Open side-bar Menu

Archive for March 2nd, 2013

Net Zero Energy House in Gyeongsangnam-do by Lifethings

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Lifethings

Beginning of this project dates back to a personal experience encountered by the client, Dr. Jung Soik, a cultural cura­tor and architectural educator. Dr. Jung was studying in Milan, Italy, when she witnessed a local truck-drivers’ union strike against the rocketing oil price. Three days into the strike, Dr. Jung found herself unable to find fresh groceries in the city. This experience brought her attention to the vulnerability of various systems our everyday lives rely on. She began to imagine herself one day building a self-sufficient community. Sosoljip is Dr. Jung’s first step towards her dream.

Image Courtesy © Kyungsub Shin 

  • Architects: Lifethings
  • Project: Net Zero Energy House
  • Location: Gyeongsangnam-do
  • Photography: Kyungsub Shin
  • Contractor: Yim, Hyun Chul (Chaeheon Construction)
  • Structural Engineering: Park, Byung-soon (The Kujo)
  • Electrical Engineering: Hangil Engineering
  • Mechanical Engineering: Joosung MEC
  • Construction Diary:

THE:SQUARE³ in Berlin, Germany by LAVA + Moritz Gruppe

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: LAVA + Moritz Gruppe

Three towers of gold, silver, and bronze and three diagonal shaped city blocks make up THE:SQUARE³, a new mixed use development inspired by sport that revitalises a unique urban quarter in Berlin. The project is just nine minutes from Alexanderplatz, the very heart of Berlin, and located near Europe’s largest urban nature reserve and a sports hot spot.

Image Courtesy © Moritz Gruppe GmbH / LAVA 

  • Architects: LAVA + Moritz Gruppe
  • Project: THE:SQUARE³
  • Location: Berlin, Germany
  • Architect: LAVA (Design and Visualisation)
  • Size: Land 62,000 sqm
  • Gross floor space: 146,000 sqm
  • Cost: € 450 million investment
  • Construction: Due to start in 2014 and be completed in 2017
  • Status: Masterplan Zoning
  • Project Development and Management: Moritz Gruppe GmbH
  • Project and Architecture Concept: Dirk Moritz / Moritz Gruppe GmbH
  • Sales / Marketing: Moritz Gruppe GmbH
  • Facilities: 210 childcare spaces, 1,000 apartments, 100,000 sqm for offices/retail/commercial. One medical and research centre, sports hotel and hospitality such as a sports oriented shopping mall. Social and education facilities, some of them specialised on sports education. Parking concept with multi-storey car parks.

5.6 House in Sarzeau, France by Avignon-Clouet Architectes

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Avignon-Clouet Architectes

Situated on the west coast (Morbihan), this resort house crouches in its own field as if to protect itself from the sea’s spray. Entirely made of concrete and granite, its mineral appearance welcomes with sensitivity, the shadows due to light changes. Perforated by many patios, the house integrates some framing on of the capricious sky of the west coast. The long sunshades remind the sand fences guiding walkers along the coast paths.

Image Courtesy Avignon-Clouet Architectes 

  • Architects: Avignon-Clouet Architectes
  • Project: 5.6 House
  • Location: Sarzeau, France
  • Budget: € 256 400 ht
  • Completion: 2012
  • Area: 167 m2
  • Software used: AutoCAD, Rhino, 3dS Max

St Alfred’s Church in Victoria, Australia by Studio B Architects

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Studio B Architects

Concepts of sustainable design are often given media attention though startling innovations and avant-garde design. However, it is those projects that at first not recognized, but though the ’test of time’ prove themselves to be innovative and appealing to work and visit are worthy of discussion.

The St Alfred’s Church complex is one such project. Located in the leafy Melbourne suburb of North Blackburn the building is a composite of tested ideas combined about welcoming planning and design. This church and educational building is an expansion of an earlier small building that had occupied the site for the past forty-five years.

Image Courtesy © Aaron Pocock 

  • Architects: Studio B Architects
  • Project: St Alfred’s Church
  • Location: Blackburn North, Victoria, Australia
  • Photography: Aaron Pocock
  • Architects: Fred Batterton, Clare Andrew, Tom Alves, Andrew Smith
  • Builder: James Morison, Cooper Morison
  • Construction Manager: Hank Leine, Cooper Morison
  • Structural: Barry Roben, Irwin Consult
  • Services: Iain Bradley, AGB Group
  • Environmental: Mal Lee, Dreamers Designs
  • Acoustic: Geoff Barnes, Acoustical Advisory Cons
  • Building Surveyor: Glenn Driscoll, Reddo
  • Planning: Peter Tesdorpf, Land Use Consultants
  • Cost Consultant: Turner Townsend Rawlinsons
  • Landscape: Peter Boyle
  • Software used: Revit to model and document the project

Columnar Towers in Hackney, London by NL Architects

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: NL Architects

Colville Estate, Hackney London NL architects with WHAT architecture Invited competition, 2012 Columnar Towersis a proposal for a residential development of 199 apartments in Hackney,London. The project is part of a master plan by Karakusevic Carson Architects for the regeneration of the Colville Estate.

The high residential density demands of the project brief will inevitably result in large massing. Our proposal attempts to mitigate the effects of this by breaking each tower into a ‘bundle’ of seven smaller towers, or ‘columns’. Each mini-tower is formed by simple ‘stacks’ of single apartments.

Image Courtesy NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: Columnar Towers: Colville Estate Competition London
  • Location: Colville Estate, Hackney, London, UK
  • Client: Hackney Council
  • Collaborative Effort: NL Architects + WHAT Architecture
    Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse + Anthony Hoete
  • Team NL: Guus Peters, Bobby de Graaf, Gen Yamamoto, Paul Ducom, Phil Wilson, Soo-Kyung Chun, Yinglin Cao, Paulo Dos Souza, Giulia Pastore, Jan Szymankiewicz, Matthew Davis
  • Team WHAT: Anthony Hoete, Magdalena Szerla, Jan-Carlos Kucharek, Catarina Bio, Petra Kubelcova, Mitsuru Yamamori, Camille Favre, Cesar Cordoba, Aleksandra Jarodzka, Karl Lenton
  • Consultants: Arup: David Gilpin, Nigel Annereau , Techniker: Matthew Wells, Tom Robertshaw

iHabit by Nettleton Tribe

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Nettleton Tribe

iHabit is a unique modular system that gives a new horizon to prefabricated housing. iHabit uses an elegant and state-of-art module which is designed to the minimalist contemporary standard whilst providing warm and organic feel as a place to call ‘home’. Base module is a sufficient unit to provide comfortable living spaces that comes with environmental ‘skins’. The skins are a movable device which can control sunlight, wind and privacy as ESD screens.

Image Courtesy Jun Sakaguchi Architect 

  • Architects: Nettleton Tribe
  • Project: iHabit
  • Software used: Revit for modeling and 3DS Max for rendering

Dental Clinic in Oporto, Portugal by Paulo Merlini

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Paulo Merlini

The uncommon form, narrowness, vertical amplitude of the space and the two big glass façades placed on the main and back façade defined mainly the organization of the spaces. The reception and waiting room it’s characterized by a big white box that floats in the air playing with the vertical amplitude of the space. The interior of the box mimetizes the idea of being under a roof, giving the user a familiar sensation of comfort, and helping I’m to calm down before the treatment.  From the “roof” a series of lamps float in the air, filling the space with light.

Image Courtesy © Joao Morgado 

  • Architects: Paulo Merlini
  • Project: Dental Clinic in Oporto
  • Location: Oporto, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architectural Photography
  • Software used: AutoCAD

De Bron Church Renovation in Amersfoort, The Netherlands by Bureau MT

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Bureau MT

A protestant church community in a 1960’s neighbourhood of Amersfoort decided, because of decreasing numbers of parishioners, to fuse with another church community. To make a new start the church government decided to sell one of the church buildings and give the other church building a radical transformation.

Image Courtesy © Dirk Verwoerd 

  • Architects: Bureau MT
  • Project: De Bron Church Renovation
  • Location: Amersfoort, The Netherlands
  • Principal: Protestant Church Community Amersfoort
  • Co-designers: Gerlof van der Veen (ir. G. van der Veen, architect), Irene van den Brink (Bureau Knipoog)
  • Contractor: bouwonderneming Van Bekkum, Amersfoort
  • Construction engineer: Pieters bouwtechniek, Utrecht/Eindhoven
  • Engineer acoustics: De Wolff, adviesbureau geluidbeheersing en akoestiek, Utrecht
  • Mechanical engineer: WTB-buro, adviseurs installatietechniek
  • Photographs before: Marco Tavenier, Bureau MT
  • Photographs after: Dirk Verwoerd, Lighthouse productions.
  • Gross floor area: 1030 m2
  • Gross building volume: 4500 m3
  • Year of design: 2011-2012
  • Year of construction: 2012

Optique Ampere in Paris, France by Cyrille Druart

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: Cyrille Druart

In 2012, Thomas Dupré, succeeding from a long line of French opticians, decided to create his optical shop in Grenoble, France, and called on designer Cyrille Druart to come up with an original concept. “Our intent was to start with a clean slate, rethink the very idea of an optical shop that might seem too moulded and constantly more of the same. We had to figure out how to offer a new experience.

Image Courtesy Cyrille Druart 

  • Architects: Cyrille Druart
  • Project: Optique Ampere
  • Location: Paris, France
  • Software used: Designed using Autocad + Rhinoceros and rendered using Maxwell Render.

El abrazo in Madrid, Spain by estudio UNTERCIO

Saturday, March 2nd, 2013

Article source: estudio UNTERCIO

“El abrazo” bets on making compatible housing units quality and urban fabric. In order to improve the relation with the city, decision was made in reducing building scale, searching for a friendlier appearance. For achieving this, instead of the linear block (9 storey + recessed penthouse) proposed by planning, a lower and broken up building was designed. The benefits of this gesture with regard to the linear block is that this way the house faces more orientations achieving both better urban scale and, from the inner perspective, better air circulation and natural lighting.

Image Courtesy estudio UNTERCIO 

  • Architects: estudio UNTERCIO
  • Project: El abrazo
  • Location: Ecobarrio, Puente de Vallecas, Madrid, Spain
  • Client: EMVS (Empresa Municipal de la Vivienda de Madrid)
  • Program: 104 apartments (social Dwellings., 104 underground parking places., 60 sqm  of communal space on ground floor. Shared space for the neighbours.
  • Site Area: 2010 sqm
  • Total Floor Area: 13.414,68 sqm
  • Landscape Area: 1646 sqm
  • Architects: Miguel Herráiz Gómez, Mauro Iván Bravo Hernández, Marina del Mármol Peces, Daniel Bergman Vázquez
  • Building Engineer: Alfonso Sáenz García
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy