Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Raval Hideout in Barcelona, Spain by Eva Cotman

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Eva Cotman

This project sets out to alter and improve an apartment situated in Raval, the Ciutat Vella district of Barcelona. An area used to be known for its nightlife as well as the insecurity, El Raval has changed significantly in recent years, and has become one of the touristic attractions in the center of the city. Today it is home to many bars, restaurants, museums and art galleries, making it a popular neighborhood among young professionals and students alike.

Image Courtesy © Eva Cotman, Maria Ceballos

  • Architects: Eva Cotman
  • Project: Raval Hideout
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Eva Cotman, Maria Ceballos
  • Project area: 40sqm
  • Project year: 2013
  • Constructor: Dolmen Reformes

Jones in San Francisco, California by nottoscale

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: nottoscale

Jones is a restaurant/lounge/club in the heart of downtownSan Franciscolocated in the historic Gaylord building on Geary and Jones. The space consists of a 5,000sf interior that opens up to a 7,000 sf patio that in turn is the roof of a 1 storey parking garage facingGeary Street. Based on a complex layout of existing columns and foundations the interior is arranged on different levels, creating spatial separations while maintaining the openness of the club. The interior space houses two large bars, a full kitchen in the back of house area, a dining area with a view of the patio, lounge areas throughout and a very unique large unisex bathroom.

Image Courtesy © BSK Photo

  • Architects: nottoscale
  • Project: Jones
  • Location: San Francisco, California
  • Photography: BSK Photo
  • Size: 5,000 sf interior build out, 7,000 sf exterior patio
  • Materials: Board Formed Concrete, Laser-Cut Steel Panels + Slats, Wood Slats
  • Completed: 2011

House-K in Sapporo, Japan by Keikichi Yamauchi Architect and Associates

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Keikichi Yamauchi Architect and Associates

This two-household home for a couple with two elementary school kids and their grandmother is built in a typical residential area in Sapporo-city, Hokkaido prefecture.

The first floor is for the grandmother, the second and third floors are for the family of four, and they share the entrance. This floor composition allows each family to live independently.

Image Courtesy © Koji Sakai

Sunnyslope Sustainable Office in Phoenix, Arizona by Marlene Imirzian & Associates Architects

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Marlene Imirzian & Associates Architects 

Through simple sustainable design, the Sunnyslope Sustainable Office shows the potential to shift the paradigm of ubiquitous small Phoenix commercial lots from asphalt covered parking to a sustainable, urban place.  Combining repurposed, recycled materials with native desert landscaping the modest 1950s building was renovated for the Architect’s office.  At the entrance a courtyard of translucent panels is a welcoming entry and provides usable outdoor space.

Image Courtesy © Bill Timmerman

Environmental Education Centre in Tuen Mun, Hong Kong by MET Studio

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: MET Studio

MET Studio has been commissioned as the lead exhibition designer for a 2,000 sq m Environmental Education Centre to be housed within the new Sludge Treatment Facility in the Tuen Mun district of Hong Kong, which will be the world’s largest of its kind on completion.

The project is being funded by the Environmental Protection Department of the Hong Kong SAR Government and will be designed, built and operated by a joint venture of Veolia Water and Veolia Environmental Services. The joint venture client subsequently commissioned MET Studio (on a ‘design & build’ contract with partner Hypsos Leisure Asia Ltd) to create the majority of the interior attractions within the centre that adjoins the plant, such as an interactive exhibition gallery, a visitor gallery, a lecture theatre and a café.

Image Courtesy © MET Studio

  • Architects: MET Studio
  • Project: Environmental Education Centre
  • Location: Tuen Mun, Hong Kong

DE BOUWMEESTER GIVES GOLDEN TOUCH in Utrecht, The Netherlands by LEVS architecten

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: LEVS architecten

DE BOUWMEESTER (THE ARCHITECT) GIVES GOLDEN TOUCH TO ZUILEN, DISTRICT OF UTRECHT 
The multifunctional residential and care building stands as a golden sculpture on the edge of the Springer Park. It is one of the anchor points for the renewal of the park and the adjacent post-war neighbourhoods. After 20 months of construction residents, care institution and nursery have moved into their new domicile.

Image Courtesy © Marcel van der Burg

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: DE BOUWMEESTER GIVES GOLDEN TOUCH
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Marcel van der Burg
  • Program: 10.000 m2 with care and housing for the elderly (5 psycho-geriatric living areas, 2 living areas for psychiatric treatment, day care) , nursery , 30 social apartments and space for neighbourhood functions
  • Client: Mitros Project Development
  • Users: Mitros (housing), Vecht and IJssel (care), Ludens (nursery)
  • Contractor: ERA Contour

Ruch Chorzow Stadium in Poland by Andrea Maffei Architects

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Andrea Maffei Architects

The competition involves the construction of a new stadium with a capacity of 12,000 seats, easily upgradeable to 16,000 seats.

The request is to build a modern sports center, performing, and secure.

The project area includes, in addition to the stadium itself, a regular-size field for training, and a real “sports village” with shops for fans, dining, and meeting places.

Image Courtesy © Andrea Maffei Architects

  • Architects: Andrea Maffei Architects
  • Project: Ruch Chorzow Stadium
  • Location: Chorzow, Poland
  • Program: football stadium
  • Client: Stowarzyszenie Architektów Polskich Oddział Katowice
  • Competition time: September  2013 – October 2013
  • Coordination: Stefano Bergagna, Andrea Maffei Architects
  • Design team: Stefano Bergagna, Giuliano Godoli, Giorgio Ramponi / Andrea Maffei Architects s.r.l. Milano
  • Structure project: prof. Massimo Majowiecki, Studio Tecnico Majowiecki
  • Associate architect: Jagiełło Krysiak Architekci
  • Total area: 100.527  sqm
  • Covered area: 33.254  sqm
  • Seats: 12.108, 16203  seats
  • Maximum height: 18,25 m
  • Materials: concrete, steel, glass, teflon

Ur.2 House in Aspen, Colorado by Willis Pember Architects, Inc

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Willis Pember Architects, Inc

PROGRAM: Ur.2 House, or urban|rural|duplex is a duplex development for an ‘empty nest’ couple. The couple occupies the owner‘s unit while the second unit was sold to support the project’s financing. The client hosted an invited design competition as part of the selection process to choose the Architect. Project goals included reexamining the typical developer duplex typology that mirrors units regardless of situation.

Image Courtesy © Willis Pember Architects, Inc

MoCA Pavilion in Los Angeles by Tom Wiscombe Design

Wednesday, November 20th, 2013

Article source: Tom Wiscombe Design

This inhabitable pavilion is a study of surface-to-volume transformations, where mass is achieved by pushing into a surface like a fist through a rubber sheet. In this case, chunky objects are pushed into exterior skins, creating volumetric effects on the interior. The perimeter edges of the three components of the piece are razor-thin, creating visual tension between the realms of 2D/flat and 3D/massive.

Image Courtesy © Tom Wiscombe Design

  • Architects: Tom Wiscombe Design
  • Project: MoCA Pavilion
  • Location: Los Angeles
  • Curator: Christopher Mount
  • Engineering: Matthew Melnyk, P.E.

Line 2 – Green – São Paulo Metrô – Imigrantes Station in Brazil by Fernandes Arquitetos Associados

Monday, November 18th, 2013

Article source: Fernandes Arquitetos Associados

Fernandes Arquitetos was responsible for the architecture, landscaping and visual communication projects of Imigrantes Station, which belongs to Line 2 (Green) of São Paulo Metrô. It is a surface station, installed close to a viaduct and that runs parallel to the tracing of an avenue. It is structured over a 136-m central platform and has accesses by parallel tracks, which have operational and technical rooms beside them, in addition to staircases that lead to the platform level.

Image Courtesy © Fernandes Arquitetos Associados

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise