Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Heineken House in Polanco, Mexico by Art Arquitectos

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Art Arquitectos

The project for the Heineken bar and corporate offices of Cuauhtémoc Moctezuma Heineken Mexico located in a big house in the Polanco area of Mexico City —catalogued as historic patrimony by INBA— was selected through a competition organized by the client.

Image Courtesy © Paul Czitron

  • Architects: Art Arquitectos
  • Project: Heineken House
  • Location: Polanco, Mexico
  • Photographer: Paul Czitron
  • Design: Art Arquitectos – Antonio Rueda
  • Lighting design: Noriegga Iluminadores Arquitectónicos Mexicanos
  • Bar concept collaboration: Ferry A. Tabelling / Menno Rombach
  • Year: 2011
  • Area: 1300 m2
  • Software used: Autocad

The Regional Council of Judea District in Beit Shemesh, Israel by YBGSNA

Saturday, July 6th, 2013

Article source: YBGSNA

Our proposal for the new Regional Council of Building of the District of Judea is based on a balance between our desire to insert a modest intervention in the landscape and a need to design a public building with a substantial formal presence. The relatively large lot (almost 20 dunam) and the modest program, led us to divide the areas into three building masses: a formal “cube” at the upper road with two wings at the lower road, embracing a public plaza.

Image Courtesy © YBGSNA

  • Architects: YBGSNA
  • Project: The Regional Council of Judea District
  • Location: Beit Shemesh, Israel
  • Client: The Regional Council of Judea District
  • Stage: Preliminary Design
  • Area: 29,500 m

Emporia in Kansas by Wingårdh Arkitektkontor AB

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Wingårdh Arkitektkontor AB

Emporia is first and foremost an urban planning project in which offices, housing, and retail come together in a mixed-use development along Boulevarden and Stationsgatan in Hyllie, on the south side of Malmö. The main idea of our winning competition entry was to hide inward-looking retail behind a wreath of residential and commercial buildings. The whole shopping complex would thereby eventually become integrated into the fabric of the city.

Image Courtesy © Tord-Rikard Söderström

  • Architects: Wingårdhs through, Gert Wingårdh, Johan Eklind and Joakim Lyth
  • Project: Emporia
  • Location: Kansas
  • Photography: Tord-Rikard Söderström
  • Interior architect: Wingårdhs through,  Helena Toresson
  • Graphic design: Wingårdhs through, Jennie Stolpe
  • Landscape design: Thyréns AB (Anders Dahl, Pamela Sjöstrand). Address: Isbergs gata 15, 205 19 Malmö
  • Landscape design (roof park): Wingårdhs, Landskapsgruppen Öresund AB (Sofia Hultenberg. Address: Kyrkogatan 19, 22222 Lund) and Louise Lundberg
  • Client: Steen & Ström Sverige AB (Erik Lennhammar, Address: Box 16335, 10326 Stockholm)
  • Site of the building: Hyllie Boulevard 19, Malmö, Sweden
  • Completion date: October 2012
  • Construction costs: SEK 2,5 billion
  • Total area in square meters: 207 000 m² (including multi-storey car park) + 27 000 m² roof park
  • Construction management: Advansia (Ingvar Nohlin)
  • Structural engineers: Cowi AB (Christian Evertsson, Roberto Caprile)
  • Geotechnical engineering: Cowi AB (Sven Lind)
  • Mechanical services and sanitary engineering: ÅF-Infrastruktur AB (Martin Åvall, Ulrik Andersson)
  • Electrical planning: ÅF-Infrastruktur AB (Hannu Matiasson)
  • Fire Safety Engineering: ÅF-Installation AB (Peter Johannesson, Johan Borgman)
  • Traffic planning and management: Tyréns AB (Per Eneroth)

Taichung City Cultural Center Competition Entry in Taiwan by Williamson Architects

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Williamson Architects

DESIGN STATEMENT
“The primary space is, by default, the plaza space defined by the awe of the water walls.
There is however no sub-ordinate space. All have their peculiar qualities.
All are challenging the accepted norm, contradicting pre-conceived and naturally occurring ideas of structure.
This built form is only the start of the adventure.” Brad Williamson (Architect)

Image Courtesy © Williamson Architects

  • Architects: Williamson Architects
  • Project: Taichung City Cultural Center Competition Entry
  • Location: Taiwan
  • Additional Credits: 3D Artist: Purple Cow Architectural Imagery
  • Software used: Autocad

Frøyland Orstad Church in Norway by LINK arkitektur

Saturday, July 6th, 2013

Article source: LINK arkitektur

Froeyland Orstad Church was completed in 2009 and is 2100 m2 in area. It is divided into two levels and has 600 seats at the place of worship. It is the first church in Norway to have a baptismal pool. In 2009 the church won the award for best accessibility for people with disabilities. The church had the highest average of people going to worship in Norway in 2010.
The participants in the project have pooled together to ensure a product with focus on universal design. This project shows creativity and new thinking. The universal design is integrated into the overall design and consept.

Image Courtesy © Hundven-Clements

  • Architects: LINK arkitektur
  • Project: Frøyland Orstad Church
  • Location: Norway
  • Photography: Hundven-Clements
  • CLIENT: Klepp Kyrkjelege Fellesråd
  • Total size: 2.100 m2
  • Completed: 2008
  • Software used: ArchiCAD

Serpentine Gallery Pavilion 2013 by Sou Fujimoto

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Sou Fujimoto 

The Serpentine Gallery Pavilion 2013 is designed by multi award-winning Japanese architect Sou Fujimoto.

“It is a really fundamental question how architecture is different from nature, or how architecture could be part of nature, or how they could be merged…what are the boundaries between nature and artificial things.” Sou Fujimoto

Image Courtesy © Sou Fujimoto

  • Architects: Sou Fujimoto
  • Project: Serpentine Gallery Pavilion 2013
  • Public opening dates : 8 June 2013 – 20 October 2013
  • Overall site area: 541 sqm
  • Gross internal area: 142 sqm

Dimension of Pavilion

  • 24m at the building’s widest point
  • 7.05m at the building’s highest point from the ground
  • 142 sqm internal area
  • 357 sqm building footprint
  • 4.4m max ceiling height internally
  • 2.4m min ceiling height internally

Apartments in Urban Galindo, Baracaldo, Spain by Linazasoro Arquitectura

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Linazasoro Arquitectura

Urban dwelling project in a block which has been previously designed has been used as the starting point to apply different modifications aimed at reducing the rigidity and conventional appearance of the structure. The curved layout of the main façade or the reduction of the height of the ground-floor shops are some of the modifications.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Linazasoro Arquitectura
  • Project: Apartments in Urban Galindo
  • Location: Baracaldo, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Client: Vizcaína de Edificaciones, S.A.
  • Collaborating: J. M. García, A. M. Montiel, H. Sebastián de Erice, R. Sánchez, I. Saloña
  • Project: 2003-2005
  • Built: 2005-2007
  • Surface: 10.000 m2

Pellegari in St Pierre du Mont, France by Agence Bernard Bühler

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Agence Bernard Bühler

You might say there was nothing original about an estate made up of small timber-clad houses in the heart of the Landes. And yet the road that leads to it is strewn with fragments of the so-called “built environment”:unfinished estates that seem to begin and end nowhere, streets that are too wide, roundabouts, and low-lying houses whose walls are rendered in colours that beggar definition.

Image Courtesy © Vincent Monthiers

  • Architects: Agence Bernard Bühler
  • Project: Pellegari
  • Location: St Pierre du Mont, France
  • Photography: Vincent Monthiers
  • Program: 80 logements PLS à destination des familles des agents du ministère de la justice – construction en bois avec ,  démarche HQE
  • Client: COMMUNAUTE D’AGGLOMERATION DU MARSAN
  • Project management team: Agence Bernard Bühler
  • Consulting engineers: ITH
  • Energy performance of building: RT 2005 -20%
  • Design: Avril 2007 / Novembre 2008
  • Delivery: Octobre 2009
  • Net plan area: 5270 m² SHAB
  • Total building cost: (€ HT) 5 800 000 € HT hors VRD et espaces verts
  • Software used: Autocad

Jean Lurcat High School Gymnasium in Saint-Denis, France by Mikou Studio

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Mikou Studio

Jean Lurçat Collège in Saint Denis is at the junction of two basic fabrics: one landscape and one cityscape. An area of scattered low-rise detached housing which is unstructured but constitutes the neighbourhood’s identity and presents a friendly human scale on Rue Diderot and Rue d’Alembert. The Parc des Sports which opens onto the La Courneuve landscaped park and provides the school with an open perspective and a strong link with green spaces and gardens of the city. The school is both in the middle of nature surrounded by greenery and very near to the low-rise housing around it.

Image Courtesy © Florian Kleinefenn

  • Architects: Mikou Studio
  • Project: Jean Lurcat High School Gymnasium
  • Location: Saint-Denis, France 
  • Photography: Florian Kleinefenn
  • TEAM: Batiserf (Structure consultant), Cet Ingénierie (MEP consultant), Michel Forgue (Economist), Franck Boutté (Sustainable Development consultant), Felice Varini (artist)
  • CLIENT: Conseil Général du 93
  • PROGRAMME: Scientific and technical college, catering (2500 meals), boarding school, gymnasium, staff , accommodation
  • SURFACE: 12 000 m² floor area
  • BUDGET: 20 M €ex VAT
  • DATE: Competition 2008, Completed in 2013
  • Architecture in Nature: a series of separate but linked blocks in a park which are unified by buffer areas open onto planted patios and by an undulating folded metal roof.
  • Software used: the Suite Adobe master Collection, Autocad & Rhinoceros

House in Wilrijk, Belgium by Areal Architecten

Thursday, July 4th, 2013

Article source: Areal Architecten

As the end of a row of houses is positioning itself a sculptural volume that is freed from under the harness of the Flemish typology. The compulsive grid behind the neighbors are hiding in this corner house broken up into unbound use of space, surrounded by a pretty pattern of window openings.

Image Courtesy © Areal Architecten

  • Architects: Areal Architecten
  • Project: House in Wilrijk
  • Location:  Wilrijk, Belgium
  • Completion:  in March 2012
  • Program:  semi-detached, single-family houseprivate
  • Designer selection command: private contract
  • Special materials:  siding aluform sinusoidal profile 18/76
  • Floor area: 265 sqm GFA
  • Budget: 215.000 euro excl
  • Software used: Autocad LT 2012 & Sketchup
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy