Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

HOUSE ON MOUNTAINSIDE OVERLOOKED in AYORA, Spain BY FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Sunday, June 30th, 2013

Article source:  FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces generated fragmented target tissue that adapts to the topography.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
  • Project: HOUSE ON MOUNTAINSIDE OVERLOOKED
  • Location: AYORA, VALENCIA, SPAIN
  • Photography: Fernando Alda
  • PROJECT TEAM: Fran Silvestre Principal in charge, María José Sáez  Principal in charge, Ángel Ruíz  Collaborator Architect
  • BUILDING ENGINEER: Pedro López
  • INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora Architect
  • CONTRACTOR :  Cooperativa Montemayor
  • SITE AREA: 477,06 m2
  • BUILT AREA: 230,00 m2
  • BUILDING SERVICES:  Sanitaryware  Toilet and bidet, C52 Series, Catalano, Wash-basins,  Supercity, Sanico, Sanitary Fittings Bathrooms, Talis S2, Hansgrohe Kitchen, Minta, Grohe Lighting, Custom-sized linear fluorescent light (Studio2)
  • Light Fittings: LS 990 Series, Jung FINISHES Paving Interiors, Capri random paviers (large format) Exteriors | Capri random paviers (large format), Surfaces Walls and ceilings, Plasterwork Bathrooms, Capri stone panelling Exteriors, Thermal insulation + white external render (Sate Vipal, Parex) Paint Matt plastic paint RAL 9010
  • METALWORK AND LOCKSMITHING : Interior Internal and cupboard doors, White lacquered MDF RAL  9010, (Carpintería Sergio)
  • Exterior : Lacquered open pore timber (Carpintería Sergio), Glazing Climalit + Stadip safety glass
  • EQUIPMENTS : Kitchen White lacquered MDF RAL 9010 (Carpintería Pedro Segura Landete)

Soplo House in G Santiago, Chile by Cazú Zegers G

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Cazú Zegers G

This house located atan extraordinary urban space is conceived as a “pavilion opened to landscape”. It´s back coincides with the access. It´s hermetic closed curved walls are inspired in the experience of walking by the Richard Serra sculpture of the Bilbao´s Guggenheim with my daughter, Clara.

Image Courtesy © Soplo Ana Mari Loüpez

  • Architects: Cazú Zegers G
  • Project: Soplo House
  • Location: Santiago, Chile
  • Photography: Isabel FERNANDEZ, Soplo Ana Mari Loüpez

GI Multi-family Housing in Ischia, Italy by Burnazzi Feltrin Architects

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Burnazzi Feltrin Architects

The GI multi-family housing is located in the south-east of the town of Pergine Valsugana, Ischia and on a slope. The building has three apartments, an apartment on each floor, the last of which is a duplex. From the large windows one can enjoy a beautiful view of Caldonazzo lake, the light is excellent all year round, also permitted by both the natural hills and by the surrounding buildings.

Image Courtesy © Carlo Baroni

  • Architects: Burnazzi Feltrin Architects
  • Project: GI Multi-family Housing
  • Location: Ischia, Pergine Valsugana, Trento, Italy
  • Photography: Carlo Baroni
  • CLIENT: corporate
  • TEAM: Burnazzi Feltrin Architects (Burnazzi Elisa arch., Feltrin Davide arch.) and Pegoretti Paolo arch.

THE ROSE in Tokyo, Japan by N Maeda Atelier

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Norisada Maeda

Three lumps scooped out from a rectangular pudding result in the emerging of spatial [recto] and [verso].[recto]meaning the air filling the three concavities on the pudding ‘s surface. it is defined by the surrounding [outer skin visible from the outside = wall] accommodates room function with public character in close relationship with the outside such as LOUNGE, PARKING, ENTRY.[verso] meaning the inside of the scooped-out pudding’s volume.  it is defined by the surrounding [outer skin facing the interior = wall] accommodates room function with personal character in close relationship with the interior such as BEDROOM, STUDY, GARDEN Communication planned between the air’s [recto] and [verso] that are both products of the [scooping out] creates a twist in their relationship.

Image Courtesy © N Maeda Atelier

  • Architects: N Maeda Atelier
  • Project: THE ROSE
  • Location: Minato, Tokyo, Japan
  • Design: N MAEDA ATELIER-Norisada Maeda
  • Design: 2002~2003
  • Construction: 2003~2004
  • Structual system: Reinforced concrete, 3 stories + basement
  • Maximum height: 9.900mm
  • Consultants: Hirokazu In , structural
  • Site area: 150.18 m2
  • Built area: 87.75 m2
  • Total floor area: 288.99 m2

Major materials: 

  • exterior: exposed concrete
  • interior: exposed concrete

CENTRECAIXA IN SANT PERE DE RIBES HOSPITAL, Carretera de Puigmoltó by MIRAG

Sunday, June 30th, 2013

Article source: MIRAG

This small pavilion is an extension of the hospital of Sant Pere de Ribes (Barcelona). MIRAG had the will of creating a more domestic space for patients with a terminal disease. The patients can use a welcoming private space where they have a ‘relation area’ and a ‘personal area’ with visual contact with the countryside surroundings. The pavilion has 3 private units and also a common area -where workshop can be held-.

Aerial exterior view of the pavilion. The façade emulates the surrounding crop fields, Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: MIRAG
  • Project: CentreCaixa in Sant Pere de Ribes Hospital
  • Location: Hospital Sant Camil. Carretera de Puigmoltó
  • Photography: Jordi Surroca
  • Typology: Integral care center
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: 2010
  • Developer:  ‘La Caixa’ foundation
  • Budget: 250.000 €

Withee Malcolm Architects Takes a Trio of Honors at Gold Nugget Awards

Saturday, June 29th, 2013

Article source: WITHEE MALCOLM ARCHITECTS, LLP

Two Projects Earn Merit Awards in Three Categories: Affordable Housing, Senior Housing and Sustainability Communities 

Los Angeles, CA — Withee Malcolm Architects has been a constant presence at the Gold Nugget Awards, claiming almost a dozen awards over the past few years. This year is no different, with the firm winning a trio of honors at the event on June 5, 2013 during the Pacific Coast Builders Conference (PCBC) in San Diego. The Merit Award winners span three separate categories and demonstrate their innovative approaches to affordability, senior housing, and sustainable residences and reflect Withee Malcolm’s commitment to projects that enhance communities and forward sustainable principles and energy performance.

Image Courtesy © WITHEE MALCOLM ARCHITECTS, LLP

  • Architects: WITHEE MALCOLM ARCHITECTS, LLP
  • Project: Affordable Housing with Two New Communities Los Angeles¹ Westside and Old Town Temecula Welcome New Residents
  • Location: Torrance, California

Taichung City Cultural Center Taiwan by RTA-Office

Saturday, June 29th, 2013

Article source: RTA-Office

Our proposal is strongly based on the idea of a container — a unique vessel that encompasses a multitude of architectural objects, various spaces, and the relationships between them. Inspiration for the design of our shape was derived from traditional Taiwanese basket weaving.

The final result is a unitary transparent skin that allows stolen glimpses of the complexity that lies inside.

Thus this object becomes a contemporary interpretation of an ancient traditional art and culture. Comprised of thin lines of recycled ceramic elements, the skin gently filters the light that reaches the interior and enhances the shapes of the volume. The skin of our design not only serves to enhance the aesthetic value of the building, but it also reduces our impact on the natural environment by taking advantage of passive technologies such as solar shading and natural day lighting.

Image Courtesy © RTA-Office

  • Architects:RTA-Office
  • Project: Taichung City Cultural Center
  • Location: Taichung, Taiwan
  • Site area: 2.6 hectares
  • Built-up Area: 62.700 m2
  • Program: Library, Conference hall, Museum, Archive, Classrooms, Research rooms, Offices, Public services and Parking
  • Completion Date: 2013 competition entry
  • Landscape Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Interior Design: Santiago Parramón, RTA-Office
  • Team: Miguel Vilacha, Isabel Granell, Javier Gonzalez, Alex Muntean, Teodor Cozma, Elisa Ascari, FeiFeiZhang, Chunhui Tian, Shoaib Asif, Lindsey J. Hirsch, Simona Assiero Brá.
  • Environmental and energy consultants: Fabian Lopez, Daniel Calatayud.
  • Client: Taichung City
  • Total Construction Budget: 62 million euro (more…)

APARTMENT BUILDING IN RASET STREET, Barcelona by MIRAG

Saturday, June 29th, 2013

Article source: MIRAG

This blockhouse is located in ‘La bonanova’ neighborhood in Barcelona. It stands out in the middle of a residential area thanks to its powerful facade made out of big white bricks. The composition of these pieces plays a big part in the image of the front of the building.
In this apartment building, we strived to obtain the maximum quality through a conscientious work in constructive details and well-finish interior and exterior surfaces.

Image of the building from Raset street, Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: MIRAG
  • Project: APARTMENT BUILDING
  • Location: Raset Street, Barcelona
  • Typology: New building: multi-floor residential building
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: 2007
  • Developer:  Immobiliaria AEDES
  • Construction company: XEDEX S.A.
  • Budget: 1.700.000 €
  • Built surface: 820 m2
  • Photographs: Jordi Surroca

FRAME in Obihiro, Japan by Yamauchi Keikichi architects and associates

Saturday, June 29th, 2013

Article source: Yamauchi Keikichi architects and associates

This house is located in front of the lucid stream known as the Nuppuku River in Taisho-cho, Obihiro-shi, Hokkaido.

The north-west side of the house, which is the back of the building, is surrounded by tall trees, and unspoiled nature miraculously remains on the riverside.

Image Courtesy © Osamu Adachi

ESPAICAIXA IN GIRONA, Germany by MIRAG

Saturday, June 29th, 2013

Article source: MIRAG

The aim of this project was the conversion of the existing building into a cultural and social centre, which would provide it with institutional representation. The outset was a dark, half-buried building that lacked quality spaces, placed at the interior of a block in Girona. The vast remodelling program included a 180-seat auditorium, an exhibition room, a computer room and an administrative area, among other spaces.

Main facade of the building. EspaiCaixa is located in the interior of the block building, Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: MIRAG
  • Project: EspaiCaixa
  • Location: GIRONA, Germany
  • Photography:Jordi Surroca
  • Typology: Cultural center
  • Authors: MIRAG Arquitectura i Gestió (Pau Millet & Xavier Ramoneda, architects)
  • Year: 2010
  • Collaborators: Mariano Piccardo architect, Laura Geraci architect, Roberta Rech  architect, Marta Grau architect
  • Building Engineering: GPCat Toni Floriach y Beth Bacardit
  • Structures engineering: GPARQ
  • Facilities engineering: Oriol Ruiz Dotras engineer, Acustic engineer, Higini Arau  Phd in Physics
  • Developer: Fundación ‘La Caixa’ , ‘LaCaixa’ foundation
  • Construction company: Euritmia Construccions
  • Budget: 3.460.000 €
  • Built surface: 1.300 sqm
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy