Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Terminal 2 Heathrow Airport in London, England by LUIS VIDAL + ARCHITECTS

Saturday, September 7th, 2013

Article source: LUIS VIDAL + ARCHITECTS

The new Terminal 2A at Heathrow Airport, now nearing completion, will give a sense of delight and ease to passengers which has been missing from air travel for too long. This delightful experience has been created in a project that has satisfied stringent requirements for timescale and budget.

Image Courtesy © LHR Airports Limited

  • Architects: LUIS VIDAL + ARCHITECTS
  • Project: Terminal 2 Heathrow Airport
  • Location: London, England
  • Photography: LHR Airports Limited

Vittra School in Södermalm, Sweden by Rosan Bosch

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Rosan Bosch

Crystal chandeliers, colorful caves and a library that opens like a treasure chest. Rosan Bosch Studio has transformed common areas at the Swedish school Vittra Södermalm into inspiring learning environments that break down the boundary between education and leisure.

Vittra Södermalm has 350 students and is located in a historic building in central Stockholm. The new design strives to support the school’s pedagogical methods and gives teachers and students the opportunity to work in different settings depending on the learning situation.

Image Courtesy © Kim Wendt

  • Architects: Rosan Bosch
  • Project: Vittra School
  • Location: Södermalm, Sweden
  • Photography: Kim Wendt
  • Client: Vittra AB
  • Project type: Interior design
  • Year: 2012

SAINT JOHN BAPTIST CHAPEL in CanaryIslands, Spain by Alejandro Beautell

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Alejandro Beautell

Program needs

It is requested to draft a project for a building destined for the Catholic worship, in the type of a chapel or an hermitage dedicated to Saint John the Baptist. The temple, according to the requirements of the property, allows a capacity of 40 people and requires a liturgical celebration to be held there weekly. Due to the current economic shortage, there is requested a building which will optimize the available limited resources.

Image Courtesy © Efraín Pintos

  • Architects: Alejandro Beautell
  • Project: SAINT JOHN BAPTIST CHAPEL
  • Location: El Hierroisland, Tenerife, CanaryIslands, Spain
  • Photographer: Efraín Pintos
  • Client: Tenerife Bishopric.
  • Team: Jorge Díaz, Arch., Eloy Fernández, QuantitySurveyor, Efraín Pintos Photographer
  • Constructor: Construcciones Expósito
  • Year Built: June 2013
  • Budget: 54.000 €
  • Covered area: 77,15 m²
  • Structure: Reinforced concrete
  • Walls: Plaster of tiroliano (canarian volcanic stone crashed) and bush-hammered concrete
  • Seats and floor: Trowelled concrete
  • Door and windows: Steel and yellow glass

House in Mosteiro, PORTUGAL by Arquitectos Matos

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Arquitectos Matos

The site is located on the outskirts of Santa Maria da Feira, surrounded by a diffuse and changing landscape.

The concept of the project comes from the combined interpretation of the functional program of a single-family house with the specific premises of the clients, as from the study of the characteristics of the lot and its surroundings and morphological conditions.

The house is organized in a single floor around a central courtyard, facing South and West, protected from the street on the North side.

Image Courtesy © JOÃO MORGADO

  • Architects: Arquitectos Matos
  • Project: House Mosteirô
  • Location: Mosteiro, PORTUGAL
  • Photography: JOÃO MORGADO
  • Project: 2008 – 2009
  • Construction: 2010 – 2012
  • Client: PRIVATE
  • Co-author: LUÍS LOUREIRO
  • Architecture Collaboration: HUGO GOMES

Joe’s Chinese Restaurant in Osaka, Japan by SWeeT co.,ltd

Saturday, September 7th, 2013

Article source: SWeeT co.,ltd

Our concept for Joe’s Chinese Restaurant is forgetting the image of existing Chinese restaurant and creating new sophisticated identity for this restaurant. We are inspired form restaurants in New York City. We want to apply their the metropolitan atmosphere and attractive modern spatial design to break through stereotype for Chinese restaurant.

Image Courtesy © SWeeT co.,ltd

  • Architects: SWeeT co.,ltd
  • Project: Joe’s Chinese Restaurant
  • Location: Osaka, Japan
  • OPEN: 2013.4
  • Designer name: Takeshi Sano

STUDIO V to design Empire Stores in New York City

Saturday, September 7th, 2013

Article source: STUDIO V Architecture

Brooklyn Bridge Park awarded the development and re-design of the historic Empire Stores to Midtown Equities, a leading real estate investment and development firm led by Brooklyn native and Chairman Joe Cayre and his two sons Jack and Michael. Midtown Equities selected STUDIO V Architecture, led by Jay Valgora, to create the architectural design for the adaptive re-use and addition to seven Civil War era buildings.

Image Courtesy © STUDIO V Architecture

  • Architects: STUDIO V Architecture
  • Project: STUDIO V to design Empire Stores
  • Location: New York City , U.S.A
  • Software used: Rhino with Maxwell and Vray

Efficient house in LA FLORESTA, Spain by Alventosa Morell Arquitectes

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Alventosa Morell Arquitectes

This Project springs up after some previous conversations with the owner of the site, who shares our concern about the exhaustion of the sources of fossil energies, and also the need of being more respectful with our immediate environment.

LOCATION

This house is located in the chain of Collserola  mountains , which is the Natural Reserve of Barcelona.

Image Courtesy © Alventosa Morell Arquitectes

  • Architects: Alventosa Morell Arquitectes
  • Project: Efficient house
  • Location: LA FLORESTA, Spain
  • Photography: Alventosa Morell Arquitectes, Ivan Raga, Sara Roig
  • Esculpture: Krasznai ( Roger Coll ).
  • Builder: Sebastià, Indústria de la fusta.
  • Gardening: Jardineria Vilaverd.
  • Year Project: 2011-2012.
  • Year Construction: 2012-2013.
  • Software used:  METEONORM, Weather Tool, Autocad, Autodesk Ecotect Analysis, DesignBuilder

Bronte House by Rolf Ockert Design

Saturday, September 7th, 2013

Article source: Rolf Ockert Design

The client approached us to create house of their dreams on a site perched high over the Pacific Ocean, a home that was to make them feel like being on holiday every day. While the view was fantastic the site was very small and suffocated by overbearing neighbouring dwellings.

The finished house, though, feels generous and as if it is alone with the ocean and the sky.

Being tightly restricted by site conditions there were only two avenues we could take to create generosity of space and location:

Firstly the surprising height of the living room space that takes advantage of the only extravagant spatial dimension available to us.

Image Courtesy © Rolf Ockert Design

General Services Building inside Helios Swimming Centre in Zaragoza by ACXT

Saturday, September 7th, 2013

Article source: ACXT 

The new building plays a key role inside Helios sports and leisure centre, working as an extension to the dressing rooms facilities and connecting an existing sports building.

The main functional ideas are:

Solve the connection between dressing room facilities and the sports centre, making it more natural through the new building. Create an integrated new façade of the group of buildings to the south, east and west, and a service yard to the west, needed for the functioning of the three of them.

Image Courtesy © Iñaki Bergera

  • Architects: ACXT
  • Project: General Services Building in Helios Swimming Centre
  • Location: Zaragoza
  • Photography: Iñaki Bergera
  • Project Architects: Antonio Lorén, Eduardo Aragüés, Olatz Maestre
  • Project Team: Cristina Salavera, Jorge Guillén, Jesús Gil, Enrique Sahun, Jesús M. Sau, Marta Gaspar
  • Client: Centro de Natación Helios
  • Area: 2.294 m2
  • Year: 2012
  • Air Conditioning: Jorge Guillén
  • Lighting: Marta Gaspar
  • Public Health Services: Jorge Guillén
  • Electrical Engineering: Marta Gaspar
  • Fire Strategy: Jesús Sau
  • Construction Management: Antonio Lorén, Eduardo Aragüés, Olatz Maestre

Mixed Use tower Winning Proposal in Beijing, China by DOS Architects

Saturday, September 7th, 2013

Article source: DOS Architects

DOS architects are thrilled to announce that their entry for the Mixed Use development in Beijing (China) has just been announced as winner of the International design competition.

DOS architects were invited to take part in the competition setup by the site’s promoter, GWA (Grow Wealth Assets)in March this year alongside 4 other European Architecture firms, all of which were asked to produce a “Unique and Iconic building” for the site. Their ambitious proposal, which could be described as a “Cantilevering courtyard tower”, is located in the Lize Financial Business District, in the North East of China’s capital city and will be the first project for DOS architects in China.

Image Courtesy © DOS Architects

  • Architects: DOS Architects
  • Project: Mixed Use tower Winning Proposal
  • Location: Beijing, China
  • Timeframe: Start date February 2014, Completion March 2017
  • Project budget: £780 Million
  • Site Area: 24,200 sqm
  • Built up area: 219,000 sqm.
  • Hotel: 39,000 sqm
  • Retail: 40,000 sqm
  • Residences: 60,000 sqm
  • Offices: 80,000 sqm
  • Client: Grow Wealth Assets Ltd.
  • Software used: Bentley microstation V8i
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy