Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Geometrics by Gemelli Design

Tuesday, December 3rd, 2013

Article source: Gemelli Design

The basic concept of this space is based on the wishes of an artist: “I need Colors, Colors and Colors”. She believes that the colors can improve her life. The Colors in this little room affect both body and soul. They produce the body’s natural relaxation, but also encourage the imagination through the geometric color forms.

Image Courtesy © Gemelli Design

  • Architects: Gemelli Design (Brani & Desi)
  • Project: Geometrics
  • Design Studio: Brani & Desi
  • Designers: Branimira Ivanova & Desislava Ivanova

Marienburg by Diederendirrix Architects

Tuesday, December 3rd, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

This duo-block is the first of 4 housing complexes to be realised in this park-like area and is part of an urban development plan from the Lubbers’ bureau. The complex consists of 40 apartments (for rent or for sale) and 3 penthouses with underground parking and storerooms. In the context of the village, the considerable size is minimised by use of a terraced layout and a gradation of outer spaces.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

New Offices for Mako Group in London, England by EDGE

Tuesday, December 3rd, 2013

Article source: EDGE

The Mako Group (named after the Mako shark) is a forward-thinking and highly-independent global financial group, made up of five individual businesses, each of which specialises in a different aspect of sales, trading and investment management activities. EDGE was commissioned to create a new working environment for the Group that would express the company’s particular ethos, approach, values and aspirations; future-proof it in terms of additional growth; instil employee pride and provide a sense of unity for its ‘family of personalities’.

Image Courtesy © Gareth Gardner

  • Architects: EDGE
  • Project: New Offices for Mako Group
  • Location: London, England
  • Photography: Gareth Gardner
  • Cost Consultant: Bigham Anderson Partnership
  • Project Manager: Jones Lang LaSalle
  • Services Engineer: ChapmanBDSP
  • CDM Consultant: Appleyards
  • Main Contractor: Collins Construction

OFFICES AND INDUSTRIAL WAREHOUSE in MADRID, Spain by ISRAEL ALBA

Tuesday, December 3rd, 2013

Article source: ISRAEL ALBA

A newly-created industrial zone in a peripheral area with no identity, references or language; major road links which cross, divide and model the contemporary landscape; a narrow, long plot between partition walls. Only the distant views on this landscape offer any interesting prospect of a relationship with the outside.

Image Courtesy © Eduardo Sánchez

  • Architects: ISRAEL ALBA
  • Project: OFFICES AND INDUSTRIAL WAREHOUSE
  • Location: MADRID, Spain
  • Photography: Eduardo Sánchez
  • Project team: Jorge Valseca, Juan García (student of architecture)
  • Area: 1.714 m²
  • Client: VALORIZA, S.A.
  • Construction engineer: José María Hernández
  • Engineering consulting: Oscar García
  • Builidng services consulting: JG Ingenieros (Emilio González)
  • Construction company: VALORIZA, S.A.
  • Software Used: AutoCAD

PLEATED DRESS in Vienna, Austria by heri&salli

Tuesday, December 3rd, 2013

Article source: heri&salli

The architects’ office heri&salli from Vienna created in a residential building of a private building owner in Austria a so-called pleated dress”, a façade design that is positioned in front of the building including a grid system lying behind. The bent perforated plates can be shifted individually on a perimeter frame as required.

Image Courtesy © paul ott photografiert

  • Architects: heri&salli
  • Project: PLEATED DRESS
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: paul ott photografiert
  • Finished: August 2012
  • Steel – construction: Metallbau Fischer; Klagenfurt

Indigo Magenta by Diederendirrix Architects

Sunday, December 1st, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

Two large autonomous blocks were proposed by the council in consecutive urban development plans for an undeveloped area on the edge of Lakerlopen. Their position and shape would distinguish them from the adjacent garden village. Both volumes lie at a right-angle to the rectangular layout of the garden village. One block more or less faces the Tongelrestraat with its long facade, the other looks towards the Paulus Potterstraat.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

Elecnor in Madrid, Spain by Actiu

Sunday, December 1st, 2013

Article source: Actiu

With more than 50 years of continuous growth, present in 30 countries and 12000 employees, Elecnor is one of the most prominent Spanish groups and benchmark in the infrastructure renewable energy and new technologies sectors. The result of this constant evolution brought about the project, the new headquarters of Elecnor in Madrid, and which has been furnished by Actiu.

Image Courtesy © Actiu

  • Architects: Actiu
  • Project: Elecnor
  • Location: Madrid, Spain

House Refurbishment in Silleda, Pontevedra, Spain by terceroderecha arquitectos

Sunday, December 1st, 2013

Article source: terceroderecha arquitectos 

Integrating a single-family house on an urban housing estate, while fulfilling today’s functional needs calls for a considerable effort involving the lay-out, the structure and the facilities. Bearing that in mind, the project takes an analysis of the current situation as its starting point, assessing its value as an asset which gives the building its character. The aim is to integrate the project into the surrounding site, rather than dominating or imposing on it.

Image Courtesy © Baku Akazawa

  • Architects: terceroderecha arquitectos
  • Project: House Refurbishment
  • Location: Silleda, Pontevedra, Spain
  • Photography: Baku Akazawa
  • Date: January 2013
  • Area: 215 m2

NESTED BOX HOUSE by TECHNO ARCHITECTURE.inc

Sunday, December 1st, 2013

Article source: TECHNO ARCHITECTURE.inc 

Architecture being a nocturnal art is brought alive by a glass facade giving a moments respite to the eye.

The entire mass adheres to white, making allowances for more room for time and life to leave their marks and traces, an apparent way to stress the “CONCEPT OF RESPITE AND RESPONSE”.

The special sensation is clean and abstract almost surreal, subtle play of levels gives the structure a sense of ease. The finishes and overall appearances of the house tend to be extremely sober and sustained but the principles of its composition, are based on consideration that are closely associated with minimal art, the relationship between elements, the scale, materials and use of light.

Image Courtesy © TECHNO ARCHITECTURE.inc

POCZEKALNIA by Karina Wiciak

Sunday, December 1st, 2013

Article source: Karina Wiciak

“Poczekalnia” is the eleventh project of the collection “XII”, designed entirely by Karina Wiciak.

“Poczekalnia” (which in Polish means “Waiting Room”) is a restaurant inspired by the prison.

Not only the interior but also the name of the restaurant itself is a kind of metaphor, because the prison itself can be euphemistically described as a kind of waiting room.

Image Courtesy © Karina Wiciak

  • Architects: Karina Wiciak
  • Project: POCZEKALNIA
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy