Open side-bar Menu

Archive for 2013

Suurstoffi Development in Risch Rotkreuz, Switzerland by SEFAR® Architecture

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: SEFAR® Architecture

An iridescent glass façade created with SEFAR® Architecture Vision dresses up a high-rise building in ‘Suurstoffi,’ a new mixed-use development in Risch Rotkreuz, Switzerland. Vision produces a shimmering metal patchwork from the outside in and clear views from the inside out.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

  • Architects: SEFAR® Architecture
  • Project: Suurstoffi Development
  • Location: Risch Rotkreuz, Switzerland

Mews House in London’s Fitzrovia by TG-Studio

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: TG-Studio

TG-Studio has fully modernised this Mews House in London’s Fitzrovia.

The three storey terraced mews house was formerly used as an office building before our client Mike Penn bought it in 2012. Mike, a well-known fashion/portrait/ horse photographer (“Best Horses in The World”), asked TG Studio to transform the building  into his London home and studio office. Now the accommodation comprises: ground floor, studio/office space with cloakroom and guest bedroom with en-suite; first floor, large full width entertaining space featuring kitchen, dining and living area; second floor, large master bedroom with en-suite and walk in wardrobe.

Image Courtesy © Philip Vile

  • Architects: TG-Studio
  • Project: Mews House
  • Location: London’s Fitzrovia
  • Photography: Philip Vile


Saturday, November 2nd, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I

In an ingenious way – the introduction of a ‘light street’ – this renovation project adds new life, light and space to this deep and dark former offi ce building. This indoor street is the walkway for all reception functions, as well as the supporting element of this energetic concept.

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Location: ZWEVEGEM, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: Municipal Zwevegem


  • Project director: Claude Labeeuw
  • Design architect: Arch. Steven Vanwildemeersch
  • Interior architect: Int. arch. Bart Decloedt


  • Specified execution term: implementation by Sileghem & Partners
  • Actual execution term: implementation by Sileghem & Partners


  • Area surface: Land use of the building:
  • Gross floor area: 5.262 m²

Energy Performance [EPB]

  • E level: E30 – K level: K24


  • Originally estimated budget: € 3.758.491,75
  • Contracted budget: € 5 678 645,23


  • Closed shell construction: Detrac nv
  • Walls, ceilings and interior joinery: Bekaert Building Company nv
  • Floors, chape and patch work: Dé-bouw nv
  • Fixed furniture: De Grande Projects nv
  • Sanitary, HVAC: Develtere Chauffage nv
  • Electricity and data: Bryon nv
  • Lifts: Coopman Liften nv
  • Painting, curtains and signalisation: Van De Kerkhof bvba
  • Surroundings: Tuinen Descamps bvba

Greenbrook Nature Center by TEK Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: TEK Architects

Commissioned by The Greenbrook Nature Sanctuary, exhibitions within this visitors’ center building primarily focus on the human and geological history of the New Jersey Palisades region, and follow a linear, chronological arrangement. The building was constructed of natural, maintenance-free materials found on site, while natural light is the primary source of illumination. The construction cost was $275,000, and is an early example of sustainable design in a ground-up building.

Image Courtesy © TEK Architects

Cotillion Pavilion in Dallas, Texas by Mell Lawrence Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Mell Lawrence Architects 

Commissioned by the Dallas Parks Department, this new shade structure  bridges the gap between two groups of trees at a natural gathering place in the park.  The composition of steel components abstract and mimic the surrounding trees to  produce similar dappled shade.

Image Courtesy © Mell Lawrence Architects

  • Architects: Mell Lawrence Architects
  • Project: Cotillion Pavilion
  • Location: Dallas, Texas, U.S.A
  • Photography: Mell Lawrence Architects
  • Office Project Team: Mell Lawrence, AIA, Elizabeth Baird
  • Structural Design: Architectural Engineers Collaborative, Chuck Naeve, Rik Haden
  • Contractor: RoeschCo Construction
  • Landscape: Kimley Horn and Associates, Inc.
  • Software used: Vectorworks, sketchup, Kerkythea, photoshop

FAR Rockaway in New York by Seeding Office

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Seeding Office

Designing an oceanfront development in an area at high risk of flooding is a challenge that combines two different factors: resiliency against natural disasters and the impact of climate change, as well as the pleasure and enjoyment of a seaside life.

Image Courtesy © Seeding Office

  • Architects: Seeding Office
  • Project: FAR Rockaway
  • Location: New York, USA


Saturday, November 2nd, 2013

Article source: M artı D Mimarlık


As its corporate social responsibility project, the Automotive Industry Exporters Union has targeted at establishment of a school to encounter the need for qualified employees in the sector and the initials steps for this school to be registered under the Ministry of Education have been taken in 2008.

Image Courtesy © Cemal Emden

  • Architects: M artı D Mimarlık
  • Location: Bursa-Nilüfer, Turkey
  • Photography: Cemal Emden

Project Design Phase

  • Date of start – Date of Completion: 11. 2008 -02. 2009

Construction Phase

  • Date of Start – Date of Completion:06. 2009 – 08. 2010
  • Employer: UİB Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları, Birliği (UIB Automotive Industry Exporters Union)
  • Architectural Group: Metin Kılıç, Dürrin Süer
  • Supervisor: Deniz Güner

Other Project Groups

  • Static Project: Tamer Paker
  • Electrical Project: Namık Onmu
  • Mechanical Project: Ekrem Evren
  • Total area of Construction: 32.000 m2
  • Size of Covered Area (m2): 32.000 m2
  • Type of Construction: Mixed steel and reinforced concrete system

ReForm of Garden in Ikoma, Nara by SPACESPACE

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: SPACESPACE

This site is situated at a residential area in Ikoma-city, Nara where is little colder in winter compared to the inner-city of Osaka. But it shares a border with Osaka and the residents can commute in only 30 minutes, so it functions as a bedroom suburb of both Osaka and Nara. This area is a typical suburban residential area of Japan and designed to satisfy the orthodox practices of city planning. The inner road and the building distance are wide enough and each house has the southern garden.

Image Courtesy © SPACESPACE

  • Architects: SPACESPACE
  • Project: ReForm of Garden
  • Location: Ikoma, Nara
  • Principal use: residence
  • Site area: 211.58 m2
  • Building area: 83.14m2
  • Total floor area: 124.39 m2
  • Structure: LGS
  • Number of stories: +2
  • Completion: January, 2012

Lewisville High School by Banker Wire

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Banker Wire

Lewisville School District’s oldest – but newly renovated – school now features Banker Wire stainless steel wire mesh. The company provides sleek and durable infill panels for the school’s stairways and hallway balconies.

Lewisville High School, founded in 1897, is undergoing a large-scale, multi-phase renovation as part of the district’s efforts to provide high-quality educational facilities to its growing student population. Implementation of that plan involved installing Banker Wire railing infill panels in the school’s hallways.

Image Courtesy © Banker Wire

  • Architects: Banker Wire
  • Project: Lewisville High School

Moor House in Fitzroy, VIC, Australia by Andrew Maynard Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Andrew Maynard Architects

How do you create a home in 4.5m?

It’s tricky, but a lot of fun. A family of four had lived in this modest, ageing house for almost eight years. As the children neared their teenage years something had to be done. Abandoning their home and moving elsewhere was not an option as the family was an important part of a thriving community.

Image Courtesy © Peter Bennets

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Moor House
  • Location: Fitzroy, VIC, Australia
  • Photography: Peter Bennets
  • AMA Team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Engineer: Coulthard Shim P/L
  • Date of completion: March 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy