in the Kitchen by Gemelli Design

Saturday, November 24th, 2012

Article source: Gemelli Design

Often the kitchen design is mainly aimed to its ergonomics without taking into account her originality.
Our goal was to create a glamorous kitchen combining multiple perspectives as a masterpiece of art affected by the cubism and surrealism styles. This advanced kitchen is a piece of one more colored, spectacular and interesting world and, at the same time functional.

Image Courtesy Gemelli Design

  • Architects: Gemelli Design
  • Project: Cubism in the Kitchen
  • Designers: Branimira Ivanova & Desislava Ivanova

Forest Corridor – Highway Noise Barrier in Hong Kong, China by BREAD studio

Saturday, November 24th, 2012

Article source: BREAD studio

BREAD studio’s proposal “Forest Corridor” has won one of the 2nd prizes (Professional Category) in the Open International Competition for Noise Barrier/ Enclosure organized by the Hong Kong Government. The proposal gives an alternative insight to the noise mitigation structure design in the dense urban environment of the city.

The planting pots underneath the highway provide proper soil depth for heavy and low maintenance plantings.

  • Architects: BREAD studio
  • Project: Forest Corridor – Highway Noise Barrier
  • Location: Hong Kong SAR, China
  • Client: Hong Kong Government
  • Function: Infrastructure (highway noise mitigation)
  • Design Period: 2012
  • Project Area: 3 km in length


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy