Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for January 22nd, 2013

Dolomitenblick in Sesto, Italy by Plasma studio

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Plasma studio

The building is located on a hillside in the Dolomites, at the end of a residential area.

The volume has been developed mainly from its pragmatic functional request to host 6 independent apartments with one common circulation: through a cut that marks the main access and the division of the units the volume is splitted into 2 halves. Besides its functional meaning this incision becomes the main defining element of the building: from the cut at either side a strip unfolds that forms the balustrade of a generous covered balcony and ends into the surrounding topography. Following the steep natural hillside with each floor the strips and the façade jump back.

Image Courtesy Hertha Hurnaus

  • Architects: Plasma studio
  • Project: Dolomitenblick
  • Location: Sexten, Sesto, Italy
  • Project: Residential Building with 6 unitsand undergroung garage
  • Client: Private
  • Size: 1.050m²
  • Completed: Summer 2012
  • Collaboratores: David Preindl, Peter Pichler, Nicoletta Gerevini, Daniela Walder, Maya Shopova
  • Photographer: Hertha Hurnaus

(more…)

Shifting Tapestry in Boston, USA by Ground Inc

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Ground Inc

A project that delights in the textural complexity of simple materials.

This design for the garden of a single family residence responds to the challenges of a small urban site by using the textural and ephemeral qualities of the materials to breathe life into the space. The spatially simple design creates outdoor living spaces with a sense of privacy, while the interplay of the materials – light, foliage, and grain – creates a rich layer of experience that shifts over time.

Image Courtesy Ground Inc

  • Architects: Ground Inc
  • Project: Shifting Tapestry
  • Location: Boston, MA, USA
  • Facility: Back Garden and Decks
  • Size: 1000 sq. ft.
  • Status: Complete 2011

(more…)

Art Pavilion in Zeewolde, Netherlands by René van Zuuk Architects bv

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: René van Zuuk Architects bv

The ‘art-track Zeewolde’ is a seven kilometer route passing through an open-air exhibition of high-quality sculptural art. This sculpture park flows out into a pond that is surrounded by green slopes. In this pond the art pavilion The Imagination is located.

Image Courtesy © Christian Richters 

  • Architects: René van Zuuk Architects bv
  • Project: Art Pavilion
  • Location: De Verbeelding 25, Zeewolde, Netherlands
  • Photography: Christian Richters
  • Client: Foundation – De Verbeelding – art landscape nature
  • Program: Exhibition space, offices
  • Office: René van Zuuk Architects b.v., Almere  / NL
  • Design: René van Zuuk
  • Structural Engineer: Van de Laar, Eindhoven  / NL
  • Building Contractor: Kingma Bouw, Lelystad / NL
  • Site area: 650 m²
  • Floor area: 350 m²
  • Built-up area: 375 m²
  • Cubage: 1.315m³
  • Start of planning: 1997
  • Start of construction: 2000
  • Completion: 2001
  • Building costs: € 400.000,–

Spuntino Restaurant in Mexico City, Mexico by R-ZERO Studio

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: R-ZERO Studio

Spuntino (snack in Italian) was born in one of the most exclusive living and shopping centers of historical downtown Mexico City, a place to eat and drink quality wine, whose design aim lies in the creation of a contemporary yet pleasant ambience, almost homely, without abusing the over-sophistication that prevails in similar sites nowadays. Still, the starting point was a cold, colorless, not well lit locale, whose excessive height came about an uncomfortable sensation for the guests.

Image Courtesy R-ZERO Studio

  • Architects: R-ZERO Studio
  • Project: Spuntino Restaurant
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Software used: Autocad 2010

(more…)

Beauty Center in Rome, Italy by Arch. Angelo Luigi Tartaglia

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Arch. Angelo Luigi Tartaglia

It was the will of the Client to make a beauty center with a strong communicative impact, in which the user could immediately receive a message of efficiency, timeliness and sophistication. The container in which we would have to work is within a historic restricted building. The Superintendence has been an obstacle not easily pass. The volume in question is located on the first floor of an extension built in the early decades of the last century, in a noble palace in Rome.

Ground floor reception detail : Image Courtesy ANDREA ZANI

  • Architects: Arch. Angelo Luigi Tartaglia
  • Project: Beauty Center in Rome
  • Location: Rome, Italy
  • Software Used: Auto CAD
  • Photographer: ANDREA ZANI

Vivienda en C/ José Ortega y Gasset in Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project deals with the renovation of a 200m2 apartment in Madrid. About half of the apartment, corresponding to day-use spaces, conserved the original ceiling moldings and wooden floors. The project proposed to maintain these elements while opening up the plan, originally divided into rooms and corridors, to obtain one large and only living area. This is achieved by cutting the existing walls at a certain height, leaving on the ceiling part of their footprint and the moldings, like vaults or canopies defining specific places inside the greater space; entrance, kitchen and dining area are defined in this way.

Image Courtesy Yen Chen

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Vivienda en C/ José Ortega y Gasset
  • Location: Calle Ortega y Gasset, Madrid, Spain
  • Project: Built 2012
  • Program: Housing Reform
  • Total area: 200 m2

(more…)

Rehabilitación de edificio para 16 viviendas y 4 locales Comerciales in Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

Renovation of a 2400m2 building dating from1775 in Madrid’s historical quarter. The main functional decision was the construction of a second staircase nucleus, which permitted an optimal arrangement of apartments adjusted to the minimum size allowed by planning regulations.

Image Courtesy © Yen Chen / Gavir 

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Rehabilitación de edificio para 16 viviendas y 4 locales Comerciales
  • Location: Atocha, Madrid, Spain
  • Photography: Yen Chen / Gavir
  • Status: Built 2004
  • Program: Rehabilitation of building 16 houses and 4 shops
  • Area: 2400m2

Vivienda Unifamiliar in Menorca, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project arises from the consideration of the specific character of holiday life and the Balearic islands’ gentle climate. The house is conceived mainly as a porch crossed by air, light and scenery. The ample program is organized in local-stone volumes which configure, in the spaces between them, the north-side patio and, under the first floor, the main living space. Three powerful concrete porches perpendicular to the stone volumes frame the sea in the horizon, set the northern limit of the patio, and define the relationship between the later and the main living space.

Image Courtesy Beriot, Bernardini Arquitectos

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Vivienda Unifamiliar Menorca
  • Location: Coves Noves, Menorca, Spain
  • Status: Built 2008
  • Program: Designed Houses A summer residence
  • Total area: Housing: 800m2

(more…)

Proyecto de Rehabilitación C/ Conde de Romanones in Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project handles the conversion of a 1923 industrial shed in an inner court in Madrid’s historic centre into loft apartments.
The main features of the space, greatly altered in a conversion, where its powerful steel trusses and the great glass skylight crowning its centre.

Image Courtesy © Carlos Pesqueira 

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Proyecto de Rehabilitación C/ Conde de Romanones
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Yen Chen, Carlos Pesqueira
  • Project: Built 2005
  • Program: Rehabilitation of a room for 7 houses loft
  • Area: 822m2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy