Open side-bar Menu

Archive for February, 2013

Esmeriz House in Vila Nova, Portugal by Projecto Cosimo

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Projecto Cosimo

The concept of a house is usually related to the function of shelter/home but it also includes a socio/cultural exercise of a specific community. This house is definitely that place where we act as urban individuals protected from time. It is a polyvalent space that articulates an administrative area with another one that promotes culture and civilization as if through a path where the main program/scheme is spread (secretary, offices, WC, auditorium), just like a beast with thousand feet snug to the slope.

Image Courtesy Projecto Cosimo 

  • Architects: Projecto Cosimo
  • Project: Esmeriz House
  • Location: Vila Nova, Portugal
  • Project Team: Architecture PROJECTO COSIMO – João Pestana | Luís Caldeira Arquitectos Exterior Arrangements- Jorge Maia Arq. paisagista (Landscaper Archicture) Special Projects – Pedro Alves Exterior Lighting – Porfírio Lima Construction- Ribeiro da Silva Supervision – Paula Pereira|CM de VN de Famalicão Promotion– CM de VN de Famalicão Junta de Freguesia de Esmeriz

Kaohsiung Waterfront in Taiwan by Jvantspijker Urbanism Architecture

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Jvantspijker Urbanism Architecture

The Kaohsiung Waterfront is being made accessible to the city and its inhabitants due to the departure of navy and industrial functions. The project proposes a strategy for waterfront redevelopment by integrating the natural beauty of the adjacent forested mountain, a low density residential/leisure oriented program and heavy central business district program in balance.

Kaohsiung waterfront development – atmospheric impression of the new face of Kaohsiung City : Image Courtesy Jvantspijker Urbanism Architecture 

  • Architects: Jvantspijker Urbanism Architecture & CULD project
  • Project: Kaohsiung Waterfront
  • Location: Kaohsiung, Taiwan
  • Type: Invited competition, 1st prize
  • Client: Kaohsiung City Government
  • Partners: EDS, Taipei
  • Program/Size: 2 km waterfront, 2 million m2 mixed use
  • Status: Masterplan completed and delivered to client (2009)
  • Software used: AutoCAD and 3dS Max

Toy Library and Offices in Barcelona, Spain by Taller 9s Arquitectes

Thursday, February 14th, 2013

Article source: Taller 9s Arquitectes

Recycling city.
An obsolete ‘corner’ of Barcelona’s Gothic Quarter is recycled, to transform an existing disused building into a public building that profit from the potential of the site to generate urbanity.

Liberating the Gothic bell tower.
With the demolition of part of the existing building it is retrieved the Gothic bell tower of the church of Santa Maria del Pi, freeing it from the current tensions and creating a patio at its feet, future access to the interior of the urban block.

Image Courtesy © Adrià Goula Sardà 

  • Architects: Taller 9s Arquitectes
  • Project: Toy Library and Offices in existing building
  • Location: Barcelona (Catalonia, Spain)
  • Photography: Adrià Goula Sardà
  • Completion date: 2010
  • Designers: Taller 9s Arquitectes (Oriol Cusidó & Irene Marzo, architects)
  • Size: 1.055 m2

Villa Lóla in Akureyri, Iceland by ARKÍS arkitektar

Thursday, February 14th, 2013

Article source: ARKÍS arkitektar

The design of villa Lóla was an especially enjoyable dialogueprocess between client and architect. Various ideas of materials, concepts and techniques where discussed in the process. Inspirations range from Swiss mountains cabins, a sea ranch in Sonoma County in California, and Japanese solutions in spatial efficiency.  Furthermore, the framing of views was an important topic of discussion. The natural surroundings of the site and the fjord of Eyjarfjördurwere key factors to address.

Image Courtesy ARKÍS arkitektar

  • Architects: ARKÍS arkitektar
  • Project: Villa Lóla
  • Location: Vaðalaheiði, Akureyri – Iceland 
  • Finished: Jan 2010 
  • Size: 128 m2 
  • Function: Villa 
  • Owner : Privat

Ranger cabin in Blágil by ARKÍS arkitektar

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: ARKÍS arkitektar

Ranger cabins in Vatnajökull National Park both serve as the ranger’s workplace and home, during the period of duty. The cabins are designed in three different sizes as they have the capacity to be inhabited by 1 – 4 employees.  Each cabin has its own workshop.  In the Vatnajökull National Park (VNP) there will be a total of 10 cabins.  The cabins will be placed in the diverse landscape of VNP.  The main objectives of the design was to get simple and robust buildings, that would endure the harsh and ever changing weather conditions.

Image Courtesy ARKÍS Arkitektar 

  • Architects: ARKÍS arkitektar
  • Project: Ranger cabin in Blágil
  • Location: East Skaftafelssýsla (N 63° 58,018´ og W 18°19,328´) 
  • Finised: January 2009 
  • Size: 45 m2 
  • Status: Ranger Cabins 
  • Architects: ARKÍS arkitektar, Brigir Teitsson arkitektfaí 
  • Owner: National Park,  Vatnajökull

La Maison de la Batellerie in Paris, France by Jean-Baptiste Lacoudre Architectures

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Jean-Baptiste Lacoudre Architectures


Image Courtesy Jean-Baptiste Lacoudre Architectures 

  • Architects: Jean-Baptiste Lacoudre Architectures
  • Project: La Maison de la Batellerie
  • Location: Paris, France
  • Surface: 2500 M²
  • Client: PORT OF PARIS
  • Performance: CREF – 20%

Interstice in Regensburg, Germany by Fabi Architekten BDA

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Fabi Architekten BDA

The “Ganghofersiedlung” was built under the National Socialists as “Siedlung Göring-Heim” for the members of the “Messerschmidtwerke” into the 1930 years. The strongly rehabilitation needy settlement houses are under ensemble and protection of historical monuments. To leave the existing house still free, the architect built an transparent and structural supporting glasstransit. Just like a bridge between existing house and new bulidling.

Image Courtesy © Herbert Stolz

  • Architects: Fabi Architekten BDA
  • Project: Interstice
  • Location: Regensburg, Germany
  • Photography: Herbert Stolz
  • Year of construction: 2012

Scope in Shizuoka, Japan by mA-style architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: mA-style architects

A big pipe sticks out from the valley. It totally focuses like a telescope while looking around the opening scenery. Makinohara plateau that lined with a tea plantation and houses along a gentle slope spreads out here. Here is nice and full of nature. I felt that it is necessary for client who has lived long there to find the way of building which could realize charm of this land again.

Image Courtesy © Kai Nakamura 

  • Architects: mA-style architects
  • Project: Scope
  • Location: Shizuoka, Shimada-City, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Program: family house 
  • Site Area: 337.15 m2
  • Building Area: 72.95 m2
  • Gross Floor Area: 94.06 m2
  • Year: Completion: August 2012
  • Principal Designers: Atsushi Kawamoto, Mayumi Kawamoto

The Constantia Kloof in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

Following the trend of making alterations to and revamping existing houses, the owners of this home enlisted the expertise of Nico van der Meulen Architects for a modern upgrade. “They liked the current trend in our work towards a mix of steel construction and concrete framing,” explains Nico van der Meulen of Nico van der Meulen Architects.

Image Courtesy © Barend Roberts and Victoria Pilcher 

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: The Constantia Kloof
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Photography: Barend Roberts and Victoria Pilcher
  • Software used: Revit

Harton Quays Park in South Shields, UK by Grant Associates

Wednesday, February 13th, 2013

Article source: Grant Associates

Harton Quays Park, the £2.3 million waterfront park in South Shields designed by landscape architects Grant Associates for South Tyneside Council, has been awarded a specialist CEEQUAL Client & Design Award for excellence in sustainability.

Scheduled for completion in May 2013, Harton Quays Park will stretch along the River Tyne from South Shields ferry landing to the Customs House and feature curved embankments, an amphitheatre, lawns and colourful planting, a promenade, sheltered gardens and a dramatic pine grove viewing point. A curved ribbon wall made up of 144 precast concrete panels is just one of the key features of the new scheme.

Harton Quays Park Arial (c) Grant Associates

  • Architects: Grant Associates
  • Project: Harton Quays Park
  • Location: South Shields, UK
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy