Open side-bar Menu

Archive for January, 2013

Chemin-Qui-Marche Lookout in Old Montreal, Canada by Groupe IBI-CHBA

Wednesday, January 2nd, 2013

Article source: Groupe IBI-CHBA

The Chemin-Qui-Marche Lookout is located at the junction of historic Old Montreal and its Old Port. Its name is derived from an aboriginal expression for the St. Lawrence River. Loosely translated, it means “the path that walks”.

Image Courtesy © Alexis Nollet, Alexandre Guilbeault, Isabelle Giasson

  • Architects: Groupe IBI-CHBA (Kevork Garabedian)
  • Project: Chemin-Qui-Marche Lookout
  • Location: Old Montreal, Canada
  • Photography: Alexis Nollet, Alexandre Guilbeault, Isabelle Giasson
  • Construction Cost: 1,925,000 $
  • Area: 3060 m²
  • Inauguration: September 2012
  • Lead Consultant: Groupe IBI-CHBA, Landscape Architecture
  • Other Consultants – Engineering: Services EXP et AECOM
  • Client: City of Montreal, Ville-Marie Borough
  • City Project Manager: Andres Botero
  • Design, Working Drawings, Site Supervision: Jean-Philippe André

Design Team Groupe IBI-CHBA

  • Project Supervisor: Isabelle Giasson
  • Project Manager: Bruno Duchesne
  • Lead Designer: Patricia Lussier

MANDEVILLE CANYON in Brentwood, California by Whipple Russell Architects

Wednesday, January 2nd, 2013

Article source: Whipple Russell Architects

This horse ranch in Brentwood, California is a livable romantic blend of contemporary and Mediterranean architectural sensibilities. The house was originally created for two artists, husband and wife; one an architect turned director, another, a writer and sommelier. Both were very passionate about every detail that had gone into the creation of all their living spaces; a restoration in Italy and a loft in New York City.

Image Courtesy © Whipple Russell Architects

  • Architects: Whipple Russell Architects
  • Location: Brentwood, California, U.S.A
  • PROJECT SIZE: 7,000 sf

Carlos Santamaría Centre in San Sebastián, Spain by JAAM sociedad de arquitectura

Wednesday, January 2nd, 2013

Article source: JAAM sociedad de arquitectura

The Carlos Santamaría Centre, located in San Sebastian, is an advanced data centre and library, linked to the Ibaeta University Campus.

The building is conceived as a huge container, shaped from a spontaneous outline following the natural curve of the plot. The line is the wall containing the two blocks arranged in a north-south direction, and its vertex is at the place we consider the most important: the building’s main access, which opens up like a large mouth, pointing the vertex towards the sky.

Image Courtesy © ADRIAN VIDAL

  • Architects: JAAM sociedad de arquitectura
  • Project: Carlos Santamaría Centre
  • Location: San Sebastián, Spain
  • Photography: JORGE ALLENDE, ADRIAN VIDAL, JAAM sociedad de arquitectura
  • Quantity surveyor: Juncal Aldamizechevarría
  • Collaborators: June Gómez Alonso, Emmanuele Pibiri, Naia Landa Méndez, Mario Domínguez Maestre
  • Structure: Minteguia y Bilbao
  • Services: PGI (project), JG ingenieros (construction)
  • Developer: University of The Basque Country (UPV-EHU)
  • Construction company: Construcciones Moyua
  • Date of project: January  2008
  • End of construction: July 2011
  • Area: 24.000m²

La Ascensión del Señor Church in Seville, Spain by AGi architects

Wednesday, January 2nd, 2013

Article source: AGi architects

This building proposed by AGi architects means the completion of the Parish Center and its empowerment as focus of community activity for the neighborhood. The project aims at strengthening the Parish Center as a meeting and fraternization place, in order to develop spiritual and welfare tasks. It has been designed by economical savings and sustainability premises, simple construction techniques and materials, while endowing the district with an image and sign of identity.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: AGi architects
  • Project: La Ascensión del Señor Church
  • Location: Seville, Spai
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Design Team: Joaquín Pérez-Goicoechea, Nasser B. Abulhasan, Salvador Cejudo
  • Architectural team: Daniel Muñoz, Gwenola Kergall, Bruno Gomes, Stefania Rendinelli, Javier Alonso, Daniel Bas
  • Consultants: Singe K, Ingenieros Consultores, S.L, Javier Drake Canela

Nedinsco in Venlo, Netherlands wins 2013 Concrete Award! by Diederendirrix Architects

Wednesday, January 2nd, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

On Wednesday November 20th the 2013 Concrete Awards were presented in Rotterdam. Nedinsco in Venlo received the concrete award in the new category restoration and repair. “It is a beautiful example of how old buildings can be given a new breath of life’’.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

Flynn Residence in Paradise Valley, Arizona by Colab Studio, llc

Tuesday, January 1st, 2013

Article source: Colab Studio, llc

A single physician purchases a home because of the site’s amazing views. The house is somewhat “modern”, but contains several physical features the owner would rather weren’t there. The space does not flow well with each use separated by three main elements: a sunken bar; an entertainment center, and a large masonry fireplace. There is almost no connection between living spaces and the exterior patio. We begin by removing everything in the way, creating a more open space, better circulation, enhanced functions, and improved views. We provide a three-panel telescoping door to the patio. We add a new exterior patio, pool, and spa. A new exposed laterally bracing membrane in the living room, required to replace the fireplace’s structural function, is designed parametrically utilizing the Owner’s favorite image of a skin cell. She requests the interiors be minimal, clean, and white. We happily oblige.

Living Room PANO : Image Courtesy Mark Boisclair Photography, Inc

  • Architect: Colab Studio, llc
  • Project: Flynn Residence
  • Location: Paradise Valley, Arizona, US
  • General contractor: 180 degrees
  • Photography: Mark Boisclair Photography, Inc
  • Software used: AutoCAD

(more…) Office in Istanbul, Turkey by Erginoglu & Çalışlar Architecture

Tuesday, January 1st, 2013

Article source: Erginoglu & Çalışlar Architecture

Sprawled across 2,000 square meters over five full floors and a basement/parking floor, the existing six-storey building was reorganized and converted into an office space for the Yemeksepeti project.

The primary objective of the project was to reflect the young, dynamic, unique, and fun working environment of the company on the office spaces. With this idea in mind, the project foresaw well-lit and spacious areas that would arouse a feeling of belonging among the employees.

Image Courtesy Erginoglu & Çalışlar Architecture

  • Architects: Erginoglu & Çalışlar Architecture
  • Project: Office
  • Location: İstanbul, Balmumcu, Turkey
  • Design Team: Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Onat Över, Emre Erenler, Serhat Özkan, Türkan Yılmaz, Yasemin Hacıkura, Selin Gürel, Quentin Gaucher, Ulaş Uğur (Graphic Design), Pınar Akkurt (Graphic Design), İsmail Serdar Demir, Alp Aksoy
  • Project Date: 2012
  • Build Date: 2012


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy