Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for November, 2012

Black & White in Yarmouk, Kuwait by AGi architects

Saturday, November 17th, 2012

Article source: AGi architects

Located on a main highway in Kuwait, the houses differentiate themselves from their surroundings by their stark façade design.  With two contrasting colors, the façade is designed to define the individual houses, while achieving unity amongst all six.  White stucco material is used as the base for all the houses, while dark grey bands of stone turn corners, go indoors, and climb up and down, creating flow and continuity throughout the project.

Image Courtesy Nelson Garrido

  • Architects: AGi architects
  • Project: Black & White
  • Location: Yarmouk, Kuwait
  • Type: Hosing | 3.415 sm
  • Date: 2006/2009
  • Client: Private
  • Design Team: Dr. Nasser B. Abulhasan, Joaquin Perez-Goicochea, Germana DeDonno, Naseeba Shaji, Lucia Sanchez Salmon, Robert A. Varghese, Georg Thesing, Sharifah Alshalfan, Moyra Montoya Moyano, Bruno Afonso Martins Gomes MI Il Lee
  • Consultants: AMJT
  • Photographer: Nelson Garrido

(more…)

CEI 3 Center for Enterprise and Innovation in Yverdon-les-Bains, Switzerland by bauzeit architekten

Friday, November 16th, 2012

Article source: bauzeit architekten

Situation/program

At the heart of a development Scientific Park “Y-Parc”, at Yverdon-les-Bains, the new building CEI 3 offers flexible surfaces to be rented according to the needs of companies wishing to develop research activities relating with new technologies. It finalises the trilogy initiated by the ECA, the investor, in order to contribute to the technological development of Canton Vaud’s northern region. The CEI 1, offered since 1991, the possibility for young “start up” companies to use fully equipped surfaces for developing their projects.

In 2008 the CEI 2 building was added, in order to ensure better services for the other sector entities.

Image Courtesy © yves-andre.ch

  • Architects: bauzeit architekten
  • Project: CEI 3 Center for Enterprise and Innovation, Yverdon-les-Bains
  • Location: Yverdon-les-Bains, Switzerland
  • Name of Study: bauzeit architekten
  • Name of Architects: Yves Baumann, Peter Bergmann, Roberto Pascual
  • Title of the project: CEI 3 Centre d’Entreprise et d’Innovation Yverdon-les-Bains
  • Situation of the project: CEI 3 Rue Galilaée 6
  • P.C. and Locality: CH-1400 Yverdons-les-Bains
  • Province and County: Canton Vaud – Switzerland
  • Names of Collaborators and their Contribution (in project and execution phases)

    • Project and work coordination: Roberto Pascual and Matteo Romano
    • Work coordination and site supervision: Patrick Burkhalter
  • Client: Etablissement cantonal d’assurance (ECA)
  • Civil engineer: SD Ingénierie Neuchâtel SA, Rue Pré-Landry 20, 2017 Boudry

(more…)

New Bowling Hall In Udine, Italy by Valle Architetti

Friday, November 16th, 2012

Article source: Valle Architetti

Located in an area on the border between the suburbs of Udine and the countryside, the new Municipal Bowling Hall of Udine in Cussignacco is a category “A – systems for high performance” facility for playing bowls, comparable to a sports complex dedicated exclusively to this sporting activity.

General view from South West (photo: Giuseppe dall’Arche).

  • Architects: Valle Architetti
  • Project: New Bowling Hall In Udine
  • Location: Udine, Italy
  • Project Architects: Valle Architetti Associati, Pietro Valle, Elena Carlini with Marco Carnelutti, F. De Cillia, Roland Henning, N. Zizzutto, Robert Zizzutto
  • Structures: Ing. Pietro Mazzanti, Udine
  • Electrical systems: Studio Martinis, Udine
  • Thermo-mechanical systems: Studio Tecnico Bulfon Associati, Udine
  • Client: Municipality of Udine
  • Photographer: Giuseppe dall’Arche

(more…)

KANGAROO POINT HOUSE in Sydney , South Australia by dmj Design Studio

Friday, November 16th, 2012

Article source: Diego Jaime

Situated in Sydney South (Australia) and enjoying of great western views to the Georges River and eastern views to Oyster Bay this house has been erected to enjoy of the natural surroundings and at the same time to offer a high level of privacy to its occupants from the neighbors.

Image Courtesy IMAGEination & C. Ocampo

  • Architects: DMJ Design Studio
  • Project: KANGAROO POINT HOUSE
  • Location: Oyster Bay, Sydney, Australia
  • Architectural design director: Diego Jaime
  • Landscape Design: Site Design
  • Year of completion: 2010
  • Builder: MIB
  • Built area: 550m2
  • Photography: IMAGEination & C. Ocampo
  • Software used: Autocad and SketchUp
    (more…)

Echo Club Wuhan in China by Crox International

Friday, November 16th, 2012

Article source: Crox International

In response to globalization and cross-cutting design trends, the three big international design organizations (ICSID、Icograda and IFI) came together to form the International Design Alliance; IDA, and this year in Taipei, held their annual World Design Congress.  There, the International Federation of Interior Architects/Designers (IFI) and the organizers of Taiwan’s Innovation and Design Center Chose Tsung-Jen Lin as one of the 100 great Designers of Taiwan.

Image Courtesy Wei-Hung Li

  • Architects: Crox International
  • Project: Echo Club Wuhan
  • Location: Wuhan, China
  • Design Firm: Crox International Co., Ltd
  • Designer: Tsung-Jen Lin, Director of Crox International Co., Ltd.
  • Designer Team:Tao-benLi, Ying-XiuLin
  • Client: Echo Club
  • Store Location: No. 518, Jiefang Road, Wuchang district, Wuhan, China
  • Completion Date: July, 2011
  • Size: 2000 sqm
  • Material: Carpentry, White & Black-marquina, Glass, Stainless, Stucco
  • Photographer: Wei-Hung Li

(more…)

Loug Derg in Nenagh, Ireland by Box Architecture

Thursday, November 15th, 2012

Article source: Gary Mongey

The existing circa. 1940’s cottage situated on an exposed site in Co. Tipperary was in dilapidated condition and was used primarily only at weekends by the client. The intention was to refurbish and extend this cottage to become a functional living environment so the client could greatly increase the quantity and quality of time spent here. The proposal involved the demolition of the existing rear extension and the addition of three new elements, a living block, glazed link and shed.

New modern vernacular arrangements of new and existing buildings.

  • Architects: Box Architecture
  • Project: Loug Derg 
  • Location: Nenagh, County Tipperary, Ireland
  • Program: Refurbishment and extension of cottage
  • Area: Site area: 0.75 ha • Built-up area: 130 m2 (more…)

Brock University CFHBRC: Daylighting / Layers of Transparency

Thursday, November 15th, 2012

Article source: Payette

Glass was once a rare and limiting material, used very sparingly in older buildings. Now, with technological advancements in the manufacturing and performance of glass, a building’s entire enclosure can be constructed with glass – and large expanses of glass are often used for interior partitions.

Courtesy of Payette

  • Architects: Payette and architectsAlliance
  • Project: Brock University CFHBRC: Daylighting / Layers of Transparency
  • Software used: ArchiCad and AutoCAD

Courtesy of Payette

For the Brock University Cairns Family Health and Biosciences Research Complex (CFHBRC), a series of glass “layers” allow daylight to penetrate deep into the building. There are also surface treatments on the glass, as well as an exterior screen wall that controls the light entering the building. The various types of glass and screens provide transparency, illumination, light filtration and privacy.

Courtesy of Payette

On the upper two laboratory floors, the continuous wall of transparent glass has a screen-printed pattern applied to it which filters the light and reduces solar heat gain. While a high degree of transparency exists with this technique, the plane of glass clearly defines a boundary and a screen between the interior and exterior of the building.

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

On the south façade, the uninterrupted glass wall has a solar screen 3 feet in front of it, which is an aluminum hexagonal frame supporting a closely spaced series of aluminum rods. The hexagon motif is meant to be symbolic of molecular structure. This screen serves as a “veil” to filter sunlight and control glare, but also exists as a much larger architectural expression of surface. From within the building, the views out through the “screen” are maintained, yet there is a perceived reduction in glare. When viewing the building’s exterior from the south, this screen wall appears to have various degrees of transparency which changes depending on the angle of light and viewing distance. There are moments in time when the wall seems to be almost solid, with a reflective metallic sheen that is reminiscent of a brushed stainless steel. At other times, the screen wall seems as though it is a very light veil, elegantly filtering the light.

Courtesy of Payette

With the two upper floors of laboratory space and faculty offices, the goal was to bring natural light deep into the labs, and to illuminate the main corridor with as much natural daylight as possible. The northern wall of this long corridor is a continuous, floor-to-ceiling acid etched glass wall, which actually presents itself as more of a luminous surface. The borrowed daylight from the offices along the north façade becomes a diffuse glow once it reaches the corridor. By contrast, the southern wall of the corridor is more solid, with entrances into the labs marked by a series of recesses and display boards set within bamboo clad entry portals. The sliding display boards also act to conceal the many electrical panels that line the corridor.

Courtesy of Payette

The write-up desks for the researchers are located in an open office zone along the southern edge of the lab floors. This space is separated from the main laboratory by a fully glazed wall with a series of bamboo clad entry portals, echoing the design of the main corridor lab entrances. Southern light is filtered by the exterior screen wall and allowed to pass through the write-up space and deep into the research labs.

Courtesy of Payette

Brock University celebrated the official grand opening of the CFHBRC with a ribbon cutting ceremony on September 14, 2012. The project is striving for a LEED Silver certification, and has been designed in collaboration with the Toronto based firm architectsAlliance.

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

Courtesy of Payette

 

OFFICE BUILDING AND PARKING GARAGE IN PADUA by Valle Architetti Associati

Thursday, November 15th, 2012

Article source: Valle Architetti

The complex was designed as a strategic link between the historic city center of Padua and the developments of the modern zone of the city near the railway station. The project intends to house offices and shops in the main body of the building as well as a large parking garage.The site is located along a bend of the river Piovego, the main defining edge of the sixteenth century city, and adjacent to an open landscape and fluvial gardens. The site is a veritable “city gate” where the historical center, recent developments and the fluvial landscape converge.The parking garage is intended as the main car park for those heading to the historic center of town from the outskirts. The commercial building stands as the urban backdrop that screens the impact of the large infrastructure and attempts to regulate the chaotic city street fronts that have grown in the last decades.

Image Courtesy Veronica Croce

  • Architects: Valle Architetti Associati
  • Project: OFFICE BUILDING AND PARKING GARAGE IN PADUA
  • Location: PADUA
  • Project Team : Valle Architetti Associati: Gino Valle (1991-2001), Pietro Valle (1999-2011) with Walter Vidale,Ugo Tranquillini, Roland Henning, Marco Carnelutti and Robert Zizzutto
  • Structures : Studio d’Ingegneria Pizzocchero, Padova.
  • Mechanical systems : Studio Bonsembiante, Padova.
  • Client : Immobiliare Zabarella, Padova.
  • Building contractor: Cavagnis Costruzioni, Padova. (more…)

Kallang River Bishan Park in Singapore by Atelier Dreiseitl

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Atelier Dreiseitl

Transformation of concrete canal into naturalised river wows judges

Kallang River Bishan Park, Singapore, designed by Atelier Dreiseitl, has won the ‘Landscape of the Year’ Award at the prestigious World Architecture Festival (WAF) Awards 2012.

Image Courtesy Atelier Dreiseitl

(more…)

One Taste Holistic Health Club in Hangzhou, Zhejiang by Crox International

Wednesday, November 14th, 2012

Article source: Tsung-Jen Lin

A lake of pleasure in a cup of tea

One Taste Holistic Health Club, located in this piece of heaven on earth between Hangzhou city’s Chenghuang Temple and the West Lake, is China’s first club that focuses on the healing of our minds. Caring for the society’s wellbeing, One Taste wishes for the development of our spiritual enlightenment, where they have pioneered an open forum for reunification, as we journey back to our own hearts. This is where avant-garde architect Tsung-Jen Lin, has incorporated western holism with eastern serenity to create a plane of Zen for our spiritual awakening.

Image Courtesy Black

  • Architects: Crox International
  • Project: One Taste Holistic Health Club
  • Location: Hangzhou, Zhejiang
  • Design Office: CROX International Co., LTD- www.crox.com.tw
  • Head Designers: Tsung-Jen  Lin, CROX International Director
  • Design Team: Ying-xiu Lin , Ben-tao Li
  • Clients: One Taste Holistic Health Club
  • Address: 8-1-1 Siyi Street, Xihu, Shangcheng District, Hangzhou City, Zhejiang
  • Project Completion: June 2012
  • Area :360m2
  • Materials: Teak Timber Flooring, Fir Timber Ceiling, Lauan Wood, Marble Stone, Mirrors, Foil Ceiling
  • Photographer: Black

Image Courtesy Black

Here lies a scene to escape to, a scene of the West Lake overlooked by the Chenghuang Temple, up on the mountains, where silent hazes and whispering mists rendezvous, a place to calmly attune your rhythm to the hymn of nature. Amidst this ethereal intertwining of wind and water, Lin has composed an air of fluidity within One Taste, focusing on the form of the lake water by using ripples as the main design concept.

Image Courtesy Black

“We often experience nature’s beauty from afar, generally from our comfort zones. A subtle separation can create the safety we need, and from a place of peace, we can then enjoy and ponder the wonders and beauties of nature.” Lin said.

Image Courtesy Black

His concept is portrayed through snaking lauan timber, flowing across One Taste that has shrewdly defined the sense of the public and the private. It gives the space a multi-leveled layering effect,achieving the feel of wind gliding over water. Rhythmic lines,slowly inverting one’s perspectives and then projecting from within, a sense of freedom. The flow of the timber creates multi-functional areas between the curls and waves that curves off naturally to reveal new vistas.

Image Courtesy Black

West Lake reflect, One Taste serene

Practicing the art to a peaceful state of mind is a beautiful practice, One Taste insists so, to greatly value healthy minds and to respect nature and our place within it. By utilizing natural materials such as solid wood and stone, with the reflections of silver foil, Lin believes in capturing the essence of natural beauty not just the aesthetics. The use of materials in One Taste places a strong focus on ‘simplicity’ to ensure the feel of the materials’ original charm and warmth. Not only has Lin preserved the simple beauties of the materials themselves, he has also projected the fusion of eastern and western ideals for beauty upon them.

Image Courtesy Black

The layout was configured through the use of flexible thresholds, i.e. curtains and movable mirrors, to create an open environment that can be utilized freely as well as closed for exclusive workshops. The light that reflects inwards derives from the sunlit courtyard outside, it dances around the atmosphere, spreading light and shadow throughout One Taste.

Image Courtesy Black

 Elegance over decadence

A place of Zen in the bustle of a city’s center is without doubt, hard to find. That breezy lifestyle of leisure, that peaceful space for meditation, can all be experienced in the haven amidst the clamor, One Taste. The holistic health club wittily makes space for all activities that benefits our mind and soul, meditation, taichi and yoga followed by strolling through the gardens and enjoying tea on the courtyard, reaching for a balance between the ideals of east and west. It is also a place where confidants can just gather and chit-chat over aromatic brews, meditate together window-side and read leisurely on the wooden decks. This is the purpose of Lin’s design, to give people a space for quiet contemplation or just a space for escape within the city, so we can enjoy the joys of peace in our everyday lives.

Image Courtesy Black

Influenced by the western world’s way of life, pleasure is no longer in decadence, but in subtle elegance; this is the ideals for a new generation of China. The pure white walls and gentle lauan timber sets the tone for a warm and simple One Taste. Together with the reflecting silver foil ceiling, rippling light that melts our guards against the world and become more and more comforted within this space. Designer Lin handpicked the tasteful ornaments that decorates the club, solidifying the tranquil and serene mood it extrudes. All of this to help and guide us on a journey back to ourselves.

Image Courtesy Black

 

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Image Courtesy Black

Plan

 

 

 

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy