Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Fairway Pub in Air Force Sports Complex, New Delhi, India by Design Atelier

Sunday, September 29th, 2013

Article source: Design Atelier

Fairway Pub ‘s kaleidoscopic design is a confluence of  energies ;. The space is full of decadent details, with Oaky timber beams covering the ceilings and touches of gold bronze trims, finished with Moonlight silver lights. A beautiful and sophisticated ambience is created with a running theme of grey stone, brown leathers and blue and white accents. The industrial and rustic patterned flooring adds a touch of the thrilling night with distressed grey industrial stone tiles create a noir flooring that resonates with the blue and reddish yellow ambient lights in the different parts of the restaurant.

Image Courtesy © Design Atelier

  • Architects: Design Atelier
  • Project: Fairway Pub
  • Location: Air Force Sports Complex, New Delhi, India
  • Building Use: Restaurant and Bar
  • Size: 6,000 sq.ft
  • Owner: Indian Air Force
  • HVAC Consultants: Fairair
  • Structural Consultants: Charan Bhandari Consultants
  • Landscape Consultants: Design Atelier with Artemisia
  • Contractor: Manbhawan Interiors, New Delhi
  • Electrical Consultants: Electro Consultants

Four Towers in Osdorp, Netherlands by Wiel Arets Architects

Sunday, September 29th, 2013

Article source: Wiel Arets Architects

In Osdorp, southwest of Amsterdam, major changes took place to transform a vacant zone into a residential district connected to the existing housing area alongside it. One part of the residential district is a public garden, Jan van Zutphenplantsoen, where the four towers stand along a newly created water-park. All four towers are sited according to the given urban footprint and take up the maximum envelope, giving a total of 390 apartments evenly distributed over 11 levels.

Image Courtesy © Wiel Arets Architects

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Project: Four Towers
  • Location: Osdorp, Netherlands
  • Program: Housing
  • Size: 59.000 m2
  • Date of design: 2002-2007
  • Date of completion: 2010
  • Project team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Mai Henriksen, Jacques van Eyck
  • Collaborators: Arthur Claassens, Phillip Dirix, Harold Hermans, Rob Willemse
  • Client: Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen BV, Fortis, Rochdale, Eigen Haard
  • Consultants: Van Rossum, Wetering Raadgevende Ingenieurs, Hiensch, Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen BV, Permasteelisa

CROUS MINI M, a social neighbourhood grocery shop in Toulouse, France by Matali Crasset

Sunday, September 29th, 2013

Article source: Matali Crasset

The brief set by the CNOUS was to create 3 fast food service concepts that could be implemented in the various CROUS. With this in mind, we wanted these concepts to reflect the basic culture and values of the CROUS: social networks, initiative, exchange and participation.

Image Courtesy © Matali Crasset

  • Architects: Matali Crasset
  • Project: CROUS MINI M, a social neighbourhood grocery shop
  • Location: Toulouse, France
  • Contractor: CROUS in Toulouse
  • Interior Design: matali crasset
  • Graphic Design: Praline, David Tanguy
  • Project Management: Terres Nuages, Dominique Serrell
  • Operational Architect: Charrière & Jacob Agency
  • Installation: Xylotech

26 low-energy public housing units and shops in Bondy, France by agence Engasser & associés

Sunday, September 29th, 2013

Article source: agence Engasser & associés

In the northern Paris suburb of Bondy, several projects are underway to renovate public housing. In rue Auguste Polissard, a residential building recently completed by aEa – agence Engasser Associés – has created a new public space which extends into a new district within the town centre.

Image Courtesy © agence Engasser & associés

Winsomere Cres in Westmere, Auckland, New Zealand by Dorrington Architects & Associates

Sunday, September 29th, 2013

Article source: Dorrington Architects & Associates

A contempory home incorporates the charming but time-worn house, and capitalises on the stunning views on offer.

The original house on this waterfront site was a double-skin brick bungalow with warren-like rooms and little connection with the foreshore. The clients liked the traditional detailing of the existing house but wanted to maximise the aspect and views.

Street view, Image Courtesy © Emma-Jane Hetherington

  • Architects: Dorrington Architects & Associates
  • Project: Winsomere Cres
  • Location: Westmere, Auckland, New Zealand
  • Photography: Emma-Jane Hetherington
  • Completed: 2012
  • Builder: Precision Projects
  • Area: 400m2 including garage
  • Software used: Sketch Up

The Barn in Tyrol, Austria by Mark Neuner & Mostlikely Architecture

Friday, September 27th, 2013

Article source: Mark Neuner & Mostlikely Architecture

Staged Authenticity.
To build a one family house in the region of Kitzbühel architect Mark Neuner and the team of mostlikely took a better part of the design process as a research quest on how to build in a contemporary way without neglecting the historic traditions. Questions with great significance in an area where tradition not only weighs heavily on old houses but hardly any new houses that are more daring are to be found at all. This coherent architectural landscape allows for a romantic identity as well as regional authenticity and serves as the layer stone of the tourism industry in this area. To respect and preserve the substance of the idyllic mountain village Going am Wilden Kaiser (the name of the mountain which literally translates to “Wild Emperor”) mostlikely chose to stage the well-known and proven in a new way.

Image Courtesy © Mostlikely Architecture & Maik Perfahl

  • Architects: Mark Neuner & Mostlikely Architecture
  • Project: The Barn
  • Location: Tyrol, Austria
  • Photography: Mostlikely Architecture & Maik Perfahl 
  • Program: single family house in the alps
  • Area: 310.0 sqm
  • Year: start 2011; completion 2013
  • Plot: 575sqm
  • Terraces: 190sqm
  • Storeys: 2 1/2
  • Text: Irina Nalis

Center Oosterwal by ARCHITECTENCSK

Friday, September 27th, 2013

Article source: ARCHITECTENCSK

Image Courtesy © ARCHITECTENCSK

  • Architects: ARCHITECTENCSK
  • Project: Center Oosterwal
  • Private clinic: 3500m2
  • Ground floor: Warehouse, waitingroom, helpdesk,pharmacy, treatment chambers
  • First floor: Operating pavilion, treatment chambers, administration, waitingroom
  • Second floor: Installation room, treatment chambers,mess, terrace
  • Construction: Reinforced concrete
  • Material: Brick, Glass

Parfümerie Stephan by DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

Friday, September 27th, 2013

Article source: DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

DITTEL | ARCHITEKTEN were commissioned for design, planning and realisation of the 12th branch of the STEPHAN Exklusiv-Vertriebs GmbH. The picturesque pedestrian zone of Speyer, which is also famous for its cathedral, is an ideal location for this unique beauty area.

Image Courtesy © DITTEL | ARCHITEKTEN GmbH

Colegio Villa El Sol in El Bosque, Chile by GUBBINS ARQUITECTOS

Friday, September 27th, 2013

Article source: GUBBINS ARQUITECTOS

The project is located on a site with a special feature; it is 25 meters wide and 100 meters deep, which allows us to develop a 4-storey building occupying almost the entire ground surface. This gives the project a protagonist scale in the neighborhood.

The strategy to not “keep” the dimensions of the property (pre-existing length and width), was to organize the program of the school within a large regular volume, based on a double bay corridor, alternating classrooms and playgrounds in different levels and on both sides of the central circulation. This allowed us to open cross perspectives on the site, with views of the mountains and the sunset.

Image Courtesy © GUBBINS ARQUITECTOS

  • Architects: GUBBINS ARQUITECTOS
  • Project: Colegio Villa El Sol
  • Location: Santiago Metropolitan Region, Chile
  • Photography: Gubbins Arquitectos
  • Owner: Sociedad Educacional Colegio Villa el Sol S.A
  • Project Area: 3281.0 m2
  • Project Year: 2009
  • Collaborators: Arq. Bruno Giliberto, Arq. Nicolas Fones, Arq. Beatriz Marin
  • Site Area: 2925 m2
  • Materials: Masonry, concrete, glass
  • Software used: Autocad, Sketchup and Photoshop

Doublehouse in Danderyd, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Friday, September 27th, 2013

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

A house organized as a spiralling sequence of four large rooms in four levels. These big spaces without a fixed hierarchy let this house invite the inhabitants to organise their lives following their own preferences.

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: Doublehouse
  • Location: Danderyd, Sweden
  • Chief architects: Bolle Tham and Martin Videgård
  • Collaborator: Henrik Lundén
  • Client: Private
  • Year of design: 2004
  • Year completed: 2005
  • Square meters: 360 sqm + roof terrace.
  • Size of building lot: 1006 sqm
  • Time to build: 12 months
  • Type of construction: In situ cast concrete
  • Software used: Autocad
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy