Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Nectar Restaurant in Yucatán, México by R79

Thursday, October 24th, 2013

Article source: R79

In one of the most crowded avenues of the city with a clearly commercial calling, whe had the opportunity to design a very particular and different Mall, a Theme one, not as the other retail spaces along in it which were in better or worst scenarios places full of beauty but lack of meaning.

Image Courtesy © David Cervera

  • Architects: R79
  • Project: Nectar Restaurant
  • Location: Yucatán, México
  • Photography: David Cervera
  • Architect in charge: Roberto Ramirez Pizarro
  • Year of construction: 2012-2013
  • Built  área: 208m2
  • Client: Chef Roberto Solís Azarcoya
  • Design Team: Daniela Álvarez, Cristina Madera, Gerardo Trejo, Eduardo Vadillo
  • Construction: Constructora MIGA, Ing. Mauricio Gamboa
  • Lighting Design: Iluminacion del Sureste,  Carlos Aranda
  • Furniture Design: Hemisferio Derecho, Eduardo Rodríguez + Kuché, Juan Luis Estrella

Controlar Headquarters in Alfena, Portugal by ADOFF.ZURCATNAS

Thursday, October 24th, 2013

Article source:  ADOFF.ZURCATNAS

Concept

Based on the pre-existence of a large building which serves as a “skin” to maintain, the concept of action is based on dividing the interior space in “boxes” spaced to the existing construction and arranged according to the program and spans in the original facades. This proposal aims to build within the built and add without touching in order to integrate without merging two distinct approaches to architecture, the existing and the new proposal.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography

THE TALES PAVILION STORY in Beijing, China by NICHETTO&PARTNERS S.A.S.

Thursday, October 24th, 2013

Article source: NICHETTO&PARTNERS S.A.S.

If one had to describe the relationship between Venetian designer Luca Nichetto and the Tales enterprise in only one word, it would be “emotion.” What brought these two lovers of design together is nothing short of a cocktail of right timing, trust, a twist of luck, and the mutual notion that emotion is at the core of design.

Image Courtesy © Jonathan Leijonhufvud

  • Architects: NICHETTO&PARTNERS S.A.S.
  • Project: THE TALES PAVILION STORY
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Jonathan Leijonhufvud

Het Arresthuis Hotel in Roermond, The Netherlands by Engelman Architecten

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Engelman Architecten

Originally built around 1850, the Arresthuis prison building underwent various renovations and expansions until the end of the 20th century. This monumental former prison complex extends over almost an entire city block in the historic centre of Roermond. When the prison facilities moved away from the historic complex and left the city centre of Roermond, the buildings were left unoccupied.

Image Courtesy © Engelman Architecten

  • Architects: Engelman Architecten
  • Project: Het Arresthuis Hotel
  • Location: Roermond, The Netherlands

Gross floor surface

  • Hotel: 4570 m2
  • Apartments: 3696 m2
  • Car park: 1226 m2

CARRERA’S FARMHOUSE BARN in La Vall d’en Bas, Spain by Arnau Estudi d’Arquitectura

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Arnau Estudi d’Arquitectura

La Carrera is a farmhouse dating from the seventeenth century. It consists of a different buildings collection with the house and the cottage as the most representative.

The task of solving the project required the creation of a new home at the farm house barn for the young generation of the Carrera’s family, but our intervention also sought to dignify around the farm and its access.

Image Courtesy © Arnau Estudi d’Arquitectura

  • Architects: Arnau Estudi d’Arquitectura
  • Project: CARRERA’S FARMHOUSE BARN
  • Location: La Vall d’en Bas, Spain
  • Photography: Arnau Estudi d’Arquitectura
  • Construction years: 2011

AEROVILLE in Charles de Gaulle Airport, France by Philippe Chiambaretta / PCA

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Philippe Chiambaretta / PCA

A LONG WAITED MIXED-USE AND ENTERTAINMENT COMPLEX BY THE AEROPORTS DE PARIS

The Paris area airport – Charles de Gaulle – has become the first airport hub in continental Europe because of its advanced technology, its flux of freight and travelers, and its inestimable potential for growth.

Image Courtesy © Jean-Phileppe Mesguen

  • Architects: Philippe Chiambaretta / PCA
  • Project: AEROVILLE
  • Location: Charles de Gaulle Airport, France
  • Photography: Jean-Phileppe Mesguen, Philippe Chiambaretta / PCA
  • Planning authority: Aéroports de Paris
  • Client: Unibail-Rodamco
  • Site: Roissy-en-France, Le Tremblay-en-France
  • Program: shopping and leisure center, concept multiplex movie theater by EuropaCorp
  • Commission: to completion
  • Area: 110 000 sqm
  • GLA: 84 000 sqm
  • Budget: 355 M€ (excluding tax)
  • Completion: October 17, 2013

Goodman House in NY by PRESTON SCOTT COHEN INC

Thursday, October 24th, 2013

Article source: PRESTON SCOTT COHEN INC 

With its monumental scale, the Goodman House extends the Modern legacy of radical gable form houses that began with McKim Mead and White’s Low House, was famously reinterpreted by Robert Venturi in his mother’s house and continues to hold the attention of numerous architects to this day.

Image Courtesy © Raimund Koch

  • Architects: PRESTON SCOTT COHEN INC
  • Project: Goodman House
  • Location: NY, U.S.A
  • Photography: Raimund Koch and Victoria Sambonaris
  • Client: Arnold and Elise Goodman
  • Project Type: Private Residence, Adaptive Reuse
  • Project Schedule: Design, 2001-2002; Construction, 2003-2004
  • Program: 4500 sq. ft. house including a Dutch Barn structure. Open living, dining and kitchen, breezeway/winter garden, four bedrooms, three bathrooms
  • Design: Phil Wu, Kay Vorderwuelbecke, Wynne Mun, Aaron D’Innocenzo
  • Consultants: Jack Sobon (Dutch Barn Specialist)
  • Structural Engineers: Don Montgomery, Bill Bishop
  • Lighting: Daina Yurkus

Mulhouse in France by Paul Le Quernec

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Paul Le Quernec

This new socio-cultural centre is part of a larger development programme in a disadvantaged area in Mulhouse. The plot allocated to the cultural centre is tight, and requires a rigorous construction which should not infringe on the new urban structure formed by the elements which are yet to come:apartments, square, park, children’s play area, etc.

Image Courtesy © 11h45

  • Architects: Paul Le Quernec
  • Project: Mulhouse
  • Location: France
  • Photography: 11h45
  • Contractor: Ville de Mulhouse, M2A
  • Project management: Paul le Quernec (architect), Fabrice Wianni & Benjamin Ringeisen (execution),
  • Surface area: 1, 250 sq. m
  • Cost of works: €2.4 M before taxes

House in Shimomaruko, Oota ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Thursday, October 24th, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The narrow site is located facing the small alley that people only go through almost.

Internal areas that have the different ceiling heights are stacked vertically, and are linked by spiral stair directly.

The site is located facing the small alley that people only go through almost. Facade formed by lines of the roof, eave, railings, eaves ceiling and wall made In different angles is designed to look different shapes in response to pedestrian’s position. photo © atelier flor

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House in Shimomaruko
  • Location: Oota ward, Tokyo
  • Photography: atelier flor
  • Architect: Yukinobu nanashima + Tomomi sano
  • Structural engineer: Shin’itsu hiraoka, Hiraoka structural engineers
  • Project manager: zaus co.,ltd
  • Completion: march 2012
  • Primary usage: private residence
  • Structure: wooden construction, two stories above ground
  • Clients: couple
  • Site area: 54.89 m2
  • Building area: 32.84 m2
  • Total floor space: 63.03 m2

House in Mayfair, England by Squire and Partners

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Squire and Partners

Squire and Partners approached their commission to design a private house as a crafted building, sensitive to its Mayfair Conservation Area context but with a unique contemporary presence. Sited at a junction of streets and views, and being physically linked to a listed Georgian wall at the termination of Chesterfi eld Mews facing Curzon Street, the building responds to a variety of contexts and viewpoints.

Image Courtesy © Squire and Partners

  • Architects: Squire and Partners
  • Project: House
  • Location: Mayfair, England
  • Client: Central Investment Properties
  • M&E: Wallace Whittle UK Ltd
  • Structure: Heyne Tillett Steel
  • Quantity Surveyor: Rider Hunt
  • Planning Consultant: The London Planning
  • Contractor: GPF Lewis Ltd
  • Interior Designer: Bill Bennette
  • Landscaping: Haynes Design
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy