Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2012

Oxnard Marina Residence in California by Bondanelli Design Group

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Bondanelli Design Group

This two story, 8000 s.f. residence is located at the intersection of two channels within the Oxnard Marina. Being a vacation home, and given the maritime location,  the house has a strong Asian theme, and conceptually is inspired by a south East Asian village, with most of the rooms having a separate roof structure, as a cluster of pavilions.
The curvilinear separation between kitchen and public spaces is taken from the shape of the client’s boat docked just outside.

Image Courtesy © Bondanelli Design Group

  • Architects: Bondanelli Design Group
  • Project: Oxnard Marina Residence
  • Location: Oxnard Marina, California, USA
  • Software used: AutoCAD, Sketchup

(more…)

Whale House in Toronto, Canada by rzlbd

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: rzlbd [Reza Aliabadi]

The Whale house is another spatial experiment by rzlbd, a monochromic contemporary manifesto that evolves around a central detached box painted in red standing free inside a three storey height foyer. The building appears to have swallowed the box symbolizing the contemplation space inside the spacious jaw of the whale that swallowed Jonah.

Image Courtesy rzlbd (Reza Aliabadi)

  • Architects: rzlbd [Reza Aliabadi]
  • Project: Whale House
  • Location: Toronto
  • Design: rzlbd [Reza Aliabadi]
  • Project Team: Reza Aliabadi, Ladan Niknam, Lailee Soleimani
  • Structure: Ali Saeed
  • Project Manager: Amin Sheivari
  • Construction: Maxamin Corp.
  • Building Type: Single family house
  • Basics: Two & half story wood structure
  • Lot: 25’X100′
  • Living Area: 1800 sqft
  • Design: 2010
  • Completion: Spring 2012

(more…)

Ecologia in Montreal, Canada by Gervais Fortin

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Gervais Fortin

The owner, Sabine Karsenti, with the collaboration of the Ecologia Foundation and her designer Gervais Fortin, had the objective to reduce to a minimum her ecological footprint by using healthy, local and little polluting materials. The team demonstrated that it’s possible to build an ecological house without sacrificing the contemporary design. All the materials were hand-picked from the most ecoresponsible supplier’s of Quebec. A combination of exposed beams, big windows and an inner courtyard, signs the beauty of a cozy and modern living space.

Image Courtesy © Alexandre Parent

  • Architects: Gervais Fortin
  • Project: Ecologia Montreal
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Alexandre Parent

(more…)

Abbots Way in Hampshire, UK by AR Design Studio Ltd

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: AR Design Studio Ltd

Abbots Way, the latest creation by AR Design Studio, is a stunning five bedroom house. Bordered by mature trees and a small lake, this spectacular house creates feelings of ultimate relaxation and privacy, whilst its contemporary design juxtaposes superbly with its beautifully rural location, on the south coast of England.

Image Courtesy Martin Gardner

  • Architects: AR Design Studio Ltd
  • Project: Abbots Way
  • Location: Hampshire, UK
  • Architect: Andy Ramus
  • Completion: August 2012
  • Photographer: Martin Gardner
  • Software used: Vectorworks

(more…)

House in Hofit, Israel by Paritzki & Liani Architects

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Paritzki & Liani Architects

The house is the site itself. The place already has its own geometry created by a gradient rising some three metres. It has an ideal path; it is raised above the ground and visually seems to tower above the sea simply by following the perimeter of the site. This zigzagging forms the grammar of the project.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Paritzki & Liani Architects
  • Project: House in Hofit
  • Location: Hofit, Israel
  • Photography: Amit Geron
  • Site Area: 919 m²
  • Total Floor Area: 267 m²
  • Number of Stories: 2
  • Status: Completed 2012

(more…)

Hublot Pop-Up Store in Paragon Shopping Mall, Singapore by Asylum

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Asylum

Taking advantage of the majestic void space in Paragon Shopping Mall Singapore, an art installation, which spans across two floors, sweeps impressively across the area, inviting a sense of excitement and wonder. Tens of thousands of “black gems” rain down from above, resonating with the momentary quality of a pop-up store – an ephemeral, fleeting point in time, caught in a still image. Illustrating the legacy of the Hublot brand and its innovations, the installation seeks to recreate its notable paradoxical philosophy with an illusory space; magically solid yet porous and structurally monumental yet light.

Image Courtesy Asylum

  • Architects: Asylum
  • Project: Hublot Pop-Up Store
  • Location: Paragon Shopping Mall Singapore
  • Software used: Cinema 4D

(more…)

The Plongeoir in Muttersholtz, France by SPRAY architecture

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: SPRAY architecture

The \”Plongeoir\”, designed by Spray architecture is a hut placed in the middle of nature in eastern France. This ephemeral module of 14 m2 is an oblique you cross through a stepwell. Movements and perception of space are enriching the way of using it. You don’t just cross these steps but you live in.

Image Courtesy SPRAY architecture

  • Architects: SPRAY architecture
  • Project: The Plongeoir
  • Location: Muttersholtz, France
  • Artists: Antistatik ( www.orbit119.fr ), THTF ( www.thtfcollective.com ), The INjustice
  • Area: 14 m2
  • Materials: Douglas, polycarbonate & OSB
  • Design: January – April 2012
  • Completion: may 2012 (3 days)
  • Budget: 7 000€
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Footbridge Crossing L’Areuse in Neuchatel, Switzerland by GD Architectes FAS SIA

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Geninasca Delefortrie Architectes FAS SIA

When a place speaks, the most constructive reaction is to listen to it rather than to converse with it. The crossing of the Areuse at a precise point of the gauge was the demand.

The answer is this footbridge, an organic structure, ensuring a better echo with the site and the river. The objective power of this artefact holds in its ability the power to blend in perfectly with the site and get clearly noticed. There is no submission to the place but just respect.

Image Courtesy © Thomas Jantscher

  • Architects: Geninasca Delefortrie Architectes FAS SIA
  • Project: Footbridge Crossing L’Areuse
  • Location: Combe des Epines, 2017 Boudry, Neuchatel, Switzerland
  • Photography: Thomas Jantscher
  • Client: Canton of Neuchâtel
  • Civil Eegineer: Chablais and Poffet SA, Estavayer-le-Lac
  • Manufacturer Metal: Technical Metal Sàrl

(more…)

Twisted House in Kvitfjell, Norway by JVA

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: JARMUND / VIGSNÆS AS ARKITEKTER MNAL

High in the mountain, 1000m above the ocean and close to the ski slopes, the cabin reflects the contours in the terrain to make room for a large family on holiday.
The cabin has seven floor levels connected differently to the surrounding terrain. These levels give various internal and external views.

Twisted Cabin-exterior (5) : Image Courtesy © JVA

  • Architects: JARMUND / VIGSNÆS AS ARKITEKTER MNAL
  • Project: Twisted House
  • Location: Kvitfjell, Norway
  • Building Type: Cabin
  • Client: Withheld at the owners Request
  • Size: 360 sqm
  • Schedule: Finished 2011
  • Consultants: AS Fredriksen
  • Primary Architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Claes Cho Heske Ekornaas

(more…)

Cave Cafe in Subang, Malaysia by Meta- Studio

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Meta- Studio

The Cave Cafe is a place for people to chill out which serves the customers with finest coffee in Malaysia. The design of the Cave Cafe is inspired by the definition of cave. Cave is natural underground space large enough for a human to enter. Beside it is known as a big hole, the feeling of being inside an enclosed space with one or few sources of light is extremely important. Today’s cave is commonly safe and equipped with enough lighting installation. In Cave Cafe design, the level of brightness is maintained from behind the series of laser-cut stripes.

Image Courtesy Meta-Studio

  • Architects: Meta- Studio
  • Project: Cave Cafe
  • Location: Subang, Malaysia
  • Client: Cave Cafe
  • Project architect: Jaenes Bong
  • Project team: Jonathan Alotto, Jaena Bong
  • Area: 155m2
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Grasshopper, Cinema4D

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy