Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for December, 2012

Calling a plan a map in Kanagawa, Japan by ON design partners

Friday, December 7th, 2012

Article source: ON design partners

650㎡ grass land with moving site of Mt.Fuji and Enoshima.

We thought of using up the grass land for a place to stay by studding 22 huts. Architecture which people can get in and those which people cannot get in are treated the same.

A plan is called a map and by using this place the map is updated overtime.

Image Courtesy Koichi Torimura

  • Architects: ON design partners
  • Project: Kanagawa, Japan
  • Location: Yokosuka, Kanagawa, Japan
  • Architect: Osamu Nishida+Erika Nakagawa
  • Site Area: 648.52㎡
  • Building Area: 107.30㎡
  • Total Floor Area: 100.97㎡
  • Construction: Eiko construction
  • Structure: Akira Suzuki / ASA
  • Photo: Koichi Torimura
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Heart of the District in New York by ZA Architects

Friday, December 7th, 2012

Article source: ZA Architects

CONCEPT
In order to achieve main task of the competition we’ve developed a few new principles of hotel organization.
-Instead of separating visitors from the environment we are intending to embed their lives in local city life. For this reason there is no hotel building itself, instead it we propose hotel rooms placed in existing buildings (offices, residential) connected with web of hung pathways.

Image Courtesy ZA Architects

  • Architects: ZA Architects
  • Project: Heart of the District
  • Location: New York,  23 street,100-130
  • Architects: Arina Agieieva, Dmitry Zhuikov
  • Client:  tablet hotels
  • Status: 2-end place in international contest
  • Function:  hotel
  • Year: 2012

Hue Plus in Tokyo, Japan by Schemata Architects

Friday, December 7th, 2012

Article source: Schemata Architects

The alternative space Hue plus is a series of facilities seamlessly integrated into the photo studio, where the visual expression of ‘eating’ is the particular subject of photographic exploration. Unlike an ordinary photo studio that is a closed box to be used merely as a shooting equipment, Hue plus is an office space, a cafe, a library and a kitchen that the users have control over, making them feel like staying longer for its own sake and enjoy the experience. Hue plus embraces its users by enabling them to change it as they feel fit. The relaxed atmosphere offers further possibilities of open and vibrant communications to stir up the users’ creative minds and fresh ideas about ‘eating’.

Image Courtesy Takumi Ota

  • Architects: Schemata Architects
  • Project: Hue Plus
  • Location: Kaigan Minato, Tokyo, Japan
  • Architects: Jo Nagasaka+Ryosuke Ymamoto/Schemata Architects
  • Usage: photo studio and office
  • Construction: Tanseisha Co.,Ltd(interior), Jun Hamada/ADOPT Kitchen works(kitchen), Denyusha Co.,Ltd.(electricity), Takasago Thermal Engineering Co.,Ltd.(equipment), Syuhei Nakamura(epoxy)
  • Design: So Hashizume(sign)
  • Floor area: 1704.3㎡
  • Floors: 6F 7F RF
  • Completion: 04/2012
  • Photo:  Takumi Ota

(more…)

Breeze in Setagaya, Tokyo by ARTechnic architects

Friday, December 7th, 2012

Article source: ARTechnic architects

A building that sits in mute repose, like an impassive signpost.

In seeking to realize such a building, which becomes part of the scenery around it, acting as part of the backdrop for passers-by, I felt that I needed to create an exterior that was distinct from the standard architectural lexicon.

Image Courtesy Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: ARTechnic architects
  • Project: Breeze
  • Location: Setagaya, Tokyo
  • Architects: Kotaro Ide / ARTechnic architects
  • Assistants: Ruri Mitsuyasu・Tatsuya Orito        
  • Mechanical and Electrical design: Kotaro Ide ・Ruri Mitsuyasu/ ARTechnic architects
  • Structural engineer: Naomi Kitayama / NAO                            
  • Constructor: Hiroshi / Satohide                            
  • Client: Daizawa court                            
  • Principal use: Office, House
  • Structure: Reinforced concrete        
  • Foundation: Spread foundation        
  • Building scale: 3stories / Maximum height 9.9m
  • Site area: 915.84
  • Building area: 520.86 (building coverage ratio 56.88%  legal max.60%)
  • Total floor area: 1251.79 (floor area ratio 131.99%  legal max.150%)
  • Process of work: Design and construction management
  • period: January, 2010 to June, 2010
  • Construction period: January, 2011 toJune, 2012        
  • Site conditions: Residential area
  • Photographer: Nacasa & Partners Inc.
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Klyde Warren Park in Dallas, Texas by The Office of James Burnett

Friday, December 7th, 2012

Article source: The Office of James Burnett

Built over the existing Woodall Rodgers Freeway, this 5.2-acre park serves as an important pedestrian connection between the Central Business District, Uptown and the burgeoning Arts District in downtown Dallas, Texas. Bisected by the existing Olive Street bridge, the park is organized by a sweeping pedestrian promenade that features a continuous canopy of specimen Pond Cypress.

Image Courtesy © Mei-Chun Jau

  • Architects: The Office of James Burnett
  • Project: Klyde Warren Park
  • Location: Dallas, Texas, USA
  • Photography: Dillon Diers Photography, Aerial Photography, Inc, Mei-Chun Jau
  • Software used: Illustrative work was done in Vectorworks and documentation was done in AutoCAD

ITER Building Technology Park in Tenerife, Spain by Estudio Lunar

Friday, December 7th, 2012

Article source: Estudio Lunar

With this volcanic surroundings, the proposal settles in like another crater. The building looks into the courtyard, the heart of the crater, that is the meeting point, organizes the access and the connexions with the other buildings. In this courtyard there are some fissures that communicates the laboratories and research areas with the exterior. These small courtyards create a series of visual connectivities between all the spaces that looks over the outside creating a complex and interesting spatiality for the users of the building.

Exterior view : Image Courtesy Estudio Lunar

  • Architects: Estudio Lunar
  • Project: ITER Building Technology Park, 2nd Prize Proposal
  • Location: Tenerife, Spain
  • Slogan: OOOH
  • Team: Conxa Gené, Joan Alomar, Javier Íñigo, Carmen Largacha
  • Collaborator: Lunar vision
  • Client: Instituto Tecnológico y de Energías Renovables (ITER)
  • Program: Laboratories, office, library, congress centre, parking.
  • Date of the competition: October 2012
  • Built Area: 16.000 m2

Cybernetic Assemblages in Chicago, Illinois by Nikita Troufanov

Friday, December 7th, 2012

Article source: Nikita Troufanov

CYBORGS

The proposed Dance Center explores the idea of superimposition and cybernetic assemblages. By combining and overlaying organic, natural, smooth systems with machine-like, synthetic, rigid ones, a deeper experience of architectural space is achieved. Cyborg as an idea and image has informed much of the process where new nature, transformation and time are central themes. Through exploitation of cyborg vocabulary such as plug-ins, prosthetics, new skins and add-ons an architectural Cyborg is developed.

Image Courtesy Nikita Troufanov

  • Architects: Nikita Troufanov
  • Project: Cybernetic Assemblages
  • Location: Chicago, Illinois
  • Academic: IIT
  • Instructor: Steven Brubaker
  • Date: Spring 2012
  • Exhibited: Crown Hall, Annual Student Work Exhibition 2012
  • Software used: Maya, Rhino

(more…)

Kunsthalle Mannheim in Germany by gmp Architekten

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: gmp Architekten

gmp wins Competition for Kunsthalle Mannheim

The architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) have been awarded the contract to design the new Kunsthalle Mannheim. This was the decision made by the Kunsthalle‘s jury in Mannheim on Monday 3 December 2012. After three architect’s practices were awarded first place in a closed, anonymous competition back in July 2012, these practices were asked to revise their designs. The practices were gmp, Staab Architects and Peter Pütz Architects. Irrespective of the negotiation procedure, an exhibition started in October at which the public were able to familiarize themselves with the three winning entries.

Aerial perspective © gmp

  • Architects: gmp Architekten
  • Project: Kunsthalle Mannheim
  • Location: Mannheim, Germany
  • International competition: 2012 – 1st prize
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Volkmar Sievers
  • Project Manager: Di Miao
  • Design Team: Mira Schmidt, Liselotte Knall, Kai Siebke, Frederik Heisel

(more…)

Tåkern Visitor Centre in Glänås, Sweden by Wingårdh Arkitektkontor AB

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: Wingårdh Arkitektkontor

All the way out where the forest ends and the reeds begin, a visitor center hovers low on piles set carefully into the water’s edge. The building is clad in thatch, camouflaged like a birdwatcher’s blind, hiding its contents from the natural world that surrounds it. This is quiet architecture, using traditional local materials to break new ground with its crystalline geometry. Steep roofs transition seamlessly into walls. The steep pitch gives them longevity. The ridge, where a thatched roof is most vulnerable, is transformed into a glazed skylight.

Image Courtesy Åke E:son Lindman

  • Architects: Wingårdh Arkitektkontor AB
  • Project: Tåkern Visitor Centre
  • Location: Lake Tåkern, Glänås, Sweden
  • Architects: Wingårdh Arkitektkontor AB trough Gert Wingårdh, Jonas Edblad. Team: Ingrid Gunnarsson, Aron Davidsson, Jannika Wirstad and Peter Öhman.
  • Plan: Ödeshög municipality
  • Client: County of Östergötland
  • Contract form: General contractor
  • Contractor:

    • Bird watching tower: Håkan Ström AB
    • Buildings: Skanska Östergötland
  • Gross area: circa 750 sqm
  • Year of construction:
  • Bird watching tower: 2008- 2009.
  • Buildings: 2010-2012
  • Photography: Åke E:son Lindman, Tord-Rickard Söderström and Christian Badenfelt
  • Main building: 680m2

(more…)

Shining Lighthouse in Belfort, France by archi5 with B. Huidobro

Wednesday, December 5th, 2012

Article source: archi5

The town of Belfort was founded to control the pass between the Vosges and the Jura. The original pentagonal structure was designed by Vauban in 1687 and completed and reorganised by General Haxo. Fort Hatry, where the new sports hall is located, was once part of the city’s defences. The shape of the fortifications was not so much a result of the orthogonal shape of the city but a response to the art of warfare at the time: defence and control of movement using the traditional configuration of edges and folded walls. Since the military abandoned the fortress it has become a recreational park used for open-air events with temporary structures such as fairgrounds or circuses.

Image Courtesy Fabien Terreaux and Amoor Maadi

  • Architects: archi5 with B. Huidobro
  • Project: The Lighthouse, sports arena
  • Location: Belfort, France
  • Urbanism and architecture agency: archi5prod
  • Photographer: Fabien Terreaux and Amoor Maadi
  • Client: City of Belfort
  • Program: Construction of a multisport and events arena. 1500 to 2800 seats.
  • Surface: 5 163 m²
  • Cost: 6 383 176 € Excl tax.
  • Timetable: Competition prize winner 2005 – Completion 2008

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy