Open side-bar Menu

Archive for 2013

Music and Art School in Saldus, Latvia by MADE arhitekti

Saturday, August 31st, 2013

Article source: MADE arhitekti

The building of Music and Art school comprises two schools working separately until now. The classrooms are placed on perimeter, while practicing halls and libraries in the middle of the building. Light courtyards are the result of the compact plan, providing a lot of daylight and
reflected light in the middle of the school, and at the same time being the space for both schools to interact. Green colour in interior marks the Music school, while the blue is for the Art school.

Image Courtesy © Ansis Starks

  • Architects: MADE arhitekti
  • Project: Saldus Music and Art School
  • Location: Saldus, Latvia
  • Photography: Ansis Starks
  • Client: Regional Municipality of Saldus
  • Project: 2007—2009
  • Construction: 2011—2013
  • Size: 4179 m2 (including courtyards 339 m2)
  • Graphic design: Zigmunds Lapsa

El Ray in Dungeness Beach, Kent by Simon Conder Associates

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Simon Conder Associates

Dungeness beach is a classic example of ‘Non-Plan’ and the houses that populate the beach have developed through improvisation and bodge. This scheme develops this tradition in a way that responds to the drama and harshness of the landscape.

Image Courtesy © Paul Smoothy

  • Architects: Simon Conder Associates
  • Project: El Ray
  • Location: Dungeness Beach, Kent
  • Photography: Paul Smoothy, Chris Gascoigne
  • Design Team:  Simon Conder, Pippa Smith
  • Structural Engineer:  Fluid Structures
  • Environmental Engineer:  ZEF
  • Contractor:  Ecolibrium Solutions
  • Construction cost per m2:  £1,780.00
  • Completed: July 2008

University in Loughborough, UK by Forbo Flooring

Saturday, August 31st, 2013

Article source:  Forbo Flooring

Forbo Flooring Systems’ unique in-house design service has brought to life a striking new refurbishment project at Loughborough University in Leicestershire, where a wide range of Forbo’s textile and resilient products have been specified as part of an exciting integrated flooring solution.

The aim was to provide a stimulating and modern study area, that was attractive and engaging to students, enhancing the overall image of the University,” comments Sarah Gorey, Furnishing & Design Manager at the University, who specified the products.

Image Courtesy © Forbo Flooring

  • Architects: Forbo Flooring
  • Project: Loughborough University
  • Location: Loughborough, UK
  • Interior Design: Forbo design studio
  • Flooring Contractor: W Blackburn of Syston
  • Flooring Material: Tessera alignment, Tessera alignment, highlights, Tessera sheerpoint, Surestep wood, Nuway Tuftiguard, Coral brush active.
  • Design reference: Alignment elixir 202, horizon 204, ion 201 and, proton 212, Alignment highlights sphere 234, and blaze 231, Tessera sheerpoint pistachio, 1182, orange glow 1171 and lipstick 1172,, Surestep wood rustic oak 1891, Nuway, Tuftiguard double channel with violet inserts,, Coral brush active 5843 purple lines.


Saturday, August 31st, 2013

Article source: GIUSEPPE TORTATO

In the ex industrial area “Fluid-o-tech”, 10.000 square meters enclosed in a refined architectural casket host the new center of Milan fashion designed by architect Giuseppe Tortato.  An ensemble of buildings, all different, but united by a common architectural expression and a careful choice of materials, develops around unpredictable courtyards and patios.

Image Courtesy © Francesco Giunta

  • Architects: GIUSEPPE TORTATO
  • Project: MORIMONDO 23
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Francesco Giunta

Van Buchem House in Rotterdam by Siebold Nijenhuis Architect and Broekbakema

Saturday, August 31st, 2013

Article source: Siebold Nijenhuis Architect 

The Van Buchem House is originally designed by JaapBakema in 1962. Today it is a municipal monument. The villa is built in a U-shape with the south side left open. On the street side the facadeshave a closed character whereas the backside of the building has a more open and green character. Because of the minimal amount of doors, the internal structure is very open.

Image Courtesy © Menno Emmink

  • Architects: Siebold Nijenhuis Architect and Broekbakema
  • Project: Van Buchem House
  • Location: Rotterdam
  • Photography: Menno Emmink
  • Garden design: Gudrun Bosch
  • Area: 110 sqm.
  • Year: 2011

PRESIDENT PLACE in Ho Chi Minh, Vietnam by HB Design

Saturday, August 31st, 2013

Article source: HB Design

From the initial concept, President Place has been designed to create an exceptional balance between work, life and the environment. Pursuing LEED Certification, this eco-friendly, boutique and modern work space has been designed to the highest specification and with uninterrupted views of inner city parklands and a wide range of amenities on your doorstep; this development truly has a Grade A location. President Place is now Ho Chi Minh City’s must-have address.

This project has been awarded a LEED Gold Certification. It’s the only project in Ho Chi Minh City to have garnered this prestigious green award.

Image Courtesy © HB Design

  • Architects: HB Design
  • Location: Ho Chi Minh, Vietnam
  • Client: Sapphire
  • Floor Area: 11,475 square metres
  • Status: Completed 2013

CUMBRES DOCE in Downtown Cancun, Mexico by SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Saturday, August 31st, 2013

Article source: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Cumbres Doce is an investment Project located on a great boom-zone in downtown Cancun. It consists of five separate houses, surveillance booth and access control to the housing develoment. The biggest challenge of the project was the location of the houses on a long strip of land which has a very narrow front and an extened deep with neighbourings on its three sides.

Image Courtesy © Daniela Rangel

  • Architects: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects
  • Project: CUMBRES DOCE
  • Location: Downtown Cancun, Mexico
  • Photography: Daniela Rangel
  • Company: SOSTUDIO, Sergio Orduña Architects
  • Designer: Sergio Orduña Chapoy
  • Floor: ceramic
  • Wall: concrete block white paint finish
  • Ceiling: reticular concrete
  • Area: 1,835 M2 n

Mirror Market in Nakhon Ratchasima, Thailand by visiondivision

Friday, August 30th, 2013

Article source: visiondivision 

A client commissioned visiondivision to create a shop for showing and selling goods next to a highway in the Nakhon Ratchasima area in Northeastern Thailand.

The client is involved in many different enterprises, like manufacturing pottery, trading with flowers and garden trees, growing fruits, mushrooms and vegetables and also buying and selling shoes and clothes.

Image Courtesy © visiondivision

  • Architects: visiondivision
  • Project: Mirror Market
  • Location: Nakhon Ratchasima, Thailand
  • Software used: Autocad, 3d-Studio, Illustrator and Photoshop

RESIDENCE IN Alibag, India by Malik Architecture

Friday, August 30th, 2013

Article source: Malik Architecture

The site for this home is a hill in Alibag, one which enjoys a stunning view, not only of the rolling contours surrounding it, but of the sea and the skyline of Mumbai in the distance.

Conceptually, the design of the home is a departure from the “stepped terrace” typology that one would conventionally employ on a heavily contoured site.  Instead, we chose to deconstruct a cuboid that is tilted and suspended over the ground and seems to simultaneously ‘float’ and ‘flow’ down the hill.

Image Courtesy © Malik Architecture

  • Architects: Malik Architecture
  • Project: RESIDENCE
  • Location: Alibag, India
  • CLIENT: Private
  • DESIGN TEAM: Arjun Malik, Jigar Mehta, Ganesh Kugaji
  • CONSULTANTS: Suhas Gangan (Plumbing); Vora Electricals Pvt. Ltd. (Electrical);   Cool Air Systems (HVAC); STRUDCOM (Structural); Chiniwala Pvt. Ltd. (Cladding/ Glazing); Mungekar & Associates (Solar/Rainwater Harvesting/ Vermiculture); Silver Pools (Swimming Pool)
  • BUILT-UP AREA: 11500 sq. ft.
  • COST of PROJECT: Confidential
  • YEAR of COMPLETION: 2010

GMS Grande Palladium in Mumbai, India by Malik Architecture

Friday, August 30th, 2013

Article source: Malik Architecture

The uniqueness of this project is that it operates on multiple levels. On one hand it uses technology and intelligent design to improve the working environment of its inhabitants, while working inclusively in an urban context.

On the other hand, it is a critical commentary on some of the antiquated notions that have plagued contemporary commercial design in the subcontinent. The eschewment of ornamentation, the treatment of structure as skin, the repudiation of self-aggrandizing atriums, the moulding of building volumes to perform multiple functions simultaneously, the treatment of landscape as an integral part of development and an exploration of its varying moods, the focus on sustainability, the holistic approach to design and execution are a direct result of a critical analysis of the exigent and often superficial buildings proliferating in the subcontinent.

Image Courtesy © Malik Architecture

  • Architects: Malik Architecture
  • Project: GMS Grande Palladium
  • Location: Kalina, Mumbai, India
  • Client: GMS Group
  • Design team: Arjun Malik, Ketan Chaudhary, JayJani, Ketan Seta
  • Built-up area:  1, 80,000 sq. ft.
  • Cost of project: 60 crores
  • Year of completion: 2010
  • Software used: Autocad, Revit, 3D Max, STAAD Pro and Tekla
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy