Open side-bar Menu

Archive for 2013

Rehabilitación de edificio para 16 viviendas y 4 locales Comerciales in Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

Renovation of a 2400m2 building dating from1775 in Madrid’s historical quarter. The main functional decision was the construction of a second staircase nucleus, which permitted an optimal arrangement of apartments adjusted to the minimum size allowed by planning regulations.

Image Courtesy © Yen Chen / Gavir 

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Rehabilitación de edificio para 16 viviendas y 4 locales Comerciales
  • Location: Atocha, Madrid, Spain
  • Photography: Yen Chen / Gavir
  • Status: Built 2004
  • Program: Rehabilitation of building 16 houses and 4 shops
  • Area: 2400m2

Vivienda Unifamiliar in Menorca, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project arises from the consideration of the specific character of holiday life and the Balearic islands’ gentle climate. The house is conceived mainly as a porch crossed by air, light and scenery. The ample program is organized in local-stone volumes which configure, in the spaces between them, the north-side patio and, under the first floor, the main living space. Three powerful concrete porches perpendicular to the stone volumes frame the sea in the horizon, set the northern limit of the patio, and define the relationship between the later and the main living space.

Image Courtesy Beriot, Bernardini Arquitectos

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Vivienda Unifamiliar Menorca
  • Location: Coves Noves, Menorca, Spain
  • Status: Built 2008
  • Program: Designed Houses A summer residence
  • Total area: Housing: 800m2


Proyecto de Rehabilitación C/ Conde de Romanones in Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project handles the conversion of a 1923 industrial shed in an inner court in Madrid’s historic centre into loft apartments.
The main features of the space, greatly altered in a conversion, where its powerful steel trusses and the great glass skylight crowning its centre.

Image Courtesy © Carlos Pesqueira 

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Proyecto de Rehabilitación C/ Conde de Romanones
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Yen Chen, Carlos Pesqueira
  • Project: Built 2005
  • Program: Rehabilitation of a room for 7 houses loft
  • Area: 822m2

Piezeoelectric Playground in Belgrade, Serbia by Margot Krasojevic

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Margot Krasojevic

Piezoelectric Playground. The Interactive Lumia Canopy in Pioneers park Belgrade Margot Krasojevic The Piezoelectric playground is a temporary structure designed for the Pioneers park in Belgrade, Serbia. It will be used as a bandstand and playground.

Image Courtesy Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Piezeoelectric Playground
  • Location: Belgrade, Serbia
  • Software used: Maya for light simulations and 3ds Max for formal exercise, and Autocad for detailing


Casa Vattier in Valparaiso, Chile by Elton+Léniz Arquitectos Asociados

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Elton+Léniz Arquitectos Asociados

This house is placed in the last third of a sloping site which it is accessed from below. This position determinates the construction so that the access path doesn’t interrupt the view of the near context of the house.

The whole program is developed in a unique level, with the exception of a bedroom, a bathroom and a guests living room that takes advantage of the acclivity of the site and appears below the main volume of the house.

Image Courtesy Natalia Vial

  • Architects: Elton+Léniz Arquitectos Asociados
  • Project: Casa Vattier
  • Location: Zapallar, Valparaiso, Chile
  • Associated Architects: Mirene Elton, Mauricio Leniz
  • Office Architects: John Fieldhouse – Juan Pablo Nazar
  • Constructor: Altiplano
  • Site Area: 5000 m2
  • Built Area: 350 m2
  • Project Year: 2009-2010
  • Construction Year: 2010
  • Materialidad: Madera – Hormigón a la vista
  • Materials: Wood/Concrete
  • Photographs: Natalia Vial


WAZ Media Office in Essen, Germany by AllesWirdGut Architektur

Saturday, January 19th, 2013

Article source: AllesWirdGut Architektur

The Austrian architectural office AllesWirdGut starts the new year in a big way: AllesWirdGut were commissioned to build the corporate headquarters of the international WAZ Media Group—best known in Austria a the co-owner of the leading local tabloid “Kronenzeitung”—at their corporate home base in Essen, Germany.

Image Courtesy AllesWirdGut Architektur


Studio in a mountain resort, Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project handles the conversion of a 25sq-m apartment in a mountain resort near Madrid. The apartment is cleared completely except for a small bathroom, then inserting into the empty space two wooden boxes for living and sleeping.

Image Courtesy © Yen Chen 

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Studio in a mountain resort, Madrid
  • Location: Navacerrada, Madrid, Spain
  • Photography: Yen Chen
  • Project: Built 2005
  • Program: Reform apartment for refuge in mountain pass
  • Area: 25 m2

Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory in Atlanta, Georgia by Gilbane Building Company

Saturday, January 19th, 2013

Article source: Gilbane Building Company

Georgia Tech’s new Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory develops technologies to reduce the earth’s carbon footprint. From design and construction to daily operation, the laboratory seeks to achieve carbon-neutral “net-zero site energy use” (defined as zero net energy consumption and zero carbon emissions annually) expressed simply, directly and honestly through a “no frills” design. The lab sets a new standard for sustainable design for buildings of its type by optimizing passive energy technologies, reducing electricity loads, and maximizing the use of renewable energy. It houses a variety of energy research programs requiring large-scale (high-bay) and intermediate-scale (mid-bay) capabilities.

Image Courtesy Gilbane Building Company

  • Designer/Builder : Gilbane Building Company
  • Architect: HDR
  • Project: Carbon-Neutral Energy Solutions (CNES) Laboratory
  • Location: Atlanta, Georgia, USA
  • Project Manager: Paul Stewart
  • Software used: Revit and Revit MEP


Office AST 77 + Apartment in Tienen, Belgium by AST 77

Saturday, January 19th, 2013

Article source: AST 77

Back in 2006, architect engineer Peter Van Impe  was searching for a place to accomodate his newly founded architects and engineers office, AST 77 architects and engineers office. He stumbled upon a post-war townhouse located at the edge of the city park of Tienen. After some research this lot, of just 60 square meters, turned out to be suited for construction. Although others never considered this small piece of land to be a usable building lot, Peter transformed it into a spacious house/office by upholding the less is more principle.

Image Courtesy © Jan Liegeois

  • Architects: AST 77
  • Project: Office AST 77 + Apartment
  • Location: Tienen, Belgium
  • Photography: Steven Massart, Separate Reality, Jan Liegeois, Yvan De Saedeleer, Liesbet Goetschalckx, Marcel Van Coile
  • Name client: AST 77 bvba
  • Name Contractors: Kris Hermans, Makke dakwerken, Hobbygro, Roelants Glas, Schiffeleers-Glas, Ronny Marteaux, Taes Keukens, Dirk Andries, Fraeyman bvba, Fremosia Parket, Toca bvba \
  • Name architect: Arch.- ing. Peter Van Impe 
  • Name engineer: Arch.- ing. Peter Van Impe, ir. arch. Bart Gullentops
  • Name safety coordinator: Arch. ing. Koen Laurijssens
  • Name energy consultant: ing. Gert Vanderlinden

Casa del Tec 189 in Nuevo León, México by GLR arquitectos

Saturday, January 19th, 2013

Article source: GLR arquitectos

For over 50 years, the Tecnologico de Monterrey (ITESM), performs this traditional drawing of a luxury home in order to raise funds for scholarships and new buildings on its campus.

Currently the Sweepstakes Tec performs four raffles a year, furnished and decorated homes worth more than $ 2 million each.

Image Courtesy Jorge Taboada

  • Architects: GLR arquitectos
  • Project: Casa del Tec 189
  • Location: Monterrey, Nuevo León, México
  • Architect: Gilberto L. Rodríguez
  • Project Area: 6458 sq ft
  • Project Team: Enrique Salas, Ana Lasheras, Felipe Dorado, Oscar OFarrill, Lorena Sampedro, Pamela Díaz de León, Emmanuel Soto
  • Interior Design: Connie Méndez Zorrilla, Maruca Rodríguez de Suberville
  • Photography: Cortesía Sorteo Tec, Jorge Taboada
  • Software used: AutoCAD 2009


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy