Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Claro-Grossetete House in Colina, Santiago by Juan Carlos Sabbagh Arquitectos

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Juan Carlos Sabbagh Arquitectos

The project consists of a single family house located in Chicureo, a very hot zone in summer, which is why the starting point of the project was to take over the climate issue.

Because of this, the house was designed in only one level and is based in courtyards to protect it with the shadows of the trees and being close to the soil moisture.

View from north, Image Courtesy © Francisca Polanco

  • Architects: Juan Carlos Sabbagh Arquitectos
  • Project: Claro-Grossetete House
  • Location: Hacienda Chicureo, Colina, Santiago
  • Photography: Francisca Polanco
  • Structural Engineer: INGEVSA (Eduardo Valenzuela)
  • Builder: Constructora Alcoy
  • Heating Engineer: Nat Clima
  • Electrical Engineer: Concha & Gana
  • Lighting Design: Oriana Ponzini
  • Domotics: Home Control S.A.
  • Landscape Design: Piera Sartori
  • Soil mechanics: GEOFUN

Sunny Side House in Serangoon, Singapore by Wallflower Architecture + Design

Sunday, September 1st, 2013

Article source: Wallflower Architecture + Design 

The site would not appeal to most local homebuyer as it immediately ticks several negative boxes for what are deemed liabilities in a residential semi-detached plot. It is long and narrow, with both the long side and front facing the western afternoon sun. The plot lies a metre below a public road that bounds the front and the ‘sunny’ side. In the local context, there would be environmental, layout and cultural issues to overcome.

Image Courtesy © Marc Tey

  • Architects: Wallflower Architecture + Design
  • Project: Sunny Side House
  • Location: Serangoon, Singapore
  • Photography: Marc Tey
  • Design Team: Robin Tan, Cecil Chee, Sean Zheng, Shirley Tan & Eileen Kok
  • Project Completion: Early 2013
  • Site Area: 367 m2
  • GFA: 436 m2

Lagere School Sint-Gillis in Belgium by LENS°ASS ARCHITECTEN

Sunday, September 1st, 2013

Article source: LENS°ASS ARCHITECTEN

Integration

The streetscape shows a school building that takes up two building lots. This is reflected in the dual building design of the facade. The elongated windows accentuate the vertical rhythm of the street. The building integrates easily into the formal vocabulary of its surroundings.

Image Courtesy © Philippe van Gelooven

  • Architects: LENS°ASS ARCHITECTEN
  • Project: Lagere School Sint-Gillis
  • Location: Belgium
  • Photography: Philippe van Gelooven
  • Surface: 1.035,80 m² bruto
  • Budget: 2.272.924,35€

Melkbos in Melkbosstrand, Cape Town, South Africa by SAOTA

Saturday, August 31st, 2013

Article source: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects

This family home, created by SAOTA -Stefan AntoniOlmesdahl Truen Architects is located approximately 30km from Cape Town along the idyllic but also extremely harsh West Coast.

The form and siting of the house is strongly orientated around views. On entering the house, the focus turns completely to the sea facing side of the home, which opens up and embraces the landscape of the West Coast.

Image Courtesy © SAOTA

  • Architects: SAOTA
  • Project: Melkbos
  • Location: Melkbosstrand, Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA
  • Project Team: Stefan Antoni, Philip Olmesdahl & Francois Geldenhuys
  • Interior Design: Client
  • Completion Date: 2001

Rabbit Hole in Gaasbeek, Belgium by LENS°ASS ARCHITECTEN

Saturday, August 31st, 2013

Article source: LENS°ASS ARCHITECTEN

The old farm house  comprises five buildings and is located on a unique site in close proximity to the Gaasbeek Castle. What strategy needs to be developed to revive a dilapidated building without reconstructing it in a nostalgic manner? The decisive question is how such a homestead  can be adapted to modern housing requirements without destroying its agricultural character.

Image Courtesy © LENS°ASS ARCHITECTEN

  • Architects: LENS°ASS ARCHITECTEN
  • Project: Rabbit Hole
  • Location: Gaasbeek, Belgium
  • Photography: Philippe van Gelooven, Bieke Claessens, Andri Haflidason

Home Spa Wellness in by Zeist, Netherlands by Maxim Winkelaar Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Maxim Winkelaar Architects

For a residence in Zeist we have designed a very exclusive and modern home spa wellness.

The house was built 3 years ago with a large cellar under the house. The client did not know exactly what they wanted in this space”, saysarchitect Maxim Winkelaar. ,,We have made an interior design for the living room and study on the ground floor. And the basement was so large that we have designeda home spa wellness and home cinema as well.

Image Courtesy © Chiel de Nooyer

  • Architects: Maxim Winkelaar Architects
  • Project: Home Spa Wellness
  • Location:  Zeist, Netherlands
  • Photography: Chiel de Nooyer
  • Client: Private
  • Surface: 50 m2
  • Designers: Maxim Winkelaar and Bob Ronday
  • Contractor: Bouwbedrijf van Miltenburg
  • Year of renovation and new construction: 2008 – 2009

Residence in Zoetermeer, Netherlands by Maxim Winkelaar Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Maxim Winkelaar Architects

The original house, built in 1999 has undergone a complete transformation. The original house consisted of vertical rectangular volumes with three floors. Attached to the volume was slanted covering of combined glass and copper cladding. This lead to unacceptable leakage and an unacceptable climate right from the original completion.

Image Courtesy © Maxim Winkelaar Architects &©Nelis

  • Architects: Maxim Winkelaar Architects
  • Project: Residence Zoetermeer
  • Location: Zoetermeer, Netherlands
  • Photography: Maxim Winkelaar Architects &©Nelis
  • Client: Private
  • Surface before construction: 285 m2
  • Surface after construction: 360 m2
  • Plot: 523 m2
  • Designers: Maxim Winkelaar and Bob Ronday
  • Engineer: Van Rossum Bouwkunde
  • Contractor: Bouwbedrijf Hempelmann
  • Original construction year: 1999
  • Year of renovation and new construction: 2010 – 2013

THE GARDEN OF FORKING PATHS by Beals + Lyon Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Beals + Lyon Architects

Nowadays, being always online, connected and available, mobile technology has mostly erased any space for leisure and quietness. If we compare the ‘Flanèur’ -the bohemian, daydreamer or cultured person who had time to stroll in the city- with the ‘Commuter’, the person who has to travel every day from home to work with the pressure to convert that time into a productive space, it is possible to see that what is lacking is really that space and time ‘in between’, now converted as an imperative space for production by modern society. The otherwise ‘unproductive gaps’ somehow need to be filled.

Image Courtesy © Cristobal Palma

  • Architects: Beals + Lyon Architects
  • Project: THE GARDEN OF FORKING PATHS
  • Photography: Cristobal Palma
  • Collaborator: Claudio Viñuela
  • Model: Francisca Becerra
  • Project: 2012
  • Construction: 2013
  • Area: 1500m2
  • Construction: Juan Candia

Manor in Doorn, Netherlands by Maxim Winkelaar Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Maxim Winkelaar Architects

The house with the two faces

In the middle of the forests in the heart of The Netherlands is an extraordinary residence. The residence was recently renovated with the focus on sustainability done by the architects Bob Ronday and Maxim Winkelaar. The residence is built in the early 20th century and the house is characterized in an English cottage style with white painted walls and a thatched roof.

Image Courtesy © Chiel de Nooyer

  • Architects: Maxim Winkelaar Architects & Bob Ronday
  • Project: Manor Doorn
  • Location: Doorn, Netherlands
  • Photography: Chiel de Nooyer
  • Client: Private
  • Surface: 360 m2
  • Plot: 6500 m2
  • Project Team: Maxim Winkelaar, Bob Ronday and  Jurgen van Denderen
  • Engineer: Quintin Tonnard, Espacio Constructies
  • Contractor: Bouwbedrijf Aalbers
  • Year of renovation and new construction: 2008 – 2009
  • Software used: Autocad, SketchUp, Kerkythea & Photoshop

Leitão 653 in São Paulo, Brazil by TRIPTYQUE

Saturday, August 31st, 2013

Article source: TRIPTYQUE

Leitão_653 is a building located in the heart of Pinheiros, a popular neighborhood which combines small traditional buildings and new residential towers. Inserted between two lofty towers, a long and narrow plot, the building is 4 meters wide and 25 meters high.

The studios occupying the building enjoy a smooth flow between the plates through a central tower. Alternating terraces on the 2nd floor and roof offer living areas and promote exchange and community life.

Image Courtesy © Leonardo Finotti

  • Architects: TRIPTYQUE
  • Project: Leitão 653
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Leonardo Finotti, Internas Liberadas, Pedro Kok
  • Program: Commercial building
  • Delivery Date: 2012
  • Client: CITYCON
  • Lot area: 425 m²
  • Constructed area: 1280 m²
  • Budget: € 1.2 million

TEAM-TRIPTYQUE ARCHITECTURE

  • Associates: Greg Bousquet, Carolina Bueno, Guillaume Sibaud et Olivier Raffaelli
  • General coordinator: Luiz Trindade
  • Projects managers: Damien Murat, Bruno Simões, Aline D´Avola, Pedro Mattos
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy