Open side-bar Menu

Archive for February, 2013

Can Bisa House in Barcelona, Spain by Batlle i Roig Arquitectes

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: Batlle i Roig Arquitectes

Can Bisa is a late-19th century mansion now owned by Vilassar de Mar Council. Situated on the Riera de Cabrils watercourse, it occupies part of a street block that used to include a factory, now demolished. Its historic and heritage value and the strategic position it occupies in the town as a whole led the Council to consider it the ideal venue for a cultural facility, completing the complex with a social housing block.

Image Courtesy © Andrés Flajszer 

  • Architects: Batlle i Roig Arquitectes
  • Project: Can Bisa House
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Andrés Flajszer
  • Collaborators: Eva Polío, Oriol Vañó, architects; Carme Balada, ceramist; Diana Calicó, Elisabeth Torregrossa, technical architects; Marta Ballester, architecture student; Gerardo Rodríguez, engineer; STATIC, structure; Albert Colomer, engineer; SJ12, installations
  • Design date: 2009
  • Construction date: 2010-11
  • Client: Vilassar Societat Municipal de Promocions Urbanes SA
  • Contractor: EMCOFA

Cioccolato in Nuevo León, México by Savvy Studio

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: Savvy Studio

Analysis — Cioccolato is a pastry boutique specialized in custom deserts for special events. In the last couple of years, auteur pastries has grown considerably, which is why brand and product differentiation have become crucial factors for the success of a business.

Image Courtesy Savvy Studio 

  • Architects: Savvy Studio
  • Project: Cioccolato
  • Location: San Pedro Garza García, Nuevo León, México
  • Business Nature: Cupcake Store
  • Project Year: 2011
  • Client: Cioccolato

Activity and Outdoor Centre in Middelfart, Denmark by AART Architects

Wednesday, February 20th, 2013

Article source:  AART Architects

The activity and outdoor centre frames the outdoor life of Hindsgavl Nature Reserve and contributes to merge social relations with outdoor recreation. The activity and outdoor centre is located at Hindsgavl Nature Reserve in Denmark and is designed as an inspiring site for a wide range of outdoor activities. The design of the building supports the outdoor community spirit in all kinds of weather and all hours of the day, and the intention is to create an inspiring activity spot for the many aspects of outdoor life by reinforcing the relation between inside and outside and creating a significant architecture that interacts with the surrounding landscape.

Image Courtesy AART Architects 

  • Architects: AART Architects
  • Project: Activity and Outdoor Centre
  • Location: Gals Klint Vej, Hindsgavl, Middelfart, Denmark
  • Status: Completed in 2012
  • Size: 500 m2
  • Client: Middelfart Municipality
  • Engineer: Rønslev Andersen A/S
  • Consultant: Miljøforum Fyn

Giraffe Childcare Center in Boulogne-Billancourt, France by Hondelatte Laporte Architectes

Wednesday, February 20th, 2013

Article source: Hondelatte Laporte Architectes

The Giraffe childcare center is located in the C1 block of the Seguin Rives de Seine district in Boulogne-Billancourt, a suburban area of Paris. The program houses a 60 bed childcare center and 20 bed day nursery. The building has been awarded the green “zéro Energie Effinergie” label. This  public building is located next to Jean Nouvel’s “Horizons” tower, at the junction between the “Vieux pont de Sèvres” neighbourhood, built in the 70’s, and the new area called “ le Trapèze”.

Image Courtesy © Philippe Ruault 

  • Architects: Hondelatte Laporte Architectes
  • Project: Giraffe Childcare Center
  • Location: Boulogne-Billancourt, France
  • Photography: Philippe Ruault
  • Project manager: Virginie Davo
  • Project team: Charlotte Fagart (architect)
  • Engineering: Studetech
  • HEQ Engineering: GCB Gestion Conseil Bâtiment
  • Client: SAEM Val de Seine Aménagement
  • Program: 60 bed childcare center and 20 bed day nursery
  • Competition: january 2009
  • Delivery: 2012
  • Area: 1450 Sqm
  • Cost: 3 744 000€ HT
  • Construction companies: SPIE SCGPM (general contractor), AAB (animals sculpture)

New High School Campus for the Cultural Institute in Tamaulipas, Mexico by Taller Veinticuatro

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Taller Veinticuatro

It has been decided to create a series of worlds and environments that occur throughout the school, a great variety of spaces for participation and privacy, where the individuals can develop personally and collectively. Water mirrors, wooded courtyards, and lush gardens screen intellectual activity. Innovation becomes a mean of inspiration for the men and women to be formed.

Main Facade : Image Courtesy Taller Veinticuatro 

  • Architects: Taller Veinticuatro
  • Project: New High School Campus for the Cultural Institute of Tampico
  • Location: Tampico, Tamaulipas, Mexico
  • Program: Education
  • Architects: Ulises Zúñiga, Graciela López, Gabriel de la Torre, Hanni Paz, Luz Sánchez
  • Collaborators: MADMOR
  • Type: Private Competition
  • Organizer: Cultural Institute of Tampico

The Zancudo Lodge in Zancudo, Costa Rica by Jeffrey Panameno Architecture

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Jeffrey Panameno Architecture

This is a sports fishing Lodge in the exhuberan pacific south of Costa Rica. The project is trying to blend contemporary architecture concepts with the tropical architecture language. In order to approach to this idea we decided to design wide open spaces and heights to get the most of the fantastic front ocean view, but at the same time the idea was to get a very warm and cozy feeling for the tourists.

Image Courtesy Jeffrey Panameno Architecture 

  • Architects: Jeffrey Panameno Architecture
  • Project: The Zancudo Lodge
  • Location: Zancudo, Costa Rica

Between Sun and Rails in Hamburg, Germany by Blauraum Architects

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Blauraum Architects

Hamburg`s Largest Solar-Sail Building, German architectural studio blauraum has built a railway service building with an optimal energy balance on half the amount of land occupied by the old facility. The result decreases CO2 emissions by the weight of 2 African elephants (10,635 kg/year) and saves as much energy as 6 100 square metre homes consume in a year (55,974 kWh/year).

Image Courtesy © Martin Schlüter 

  • Architects: Blauraum Architects
  • Project: Between Sun and Rails
  • Location: Niedernfelder Ufer 4, Freihafen Hamburg, Germany
  • Photography: Martin Schlüter
  • Client: HPA Hamburg Port Authority AöR
  • Total usable floor space: 1400 m2
  • Year: 2010

House for the weekends in Rhodopi Mountains, Bulgaria by 2InStudio

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: 2InStudio

The project consists of a small village house in a distinct part of a property located in the village of Momchilovci in the Rhodopi Mountains, Bulgaria. The starting point was that the contractor wanted a very small house right next to his bigger one so that he can use it only for the weekends.

Image Courtesy 2 in Studio 

  • Architects: 2InStudio
  • Project Designer: Ivan Shterev
  • Project: House for the weekends
  • Location: Rhodopi Mountains, Bulgaria
  • Software used: ArchiCad v.14 and ArtLantis Studio v3

North Laser Center in Hamburg, Germany by Blauraum Architects

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Blauraum Architects

HAMBURG, GERMANY – In the Bergedorf district, the Laser Zentrum Nord (North Laser Center) pioneers the future of the German steel-construction industry. Here, students and faculty of the Technical University of Hamburg-Harburg can explore how laser-technology can be used for cheaper and more accurate construction and welding techniques. Accordingly, the Laser Zentrum Nord itself rises from the ground in long, straight, laser-beam-like lines.

Image Courtesy © Martin Schlüter 

  • Architects: Blauraum Architects
  • Project: North Laser Center
  • Location: Hamburg, Germany
  • Photography: Martin Schlüter
  • Client: North Laser Center GmbH
  • Date of completion: 02.2012
  • Area: 4.700 m²

The Frill House in Gujarat, India by Hiren Patel Architects

Tuesday, February 19th, 2013

Article source: Hiren Patel Architects

This house is designed with prime focus with landscape. This is a first climate oriented house plan. It has a summer garden and a winter garden. Here the plan forms “Z”. Thus it creates two garden spaces on south side and north side,the south side garden is designed like a “forest ” to help tree plantations to create shadows on the building. This used of garden gets sun in morning till late evening, thus ideal to use in winter. Where north side garden has more lawn area, which has shadow of building in afternoon and evening.  It gets good morning sun and than later part of a day is shaded. Thus it becomes summer garden to use in hot days.

Image Courtesy Hiremn Patel Architects 

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy