Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Siemens Corporate Headquarters in Mexico by Serrano Monjaraz Arquitectos

Friday, March 29th, 2013

Article source: Serrano Monjaraz Arquitectos

The project for the new corporate offices of Siemens in Polanco was done by Serrano Monjaraz arquitectos. One of the main objectives of the project was to obtain the LEED Gold certification and for this reason all the elements considered for the development of the project were selected with the adequate characteristics to achieve this goal.

Image Courtesy © Pedro Hiriart

  • Architects: Serrano Monjaraz Arquitectos
  • Project: Siemens Corporate Headquarters
  • Location: México D.F.
  • Photography: Pedro Hiriart
  • Year: 2012
  • Typology: Corporative
  • Interior design: Serrano Monjaraz Arquitectos
  • Author: Serrano Monjaraz Arquitectos,Juan Pablo Serrano Orozco, Rafael Monjaraz Fuentes
  • Contributors:Martín González Montaugut,Cristelle García Sabatier, Daniela Ruiz Contreras
  • Surface action: 17,500m2
  • Ground floor:5,000m2
  • Third Level: 5,000m2
  • Second Level: 5,000m2
  • First Level: 2,500m2
  • Client:  Siemens
  • Construction: GIA Interiors
  • Construction system: False floor, block walls and / or drywall, ceiling apparent
  • Contractors: General contractor GIA Interiors
  • Providers: Light + Form, Office Solution, Ypasa, Emsa Carpentry, IDITSA, NGL Carpentry, Access in Crystal
  • Materials: False floor, modular carpet “lees carpets”, granite “seaflower”, vinyl zoclo “johnsonite”, modular coustic ceiling “techstyle” and “techstyle canvas”, ceiling V-100, block walls, drywall, glass, “glass films”, ecological paint for walls, blinds, as carpentry.

(more…)

Filmtheater Weltspiegel in Cottbus, Germany by Studio Alexander Fehre

Friday, March 29th, 2013

Article source: Studio Alexander Fehre

With more than 100-year-old history, the movie theater “Weltspiegel Cottbus” is one of the oldest cinema buildings of Germany and has stamped many childhood memories. A local enthusiast asked Studio Alexander Fehre to conceive a new overall concept for the former single-hall cinema and to give it a coherent interior design . Now two additional film halls with 80 places in each and a film bar belong in the annexe to the building. The historical hall with 520 places and a golden ceiling was utilized by a retractable platform also for events. By an exciting and universal interior design with references to the early film history an exciting merging of history and modern age succeeded.

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Studio Alexander Fehre
  • Project: Filmtheater Weltspiegel Cottbus
  • Location: Rudolf Breitscheid Str. 78 03046 Cottbus, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • Year: 2012
  • size: 1450 qm
  • Client: Ralf Zarnoch
  • Team: Alexander Fehre, Roger Gasperlin, Judy Hänel

(more…)

Vent Vert by Edward Suzuki Associates Inc

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Edward Suzuki Associates Inc

VENT VERT is Green Wind in French. As the name suggests, the thrust of the design was to add a new spirit of green to not only the new building but also the surrounding commercial environment. The building sits near the end of a busy shopping street called Azabu Juban where green is rather scarce. For this reason, the green façade was employed as an eye-catcher especially in light of the fact that the building stands at the corner of a bend in the street and highly visible from afar on the approach road.

Image Courtesy Edward Suzuki Associates Inc

(more…)

Avon Executive Suites in Avon, New York by Spacesmith

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Spacesmith

Spacesmith was selected to design Avon’s product shop, image room, heritage wall and executive suite for their new Headquarters. In designing these highly visible, public spaces, Spacesmith took the design vocabulary that had been previously established for the project a step further, using materials and design elements that achieved a subtle but powerful quality of heightened luxury and beauty. As part of the Company’s goal to reduce the environmental impacts of Avon buildings worldwide, sustainable materials were implemented in this design that contributed to the new headquarters achieving LEED® Gold certification.

Image Courtesy Spacesmith

  • Architects: Spacesmith
  • Project: Avon Executive Suites
  • Location: Avon, New York

(more…)

Philharmonic in Constanţa city, Romania by Archvision Studio

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Archvision Studio

The project presents a philharmonic in Constanţa city, Romania. From a socio-demographic point of view, the city of Constanţa is the 3rd in the country as number of inhabitants and it is considered the city with the largest ethnic and cultural mix. The site proposed for our project is situated on the Eastern border of the Tăbăcăriei Lake, at the crossroads of two important areas of development: a touristic area and a local one, this being an important criterion in choosing the emplacement.

Image Courtesy Archvision Studio

  • Architects: Archvision Studio
  • Project: Philharmonic
  • Location: Constanţa city, Romania

(more…)

Park And Teracce Design in Bucharest, Romania by Archvision Studio

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Archvision Studio

The park and terrace are situated in Bucharest, Romania, at Olimpia Sport Center. The owners wished to transform their common exterior space into a green open space, divided in two related major functions, where they can relax, walk or eat after sport training and after work. Total area of the project is aprox. 1000 sqm.

Image Courtesy Archvision Studio

  • Architects: Archvision Studio
  • Project: Park And Teracce Design
  • Location: Bucharest, Romania

(more…)

Hotel And Restaurant “Bukovina” in Bukovel, Ukraine by Architectural Studio “Didencul Project”

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Architectural Studio “Didencul Project”

The design project of hotel complex “Bucovina” that is located in a fashionable ski resort area Bukovel, Ukraine. The hotel complex is a four-storey building, where on the first (ground) floor one can find a restaurant and utility rooms. The second floor can accommodate two VIP restaurants and hotel rooms, while the space on the third and the fourth floors is occupied by a flat. The design project was implemented in 2008.

Image Courtesy Architectural Studio “Didencul Project”

(more…)

Joule’s Lab in Guadalajara, Mexico by deFORMA estudio creativo

Thursday, March 28th, 2013

Article source: deFORMA estudio creativo

The inspiration for this project was the typical American Drugstore, a place where it could be understood as a design store with a combination of a laboratory where this cleanses are made. The colors and the construction elements would give that language, clean white with glass wall in the Lab, black flooring with traditional mosaic from Guadalajara and brick walls for the whole store.

Image Courtesy deFORMA estudio creativo

  • Architects: deFORMA estudio creativo
  • Project: Joule’s Lab
  • Location: Eulogio Parra 2584, Guadalajara, 44657 Mexico
  • Type Commercial: Retail space
  • Building status: built in 2011
  • Number of stories: 1
  • Site size: 83 m2
  • Site type: urban
  • Software used: Autocad for plans, Sketchup with V-ray for renders and final touches with Photoshop

(more…)

Gravel Hill House in Southold, New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Long Island Sound fills the northern horizon; a coastal pond lies to the west. Both water bodies are close to the site, however the water views are not visible at ground level, except climbing up a gravel hill just at the northern boundary. In counterpoint to an existing gravel hill, the design invites climbing levels and discovering vistas. Lifted places, rooms and decks are branching out to reach views and sky. Experiences of vertical movement are provided.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Gravel Hill House
  • Location: Southold, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Contractor: Phil Rappa
  • Program: Master bedroom plus two or three subdividable children’s area. Deck as exterior dining room.DEC requirements restrict the footprint. Flood Plain requires pile foundation.
  • Software used: ACAD

(more…)

Greenport Public Restroom in New York by Studio a/b Architects

Thursday, March 28th, 2013

Article source: Studio a/b Architects

Public restroom in an existing park (Mitchell Park) for a coastal village on the North Fork, Long Island. Since Mitchell Park was built through a design competition, the restroom was required to match the existing park design. Using the same material palette as the existing park buildings (zinc roof and cedar wall), this restroom was sited with free angles, respecting the existing views and park layout.

Image Courtesy Studio a/b Architects

  • Architects: Studio a/b Architects
  • Project: Greenport Public Restroom
  • Location: Greenport, New York
  • Photography: Studio a/b Architects
  • Team: Hideaki Ariizumi, Project architect Glynis Berry, partner
  • Landscape Design: Eileen Wingate
  • Client: Village of Greenport
  • Program: Public Restroom in flood plane, minimal footprint, minimal initial and running cost, fit contemorary designed park in a historical village.
  • Software used: Revit

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy